WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ja jestem jego pacjentką. Dla mnie liczy się jego wiedza i doświadczenie, a jak chce się czegoś dowiedzieć, to wprost pytam i zawsze udziela odpowiedzi. Ja jestem zadowolona.

Bardzo chcę wierzyć w jego wiedzę i że rzeczywiście analizuje to co się do niego mówię. Miałam poczucie, że za bardzo nie zakodował jaką diagnozę postawił mi profesorek.. Może to nie istotne przy in vitro... Dobre dla mnie jest to, że można się bezproblemowo umówić...
    Jaki jest z nim kontakt w trakcie procedury in vitro? Czy można/ wypada zatelefonować? Co jeśli dzieje się coś złego?

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja chodzę :)
    Ostatnio przeżyłam okres bez tabletek przeciwbólowych :) może to przypadek (pierwszy od kilku lat) a moze akupunktura ;)
    Skrzepów prawie w ogole nie mam ostatnio a przed aku dużo tego było...
    Wierzę, że pomoże :)
    A na jaki zabieg sie umawiasz? na poprawę krążenia czy konkretnie na płodność?
    Tweety a Ty?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Bardzo chcę wierzyć w jego wiedzę i że rzeczywiście analizuje to co się do niego mówię. Miałam poczucie, że za bardzo nie zakodował jaką diagnozę postawił mi profesorek.. Może to nie istotne przy in vitro... Dobre dla mnie jest to, że można się bezproblemowo umówić...
    Jaki jest z nim kontakt w trakcie procedury in vitro? Czy można/ wypada zatelefonować? Co jeśli dzieje się coś złego?
    Nawet trzeba kochana :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Też rozważałam, czy nie leczyć się w Invicta - bo w międzyczasie byłam tam kilka razy na monitoringu. Bardzo pasował mi tam lekarz P. Ale z drugiej strony lepiej czuję się w "ścianach" Invimedu. Jest tam nieco wygodniej. Przyjemniej przy recepcji, jest gdzie usiąść.
    Nie chcę już skakać po klinikach - dam szansę sobie z dr. R. Liczę, że zrobi co w jego mocy ...
    Tam chyba w ogole mniej ludzi jest.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlugo leciala z Was krew po pickupie?
    Ze mnie juz nie "kapie", ale po wizycie w kibelku papier jest jasno czerwony.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr R jest małomówny. Ale tłumaczy krok po kroku co, jak i kiedy? A kontakt tel bez problemu. Zawsze odbiera i krótko, rzeczowo odpowiada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dziewczyny, dlugo leciala z Was krew po pickupie?
    Ze mnie juz nie "kapie", ale po wizycie w kibelku papier jest jasno czerwony.

Oj ja nie miałam nawet kropelki krwi. Po punkcji dali taki podkład między nogi ale nic na niego nie wpłynęło.
    Dużo miałaś pęcherzyków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka kciuki za betę,

Idge dziś będzie telefon jak tam rozwijają się zarodeczki :)? Jesli tak to kciukam :)

renieczka lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Gratulacje trzymam kciuki za bete :)

Justa1234 gratulacje córeczki :)

Asieńka jak po wizycie i usg? Co powiedział lekarz? Kciuki trzymam i nie puszcze,bo musi być dobrze

o dzięki dziewczyny, że pamiętacie o mnie :) :)
    wczoraj moja beta 352, cięzko stwierdzic (stały tekst :), w piatek miałam 47
    takie zachowania bety to w przypadku ciązy pozamacicznej, ale róznie bywa ;) więc czekam do piątku i mam zrobić kolejną, jest nadzieja - po cichu licze na cud:)
    gdyby jednak bardzo mnie zaczał brzuch bolec to mam udac sie do szpitala :( na razie mnie nic nie boli...

vvv008 a jak dzisiaj Twoje samopoczucie? :)
    ja od tych końskich dawek jestem jakas rozkojarzona dziennie 12 luteiny biore podjezykowej i 12 dopocowwej i inne jeszcze razem 30 tabletek...

Fistaszku a jak u Ciebie? :)

Anko:-), Selena, renieczka lubią tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ranieczka za betę!
    Asienka za Twoja również! Mocnoooo!

Ja mam ciężki okres w pracy... Rozważam wypowiedzenie... Ale jak to zrobię to niestety nie wiem skąd będę brać np na leki. A potem macierzyńskie... Szefowa wykańcza mnie psychicznie. To mobbing :(. Żałuję że jej powiedziałam o in vitro. Wykorzystuje to przeciwko mnie. A ja po prostu chciałam mieć sprawę jasna. Ze podpisuje umowę o pracę ale ona się godzi na to i będzie przygotowana na moje l4

asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka beta rośnie i to jest najważniejsze przyrost od piątku ładny :) nadal myślimy pozytywnie i czekamy na piątek...

Moje samopoczucie dziś lepiej już luteiny dziś nie biorę i czekam na @ i zaczynam anty ....
    Gdyby jeszcze nie ta uczelnia zaliczenia poprawki itd .... jestem strasznie przemęczona ...

Takasobieja współczuje sytuacji w pracy .....szefowa skoro jest kobietą mogłaby zrozumieć bynajmniej spróbować ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:41

asieńka lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienko trzymam kciuki za cud <3

asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    A na jaki zabieg sie umawiasz? na poprawę krążenia czy konkretnie na płodność?
    Tweety a Ty?

ja poporstu poszłam na 1 wizyte i powiedziałam, że mam endometriozę, że jestem po nieudanym 1 IVF czy doktor jest w stanie mi pomóc zbadał i powiedział, że tak, że skonczymy z dziudzusiem... ale podchodzę do tego z dystantem- napaliłam się na 1 IVF i niestety....teraz jestem już lekko wypalona. Ale warto próbować , okres też miałam po 1 zabiegu już lżejszy!

Różczka a jak często chodzisz na zabiegi?

Viki26 lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienko, oni czesto podejrezwaja ciaze pozamaciczna, a niestety na usg nic nie zobacza, ja w piatek mialam 567, a w pon nie bylo nic widac na usg, mialam bete skontrolowac we wtorek i byla juz 2490, wiec juz mam nie powtarzac, tylko jutro mam usg. wiec znow idziemy dizen w dzien, licze, ze Twoja beta ruszy, sciskam kciuki!

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka na pewno będzie dobrze!
    Ja byłam dwa razy w pozamacicznej i za każdym razem bardzo bolało i plamilam.
    U Ciebie nie ma podejrzanych objawów, więc nie martw się

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńko życzę Ci żeby Betka była wusoka i żeby kropeczek się zadomowił na dobre w twoim brzusiu <3 :-D

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj kolej na mnie :) za niedługo startujemy po moje maluszki :) :) o 11 będę mieć już je przy sobie :)

Wika!, mysza89, Moniaa, Konwalia, shooa, justa1234, Selena, MałaMi83, iga 79, Reni, asieńka, Viki26, Tosia 1981, renieczka lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    To dzisiaj kolej na mnie :) za niedługo startujemy po moje maluszki :) :) o 11 będę mieć już je przy sobie :)

Powodzenia :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • kassik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:

Trzymam kciuki!

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, opu... Pobrali mi 7 zarodkow, a dojrzalych jest 6.
    Zrozumialam, ze dr ma dzis dzwonic z informacja, co z maluchami.

Niepokoja mnie te moje objawy. Polozna mowila, ze krwawienie jest ok. Dr przez tel wczoraj, ze jak mi nie przejdzie, to mam sie wbijac miedzy pacjentow do niego w pt.
    I ciagle mnie jajniki kluja i lekko rwie w podbrzuszu. Przy sikaniu napiac sie nie moge.

2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ