X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Witajcie Laseczki :) Milej soboty :)
    Jade jednak do Invikty zrobic bonusowe badania.
    Skoro wszystkim robia w 5dpt, to ja tez chce ;)

A jakie badania mają bonusowe? W jakim mieście?>

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    Ja tez korzystam z nasienia dawcy i leki mam refundowane .. wiec dziwne

dziewczyny, mam nadzieje, ze nikogo nie uraze swoim pytaniem... ale zawsze zastanawialam sie jak to jest z nasieniem dawcy czy tez z komorka jajowa dawczyni, tzn na jakiej podstawie zostaje wybierany dawca. Dostajecie np spis mezczyzn (a obok tego zawarte sa np wzrost, waga, nie wiem kolor oczu, jakies choroby rodzinne). Czy cos wiecej jest tam napisane? Zrozumiem, jesli nie chcecie o tym gadac... <3 <3 <3

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Witam się po długiej przerwie na wątki IVF :)

Na szczęście nie ma dużo mordek z czasów kiedy ja tu byłam stałym bywalcem.

Wpadłam na chwilkę aby przedstawić moją małą księżniczkę, która przyszła na świat 12 czerwca :)

http://pics.tinypic.pl/i/00676/292ae50fobpi_t.jpg

Gratulacje :D :D Śliczności do schrupania :D Dużo dużo zdrówka dla Was :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam jeszcze takie pytanie odnosnie AMH. Wczoraj na jednym z watkow dowiedzialam sie, ze nieraz wynik ten dzieli sie przez 2, w zaleznosci od tego w jakich normach mamy to liczone i trzeba patrzec tez na "mediane".

normy w moim badaniu:

<=0.30 znacznie obniżona płodność
    0.31 - 1.20 obniżona płodność
    > 1.20 prawidłowa płodność

Jak mam to w moim przypadku rozumiec. Czy faktycznie mam te 12,76 czy jednak 6,38 (kiedy podziele ten wynik na 2)

bo juz sie pogubilam w tych obliczeniach :) ten drugi wynik 6,38 jest dla mnie bardziej optymistyczny :D

• duza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Witam się po długiej przerwie na wątki IVF :)

Na szczęście nie ma dużo mordek z czasów kiedy ja tu byłam stałym bywalcem.

Wpadłam na chwilkę aby przedstawić moją małą księżniczkę, która przyszła na świat 12 czerwca :)
    Witaj Mikolay :) Serdeczne gratulacje dla Was i zdrówka dla córeczki <3 Oby jak najwięcej takich wiadomości pojawiało się na naszym wątku

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny, mam nadzieje, ze nikogo nie uraze swoim pytaniem... ale zawsze zastanawialam sie jak to jest z nasieniem dawcy czy tez z komorka jajowa dawczyni, tzn na jakiej podstawie zostaje wybierany dawca. Dostajecie np spis mezczyzn (a obok tego zawarte sa np wzrost, waga, nie wiem kolor oczu, jakies choroby rodzinne). Czy cos wiecej jest tam napisane? Zrozumiem, jesli nie chcecie o tym gadac... <3 <3 <3

Ja miałam tylko grupę krwi musi być taka jak męża mojego. Słyszałam że w innych klinikach dobiera się wyglądem. A u mnie niestety tylko grupa krwi. :( a z komórka to nie wiem bo ja mam swoje. U nas jedynym problemem jest azoospermia. I co dziwne ja jestem zdrowa a nie wychodzi ;/ nie czaje :(

Anna255 lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A jakie badania mają bonusowe? W jakim mieście?>
    No weryfikacja, progesteron, estradiol, beta.
    Bonusowa = poza pakietem all inclusive, platna.
    Invicta Warszawa.

P.S. Dla zainteresowanych. Remont pelna para. W pon juz pewnie bedzie duzo wiekszy parter. Teraz folie rozwiesili ochronna i widac, jak za nia ekipa kafelki kladzie na scianach. Bedzie wiecej gabinetow i wc na dole :)

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Wzrost, waga, kolor oczu, wlosow, rasa, grupa krwi, wyksztalcenie, zainteresowania.

Jest dunski bank Cryos, gdzie mozna nawet fotki z dziecinstwa zobaczyc, drzewo genealogiczne, czym zajmowal sie i na co i w jakim wieku umarl dziadek, i wiele innych. To sie nazywa extended profile, oczywiscie drozszy.
    Invimed od nich bierze nasienie, Invicta ma swoj wlasny bank.

Anna255, Moniaa lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja92 wrote:
    Ja miałam tylko grupę krwi musi być taka jak męża mojego. Słyszałam że w innych klinikach dobiera się wyglądem. A u mnie niestety tylko grupa krwi. :( a z komórka to nie wiem bo ja mam swoje. U nas jedynym problemem jest azoospermia. I co dziwne ja jestem zdrowa a nie wychodzi ;/ nie czaje :(

dziekuje za odp :) czyli zalezy to od kliniki...

no widzisz, ja tez mam PCO, babeczkom z tym udaje sie naturalnie zachodzic po jakims czasie, moj ma ok wyniki nasienia, jednak oslabiona ruchliwosc (nad ktora tez mozna by popracowac, tez nie jest jakos mega zle). Mimo wszystko czekamy na IVF... Bo czekac na szczesliwy cykl, kiedy akurat moja dobra komorka jajowa (w pieknym owulacyjnym cyklu) spotka sie z plemnikiem mojego (moze akurat by sie zdarzyl jakis bardzo ruchliwy plemnik) to bysmy czekali chyba cale wieki na to zaplodnienie... niby jest to mozliwe, a jednak sama widzisz... ehhh co zrobic... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Wzrost, waga, kolor oczu, wlosow, rasa, grupa krwi, wyksztalcenie, zainteresowania.

Jest dunski bank Cryos, gdzie mozna nawet fotki z dziecinstwa zobaczyc, drzewo genealogiczne, czym zajmowal sie i na co i w jakim wieku umarl dziadek, i wiele innych. To sie nazywa extended profile, oczywiscie drozszy.
    Invimed od nich bierze nasienie, Invicta ma swoj wlasny bank.

kurcze, to super, jak mozna wybrac po czyms wiecej niz po samej grupie krwi.
    A w Invicta tez tylko grupa krwi czy wiecej info podaja przed wyborem dawcy?

• Piggy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Po krótkim odpoczynku wracam do gry. W czwartek mam wyznaczoną histeroskopie, a w lipcu kolejny transfer.

Tosia 1981, Moniaa, Elmirka, aszka, aszka, justa1234, Viki26, shooa, Asiula86, triss, duza, Agnieszka_A., Różyczka, Beata.D, Selena lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Cześć dziewczyny :) Po krótkim odpoczynku wracam do gry. W czwartek mam wyznaczoną histeroskopie, a w lipcu kolejny transfer.

czyli jest juz nas kilka staraczek, gotowych na lipcowe transfery - bedzie goraco tego lata :D

• Idgie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kurcze, to super, jak mozna wybrac po czyms wiecej niz po samej grupie krwi.
    A w Invicta tez tylko grupa krwi czy wiecej info podaja przed wyborem dawcy?
    Napisalam Ci w poscie, co w Invikcie, a co w Cryosie :)

Anna255 lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)

Dziewczyny czy po transferze mozna pic ziolka tzn. miete albo melise?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wszystkiego dobrego w tym słonecznym dniu:)

34bwe6hhd9swf05a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    No weryfikacja, progesteron, estradiol, beta.
    Bonusowa = poza pakietem all inclusive, platna.
    Invicta Warszawa.

P.S. Dla zainteresowanych. Remont pelna para. W pon juz pewnie bedzie duzo wiekszy parter. Teraz folie rozwiesili ochronna i widac, jak za nia ekipa kafelki kladzie na scianach. Bedzie wiecej gabinetow i wc na dole :)
    i dobrze, a recepcja tez na dole?

• Idgie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik dzisiejszego badania, 5dpt.
    Beta 1,8
    Estradiol 650
    Progesteron 168,55
    To chyba dupa, nie? :(

Niezle mi estradiol spadl.
    3dpt:
    Beta 3,6
    Estradiol 1436
    Progesteron 52,98

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:07

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    i dobrze, a recepcja tez na dole?
    Teraz nie ma, bo tam robia. Ale ma byc i to wieksza.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Witam sie i ja :-)

Dziewczyny czy po transferze mozna pic ziolka tzn. miete albo melise?

Można jak najbardziej :)

mycha28 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oddałam krew.

Moniaa, Konwalia, mycha28, shooa, Elmirka, iga 79, MałaMi83 lubią tę wiadomość

‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ