X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Fistaszek kciuki za <3

No tyle było punkcji i transferów, że raza będzie wrzalo na wątku :) Oby wiadomości były tylko pozytywne!

Miłego dnia.

P.S. Wylaczyli "nie lubie" ?

Wika! lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dzien dobry dla wszystkich :-)
    Haslo na dzisiaj: wierzymy w nasze jajeczka, zarodki i kropeczki w brzuszkach !!!!!

Super haslo na kazdy dzien :-)

Witam sie i ja :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wasze plamienia po in vitro to raczej takie implantacyjne czy bardziej obfite? Pytam, bo jak coś się będzie u mnie dziać to będę panikować :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za chwilke jade na 1 weryfikacje, czyli tez 1 bete. 3dpt, wiec pewnie nic nie wyjdzie jeszcze.

I ostatni dzien relanium, chlip ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:13

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję transfer w niedzielę <3
    2 mrozaczki ;)
    wierzę w ten cykl, bo jest z ananasem i po scratchingu :D

trzymajcie kciuki!

Idgie na zdrowie ! :D
    będzie dobrze :*

iga 79, Selena, Elmirka, Tosia 1981, mycha28, renieczka, Idgie, Konwalia, Nadzieja87, Kava, Wika!, Viki26, Beata.D lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek trzymam kciuki za serducho jak dzwon :D

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    A ja za chwilke jade na 1 weryfikacje, czyli tez 1 bete. 3dpt, wiec pewnie nic nie wyjdzie jeszcze.

I ostatni dzien relanium, chlip ;(

Idgie :-) powodzenia - oby wszystkie hormony pracowaly dobrze. Ja jutro ide i jutro u mnie ostatni dzien cpania jako to okreslilas kilka dni temu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:37

Idgie lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madzia82 - przyjemny ból jajników? nieźle to brzmi :)

Mnie praktycznie od samego transferu ciągle boli podbrzusze jak na @. Nospe z magnezem biorę całą dobę, oczywiście w rozsądnych dawkach. Jak np. popołudniowej dawki nie wezmę bo wydaje mi się, że już nie boli brzuch to zaraz i tak musze wziąć bo znowu się odzywa. Jajniki też pobolewają. Wczoraj jak kichnęłam to myślałam, że sobie prawy jajnik oderwałam... naprawdę się mocno przestraszyłam. No i mam wzdęcia i zaparcia.
    Sporo z nich to pewnie objawy wysokiego progesteronu (przy I weryfikacji 3dpt prg wyszedł mi 173).

Takie objawy o których piszemy mogą oznaczać wszystko i ciążę i jej brak i pewnie dlatego tak świrujemy żyjąc w niepewności... ale hasło dnia zdecydowania pomoże przetrwać kolejną dobę :)
    U mnie jutro II weryfikacja 6dpt, odliczam godziny.

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, a od kiedy dokładnie ten ananas i w jakich ilościach? Ja na razie pije dużo wody i mleka, jem orzechy brazylijskie, jajka i warzywa; odrzuca mnie od mięsa.
    Wczoraj, w 10 dc, miałam podglądanie. Mam 8 rokujących pęcherzyków od 10 do 15 mm, endometrium: 10 mm. Miałam mieć punkcję w sobotę, ale w związku z tym, że pęcherzyki rosną dość powoli, odbędzie się ona dopiero w poniedziałek :( Trochę mi to sytuację w pracy skomplikowało i będę musiała przedłużyć L4. Poza tym w sobotę po punkcji miała mnie odebrać koleżanka, u której się zatrzymałam w Warszawie, ale w poniedziałek będzie w pracy... Myślicie, że mnie samą puszczą jak coś ściemnię?

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Madzia82 - przyjemny ból jajników? nieźle to brzmi :)

Mnie praktycznie od samego transferu ciągle boli podbrzusze jak na @. Nospe z magnezem biorę całą dobę, oczywiście w rozsądnych dawkach. Jak np. popołudniowej dawki nie wezmę bo wydaje mi się, że już nie boli brzuch to zaraz i tak musze wziąć bo znowu się odzywa. Jajniki też pobolewają. Wczoraj jak kichnęłam to myślałam, że sobie prawy jajnik oderwałam... naprawdę się mocno przestraszyłam. No i mam wzdęcia i zaparcia.
    Sporo z nich to pewnie objawy wysokiego progesteronu (przy I weryfikacji 3dpt prg wyszedł mi 173).

Takie objawy o których piszemy mogą oznaczać wszystko i ciążę i jej brak i pewnie dlatego tak świrujemy żyjąc w niepewności... ale hasło dnia zdecydowania pomoże przetrwać kolejną dobę :)
    U mnie jutro II weryfikacja 6dpt, odliczam godziny.

a mozna odmowic tych weryfikacji i po prostu zrobic pozniej bete np 9 dpt? Czy taki wymog ma Invicta? To chyba jeszcze bardziej stresujace tak co chwile sprawdzac... <3 ps to juz jest platne?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna225 u mnie te 3 weryfikacje sa wliczone w cene programu. Pewnie mozna zrezygnowac ale dla mnie wazne jest, ze zbadaja estradiol i progesteron wiec moze jesli jest jakies odchylenie w wyniku to mozna je skorygowac lekami. W inviccie zaproponowano mi badanie u nich i konsultacje przez telefon lub wizyte. Wybralam wizyte - zawsze wydaje mi sie, ze jak czegos nie zrozumiem to latwiej dopytac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:53

Anna255 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro II weryfikacja 6dpt, odliczam godziny.[/QUOTE]

Shooa a tak z ciekawosci zapytam przy I weryfikacji mialas badana bete? Jesli tak to czy lekarz jakos odnosi sie do tego wyniku czy to jest tylko sprawdzenie od jakiego poziomu startujesz aby pozniej miec porownanie np przy III weryfikacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:54

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, super że wróciłaś :)

Weryfikacje są dodaykowo płatne - 180zł za trzy telefony po każdej weryfikacji plus po 90zł za badania każdego z trzech dni weryfikacji.
    Straszny miałam dylemat czy brać czy nie właśnie z powodu stresu, ale ostatnie się zdecydowałam.

Vendetta, nie sądzę, żeby po punkcji Cię puścili samą... Mój mąż siedział na drugim końcu korytarza, a dopóki nie podszedł do położnej, nie podpisał oświadczenia, że mnie odbiera, położna nie chciała mnie "z ręki wypuścić". Ale ja leżałam tylko 40 min, może jak poleżysz za 2,3 godz to wtedy jest inaczej, ale szczerze wątpię...

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, badaną miałam bete na I weryfikacji - wyszła 2,9. Lekarz powiedział tylko, że na "bete nie patrzymy", pozostałe hormony skomentował jako "cudne" i kazał utrzymać dawki leków. Pewnie w 99,9% przypadków wynik bety to jeszcze pregnyl/ovitrelle i dlatego w ogóle jej nie biorą pod uwagę.

agulas lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa jak cudne hormony to niech i cudna beta bedzie a potem Maly Wielki Cud

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Nadzieja, a od kiedy dokładnie ten ananas i w jakich ilościach? Ja na razie pije dużo wody i mleka, jem orzechy brazylijskie, jajka i warzywa; odrzuca mnie od mięsa.
    Wczoraj, w 10 dc, miałam podglądanie. Mam 8 rokujących pęcherzyków od 10 do 15 mm, endometrium: 10 mm. Miałam mieć punkcję w sobotę, ale w związku z tym, że pęcherzyki rosną dość powoli, odbędzie się ona dopiero w poniedziałek :( Trochę mi to sytuację w pracy skomplikowało i będę musiała przedłużyć L4. Poza tym w sobotę po punkcji miała mnie odebrać koleżanka, u której się zatrzymałam w Warszawie, ale w poniedziałek będzie w pracy... Myślicie, że mnie samą puszczą jak coś ściemnię?

ja jem 2 dni przed transferem i 3 dni po :)
    2-3 plastry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:01

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nieźle o Was dbają w Inviccie. Ja w Invimedzie po punkcji leżakuję niecałą godz i mnie puszczają. Nikt nie wnika czy z kimś przyszłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po punkcji leżałam 3 godziny, zaraz wstawiania, sama do wc nie mogłam co 15 min ktoś przychodził pytać się czy jest ok :)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To nieźle o Was dbają w Inviccie. Ja w Invimedzie po punkcji leżakuję niecałą godz i mnie puszczają. Nikt nie wnika czy z kimś przyszłam.
    To prawda w Inviccie na oddziale jest super opieka. Troskliwa, mila i caly czas ktos doglada, tlumaczy co robi. Ja lezalam ponad 2 godzinki, pozniej musialam troszke posiedziec na lozku, pochodzic i jak upewnili sie, ze jest ok to oddali mnie w rece meza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:33

aszka lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz niczego nie podpisywal ze mnie odbiera. Lezalam godzine na sali po punkcji a potem jeszcze jakies dwie godziny siedzielismy na terenie kliniki. Przy wypisie dr zapytala czy dobrze sie czuje jesli tak to mozemy wrocic do domu

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ