Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no to widzisz, 7 była u Ciebie szczęśliwa :) może u mnie będzie 2 :)
    trzeba jakoś się nastawić pozytywnie :)

staraczka, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia zostawiłam ci wiadomość na priv :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie się prezentuje hehe, dzięki Kochana jeszcze raz!!! :)

staraczka lubi tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, 3 lutego mam 12 dzień od transferu, teraz zerknęłam ze ta moja Luteina podjęzykowa ma 50 mg, czyli ja na dobe biorę 300 mg progesteronu. Jestem tak zamotana w tym wszystkim, ehhh ;-) Nusia z blastusiem masz większe szanse ;) ja żyje odrobinką nadziei, choć u mnie od początku szło nie tak i jak się to wszystko uda to naprawdę będzie cud.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia musimy być dobrej myśli, nic innego nam nie zostało! :) może akurat zostanie CI to wszystko wynagrodzone w postaci II kreseczek :) kiedyś napewno nam się uda, wierzę w to!

magda lubi tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

wszystkim oczekującym na dobre wieści, życzę właśnie dobrych wieści!

Ja dziś zrobiłam rano wampirka i cierpliwie czekam na wyniki. Mężuś szykuje się na przyszły tydzień na męskie badania. Także tymczasem realizujemy zlecenia lekarza, no i zobaczymy jak nam wyjdą powtórkowe aktualne wyniki.

Pozdrowienia!

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny-podczytuje was juz od paru dni :) Zaczelam od poczatku ale za dlugo to trwalo i od 60str przeszlam do 130 ;) Nigdy nie myslalam ze wyląduje na takim wątku-a jednak :( Ogolnie unikam forum bo za bardzo wciaga a ja potrzebuje sie wyciszyc. Otoz bylam juz na pierwszym spotkaniu w sprawie IVF -musze porobic jeszcze potrzebne badania i tez bede podchodzic do IVF(jak to napiasala kolezanka wyzej na "wampirka",hehe)Na "naturalinie" nie mam juz czasu :(
    Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za powodzenie i za wysokie bety :D

kaarolaa, Sudela, mala29_, magda, HANA, wombi lubią tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beata D.
    wampirek = pobranie krwi. Tak sobie nazwałam upuszczanie krwi dla niezbędnych badań przed IVF.
    Miło, że jesteś z nami.
    Tez kiedyś przeczytałam parę pierwszych stron, a potem zaraz parę ostatnich :) Duuużo tego tutaj. Dziewczyny są super. Bardzo wspierają i mają radę na każdą wątpliwość.

Nusia, Beata.D lubią tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata D. czas zawsze jest ... tylko możliwości się zmniejszają :) Nie jesteś sama ... teraz i my będziemy trzymały za Ciebie kciuki !! A gdzie podchodzisz do ivf?

Beata.D lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za dobre slowa :) Wiem ze teraz to napewno nie bedziemy z tym sami :) My zdecydowalismy ze nikomu nie mowimy o Ivf.A podchodzimy w Vitrolife-szczecin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beatko wśród nas! Jak masz jakieś pytania, wątpliwości to pytaj, pomożemy :)

Beata.D lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od pół roku remont piętro niżej...ale dziś już moje nerwy wzięły górę. 05.15 a ten zaczyna skrobać ściany,sobota dzień wolny...wrrr. Wyskoczyłam jak opętana z łóżka wyleciała na klatkę dobijając się do drzwi u sąsiada,opierd...fest. Chyba hormony mi buzują :D Choć nie wyobrażam sobie ,że po transferze będę miała takie jazdy z tym remontem,bo zamiast skupić się w spokoju,we mnie będzie wrzało. Pomyślę nad przeprowadzką do rodziców.

Witaj Beato :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 09:09

relg2n0abn31771x.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co ta moja wiadomość taka długa :D

relg2n0abn31771x.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Właśnie przeniosłam się z 28dni.pl tutaj i uważam, że świetnie zrobiłam :)
    Tam było bardzo fajnie do momentu aż nie zaczęły się kłopoty z zajściem w ciążę. Dziewczyny nie bardzo rozumieją problem i są bardziej nastawione na naturalne metody, zioła itd. A w moim przypadku to niestety za mało.
    Po trzech i pół roku bezowocnych starań zdecydowaliśmy się z mężem na in vitro. Miałam też cztery nieudane inseminacje.
    W zeszłą niedzielę miałam pierwszą punkcję. Było 9 jajeczek. W środę stawiłam się na transfer pełna obaw i nadziei. I dowiedziałam się, że z tych moich 9 tylko dwa były zdolne do zapłodnienia. Obydwa na szczęście klasy A. Podali mi jeden, który podzielił się na osiem komórek. Drugi, podzielony na pięć mieli zostawić do piątej doby i zamrozić. Teraz czekam...

gosia81, Beata.D, Konwalia, ivi lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :) juz jestem po wizycie...troche nam tam zeszło ale juz wiem co i jak...pani dr mowila, ze mamy bardzo duze szanse na zakwilifikowanie sie :) teraz czekamy ok 3-4 tyg na odpowiedz, jesli firma farmaceutyczna zdazy dac odpowiedz to juz koło 20 lutego ruszamy ze stymulacja :) powiem szczerze, ze to jest dobre :) bo jesli zostana nam jakies zarodki to je mrozimy i mamy 12 miesiecy na ich wykorzystanie za darmo, a po tych 12 miesiacach juz normalnie płacimy, czyli jesli za 1 razem sie nie uda to mozemy w kolejnym cyklu znow podchodzic do transferu bez jakichkolwiek kosztow :) oddałam troche krwi do badania, mocz tez, zrobiono mi usg i jest bardzo dobrze :) zapłaciłam dzisiaj tylko za krew, nic wiecej cała reszta bedzie juz darmowa...

gosia81, staraczka, Spero, magda, Moniaa, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wieści Karola, mam nadzieję, ze szybko będzie decyzja i zaczniecie już pod koniec lutego :D

Witam też nowe dziewczyny :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• magda Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki
    Kaarolaa swietne wiadomości,czas tak szybko leci, ze nim sie obejrzysz to już bedzie po wszystkim, oczywiście z pozytywnym efektem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 18:12

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Mam od pół roku remont piętro niżej...ale dziś już moje nerwy wzięły górę. 05.15 a ten zaczyna skrobać ściany,sobota dzień wolny...wrrr. Wyskoczyłam jak opętana z łóżka wyleciała na klatkę dobijając się do drzwi u sąsiada,opierd...fest. Chyba hormony mi buzują :D Choć nie wyobrażam sobie ,że po transferze będę miała takie jazdy z tym remontem,bo zamiast skupić się w spokoju,we mnie będzie wrzało. Pomyślę nad przeprowadzką do rodziców.

Witaj Beato :)
    No co Ty Jasmin,kazda by chyba tak zareagowala na Twoim miejscu :) Ja nawet jak o 7 cos gdzies robia to sie wsciekam,ze chce spac a co dopiero o 5.30 i to jeszcze w sobote!
    Kaarolaa swietne wiadomosci :)
    Kakabaka rozumiem Cie bardzo dobrze dlatego tu wyladowalam :) Nie wszyscy rozumieja ze chec posiadania dziecka(pierwszego,drugiego czy trzeciego)jest silna i u kazdej kobiety inna.Jedne czekaja i co ma byc to bedzie(taka ja bylam)inne dzialaja od razu i tez uplywa pare lat i nic-trzeba wziasc sprawy w swoje rece.Jak juz nic nie pomaga to tylko IVF JAKO JEDYNA NADZIEJA I OSTATECZNOSC! Juz sie tez spotkalam z tym ze nie wszyskie dziewczyny rozumieja moja decyzje ale to MOJA decyzja i juz! :)

Kakabaka, jasmin lubią tę wiadomość

• Papryka Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poczytałam was wczoraj.
    I chcę do was dołączyć.
    Ja też startuje w programie refun. invitro.
    Jutro pierwszy zastrzyk...
    czyli ruszamy..
    mam pytanko- jak to jest z mrożeniem zarodków? czy to jest refundowane czy nie?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa cieszę się ze już jesteście po wizycie i lekarka Was zaakceptowała. właśnie mam nadzieję że z odpowiedzią oni wyrobią się w tym cyklu w którym ich odwiedzamy... I od następnego już starania ruszą pełną parą :)

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ