IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
roletka wrote:Idgie myślę że niepotrzebnie się denerwujesz, przecież masz all inc więc czy droższe leki czy tańsze to tobie bez różnicy
chyba że coś się dopłaca do leków do symulacji
13 tysi piechota nie chodzi.08.09 - transfer
-
roletka wrote:Idgie myślę że niepotrzebnie się denerwujesz, przecież masz all inc więc czy droższe leki czy tańsze to tobie bez różnicy
chyba że coś się dopłaca do leków do symulacji
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dziewczynki z fajnymi betkami
- czy jestescie w stanie opisac swoje odczucia w dniach w ktorych dochodzilo do zagniezdzania sie zarodka? Czy cos czulyscie czy trudno to opisac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:15
-
Idgie wrote:Gdybym miala refundacje, to bym pewnie tanszy pakiet kupila.
13 tysi piechota nie chodzi.
Wiesz ,nie moze byc tak, ze lekarz decyduje o refundacji w takiej kwestii. LEki do ivf sa refndowane 3krotnie i nigdzie raczej nie jest napisane, ze refundacji moga oczekiwac tylko malzenstwa i pary, a wykluczamy pary korzystajace z nasienia dawcy.
Jest jeszcze Rzecznik Praw Pacjenta. Mozna poprosic o opinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:20
Beata.D lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam wszystkich, jeszcze kilka dni temu się cieszyłam się z pozytywnej
bety, ale okazuje się, ze przyrosty są coraz mniejsze, najpierw było 105%, następny 88%, kolejny 80, a dziś już 74. Lekarz mówi, że to dobrze nie rokuje, ale mam wierzyć dopóki rośnie. Cierzko mi wierzyć. Przestudiowalam cały Internet i żaden podobny przypadek nie skończył się dobrze. Jest mi cholernie przykro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:45
-
nick nieaktualny
-
Bardzo proszę o pomoc... o radę... o dobre słowo, modlitwę.
2 lata temu mialam usuwane 2 tirbiele czekoladowe przy których doszlo do czesciowej reakcji jajnika. Drugi podobno jest cały. Jednocześnie wycięto duzy fragment endometrium bo wykryto endomwtrioze.
W tym roku usinieto mi oba jajowody bo miałam wodniaki.
W zeszłym roku wykryto u mnie hiperprolaktynemie. Poziom prl mam juz w normie ale nadal przyjmuje bromergon 1 tabl dziennie.
oprocz tego biore: avamine 2 x dziennie , cynk, magnez, b complex, wit. D.
W lipcu ide do Kliniki leczenia niepłodności a juz teraz mam wyniki o jakieś prosił lekarz.
tsh 1.59
fsh 5.36
AMH 0.06. Tak tak 0.06.
mam 33 lata.
Proszę, powiedzcie mi jskie mam szanse ? -
Antonelka wrote:Dziewczynki z fajnymi betkami
- czy jestescie w stanie opisac swoje odczucia w dniach w ktorych dochodzilo do zagniezdzania sie zarodka? Czy cos czulyscie czy trudno to opisac?
Antonelka,
osobiście to nic nie czulam. Ze dwa,trzy razy bolal mnie brzuch jak na @ i czasami coś mnie zaklulo. Moze trochę szybciej się meczylam ale ogólnie ok.Jedyne co się rzucalo w oczy to pełniejsze i ciężkie cycki:) -
Daynerys i Madzia83 gratuluje pozytywnych bet i zaciskam kciuki za piękne przyrosty
jupios póki beta rośnie nie można tracić nadziei. Internet to najgorsze zło. Na prawdę - co się naczytałam i nadenerwowałam to moje.
Wiem, że to trudne ale po prostu pozostaje czekanie.
Ściskam;*Madzia82 lubi tę wiadomość
-
vintoyra wrote:Bardzo proszę o pomoc... o radę... o dobre słowo, modlitwę.
2 lata temu mialam usuwane 2 tirbiele czekoladowe przy których doszlo do czesciowej reakcji jajnika. Drugi podobno jest cały. Jednocześnie wycięto duzy fragment endometrium bo wykryto endomwtrioze.
W tym roku usinieto mi oba jajowody bo miałam wodniaki.
W zeszłym roku wykryto u mnie hiperprolaktynemie. Poziom prl mam juz w normie ale nadal przyjmuje bromergon 1 tabl dziennie.
oprocz tego biore: avamine 2 x dziennie , cynk, magnez, b complex, wit. D.
W lipcu ide do Kliniki leczenia niepłodności a juz teraz mam wyniki o jakieś prosił lekarz.
tsh 1.59
fsh 5.36
AMH 0.06. Tak tak 0.06.
mam 33 lata.
Proszę, powiedzcie mi jskie mam szanse ?
Vintorya nie zalamuj sie i walcz. Ja tez mam niskie amh i wg mojego lekarza fajnie zaregowalam na stymulacje a przy niskim amh nie ma gwarancji. Pamietaj AMH to tylko liczba. Jak stracilam pierwsza ciaze to rozpaczalam w szpitalu i non stop powtarzalam, ze mam niskie AMH i tam kolejny lekarz powiedzial, ze to tylko liczby. Maja uzasadnienie ale zawsze trzeba probowac. Ja powiedzialam sobie, ze jeszcze sa banki komorek wiec jak za ktoryms razem sie nie uda to bede probowala tak. Trzymaj sie Dzielna Kobietko.
-
Daynerys, Madzia82 - cudne wieści, bardzo cieszą takie wiadomości. Teraz mocno trzymam kciuki za przyrost.
A ja zwracam się do Was po ratunek. Ostatnio podczas spaceru przewiało mnie, potem kolejnego dnia też trochę zmarzłam i dziś czuję zaczątki pobolewania pęcherzaMoże jeszcze bólem tego nazwać nie można, ale kiedyś miałam dość długo problem z nawracającymi infekcjami pęcherza, więc wiem co takie odczucie może zwiastować
Teraz pytanie - co mogę wziąć żeby nie zaszkodzić? Jak interweniować póki to na razie jeszcze nie rozwinęło się?Madzia82 lubi tę wiadomość
-
jupios, trzymam kciuki, aby jednak beta dalej ladnie przyrastala, glowa do gory!!!
aszka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyduza wrote:Daynerys, Madzia82 - cudne wieści, bardzo cieszą takie wiadomości. Teraz mocno trzymam kciuki za przyrost.
A ja zwracam się do Was po ratunek. Ostatnio podczas spaceru przewiało mnie, potem kolejnego dnia też trochę zmarzłam i dziś czuję zaczątki pobolewania pęcherzaMoże jeszcze bólem tego nazwać nie można, ale kiedyś miałam dość długo problem z nawracającymi infekcjami pęcherza, więc wiem co takie odczucie może zwiastować
Teraz pytanie - co mogę wziąć żeby nie zaszkodzić? Jak interweniować póki to na razie jeszcze nie rozwinęło się?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 18:10