X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, proszę o radę wczoraj 7 dpt robiłam badanie progesteronu (9 dni od punkcji) i wynik wynosi 52,41 ng/ml, gdzie norma fazy lutealnej wynosi do 27, dla I trymestru 48,4, a II trymestru 51,80, czy to nie jest za dużo? Biorę 3x1 luteiny 100.
    Bety jeszcze nie sprawdzałam bo za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:34

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja wystartowała do kliniki na transfer. Pobrali krew na progesteron. Czekam 1,5 h na wyniki. I wizyta w celu obejrzenia 'warunków mieszkaniowych' zostały 2 zarodki. 4bc i 2bb czy jakoś tak...

Viki26, renieczka lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1234 gratuluje córeczki.

Renieczka jak sa dwie krechy to i beta będzie ładna. Po cichu gratuluje.

Asienka pamietam, ze jedna forumowiczka tez miała zawirowania z beta. Wszystko dobrze sie skończyło. Tak będzie i u Ciebie.

Idgie ja po punkcji miałam lekkie plamienie, brzuch jak balon i dyskomfort przy siusianiu. Jak u Ciebie to krwawienie będzie sie utrzymywało to słuchaj doktorka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:55

Idgie, justa1234, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idge, tez plamienie mialam w dniu pick up, ale niektore dziewczyny dwa dni mialy. Co do brzucha to obserwuj czy z kazdym dniem jest lepiej, w sensie czy wzdecie sie zmniejsza i spada Ci waga. Tez mialam klucie jajnikowni uczucie napiecia w pecherzu, to w sumie najdluzej bo do wczoraj trwalo. Najgorsze byly dni pick up i dzien po. Ale juz od dnia po pick up waga mi leciala w dol 500-700g na dobe wiec wiedzialam, ze jest chyba ok. Dzis jestem 4ty dzien po punkcji i wrocilam juz do wagi sprzed stymulacji. Poczekaj do jutra, jak sie nie bedzie poprawiac albo bedzie gorzej to wtedy lec z rana do kliniki. I powodzenia w seksiku komorek, pewnie po 14:00 beda dzwonic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:13

Wika! lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.
    Z waga to ja nie zauwazylam u siebie zadnej zmiany, caly czas normalna jest. Brzuch tez nie wzdety. Tylko klucie i rwanie. Wczoraj leciala ze mnie jasnoczerwona krew, w ilosci jakbym okres miala. Dzis juz brazowe jest, takie bardziej plamienie, ale sporo tego w srodku jest, aplikator do lutinusa caly brazowy wyjelam. Ale dopiero sie ogarniam, sniadanko itp. Zobaczymy, co bedzie leciec, gdy zaczne sie poruszac i chodzic wiecej.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Zbliża się termin kolejnego podejścia.
    Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5 :() i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
    Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
    Strasznie się denerwuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idge, to szczęściara z Ciebie z tym brakiem wzdęć i brakiem dodatkowych kg. Pod koniec stymulacji to już nie wiedziałam w co się do pracy ubierać, żeby nie cisnęło i żeby nie opinało podejrzanie brzucha.

Idgie, Wika! lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 i Moniaa powodzenia na transferach!!!

shooa, Moniaa lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    To dzisiaj kolej na mnie :) za niedługo startujemy po moje maluszki :) :) o 11 będę mieć już je przy sobie :)
    POWODZONKA :-D ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mała Mi 1 i Moniaa powodzenia na transferach!!!

również trzymam za Was dziewczyny kiuki!

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem w trzypaku... Endo 9. A progesteron z dziś to 230 ☺

Mimbla, Konwalia, gretka, Selena, czarownica_tea, shooa, Marta1986, duza, Elmirka, Kava, Viki26, Tosia 1981, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Idge, to szczęściara z Ciebie z tym brakiem wzdęć i brakiem dodatkowych kg. Pod koniec stymulacji to już nie wiedziałam w co się do pracy ubierać, żeby nie cisnęło i żeby nie opinało podejrzanie brzucha.

Ja przed każdą moją punkcją czułam okropny wstyd przez wzdęcia i gazy :), to był prawdziwy koszmar. Nawet zastanawiałam się czy lekarzowi nie radzić żeby ubrał sobie maskę gazową ! ;-))) ale oczywiście, taktownie nie mówiłam NIC.

shooa, duza, Viki26 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu masz piękny progesteron...Ile go przyjmujesz, od kiedy? Jeśli już wspominałaś to przepraszam ale mi umknęło :).

Moniaa lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze lutinus 3x1. Ale Lekarka powiedziała ze za 5 dni mam wpaść aby go zweryfikować bo poprzednim razem miałam z nim problem.

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka super wieści, trzymam kciuki za betę !! ,

justa1234 gratuluję córeczki ! :-) też chciałabym już wiedzieć, ale mam o tydzień młodszą ciążę, więc jeszcze muszę poczekać :-)

asieńka za Twoją betę też trzymam- musi być dobrze !!

Mała Mi1, Moniaa, - przyjemnego leżakowania z maluszkami :-)

Moniaa, asieńka, renieczka lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Zbliża się termin kolejnego podejścia.
    Za pierwszym razem miałam tylko 4 zapłodnione komórki( ogólnie miałam maało komórek wyhodowanych bo 5 :() i tylko 2 prawidłowo się podzieliły ( podali mi obie w 3 dobie ).Szłam protokołem krótkim ( mam podwyższone FSH i w trakcie stymulacji niski estradiol ).
    Myślicie, że jak mi zmienią protokół na długi to będzie większa szansa na większą ilość komórek i lepszą jakość?
    Strasznie się denerwuję...

Powodzenia trzymam mocno kciuki! ja miałam tylko 1 prawidłowo..eh
    jutro jade zmienić klinike, na tą w której jest kasa i czekam na termin

Elmirka lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety trzymam kciuki, żeby nowa klinika była dla Ciebie szczęśliwa.

Wika! lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w trójpaku :) odpoczywamy z maluszki i modlimy się o efekty :)

adrenalina, Moniaa, Madzia82, Elmirka, zai2014, Konwalia, iga 79, Różyczka, Mimbla, Beata.D, czarownica_tea, Viki26, Tosia 1981, Wika!, Selena, renieczka lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7ds a pęcherzyki słabo rosną tylko jeden ma 12mm dostałam większą dawkę menopuru + puregon, może coś się ruszy...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cwiczezen.gif zeby do wtorkowej bety nie zwariowac ;)

adrenalina, Elmirka, Fistaszek, Mimbla, asieńka lubią tę wiadomość

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ