WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Zbliża się termin kolejnego podejścia.
    Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5 :() i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
    Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
    Strasznie się denerwuję...

Nie przejmuj sie ja mam gorzej przetrwała tylko jedna zapłodniona komórka ktora nosze (mam wielka nadzieje ze dalej tam jest ) 5 dzień.
    Myśle ze za drugim razem w twoim przypadku jak i w moim zwiększa nam dawki i bedzie nas wiecej. Trzymam kciuki.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    A ja cwiczezen.gif zeby do wtorkowej bety nie zwariowac ;)
    Hehe ja to samo :) tylko zamiast ćwiczeń zmieniam rybkom wodę, czytam książkę. A dzis przywiozą mi duże puzzle dla dorosłych ( meble ) to z mężem sobie poukładamy troche :)

kkisia lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka - super, kiedy potwierdzenie w wyniku bety? Na pewno będzie duża - trzymam kciuki &&&

Justa - gratulacje :-) A tak niedawno razem testowaliśmy (z tą różnicą, że Ty pozytywnie) - ale ten czas leci. To teraz myśl nad imieniem i niech Maleńka zdrowo się rozwija <3

Mała Mi1, Moniaa - trzymam kciuki za Was i Wasze Grochy. Niech ten czerwiec będzie bogaty w pozytywne bety. A jak tak dalej pójdzie to będziemy miały wysyp bliźniaków :-)

Asieńka - beta rośnie, więc dalej trzymamy kciuki i myślimy pozytywnie. Może po prostu maluchy potrzebowały więcej czasu na zagnieżdżenie. Będzie dobrze - musi!

Moniaa, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam czasu teraz przeczytać co u was, nadrobię wieczorem.

BHCG 132 :D :D :D :D

powtórka niestety dopiero w poniedziałek więc jeszcze proszę nie gratulować.

O mój Boze!!!!

Kciuki za transferowiczki i za niebawem testujące. <3

duza, iga 79, Elmirka, kkisia, zai2014, Moniaa, roletka, shooa, MałaMi83, Konwalia, Beata.D, Anko:-), czarownica_tea, Viki26, Tosia 1981, Wika!, tulipanna, Marta1986, mysza89, Selena, sisi lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na jutrzejsze usg i trochę się denerwuję. Nadal nie za bardzo mam jakiekolwiek objawy (no poza bolesnymi piersiami i sporadycznym bólem w podbrzuszu - takim jak na @). Natomiast już kilka razy przeżyłam chwile strachu, bo przy bardziej intensywnym dniu - sporo chodzenia, bieg na autobus - miałam dość obfite plamienie. Niby kolor brązowy nie powinien aż tak niepokoić, ale mimo wszystko trochę się boję. Więc z jednej strony czekam na tę wizytę u lekarza, żeby dowiedzieć się czy nadal wszystko przebiega prawidłowo, a z drugiej obawiam się, że mogę usłyszeć coś czego bym usłyszeć nie chciała...

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Dziewczyny nie mam czasu teraz przeczytać co u was, nadrobię wieczorem.

BHCG 132 :D :D :D :D

powtórka niestety dopiero w poniedziałek więc jeszcze proszę nie gratulować.

O mój Boze!!!!

Kciuki za transferowiczki i za niebawem testujące. <3
    Renieczka wiedzialam <3 Dbaj o siebie i czekamy na wzrost bety. Bardzo się cieszę :-)

renieczka lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, ja tez jutro usg i tez jestem jednoczesnie podekscytowana i wystraszona, musi byc dobrze!
    reineczka kciuki za bete!

duza, renieczka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka pięknie! ♥♥♥

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • duza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Zbliża się termin kolejnego podejścia.
    Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5 :() i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
    Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
    Strasznie się denerwuję...
    Różyczka - myślę, że długi protokół może pomóc. U mnie dwa pierwsze podejścia były z krótkim protokołem i za każdym razem było mało komórek, potem słabo się dzieliły i oba razy miałam podawane zarodki w 2 dobie (te które zostawały do dalszego rozwoju nie dochodziły do 4 doby). W trzecim podejściu zmieniłam klinikę i protokół - byłam stymulowana długo i powoli, żeby komórki były bardziej dojrzałe. Może nie było ich znacząco więcej, ale na pewno były silniejsze, bo ostatecznie podano mi blastkę 4AA, a blastka 4BB została zamrożona. Z tej 4AA była ciąża biochemiczna (pierwszy raz doszło do zagnieżdżenia), a 4BB została ze mną i jutro idę na pierwsze usg (25dpt).

Elmirka, renieczka lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jak mocno trzymam za Was wszystkie kciuki :)

MalaMi przyjmij zaproszenie, jesli możesz- chciałam o coś zapytać

Bliźniaki są z nami :*
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna historia... ;)
    http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/914/bezplodna-kobieta-zostala-matka

Danae, Beata.D lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczko, niezle musialas sie nagadac do tego brzusia w ten dlugi weekend ;)

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 słuchaj wysłała byś mi jakie masz zalecenia ?? I ci chodzi z tą dieta wysoko białkowa ?? Bo może warto czymś się wspomóc żeby było dobrze .
    Madzia82 wrote:
    3x1 estrofem doustnie
    3x1 lutinus
    I dwie strony różnych zaleceń, z których najważniejsze to dieta wysokobiałkowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:15

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza w ktorej klinice podchodzilas za 1 razem a w ktroej jestes teraz ( i w mtorej sie udalo :) ? )

• Idgie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonili z kliniki.
    Pobrali 7 kumulusow, 6 bylo dojrzalych, wszystkie zaplodnili.
    Dzis rano dzielily sie 4.
    Pani powiedziala, ze ponoc jest jeszcze szansa, ze te dwa rusza, bo oni ogladali je rano, a one mogly sie troche opoznic i wtedy dopiero jutro to zobacza.
    Okolo 14:30 maja do mnie dzwonic.
    Nie robie sobie wielkich nadziei. Jakos mi smutno, bo szanse na ciaze coraz mniejsze :(

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Zadzwonili z kliniki.
    Pobrali 7 kumulusow, 6 bylo dojrzalych, wszystkie zaplodnili.
    Dzis rano dzielily sie 4.
    Pani powiedziala, ze ponoc jest jeszcze szansa, ze te dwa rusza, bo oni ogladali je rano, a one mogly sie troche opoznic i wtedy dopiero jutro to zobacza.
    Okolo 14:30 maja do mnie dzwonic.
    Nie robie sobie wielkich nadziei. Jakos mi smutno, bo szanse na ciaze coraz mniejsze :(

Kciukam będzie dobrze głowa do góry :-D

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy podczas tab.antykoncepcyjnych mogą powstawać torbiele? Zdarza się to często? Ja nigdy podczas jakiejkolwiek wizyty nie miałam torbieli a dziś w prawym jajniku 3,5 cm doktor znalazł. Dzięki temu kolejny miesiąc na antykach i nie rozpoczynam stymulacji. Jak się nie wchlonie to grozi mi laparoskopia.

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Hej, czy podczas tab.antykoncepcyjnych mogą powstawać torbiele? Zdarza się to często? Ja nigdy podczas jakiejkolwiek wizyty nie miałam torbieli a dziś w prawym jajniku 3,5 cm doktor znalazł. Dzięki temu kolejny miesiąc na antykach i nie rozpoczynam stymulacji. Jak się nie wchlonie to grozi mi laparoskopia.
    Zależy jaka to torbiel... jeśli endometrialna to sama nie wchłonie się, jeśli czynnościowa to po antykach powinna wchłonąć się

• józefka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny proszę o pomoc bo zwątpiłam byłam dziś na zakupach w aptece i gonal kazali mi schować do lodówki a co z cetrotide??? bo jakaś dziś jestem zakrecona i nie kojarze co mówili na temat tych zastrzyków??? pozdrawiam serdecznie

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    cześć dziewczyny proszę o pomoc bo zwątpiłam byłam dziś na zakupach w aptece i gonal kazali mi schować do lodówki a co z cetrotide??? bo jakaś dziś jestem zakrecona i nie kojarze co mówili na temat tych zastrzyków??? pozdrawiam serdecznie
    Ja schowałam cetrotide do lodówki bo można go przechowywać do temp 25 stopni, a u nas dzisiaj jest mega gorąco, więc wolę nie ryzykować...

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ