IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Różyczka wrote:Hej Dziewczyny,
Zbliża się termin kolejnego podejścia.
Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5) i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
Strasznie się denerwuję...
Nie przejmuj sie ja mam gorzej przetrwała tylko jedna zapłodniona komórka ktora nosze (mam wielka nadzieje ze dalej tam jest ) 5 dzień.
Myśle ze za drugim razem w twoim przypadku jak i w moim zwiększa nam dawki i bedzie nas wiecej. Trzymam kciuki. -
kkisia wrote:A ja cwicze
zeby do wtorkowej bety nie zwariowac
tylko zamiast ćwiczeń zmieniam rybkom wodę, czytam książkę. A dzis przywiozą mi duże puzzle dla dorosłych ( meble ) to z mężem sobie poukładamy troche
kkisia lubi tę wiadomość
-
Renieczka - super, kiedy potwierdzenie w wyniku bety? Na pewno będzie duża - trzymam kciuki &&&
Justa - gratulacjeA tak niedawno razem testowaliśmy (z tą różnicą, że Ty pozytywnie) - ale ten czas leci. To teraz myśl nad imieniem i niech Maleńka zdrowo się rozwija
Mała Mi1, Moniaa - trzymam kciuki za Was i Wasze Grochy. Niech ten czerwiec będzie bogaty w pozytywne bety. A jak tak dalej pójdzie to będziemy miały wysyp bliźniaków
Asieńka - beta rośnie, więc dalej trzymamy kciuki i myślimy pozytywnie. Może po prostu maluchy potrzebowały więcej czasu na zagnieżdżenie. Będzie dobrze - musi!Moniaa, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie mam czasu teraz przeczytać co u was, nadrobię wieczorem.
BHCG 132
powtórka niestety dopiero w poniedziałek więc jeszcze proszę nie gratulować.
O mój Boze!!!!
Kciuki za transferowiczki i za niebawem testujące.duza, iga 79, Elmirka, kkisia, zai2014, Moniaa, roletka, shooa, MałaMi83, Konwalia, Beata.D, Anko:-), czarownica_tea, Viki26, Tosia 1981, Wika!, tulipanna, Marta1986, mysza89, Selena, sisi lubią tę wiadomość
-
A ja czekam na jutrzejsze usg i trochę się denerwuję. Nadal nie za bardzo mam jakiekolwiek objawy (no poza bolesnymi piersiami i sporadycznym bólem w podbrzuszu - takim jak na @). Natomiast już kilka razy przeżyłam chwile strachu, bo przy bardziej intensywnym dniu - sporo chodzenia, bieg na autobus - miałam dość obfite plamienie. Niby kolor brązowy nie powinien aż tak niepokoić, ale mimo wszystko trochę się boję. Więc z jednej strony czekam na tę wizytę u lekarza, żeby dowiedzieć się czy nadal wszystko przebiega prawidłowo, a z drugiej obawiam się, że mogę usłyszeć coś czego bym usłyszeć nie chciała...
-
renieczka wrote:Dziewczyny nie mam czasu teraz przeczytać co u was, nadrobię wieczorem.
BHCG 132
powtórka niestety dopiero w poniedziałek więc jeszcze proszę nie gratulować.
O mój Boze!!!!
Kciuki za transferowiczki i za niebawem testujące.Dbaj o siebie i czekamy na wzrost bety. Bardzo się cieszę
renieczka lubi tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Hej Dziewczyny,
Zbliża się termin kolejnego podejścia.
Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5) i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
Strasznie się denerwuję...
Elmirka, renieczka lubią tę wiadomość
-
Fajna historia...
http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/914/bezplodna-kobieta-zostala-matkaDanae, Beata.D lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualny
-
Madzia82 słuchaj wysłała byś mi jakie masz zalecenia ?? I ci chodzi z tą dieta wysoko białkowa ?? Bo może warto czymś się wspomóc żeby było dobrze .Madzia82 wrote:3x1 estrofem doustnie
3x1 lutinus
I dwie strony różnych zaleceń, z których najważniejsze to dieta wysokobiałkowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:15
Mała Mi -
nick nieaktualny
-
Zadzwonili z kliniki.
Pobrali 7 kumulusow, 6 bylo dojrzalych, wszystkie zaplodnili.
Dzis rano dzielily sie 4.
Pani powiedziala, ze ponoc jest jeszcze szansa, ze te dwa rusza, bo oni ogladali je rano, a one mogly sie troche opoznic i wtedy dopiero jutro to zobacza.
Okolo 14:30 maja do mnie dzwonic.
Nie robie sobie wielkich nadziei. Jakos mi smutno, bo szanse na ciaze coraz mniejsze08.09 - transfer
-
Idgie wrote:Zadzwonili z kliniki.
Pobrali 7 kumulusow, 6 bylo dojrzalych, wszystkie zaplodnili.
Dzis rano dzielily sie 4.
Pani powiedziala, ze ponoc jest jeszcze szansa, ze te dwa rusza, bo oni ogladali je rano, a one mogly sie troche opoznic i wtedy dopiero jutro to zobacza.
Okolo 14:30 maja do mnie dzwonic.
Nie robie sobie wielkich nadziei. Jakos mi smutno, bo szanse na ciaze coraz mniejsze
Kciukam będzie dobrze głowa do góry -
Hej, czy podczas tab.antykoncepcyjnych mogą powstawać torbiele? Zdarza się to często? Ja nigdy podczas jakiejkolwiek wizyty nie miałam torbieli a dziś w prawym jajniku 3,5 cm doktor znalazł. Dzięki temu kolejny miesiąc na antykach i nie rozpoczynam stymulacji. Jak się nie wchlonie to grozi mi laparoskopia.17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Asienka1184 wrote:Hej, czy podczas tab.antykoncepcyjnych mogą powstawać torbiele? Zdarza się to często? Ja nigdy podczas jakiejkolwiek wizyty nie miałam torbieli a dziś w prawym jajniku 3,5 cm doktor znalazł. Dzięki temu kolejny miesiąc na antykach i nie rozpoczynam stymulacji. Jak się nie wchlonie to grozi mi laparoskopia.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
cześć dziewczyny proszę o pomoc bo zwątpiłam byłam dziś na zakupach w aptece i gonal kazali mi schować do lodówki a co z cetrotide??? bo jakaś dziś jestem zakrecona i nie kojarze co mówili na temat tych zastrzyków??? pozdrawiam serdeczniehttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:cześć dziewczyny proszę o pomoc bo zwątpiłam byłam dziś na zakupach w aptece i gonal kazali mi schować do lodówki a co z cetrotide??? bo jakaś dziś jestem zakrecona i nie kojarze co mówili na temat tych zastrzyków??? pozdrawiam serdecznieEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -