IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
adrenalina wrote:Spoko a ja miałam po 600 j w jednej fiolce. Szkoda ze nie przepisał mi w mniejszych tak jak tobie w tedy by połowa kasy została a tak do utylizacji.
tak by to nie zadziałało bo za 5 fiolek menopuru 75 zapłaciłabyś 490 zł a menopur 600 ok 140 zł -
Idgie wrote:Ale to sa cdeny refundowane czy pelnoplatne?
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
jestem jeszcze w szoku... oczywiście się boje małego przyrostu, usg, serduszka, ale jestem dobrej myśli i chcę się cieszyć tą chwilą. Oby trwała!!! nie wierzę, że mogło się udać za pierwszym razem. Ale skoro dr powiedziała "jest pani w ciąży" to ja jej wierze
Ania, jasne że mnie dogonisz zaraz jak tylko wskoczysz do stymulacji w programie! Hop siup i będziesz po transferze czekała jak ja na bete. Kiedy antyki kończysz bo nie masz wykresu?
Idge,
I weryfikacja 3 dpt:
bHcg 2,9
estradiol 2141
progesteron 173,95
II weryfikacja 6dpt
bHcg 34,6
estradiol 2896
progesteron 474
wydaje mi się, że beta z 3dpt to już mógł ni być pregnyl.
Biorę progesteronu łącznie 900mg/dobe ale od dziś dr kazała odstawiać stopniowo przez 2 dni lutke podjęzykową czyli będę brać 600mg progesteronu.
Antonelka, jestem 6dpt.Mała Mi 1, Alincia, Idgie lubią tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:Sorry nie chciałam polubić
tak by to nie zadziałało bo za 5 fiolek menopuru 75 zapłaciłabyś 490 zł a menopur 600 ok 140 zł
Dokladnie to mialam napisac. Zawsze bardziej oplaca sie kupowac wieksze opakowanko, nawet jesli ma cos zostac do wyrzucenia.Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Dziewczyny,
jestem jeszcze w szoku... oczywiście się boje małego przyrostu, usg, serduszka, ale jestem dobrej myśli i chcę się cieszyć tą chwilą. Oby trwała!!! nie wierzę, że mogło się udać za pierwszym razem. Ale skoro dr powiedziała "jest pani w ciąży" to ja jej wierze
Ania, jasne że mnie dogonisz zaraz jak tylko wskoczysz do stymulacji w programie! Hop siup i będziesz po transferze czekała jak ja na bete. Kiedy antyki kończysz bo nie masz wykresu?
Idge,
I weryfikacja 3 dpt:
bHcg 2,9
estradiol 2141
progesteron 173,95
II weryfikacja 6dpt
bHcg 34,6
estradiol 2896
progesteron 474
wydaje mi się, że beta z 3dpt to już mógł ni być pregnyl.
Biorę progesteronu łącznie 900mg/dobe ale od dziś dr kazała odstawiać stopniowo przez 2 dni lutke podjęzykową czyli będę brać 600mg progesteronu.
Antonelka, jestem 6dpt.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Shooa ,Madzia trzymam kciuki za Was...za resztę też! Ja dziś byłam na podgladanku (Endo 7,7 dwa pecherzyki) oby doszło do crio ,trzymajcie bo to będzie trzeci transfer
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:35
shooa, Antonelka, Madzia82, nadzieja92, Tosia 1981, Beata.D, Viki26, Elmirka lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Elmirka ja jestem 3dpt crio. Bralam od 13 dnia cyklu lutinus 3 razy dziennie (100). Transfer mialam w 18 dniu cyklu. Dzisiaj lekarz zwiekszykl mi dawke: na 4x100 lutinus oraz 4x2 tabletki luteiny 50 pod jezykowo - czyli jak dobrze licze w sumie 800.
Natomiast zmniejszyl mi estrofem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:40
Elmirka lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyMałaMi -co do subiektywnych objawów to od transferu miałam codziennie bóle podbrzusza jakby na @, brałam ciągle nospe + magnez 3 razy dziennie rozkurczowo, pobolewają jajniki raz lewy raz prawy (myślałam, że może się torbiele porobiły), wzdęcia mega, ale nie ciągle, chwile są okrpone, potem mniejsze, ale ogólnie ciągle uczucie pełności. ciężkie rozpalone piersi z żyłkami, zwłaszcza rano, po wstaniu z łóżka.
Ale od 3 dni to co mnie dziwiło (choć tłumaczyłam to braniem 900mg prg) to, że spałam po 10,11 godzin, po proacy prysznic i leki popołudniowe, coś zjadłam i od razu zasypiałam, a w pracy ziewanie chwilami non stop, nad ustami nie panowałam. No i kilka razy miałam zawroty głowy, co tłumaczyłam sobie efektami po braniu relanium.
Viki26, MałaMi83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshooa wrote:MałaMi -co do subiektywnych objawów to od transferu miałam codziennie bóle podbrzusza jakby na @, brałam ciągle nospe + magnez 3 razy dziennie rozkurczowo, pobolewają jajniki raz lewy raz prawy (myślałam, że może się torbiele porobiły), wzdęcia mega, ale nie ciągle, chwile są okrpone, potem mniejsze, ale ogólnie ciągle uczucie pełności. ciężkie rozpalone piersi z żyłkami, zwłaszcza rano, po wstaniu z łóżka.
Ale od 3 dni to co mnie dziwiło (choć tłumaczyłam to braniem 900mg prg) to, że spałam po 10,11 godzin, po proacy prysznic i leki popołudniowe, coś zjadłam i od razu zasypiałam, a w pracy ziewanie chwilami non stop, nad ustami nie panowałam. No i kilka razy miałam zawroty głowy, co tłumaczyłam sobie efektami po braniu relanium.
a jakie dawki magnezu bierzesz? bo rozne sa, ja ostatnio kupilam jakas zwiekszona dawke... -
Shooa, gratuluję i trzymam kciuki za piękny przyrost bety
shooa lubi tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Anatolka wrote:Luteina wychodzi we krwi. Duphaston w badaniu progesteronu nie, bo nie jest to progesteron zwykly tylko dydrogesteronum.
No też tak czytałam że lutka wychodzi a duphaston nie.
Z kliniki odpisali że taki wynik jest prawidłowy i żeby nie zwiększać dawki leków... sama nie wiem co o tym myśleć... ufać czy nie ufać ?
Plamień dzisiaj już żadnych nie miałam. -
nick nieaktualny
-
Shooa gratulacje
Madzia82 trzymam kciuki za jutrzejszą betę i kropkę w brzuszku ....
Asieńka trzymam kciuki za wizytę daj znać
Anna225 razem dołączymy za kilka tygodniAnna255, shooa lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyAnia, biorę jakiś zwykł kupiony w aptece w promocji.. nawet nie wiem jaka dawka ale pewnie jakaś standardowa a nie forte czy max.. ale 3-4 tabsy dziennie pomogły.
Kochana, nie odpowiedziałaś na pytanie kiedy kończysz antyki i zaczynasz gonapeptylka brać?Anna255 lubi tę wiadomość