X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ania, biorę jakiś zwykł kupiony w aptece w promocji.. nawet nie wiem jaka dawka ale pewnie jakaś standardowa a nie forte czy max.. ale 3-4 tabsy dziennie pomogły.
    Kochana, nie odpowiedziałaś na pytanie kiedy kończysz antyki i zaczynasz gonapeptylka brać?

mam wizyte w ostatnim dniu brania ovulastanu - wiec nie wiem, czy wtedy da mi od razu gonapeptyl, czy co tam postanowi. W sumie za jakies 2 tyg mam wizyte. Chce jak najszybciej zaczac stymulacje, chce to wszystko juz miec za soba... <3 Zmiana lekarza prowadzacego nie jest fajna, ale co zrobic... Ty sie jeszcze na zabieg IVF zalapalas do dr G. prawda? :) Ponoc dr J. jest rownie skuteczny - no zobaczymy... jak bede miala jakies pytania jak juz zaczne procedure, bede do Ciebie pisac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Shooa gratulacje :)

Anna225 razem dołączymy za kilka tygodni :)

w kupie sila !!! ale jak mnie znow odwolaja, to nie wiem co im zrobie..! chociaz doszly mnie sluchy, ze normalnie wszystko od lipca rusza - wiec na 99% powinno byc ok... :)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa gratulacje i trzymam kciuki za piękny przyrost ;)

Asieńka co tam u Ciebie? Cały dzień myślę jak tam wizyta minęła

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Elmirka ja jestem 3dpt crio. Bralam od 13 dnia cyklu lutinus 3 razy dziennie (100). Transfer mialam w 18 dniu cyklu. Dzisiaj lekarz zwiekszykl mi dawke: na 4x100 lutinus oraz 4x2 tabletki luteiny 50 pod jezykowo - czyli jak dobrze licze w sumie 800.
    Natomiast zmniejszyl mi estrofem.
    Muszę przyznać że jestem w szoku... mi łącznie wychodzi 300 tj 200 lutinusa i 100 podjęzykowej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:27

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo,
    transfer robił mi dr Jakubow. Tak więc potwierdza się teza szczęśliwej stymulacji i pick up dr Gruszczyńskiej a udanego (choć uwierzcie mi, tak to nie wyglądało podczas zabiegu....) transferu dr J. Tego samego dnia później transfery robiła jeszcze dr W-O, nie wiem jak jej skuteczność.

KlaraBella, no tak, martwiłam się, wręcz załamałam się niedrożnymi jajowodami. Ale to była chwila, kilka dni dokładnie 11 tygodni temu, później była decyzja żeby działać tak jak medycyna pozwala a nie liczyć na cud, że może coś, gdzieś kiedyś przez jakiś jeden jajowód się przepcha..

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa to Luteine bierzesz 4x2tabl i potem jedna ?? A o równych godzinach ??

Mała Mi
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Margo,
    transfer robił mi dr Jakubow. Tak więc potwierdza się teza szczęśliwej stymulacji i pick up dr Gruszczyńskiej a udanego (choć uwierzcie mi, tak to nie wyglądało podczas zabiegu....) transferu dr J. Tego samego dnia później transfery robiła jeszcze dr W-O, nie wiem jak jej skuteczność.

KlaraBella, no tak, martwiłam się, wręcz załamałam się niedrożnymi jajowodami. Ale to była chwila, kilka dni dokładnie 11 tygodni temu, później była decyzja żeby działać tak jak medycyna pozwala a nie liczyć na cud, że może coś, gdzieś kiedyś przez jakiś jeden jajowód się przepcha..

No to z nimi nie miało prawa się nie udać :) Z tego co słyszałam skuteczność W-O o wiele niższa niż u J. Marzy mi się żeby trafić na niego i co ważniejsze nie zepsuć mu statystyk ;)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - miałam przepisany Lutinus(100mg) i luteine podjęzykową(50mg).
    Kupiłam z oszczędności jedno pudełko lutinusa bo dr G powiedziała, że działają tak samo tylko żeby zrównoważyć 100mg lutinusa muszę brać 200mg luteiny dopochwowej.
    Więc lutinusa brałam 3x1(100mg) i 3x2 lutki podjęzykowej (50mg), a jak skończył mi się lutinus to biorę 3x2 lutki dopochwowej (100mg i 100mg) oraz 3x2 lutki podjęzykowej (50mg), którą mam w ciągu 3 dni odstawić zupelnie. Czyli będę brać 600mg luteiny dopochwowej co by odpowiadało 300mg lutinusa. Mam nadzieję, że napisałam w miarę jasno :)

Biorę trzy razy dziennie - po porannym prysznicu, po popołudniowym prysznicu i wieczorem przed spaniem, nie idealnie równo ale wychodzi mniej więcej rano, popołudniu, przed spaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:15

Elmirka, Mała Mi 1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Muszę przyznać że jestem w szoku... mi łącznie wychodzi 300 tj 200 lutinusa i 100 podjęzykowej...

ja mam 200.... jeszcze mniej, ale zwiększyłam i biorę 600 na dzień! a co tam..

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam podjezykiwej. Myślisz ze można włączyć samemu czy lepiej nie kombinować ??

Mała Mi
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    ja mam 200.... jeszcze mniej, ale zwiększyłam i biorę 600 na dzień! a co tam..
    Haha zaszalałaś ja też zwiększyłam a co! :)

nadzieja92 lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa: BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI I GRATULUJE :))

shooa lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście niesamowite dziewczyny. Ja biorę 3x2 luteiny 100 i sądzę, że mi w zupełności wystarczy.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Leki refundowane są tak samo jak podchodzisz pelnoplatnie i tak same gdy z programu .
    Także ceny leków są takie same.
    Mi lekarz nie chcial dac refundowanych.

Mała Mi 1 lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie to dziwne bo leki są refundowane bez względu czy podchodzisz pelnoplatnie czy z programu. Rozmawiałam o tym z moim lekarzem.

Mała Mi
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, ja z moim tez, ale mial jakies ale.
    Kupilam sobie wiec All inclusive za drobne 13.000!!! i przestalam sie przejmowac.
    Teraz program podrozal do 15 tysi, wiec jak sie nie uda, to zbankrutuje ;)

Ja w sumie biore od wczoraj:
    6x100 lutinusa =600
    12x50 luteiny podj.=600
    Razem: 1.200 jednostek.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie bardzo dużo bierzesz bardzo... kurde ciekawe czemu ja nie dostałam podjezykiwej Luteiny ...

Mała Mi
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko 13000? Masakra. A co jest w tym pakiecie ?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, a weryfikacja dopiero na poniedzalek przesunieta.
    Pojade jutro do Invikty i na wlasna reke sobie badania zrobie.
    Nikt nie zadzwoni, ale bede miec konkrety.

Wzielam druga dawke progesteronu i prawie 3 godz spalam.
    Obawiam sie o poniedzialek. Druga dawke wezme wychodzac do domu, ale bede nieprzytomna po porannej. Tym bardziej, ze przed badaniem krwi chyba nie powinnam hormonow rano brac, prawda? Wiec pewnie w inviktowym wc ja sobie zapodam.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Matko 13000? Masakra. A co jest w tym pakiecie ?
    Niby wszystko. Tzn doplacalam za embryoglue i za leki po transferze place. A tak to wszystko w cenie.

2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ