IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Ania, biorę jakiś zwykł kupiony w aptece w promocji.. nawet nie wiem jaka dawka ale pewnie jakaś standardowa a nie forte czy max.. ale 3-4 tabsy dziennie pomogły.
Kochana, nie odpowiedziałaś na pytanie kiedy kończysz antyki i zaczynasz gonapeptylka brać?
mam wizyte w ostatnim dniu brania ovulastanu - wiec nie wiem, czy wtedy da mi od razu gonapeptyl, czy co tam postanowi. W sumie za jakies 2 tyg mam wizyte. Chce jak najszybciej zaczac stymulacje, chce to wszystko juz miec za soba...Zmiana lekarza prowadzacego nie jest fajna, ale co zrobic... Ty sie jeszcze na zabieg IVF zalapalas do dr G. prawda?
Ponoc dr J. jest rownie skuteczny - no zobaczymy... jak bede miala jakies pytania jak juz zaczne procedure, bede do Ciebie pisac
-
nick nieaktualny
-
Antonelka wrote:Elmirka ja jestem 3dpt crio. Bralam od 13 dnia cyklu lutinus 3 razy dziennie (100). Transfer mialam w 18 dniu cyklu. Dzisiaj lekarz zwiekszykl mi dawke: na 4x100 lutinus oraz 4x2 tabletki luteiny 50 pod jezykowo - czyli jak dobrze licze w sumie 800.
Natomiast zmniejszyl mi estrofem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:27
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualnyMargo,
transfer robił mi dr Jakubow. Tak więc potwierdza się teza szczęśliwej stymulacji i pick up dr Gruszczyńskiej a udanego (choć uwierzcie mi, tak to nie wyglądało podczas zabiegu....) transferu dr J. Tego samego dnia później transfery robiła jeszcze dr W-O, nie wiem jak jej skuteczność.
KlaraBella, no tak, martwiłam się, wręcz załamałam się niedrożnymi jajowodami. Ale to była chwila, kilka dni dokładnie 11 tygodni temu, później była decyzja żeby działać tak jak medycyna pozwala a nie liczyć na cud, że może coś, gdzieś kiedyś przez jakiś jeden jajowód się przepcha.. -
shooa wrote:Margo,
transfer robił mi dr Jakubow. Tak więc potwierdza się teza szczęśliwej stymulacji i pick up dr Gruszczyńskiej a udanego (choć uwierzcie mi, tak to nie wyglądało podczas zabiegu....) transferu dr J. Tego samego dnia później transfery robiła jeszcze dr W-O, nie wiem jak jej skuteczność.
KlaraBella, no tak, martwiłam się, wręcz załamałam się niedrożnymi jajowodami. Ale to była chwila, kilka dni dokładnie 11 tygodni temu, później była decyzja żeby działać tak jak medycyna pozwala a nie liczyć na cud, że może coś, gdzieś kiedyś przez jakiś jeden jajowód się przepcha..
No to z nimi nie miało prawa się nie udaćZ tego co słyszałam skuteczność W-O o wiele niższa niż u J. Marzy mi się żeby trafić na niego i co ważniejsze nie zepsuć mu statystyk
-
nick nieaktualnyMałaMi - miałam przepisany Lutinus(100mg) i luteine podjęzykową(50mg).
Kupiłam z oszczędności jedno pudełko lutinusa bo dr G powiedziała, że działają tak samo tylko żeby zrównoważyć 100mg lutinusa muszę brać 200mg luteiny dopochwowej.
Więc lutinusa brałam 3x1(100mg) i 3x2 lutki podjęzykowej (50mg), a jak skończył mi się lutinus to biorę 3x2 lutki dopochwowej (100mg i 100mg) oraz 3x2 lutki podjęzykowej (50mg), którą mam w ciągu 3 dni odstawić zupelnie. Czyli będę brać 600mg luteiny dopochwowej co by odpowiadało 300mg lutinusa. Mam nadzieję, że napisałam w miarę jasno
Biorę trzy razy dziennie - po porannym prysznicu, po popołudniowym prysznicu i wieczorem przed spaniem, nie idealnie równo ale wychodzi mniej więcej rano, popołudniu, przed spaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:15
Elmirka, Mała Mi 1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nadzieja92 wrote:ja mam 200.... jeszcze mniej, ale zwiększyłam i biorę 600 na dzień! a co tam..
nadzieja92 lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualny
-
No widzisz, ja z moim tez, ale mial jakies ale.
Kupilam sobie wiec All inclusive za drobne 13.000!!! i przestalam sie przejmowac.
Teraz program podrozal do 15 tysi, wiec jak sie nie uda, to zbankrutuje
Ja w sumie biore od wczoraj:
6x100 lutinusa =600
12x50 luteiny podj.=600
Razem: 1.200 jednostek.
08.09 - transfer
-
No wlasnie, a weryfikacja dopiero na poniedzalek przesunieta.
Pojade jutro do Invikty i na wlasna reke sobie badania zrobie.
Nikt nie zadzwoni, ale bede miec konkrety.
Wzielam druga dawke progesteronu i prawie 3 godz spalam.
Obawiam sie o poniedzialek. Druga dawke wezme wychodzac do domu, ale bede nieprzytomna po porannej. Tym bardziej, ze przed badaniem krwi chyba nie powinnam hormonow rano brac, prawda? Wiec pewnie w inviktowym wc ja sobie zapodam.
08.09 - transfer