X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, proszę o radę wczoraj 7 dpt robiłam badanie progesteronu (9 dni od punkcji) i wynik wynosi 52,41 ng/ml, gdzie norma fazy lutealnej wynosi do 27, dla I trymestru 48,4, a II trymestru 51,80, czy to nie jest za dużo? Biorę 3x1 luteiny 100.
    Bety jeszcze nie sprawdzałam bo za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:34

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja wystartowała do kliniki na transfer. Pobrali krew na progesteron. Czekam 1,5 h na wyniki. I wizyta w celu obejrzenia 'warunków mieszkaniowych' zostały 2 zarodki. 4bc i 2bb czy jakoś tak...

Viki26, renieczka lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 gratuluje córeczki.

Renieczka jak sa dwie krechy to i beta będzie ładna. Po cichu gratuluje.

Asienka pamietam, ze jedna forumowiczka tez miała zawirowania z beta. Wszystko dobrze sie skończyło. Tak będzie i u Ciebie.

Idgie ja po punkcji miałam lekkie plamienie, brzuch jak balon i dyskomfort przy siusianiu. Jak u Ciebie to krwawienie będzie sie utrzymywało to słuchaj doktorka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:55

Idgie, justa1234, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idge, tez plamienie mialam w dniu pick up, ale niektore dziewczyny dwa dni mialy. Co do brzucha to obserwuj czy z kazdym dniem jest lepiej, w sensie czy wzdecie sie zmniejsza i spada Ci waga. Tez mialam klucie jajnikowni uczucie napiecia w pecherzu, to w sumie najdluzej bo do wczoraj trwalo. Najgorsze byly dni pick up i dzien po. Ale juz od dnia po pick up waga mi leciala w dol 500-700g na dobe wiec wiedzialam, ze jest chyba ok. Dzis jestem 4ty dzien po punkcji i wrocilam juz do wagi sprzed stymulacji. Poczekaj do jutra, jak sie nie bedzie poprawiac albo bedzie gorzej to wtedy lec z rana do kliniki. I powodzenia w seksiku komorek, pewnie po 14:00 beda dzwonic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:13

Wika! lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.
    Z waga to ja nie zauwazylam u siebie zadnej zmiany, caly czas normalna jest. Brzuch tez nie wzdety. Tylko klucie i rwanie. Wczoraj leciala ze mnie jasnoczerwona krew, w ilosci jakbym okres miala. Dzis juz brazowe jest, takie bardziej plamienie, ale sporo tego w srodku jest, aplikator do lutinusa caly brazowy wyjelam. Ale dopiero sie ogarniam, sniadanko itp. Zobaczymy, co bedzie leciec, gdy zaczne sie poruszac i chodzic wiecej.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Zbliża się termin kolejnego podejścia.
    Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5 :() i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
    Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
    Strasznie się denerwuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idge, to szczęściara z Ciebie z tym brakiem wzdęć i brakiem dodatkowych kg. Pod koniec stymulacji to już nie wiedziałam w co się do pracy ubierać, żeby nie cisnęło i żeby nie opinało podejrzanie brzucha.

Idgie, Wika! lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 i Moniaa powodzenia na transferach!!!

shooa, Moniaa lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    To dzisiaj kolej na mnie :) za niedługo startujemy po moje maluszki :) :) o 11 będę mieć już je przy sobie :)
    POWODZONKA :-D ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mała Mi 1 i Moniaa powodzenia na transferach!!!

również trzymam za Was dziewczyny kiuki!

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem w trzypaku... Endo 9. A progesteron z dziś to 230 ☺

Mimbla, Konwalia, gretka, Selena, czarownica_tea, shooa, Marta1986, duza, Elmirka, Kava, Viki26, Tosia 1981, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Idge, to szczęściara z Ciebie z tym brakiem wzdęć i brakiem dodatkowych kg. Pod koniec stymulacji to już nie wiedziałam w co się do pracy ubierać, żeby nie cisnęło i żeby nie opinało podejrzanie brzucha.

Ja przed każdą moją punkcją czułam okropny wstyd przez wzdęcia i gazy :), to był prawdziwy koszmar. Nawet zastanawiałam się czy lekarzowi nie radzić żeby ubrał sobie maskę gazową ! ;-))) ale oczywiście, taktownie nie mówiłam NIC.

shooa, duza, Viki26 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu masz piękny progesteron...Ile go przyjmujesz, od kiedy? Jeśli już wspominałaś to przepraszam ale mi umknęło :).

Moniaa lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze lutinus 3x1. Ale Lekarka powiedziała ze za 5 dni mam wpaść aby go zweryfikować bo poprzednim razem miałam z nim problem.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka super wieści, trzymam kciuki za betę !! ,

justa1234 gratuluję córeczki ! :-) też chciałabym już wiedzieć, ale mam o tydzień młodszą ciążę, więc jeszcze muszę poczekać :-)

asieńka za Twoją betę też trzymam- musi być dobrze !!

Mała Mi1, Moniaa, - przyjemnego leżakowania z maluszkami :-)

Moniaa, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Zbliża się termin kolejnego podejścia.
    Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5 :() i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
    Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
    Strasznie się denerwuję...

Powodzenia trzymam mocno kciuki! ja miałam tylko 1 prawidłowo..eh
    jutro jade zmienić klinike, na tą w której jest kasa i czekam na termin

Elmirka lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety trzymam kciuki, żeby nowa klinika była dla Ciebie szczęśliwa.

Wika! lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w trójpaku :) odpoczywamy z maluszki i modlimy się o efekty :)

adrenalina, Moniaa, Madzia82, Elmirka, zai2014, Konwalia, iga 79, Różyczka, Mimbla, Beata.D, czarownica_tea, Viki26, Tosia 1981, Wika!, Selena, renieczka lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7ds a pęcherzyki słabo rosną tylko jeden ma 12mm dostałam większą dawkę menopuru + puregon, może coś się ruszy...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cwiczezen.gif zeby do wtorkowej bety nie zwariowac ;)

adrenalina, Elmirka, Fistaszek, Mimbla, asieńka lubią tę wiadomość

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ