IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam wszystkich, proszę o radę wczoraj 7 dpt robiłam badanie progesteronu (9 dni od punkcji) i wynik wynosi 52,41 ng/ml, gdzie norma fazy lutealnej wynosi do 27, dla I trymestru 48,4, a II trymestru 51,80, czy to nie jest za dużo? Biorę 3x1 luteiny 100.
Bety jeszcze nie sprawdzałam bo za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:34
-
Justa1234 gratuluje córeczki.
Renieczka jak sa dwie krechy to i beta będzie ładna. Po cichu gratuluje.
Asienka pamietam, ze jedna forumowiczka tez miała zawirowania z beta. Wszystko dobrze sie skończyło. Tak będzie i u Ciebie.
Idgie ja po punkcji miałam lekkie plamienie, brzuch jak balon i dyskomfort przy siusianiu. Jak u Ciebie to krwawienie będzie sie utrzymywało to słuchaj doktorka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:55
Idgie, justa1234, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdge, tez plamienie mialam w dniu pick up, ale niektore dziewczyny dwa dni mialy. Co do brzucha to obserwuj czy z kazdym dniem jest lepiej, w sensie czy wzdecie sie zmniejsza i spada Ci waga. Tez mialam klucie jajnikowni uczucie napiecia w pecherzu, to w sumie najdluzej bo do wczoraj trwalo. Najgorsze byly dni pick up i dzien po. Ale juz od dnia po pick up waga mi leciala w dol 500-700g na dobe wiec wiedzialam, ze jest chyba ok. Dzis jestem 4ty dzien po punkcji i wrocilam juz do wagi sprzed stymulacji. Poczekaj do jutra, jak sie nie bedzie poprawiac albo bedzie gorzej to wtedy lec z rana do kliniki. I powodzenia w seksiku komorek, pewnie po 14:00 beda dzwonic:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:13
Wika! lubi tę wiadomość
-
Dzieki.
Z waga to ja nie zauwazylam u siebie zadnej zmiany, caly czas normalna jest. Brzuch tez nie wzdety. Tylko klucie i rwanie. Wczoraj leciala ze mnie jasnoczerwona krew, w ilosci jakbym okres miala. Dzis juz brazowe jest, takie bardziej plamienie, ale sporo tego w srodku jest, aplikator do lutinusa caly brazowy wyjelam. Ale dopiero sie ogarniam, sniadanko itp. Zobaczymy, co bedzie leciec, gdy zaczne sie poruszac i chodzic wiecej.08.09 - transfer
-
Hej Dziewczyny,
Zbliża się termin kolejnego podejścia.
Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5) i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
Strasznie się denerwuję... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Idge, to szczęściara z Ciebie z tym brakiem wzdęć i brakiem dodatkowych kg. Pod koniec stymulacji to już nie wiedziałam w co się do pracy ubierać, żeby nie cisnęło i żeby nie opinało podejrzanie brzucha.
Ja przed każdą moją punkcją czułam okropny wstyd przez wzdęcia i gazy, to był prawdziwy koszmar. Nawet zastanawiałam się czy lekarzowi nie radzić żeby ubrał sobie maskę gazową !
)) ale oczywiście, taktownie nie mówiłam NIC.
shooa, duza, Viki26 lubią tę wiadomość
-
renieczka super wieści, trzymam kciuki za betę !! ,
justa1234 gratuluję córeczki !też chciałabym już wiedzieć, ale mam o tydzień młodszą ciążę, więc jeszcze muszę poczekać
asieńka za Twoją betę też trzymam- musi być dobrze !!
Mała Mi1, Moniaa, - przyjemnego leżakowania z maluszkamiMoniaa, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Hej Dziewczyny,
Zbliża się termin kolejnego podejścia.
Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5) i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
Strasznie się denerwuję...
Powodzenia trzymam mocno kciuki! ja miałam tylko 1 prawidłowo..eh
jutro jade zmienić klinike, na tą w której jest kasa i czekam na terminElmirka lubi tę wiadomość
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
U mnie 7ds a pęcherzyki słabo rosną tylko jeden ma 12mm dostałam większą dawkę menopuru + puregon, może coś się ruszy...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualny