IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Madzia83, daynerys, super!
Trzymam kciuki, aby kolejne bety byly juz tylko wyzsze :*
Madzia83,Daynerys cudownie!!!!
Ja też z całej siły trzymam kciuki za Wszystkie którym się udało i za te co czekająCzerwiec naprawde cudowny!!!
Dajecie ogromną nadzieję,ja też wracam do gry
Zaczełam stymulacje wczoraj menopurem i gonalem, w pt. wizyta i mam nadzieje ze wyznacza już termin pick-up. Teraz wysiaduje jajeczka:)
Super,tak się cieszę ,że tylu Wam się udało i mocne &&&&& za dalsze mega przyrosty bety!!!Madzia82, Asiula86, Moniaa, Agnieszka_A., Beata.D lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
łoooooooooo dziewczyny ale szalejecie z tymi betami
trzymam kciuki!!! normalnie miło patrzeć, chyba muszę zacząć wierzyć, że in vitro działa
Madzia82 lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:Kochane, mam jeszcze takie pytanie odnosnie AMH. Wczoraj na jednym z watkow dowiedzialam sie, ze nieraz wynik ten dzieli sie przez 2, w zaleznosci od tego w jakich normach mamy to liczone i trzeba patrzec tez na "mediane".
normy w moim badaniu:
<=0.30 znacznie obniżona płodność
0.31 - 1.20 obniżona płodność
> 1.20 prawidłowa płodność
Jak mam to w moim przypadku rozumiec. Czy faktycznie mam te 12,76 czy jednak 6,38 (kiedy podziele ten wynik na 2)
bo juz sie pogubilam w tych obliczeniachten drugi wynik 6,38 jest dla mnie bardziej optymistyczny
Nic nie dzielisz. Patrzysz na swoje normy.Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Mnie wczoraj lekarz powiedzial, ze te weryfikacje warto wykupic, bo to tez sa wazne informacje dla lekarza, w razie, gdyby sie nie udalo, to beda wiedziec, jak kolejnym razem dzialac.
pod tym katem o tym nie myslalam, tylko ciekawe czy lekarze faktycznie tak mowia z troska o pacjentach, czy moze to jest kolejny sposob by wydrzec od nas kase...
dziewczyny - gratuluje pieknej betyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 15:17
Madzia82 lubi tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Dziewczynki, caly czas Was podczytuje, ale nie bardzo mialam czas na udzielanie sie. Trzymam mocno za Was kciuki!
Mnie w poniedzialek czeka punkcja, a najprawdopodobniej w sobote transfer, choc i ten byl pod znakiem zapytania. Wczoraj progesteron byl u mnie 1,6 (8 dzien stymulacji), a dzis 1,67. No i wczoraj lekarz nastraszyl, ze jak progesteron wyniesie powyzej 2, to transferu w tym cyklu nie bedzie.
Asiula86 trzymam kciuki ,żyby progesteron nie przekroczył 2.
Ja tuż za Tobą, mam nadzieje że nasz czas na radośc będzie już w lipcuW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Anna225 - w moim przypadky wynik I weryfikacji (pomimo, ze beta nie wychodzi) to na podstawie wynikow progesteronu i estradiolu lekarz podjal decyzje o zwiekszeniu dawki progesteronu a to wazne.
Anna255 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Sylvus, juz dzis zapadla decyzja, ze jak beda zarodki, to transfer odbedzie sie w tym cyklu. Gdyby dzis progesteron byl powyzej 2, to musialabym poczekac
Anna255, powiedzial mi to lekarz, do ktorego mam zaufanie, znamy sie juz dosc dlugo. On widzi, ze ja sie bardzo stresuje i wiem, ze jemu tez zalezy. To nie jest lekarz z tych, ktorzy naciagaja. Wrecz nawet stara sie, aby bylo wszystko mozliwie jak najtaniej. Pytalam tez o badania zarodkow i stwierdzil, ze jezeli mam mniej niz 35 lat i nic nam nie wyszlo w badaniach genetycznych, to raczej nie ma sensu wydawac 8 tys. na badanie zarodkow. Zna nasza sytuacje i ja mu ufam
Co do tych weryfikacji to jeszcze lekarz mi mowil, ze po becie widza, czy w ogole bylo zagniezdzenie. To tez dla nich wazna informacja, czy bylo, nawet, gdy okazuje sie ostatecznie, ze sie nie udalo.
Bylam do tych badan do sceptycznie nastawiona, ale jednak mnie przekonal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 15:34
Anna255 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:pod tym katem o tym nie myslalam, tylko ciekawe czy lekarze faktycznie tak mowia z troska o pacjentach, czy moze to jest kolejny sposob by wydrzec od nas kase...
Przede wszystkim patrza na estradiol i progesteron i elastycznie zmieniaja dawki lekow. Mi juz dwa razy zmienili, a transfer byl 5 dni temu.
Beta jest dodatkowo, dr kazala nie zwracac na nia uwagi.
Ja mam 3 weryfikacje w cenie programu.
Mega gratulacje dla zafasolkowanych!Madzia82, Anna255 lubią tę wiadomość
08.09 - transfer
-
Idgie myślę że niepotrzebnie się denerwujesz, przecież masz all inc więc czy droższe leki czy tańsze to tobie bez różnicy
chyba że coś się dopłaca do leków do symulacji
-
ale lecicie dziś dziewczyny z betami ledwo jednaj zdążyłam pogratulować a tu już następna
kciuki trzymam za pięknie rozwijające się fasole &&&&&&&
-
Hej dziewczyny. Wczoraj miałam transfer. Wcześniej pisałam, że się martwię bo mam mało pęcherzyków i są niedojrzałe. Miałam tylko trzy komórki i trzy się ładnie zaplodnily.Takze tak jak dziewczyny mi pisały nie liczy się ilość ale jakość
Jeden mi podano a dwa zamrożono. Bardzo mi ułożyło bo myślałam, że już nic z tego. Teraz pozostało czekanie
pozdrawiam i gratuluję przyszłym mamusia :-*
Idgie, mycha28, Tosia 1981, Viki26, duza, Agnieszka_A., Madzia82, justa1234, Beata.D, Selena lubią tę wiadomość
Halinka84