IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Idgie wrote:Mam wynik dzisiejszego badania, 5dpt.
Beta 1,8
Estradiol 650
Progesteron 168,55
To chyba dupa, nie?
Niezle mi estradiol spadl.
3dpt:
Beta 3,6
Estradiol 1436
Progesteron 52,98
progesteron ładny i nie ma co tu się czepiać...
I nie stresuj się moocno bo to nic nie da, spokój tylko nas uratuje heheh
Madzia czekamy na wyniki razem z tobą!! u ciebie chyba 10dpt 3 czy 2 dniowego zarodka?
Hmmm a ja dla relaksu słucham Mozarta... nie chce mi się sprzątać jak cholera. Zamykam oczy i już lepiej jak nie widzę bałaganu heheWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:19
shooa lubi tę wiadomość
-
Idgie wrote:Mam wynik dzisiejszego badania, 5dpt.
Beta 1,8
Estradiol 650
Progesteron 168,55
To chyba dupa, nie?
Niezle mi estradiol spadl.
3dpt:
Beta 3,6
Estradiol 1436
Progesteron 52,98
Idgie jeszcze nie ....ja wczoraj bylam w klinice na I weryfikacji - u mnie beta ujemna. Trafilam na dr J bo N na urlopie. Oczywiscie po mojej minie zorientowal sie, ze zalamka wiec powodziedzial, ze w 3 dniu po transferze (u mnie crio wiec nie bylo nic po zastrzyku) beta ujemna to standard. Nastawil mnie, ze w pon czyli 6 tez moze jeszcze nic nie wyjsc. Kazal nie dramatyzowac tylko poczekac w moim przypadku do weryfikacji w nastepnym piatek.
Oczywiscie ja bym chciala juz wiedziec, widziec jakies oznaki a tu nic - albo moje urojenia. Maz na mnie zly, ze stracilam wiare ale Idgie nie zalamujmy sie, poczekajmy na kolejne badania i wierzmy.Idgie, Viki26 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Zadzwonila dr Szpetnar (bo mowilam w klinice, ze mi sie w glowie kreci i spac chce po tej mega dawce progesteronu). Zmniejszyla mi Lutinusa.
Czyli:
Lutinus 3*100=300
Luteina 3*4*50=600
Razem 900
Estrofem zwiekszyla do 3*2tab.
Powiedziala, zeby na bete nie patrzec, bo to za wczesnie.
3 weryfikacja jest kluczowa.
Dala mi troche nadziei.Moniaa, Antonelka, Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość
08.09 - transfer
-
Idgie wrote:Zadzwonila dr Szpetnar (bo mowilam w klinice, ze mi sie w glowie kreci i spac chce po tej mega dawce progesteronu). Zmniejszyla mi Lutinusa.
Czyli:
Lutinus 3*100=300
Luteina 3*4*50=600
Razem 900
Estrofem zwiekszyla do 3*2tab.
Powiedziala, zeby na bete nie patrzec, bo to za wczesnie.
3 weryfikacja jest kluczowa.
Dala mi troche nadziei.
Mam nadzieje, ze nie zabrzmi to niestosowanie ale dalas mi tez troche otuchy.
Ja juz glupieje - raz piersi bola, raz nie. Chwilami delikatny bol jak na miesiaczke, chwilami nic. Ale mowie do mojego kropka-synka, ze bede zawsze przy nim, zeby tylko zostal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:47
Idgie lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dziewczyny czy któraś podczas brania ovulastanu miała plamienia? Zostały mi 4 tabletki do końca, dzisiaj 20 dc i z rana taka niespodzianka + dwa krwiste skrzepy. Boje się że się @ chce rozkręcić i zepsuć nam plany. Czy w czasie brania antyków jest możliwe żebym dostała okres? po antykach mam mieć wyciszacze na 2 tyg (długi protokół) i start. Ale chyba coś się pochrzanilo.. Oczywiście do kliniki nie potrafię się dodzwonić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:54
-
Idgie wrote:Dzieki. W pon kolejne badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:59
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Maka wrote:Dziewczyny czy któraś podczas brania ovulastanu miała plamienia? Zostały mi 4 tabletki do końca, dzisiaj 20 dc i z rana taka niespodzianka + dwa krwiste skrzepy. Boje się że się @ chce rozkręcić i zepsuć nam plany. Czy w czasie brania antyków jest możliwe żebym dostała okres? po antykach mam mieć wyciszacze na 2 tyg (długi protokół) i start. Ale chyba coś się pochrzanilo.. Oczywiście do kliniki nie potrafię się dodzwonić.
Maka lubi tę wiadomość
-
Idgie a Ty tez od Dr N dostalas tylko luteinis 3*100? Wiesz, zastanawiam sie, ze to w sumie mala dawka vs konskie, ktore teraz mamy. Pytanie sobie zadaje dlaczego od razu nie dal wiekszej dawki. Rozmawialas moze o tym z ktoryms z lekarzy?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Maka wrote:Dziewczyny czy któraś podczas brania ovulastanu miała plamienia? Zostały mi 4 tabletki do końca, dzisiaj 20 dc i z rana taka niespodzianka + dwa krwiste skrzepy. Boje się że się @ chce rozkręcić i zepsuć nam plany. Czy w czasie brania antyków jest możliwe żebym dostała okres?08.09 - transfer
-
Antonelka wrote:Idgie a Ty tez od Dr N dostalas tylko luteinis 3*100? Wiesz, zastanawiam sie, ze to w sumie mala dawka vs konskie, ktore teraz mamy. Pytanie sobie zadaje dlaczego od razu nie dal wiekszej dawki. Rozmawialas moze o tym z ktoryms z lekarzy?
Moze dziewczyny roznie reaguja. Moze niektorym tyle wystarcza.
N wraca z urlopu i w pon z nim potelefonuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:30
08.09 - transfer
-
Kolejna mamusia gratulacje
Jestem po punkcji pobrano 15 komórek ok 15 dowiem się ile się zaplodnilo, proszę o kciukiTosia 1981, sylwiaśta159, Antonelka, Idgie, mycha28, Asiula86, Elmirka, sylvuś, Sansivieria, Moniaa, Agnieszka_A., czarownica_tea, MałaMi83, justa1234, kkisia, Beata.D, sisi, Selena lubią tę wiadomość