IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie cetralnie brzuch boli, jajniki zero nic.
a bete 10dpt 50, 12dpt przyrost100%, zastanawiam się czy iść jutro na 3cią to by był 16dpt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:03
Anatolka, Idgie lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Dziewczyny ja przy pierwszej nieudanej próbie nie miałam żadnych objawów, plamień nic mnie nie bolał.
A teraz po drugim transferze jest inaczej jajniki mnie bolą (da się wytrzymać ) ale czasmi takie uczucie ciągnięcia w pachwinch . Natomiast piersi przez kilka dni tak mnie bolały ,że sie wytrzymać nie dało. Nigdy wczesniej nie bolały mnie piersi nie znam tego bólu nawet przed miesiączką. Co to może oznaczać czy mam się martwićPomocy świruje
Dzisiaj jest 7dpt 2 dniowego zarodka.myszka34 -
Magda, ja bym zrobila, w wiekszosci miejsc polecaja zrobic 3 razy, teraz juz powinien byc bardzo widoczny wzrost
myszka sa rozne objawy po. Jedne dziewczyny nic nie czuja, inne wszytko boli. Mnie bolaly baaardzo piersi i czasem brzuch, a dwa dni przed beta mialam podwyzszona temp jak na przeziebienie, normalnie nawet nie mam 36,6, a mialam 37,3Viki26 lubi tę wiadomość
-
myszka34 wrote:Dziewczyny ja przy pierwszej nieudanej próbie nie miałam żadnych objawów, plamień nic mnie nie bolał.
A teraz po drugim transferze jest inaczej jajniki mnie bolą (da się wytrzymać ) ale czasmi takie uczucie ciągnięcia w pachwinch . Natomiast piersi przez kilka dni tak mnie bolały ,że sie wytrzymać nie dało. Nigdy wczesniej nie bolały mnie piersi nie znam tego bólu nawet przed miesiączką. Co to może oznaczać czy mam się martwićPomocy świruje
Dzisiaj jest 7dpt 2 dniowego zarodka.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Pytałam Panią dr czy podają zarodki szybciej... Mowa ze jesli będzie mi zależeć to można podać w 3 dobie. Boję się ze znowu czekając do 5 doby zostanie tylko jeden. Co byście zrobiły? O podaniu dwóch w moim wieku nie ma mowy, bo trzymają się zadać MZGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anuszka wrote:myszka34 kiedy zamierzasz testować ?
A z tymi dolegliwościami po transferowymi to rzeczywiście różnie bywa, jedna ma tak inna ma inaczej i nic się nie da wywnioskować a szkodaTo czekanie mnie wykończy.
chyba w poniedziałek chociaż zastanawiam się nad piatkiem ale nie wiem czy nie zawczesnie. Jak radzicie powinno juz cos wyjsc?myszka34 -
nick nieaktualnyMała Mi 1 wrote:Dziewczyny boje się ze to na okres ....
strasznie się boje bo jajniki dają mi dać o sobie.
Ja mialam identyczne wrażenie. Bol obu jajników i uczucie hmmm mokrosci. Co chwila sprawdzalam czy nie dostalam @. No i nie dostalam.
Wszystkie objawy są niestety subiektywne i moga zwiastowac wszystko. Oby w twoim przypadku była to ciąża -
takasobieja wrote:A estrofem bierzesz? Albo może pierwszy raz używasz progesteron? Po estrofemie nie mogłam na brzuchu spać tak mnie piersi bolały. No albo to ciąża
Z lekarstw biorę Fragmin zastrzyk oraz 3xdziennie luteine dowcipnie. Dodatkowo kwas, magnez i witaminki oraz nospe.
A co to jest ten estrofem? Macie go dziewczyny przepisane z kliniki, jakie jest jego działanie?myszka34 -
takasobieja wrote:Pytałam Panią dr czy podają zarodki szybciej... Mowa ze jesli będzie mi zależeć to można podać w 3 dobie. Boję się ze znowu czekając do 5 doby zostanie tylko jeden. Co byście zrobiły? O podaniu dwóch w moim wieku nie ma mowy, bo trzymają się zadać MZ
-
takasobieja wrote:Pytałam Panią dr czy podają zarodki szybciej... Mowa ze jesli będzie mi zależeć to można podać w 3 dobie. Boję się ze znowu czekając do 5 doby zostanie tylko jeden. Co byście zrobiły? O podaniu dwóch w moim wieku nie ma mowy, bo trzymają się zadać MZ
To dosyć trudna decyzja,bo obawiamy się ze zostaniemy z niczym. Ale teraz z pespektywy czasu jeśli miałby być podany zarodek w 3 dobie,który w embrioskopie nie doczekał 5 doby to tez nikt nie zapewni ze w macicy na pewno da radę. ..agulas lubi tę wiadomość
-
myszka34 ja myślę że w piątek to za szybko ale jak masz mocne nerwy to próbuj
A ja chyba mam plamienie implantacyjne boje się i cieszę jednocześnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 07:19
Antonelka, justa1234, nadzieja92, shooa, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny
Ja jutro na usg serduszkowe sie wybieram, mam nadzieje, ze wszytsko bedzie ok. Tyle tutaj betujacych, ze czerwiec zapowiada sie najlepszym miesiacem w roku
Moniaa, renieczka, mycha28, justa1234, nadzieja92, Marta1986, Selena, Elmirka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
myszka34 wrote:Dziewczyny ja przy pierwszej nieudanej próbie nie miałam żadnych objawów, plamień nic mnie nie bolał.
Dzisiaj jest 7dpt 2 dniowego zarodka.Piggy lubi tę wiadomość
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Dzien dobry dla wszystkich
Haslo na dzisiaj: wierzymy w nasze jajeczka, zarodki i kropeczki w brzuszkach !!!!!józefka, Madzia82, margo001, daynerys, renieczka, mycha28, justa1234, Idgie, Elmirka, Wika!, Viki26 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Dzien dobry dla wszystkich
Haslo na dzisiaj: wierzymy w nasze jajeczka, zarodki i kropeczki w brzuszkach !!!!!
No i to sobie powinnyśmy powtarzać każdego dnia, a tak w ogóle to dobre motto dla wątku o ivfAntonelka, renieczka, mycha28, Idgie lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:U mnie też była możliwość podania zarodków w 3 bądź 5 dobie. Moje zarodki były trzymane w embrioskopie wiec do podgladanie ich nikt nie wyciągał. Lekarka powiedziała że jeśli nie dortrwają w nim do 5 doby to tez są marne szanse aby dały ciążę. I dlategoż zdecydowaliśmy się odczekać jeszcze 2 dni i pomimo 4 zarodków zostały 2,które mi podano. Wiadomo że z tym in vitro to trochę jakby z totkiem. .. nie ma na nic reguły.
To dosyć trudna decyzja,bo obawiamy się ze zostaniemy z niczym. Ale teraz z pespektywy czasu jeśli miałby być podany zarodek w 3 dobie,który w embrioskopie nie doczekał 5 doby to tez nikt nie zapewni ze w macicy na pewno da radę. ..
nam Pan Dr też mówił, że lepiej jest podać w 5 dobie.