X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cetralnie brzuch boli, jajniki zero nic.

a bete 10dpt 50, 12dpt przyrost100%, zastanawiam się czy iść jutro na 3cią to by był 16dpt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:03

Anatolka, Idgie lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • myszka34 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny ja przy pierwszej nieudanej próbie nie miałam żadnych objawów, plamień nic mnie nie bolał.
    A teraz po drugim transferze jest inaczej jajniki mnie bolą (da się wytrzymać ) ale czasmi takie uczucie ciągnięcia w pachwinch . Natomiast piersi przez kilka dni tak mnie bolały ,że sie wytrzymać nie dało. Nigdy wczesniej nie bolały mnie piersi nie znam tego bólu nawet przed miesiączką. Co to może oznaczać czy mam się martwić:( Pomocy świruje

Dzisiaj jest 7dpt 2 dniowego zarodka.

myszka34
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja bym zrobila, w wiekszosci miejsc polecaja zrobic 3 razy, teraz juz powinien byc bardzo widoczny wzrost
    myszka sa rozne objawy po. Jedne dziewczyny nic nie czuja, inne wszytko boli. Mnie bolaly baaardzo piersi i czasem brzuch, a dwa dni przed beta mialam podwyzszona temp jak na przeziebienie, normalnie nawet nie mam 36,6, a mialam 37,3

Viki26 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka34 kiedy zamierzasz testować ?

A z tymi dolegliwościami po transferowymi to rzeczywiście różnie bywa, jedna ma tak inna ma inaczej i nic się nie da wywnioskować a szkoda ;) To czekanie mnie wykończy.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka34 wrote:
    Dziewczyny ja przy pierwszej nieudanej próbie nie miałam żadnych objawów, plamień nic mnie nie bolał.
    A teraz po drugim transferze jest inaczej jajniki mnie bolą (da się wytrzymać ) ale czasmi takie uczucie ciągnięcia w pachwinch . Natomiast piersi przez kilka dni tak mnie bolały ,że sie wytrzymać nie dało. Nigdy wczesniej nie bolały mnie piersi nie znam tego bólu nawet przed miesiączką. Co to może oznaczać czy mam się martwić:( Pomocy świruje

A estrofem bierzesz? Albo może pierwszy raz używasz progesteron? Po estrofemie nie mogłam na brzuchu spać tak mnie piersi bolały. No albo to ciąża :D

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam Panią dr czy podają zarodki szybciej... Mowa ze jesli będzie mi zależeć to można podać w 3 dobie. Boję się ze znowu czekając do 5 doby zostanie tylko jeden. Co byście zrobiły? O podaniu dwóch w moim wieku nie ma mowy, bo trzymają się zadać MZ

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie popołudniu jajniki pobolewały. To był taki w miare przyjemny ból. I mam wrażenie, że piersi zrobiły mi się pełniejsze.

• myszka34 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    myszka34 kiedy zamierzasz testować ?

A z tymi dolegliwościami po transferowymi to rzeczywiście różnie bywa, jedna ma tak inna ma inaczej i nic się nie da wywnioskować a szkoda ;) To czekanie mnie wykończy.

chyba w poniedziałek chociaż zastanawiam się nad piatkiem ale nie wiem czy nie zawczesnie. Jak radzicie powinno juz cos wyjsc?

myszka34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Dziewczyny boje się ze to na okres .... :( strasznie się boje bo jajniki dają mi dać o sobie.

Ja mialam identyczne wrażenie. Bol obu jajników i uczucie hmmm mokrosci. Co chwila sprawdzalam czy nie dostalam @. No i nie dostalam.
    Wszystkie objawy są niestety subiektywne i moga zwiastowac wszystko. Oby w twoim przypadku była to ciąża :)

• myszka34 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    A estrofem bierzesz? Albo może pierwszy raz używasz progesteron? Po estrofemie nie mogłam na brzuchu spać tak mnie piersi bolały. No albo to ciąża :D

Z lekarstw biorę Fragmin zastrzyk oraz 3xdziennie luteine dowcipnie. Dodatkowo kwas, magnez i witaminki oraz nospe.

A co to jest ten estrofem? Macie go dziewczyny przepisane z kliniki, jakie jest jego działanie?

myszka34
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Pytałam Panią dr czy podają zarodki szybciej... Mowa ze jesli będzie mi zależeć to można podać w 3 dobie. Boję się ze znowu czekając do 5 doby zostanie tylko jeden. Co byście zrobiły? O podaniu dwóch w moim wieku nie ma mowy, bo trzymają się zadać MZ
    wiesz co, może przez duże dawki i lekkie przestymulowanie miałaś słabe zarodki, ja tak miałam w pierwszym podejściu...teraz stym.będzie trwać dłużej i będziecie mieć piękne zarodeczki i dzidziusie ;)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    U mnie też była możliwość podania zarodków w 3 bądź 5 dobie. Moje zarodki były trzymane w embrioskopie wiec do podgladanie ich nikt nie wyciągał. Lekarka powiedziała że jeśli nie dortrwają w nim do 5 doby to tez są marne szanse aby dały ciążę. I dlategoż zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze 2 dni i pomimo 4 zarodków zostały 2,które mi podano. Wiadomo że z tym in vitro to trochę jakby z totkiem. .. nie ma na nic reguły.
    To dosyć trudna decyzja,bo obawiamy się ze zostaniemy z niczym. Ale teraz z pespektywy czasu jeśli miałby być podany zarodek w 3 dobie,który w embrioskopie nie doczekał 5 doby to tez nikt nie zapewni ze w macicy na pewno da radę. ..

agulas lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka34 ja myślę że w piątek to za szybko ale jak masz mocne nerwy to próbuj ;)

A ja chyba mam plamienie implantacyjne boje się i cieszę jednocześnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 07:19

Antonelka, justa1234, nadzieja92, shooa, Viki26 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :-) Ja jutro na usg serduszkowe sie wybieram, mam nadzieje, ze wszytsko bedzie ok. Tyle tutaj betujacych, ze czerwiec zapowiada sie najlepszym miesiacem w roku :-)

Moniaa, renieczka, mycha28, justa1234, nadzieja92, Marta1986, Selena, Elmirka, Viki26 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka34 wrote:

trzymam kciuki mocno!

Piggy lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Miłego dnia życzę

Antonelka, renieczka, justa1234, Wika! lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dla wszystkich :-)
    Haslo na dzisiaj: wierzymy w nasze jajeczka, zarodki i kropeczki w brzuszkach !!!!!

józefka, Madzia82, margo001, daynerys, renieczka, mycha28, justa1234, Idgie, Elmirka, Wika!, Viki26 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dzien dobry dla wszystkich :-)
    Haslo na dzisiaj: wierzymy w nasze jajeczka, zarodki i kropeczki w brzuszkach !!!!!

No i to sobie powinnyśmy powtarzać każdego dnia, a tak w ogóle to dobre motto dla wątku o ivf ;)

Antonelka, renieczka, mycha28, Idgie lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobre hasło

34bwe6hhd9swf05a.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie też była możliwość podania zarodków w 3 bądź 5 dobie. Moje zarodki były trzymane w embrioskopie wiec do podgladanie ich nikt nie wyciągał. Lekarka powiedziała że jeśli nie dortrwają w nim do 5 doby to tez są marne szanse aby dały ciążę. I dlategoż zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze 2 dni i pomimo 4 zarodków zostały 2,które mi podano. Wiadomo że z tym in vitro to trochę jakby z totkiem. .. nie ma na nic reguły.
    To dosyć trudna decyzja,bo obawiamy się ze zostaniemy z niczym. Ale teraz z pespektywy czasu jeśli miałby być podany zarodek w 3 dobie,który w embrioskopie nie doczekał 5 doby to tez nikt nie zapewni ze w macicy na pewno da radę. ..

nam Pan Dr też mówił, że lepiej jest podać w 5 dobie.

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ