IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
GabiK wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92ab3556e92a.jpg
Dziewczyny z poniedziałku ku pokrzepieniu serc przedstawiam swoje Serduszko.
Byłam tu trochę ponad rok temu i cieszę się,że nie widzę dziewczyn, które wtedy były tu ze mną, a po suwaczkach widzę,że tulą już swoje maluchy albo są już na ostatniej prostej przed porodem.
Mówiłyśmy tu wówczas,że wszystkie stoimy w kolejce po swój cud, ona posuwa się powoli i mozolnie, ale zawsze do przodu.
Ja swój cud już mam przy sobie i życzę Wam wytrwałości i cierpliwości, bo na każdą przyjdzie kolej i to forum jest na to dowodem.yourself, GabiK lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:dziewczyny dziś wziełam ostatnią pigułkę anty, teraz czekam na @. Nigdy chyba nie czekałam na nią z takim utęsknieniem. Leki jak narazie wszystkie wykupione czekam na start. Staram się Was podczytywać na bieżąco, i dzięki Waszym postom zaczynam wlewać w siebie min 2l wody dziennie. Nigdy nie byłam amatorką picia wody.
Mam pytanko po odstawieniu pigułek anty po jakim czasie mozna się spodziewać @, dodam że wybrałam 2 opakowania pigułek bez robienia przerwy (zalecenie lekarza). I tak właśnie się zastanawiam czy to jest kwestia 2, 3 ,5 a może więcej dni. Może jakieś sugestie dla nowicjuszki
nie wiem jak to jest w przypadku brania 2 opakowan pod rzad, ale po skonczeniu pierwszego opakowania dostalam @ na 3 dzien od odstawienia... -
mycha28 wrote:Super
widzisz a tak sie martwilas o pecherzyki a tu o taki ladny wynik, tyle co u mnie
Oby teraz ladnie sie zapladnialy
Czyli w czwartek transfer? Ile masz zamiar wziac zarodkow?
Tak, transfer w czwartek. Podjęliśmy z mężem decyzję, że chcielibyśmy 2 zarodki, no ale zobaczymy co powie Pani Doktor.
Mała Mi, gratulacje!!!mycha28, Asiula86, Elmirka lubią tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Mała Mi 1 wrote:No wiec kobitki moje huraaaaaaa huraaaaaaa huraaaaaa
po kilku latach leczenia będę mamą
dziś 11 dpt 3dniowego zarodka :
Beta hcg 284.7
Progesteron 202.52
a w 9 dpt robiłam testy ciążowe wyszły pozytywne wszystkie 3ale nie pisałam bo nie chciałam zapeszac
Estradiol 1601.8
Ale cudowne wiesci
Supertrzymam kciuki za piekne przyrosty
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:dziewczyny dziś wziełam ostatnią pigułkę anty, teraz czekam na @. Nigdy chyba nie czekałam na nią z takim utęsknieniem. Leki jak narazie wszystkie wykupione czekam na start. Staram się Was podczytywać na bieżąco, i dzięki Waszym postom zaczynam wlewać w siebie min 2l wody dziennie. Nigdy nie byłam amatorką picia wody.
Mam pytanko po odstawieniu pigułek anty po jakim czasie mozna się spodziewać @, dodam że wybrałam 2 opakowania pigułek bez robienia przerwy (zalecenie lekarza). I tak właśnie się zastanawiam czy to jest kwestia 2, 3 ,5 a może więcej dni. Może jakieś sugestie dla nowicjuszki
Jozefka to kwestia indywidualna kiedy @ po antykami przychodzi. Jak kiedyś przed starania mi używałam to przychodzila chyba 4 dnia po odstawieniu (w przerwie między klejnot opakowaniem)
Mała Mi 1 cudownie! Gratulacje
Za resztę bet,szczególnie tych niepewnych trzymam mocno kciuki! Dziewczyny bądźcie dzielne. -
Beta hcg 284.7
Progesteron 202.52
a w 9 dpt robiłam testy ciążowe wyszły pozytywne wszystkie 3ale nie pisałam bo nie chciałam zapeszac
Estradiol 1601.8
Gratulacje)))) Jaka super wiadomość
-
józefka wrote:dziewczyny dziś wziełam ostatnią pigułkę anty, teraz czekam na @. Nigdy chyba nie czekałam na nią z takim utęsknieniem. Leki jak narazie wszystkie wykupione czekam na start. Staram się Was podczytywać na bieżąco, i dzięki Waszym postom zaczynam wlewać w siebie min 2l wody dziennie. Nigdy nie byłam amatorką picia wody.
U mnie @ pojawiała się 5 dnia po odstawieniu. -
nadzieja92 wrote:już dzwoniłam do innego lekarza, jestem umówiona na piątek wszystko mu powiem, trzymajcie kciuki żeby zgodził się nam pomóc np przenieść zarodki, cokolwiek..
kasy żadnej nie dostanę, ani żadnego zwrotu, bo lekarz prowadzący ma to gdzieś, stwierdził " tak wyszło " ... Boże...2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Beta hcg 284.7
Progesteron 202.52
Estradiol 1601.8Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 17:38
-
nick nieaktualnyDługi dzień.
Beta: 4647 U/l
Progesteron poniżej normy, ale lekarz twierdzi, że nie ma katastrofy.
Mam brać 2x1 duphaston.
Od razu poinformowałam mojego lekarza profesorka, z którym się "rozstałam" po poronieniu i wysłał mnie do kliniki. Zobaczył mnie dziś drugi raz. Jest pęcherzyk płodowy. W nim ciałko żółte. Wszystko w dobrym miejscu i odpowiednio przyklejone.
Potwierdził wskazania lekarza z kliniki.
Wskazał, że ścianka jest zaczerwieniona i plamienia mogły być. Niestety po drugim badaniu i wzierniki znów plamienieNie znoszę tego !!!
Asiula86, mycha28, Konwalia, duza, czarownica_tea, Mimbla, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Vendetta, u mnie też ok. Trochę tylko śpiąca teraz jestem
U mnie podobno jest 12 komórek jajowych. Jutro popołudniu będą do mnie dzwonić jak się zapładniały komórki (biorą tylko 6, bo jestem w rządówce).
Już po wszystkim bolał mnie tylko dół brzucha, a tak to wszystko ok. Nie było się czego bać, choć drugi raz wolałabym do punkcji nie podchodzićvendetta83, mycha28 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Przeczytałam dobrze....jesteś po poronieniu?
Dawka 2 razy duphaston to żart.....?
Mam za sobą 2 poronienia i ciążę pozamaciczna. Miałam tendencje ze przed poronieniem progesteron spadał wiec jedyne co mogę doradzić to brać dodatkowo z 2 luteiny pod język lub coś 2 razy do pochwowo.
Walcz o siebie bardziej niż to robią lekarze,z całym szacunkiem dla nich. Ja zaczynam 15tydzien i biorę jeszcze duphaston 5tabl dziennie a łożysko przecież mi już produkuje progesteron i dzisiejsza wartość to 60ng.
na prawdę przemysl sprawę bo dawka jest mała!:*
justikf wrote:Długi dzień.
Beta: 4647 U/l
Progesteron poniżej normy, ale lekarz twierdzi, że nie ma katastrofy.
Mam brać 2x1 duphaston.
Od razu poinformowałam mojego lekarza profesorka, z którym się "rozstałam" po poronieniu i wysłał mnie do kliniki. Zobaczył mnie dziś drugi raz. Jest pęcherzyk płodowy. W nim ciałko żółte. Wszystko w dobrym miejscu i odpowiednio przyklejone.
Potwierdził wskazania lekarza z kliniki.
Wskazał, że ścianka jest zaczerwieniona i plamienia mogły być. Niestety po drugim badaniu i wzierniki znów plamienieNie znoszę tego !!!
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Przeczytałam dobrze....jesteś po poronieniu?
Dawka 2 razy duphaston to żart.....?
Mam za sobą 2 poronienia i ciążę pozamaciczna. Miałam tendencje ze przed poronieniem progesteron spadał wiec jedyne co mogę doradzić to brać dodatkowo z 2 luteiny pod język lub coś 2 razy do pochwowo.
Walcz o siebie bardziej niż to robią lekarze,z całym szacunkiem dla nich. Ja zaczynam 15tydzien i biorę jeszcze duphaston 5tabl dziennie a łożysko przecież mi już produkuje progesteron i dzisiejsza wartość to 60ng.
na prawdę przemysl sprawę bo dawka jest mała!:*
boję się - skoro dwóch lekarzy poradziło to samo...później nie będę wiedziała czy odstawić, czy nie... I się nie wyplączę z intryg.
Pierwszy raz poroniłam bardzo szybko - prawie ciąża biochemiczna... beta dociągnęła tylko do 60... a teraz już ponad 4 tyś.
Progesteron jest: 31,73 nmol/l
Progesteron (jednostka tradycyjna): 9,96 ng/ml
Oboje powiedzieli, że powyżej dwudziestu jest pozytywnie. -
vendetta83 wrote:Tak, transfer w czwartek. Podjęliśmy z mężem decyzję, że chcielibyśmy 2 zarodki, no ale zobaczymy co powie Pani Doktor.
Mała Mi, gratulacje!!!
Bedziecie mogli napewno wziac dwa
justikf lubi tę wiadomość