IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka wrote:Dziewczyny a jak to jest z tym refundowanymi lekami do inv? Bo ja na inv rzadowe nie lapie sie ze wzgledu na niskie AMH. A jak wyglada to kwestia lekow - bo moze program rzadowy sie nie lapie ale na leki np moge?
Gdzie mozna zasiegnac wiedzy?Anatolka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
ja biorę 3x2 luteiny 100 na dobę, przy pierwszym podejściu miałam dodatkowo 3x1 duphaston
kolejna mamuśka Mała Mi gratulacje nich się pięknie fasolka rozwija
ja miałam telefon z kliniki i mamy 6 prawidłowo dzielących się zarodkówjutro transfer
Anko:-), Elmirka, mycha28, Moniaa, justa1234, renieczka, józefka, MałaMi83, Beata.D, Konwalia, Kava, duza, Mimbla, Tosia 1981, sylvuś, Viki26, margo001, shooa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:Jeżeli po lewej stronie nie masz wypisanego R tylko 100% to też własnie 100 % zapłacisz... Musi być określona odpłatność R na recepcie. Jeśli nie ma to będzie to lek pełnopłatny. Tak samo jak nie ma napisanego numeru pesel... to też zapłacisz 100%
dobrze, ze piszesz, nawet o tym nie wiedzialam...Alincia lubi tę wiadomość
-
Elmirka byłam pewna robiąc sikańca ze nic a nic nie wyjdzie wiedząc że to 9dpt dwoch 3dniowych robaczkow. A tu od razu dwie krechy. Wiec poleciała po dwa różne jeszcze i tak samo.
A może będą bliźniakihehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 19:25
mycha28, Elmirka lubią tę wiadomość
Mała Mi -
Roletka, powodzenia! :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Mała Mi 1 wrote:Elmirka byłam pewna robiąc sikańca ze nic a nic nie wyjdzie wiedząc że to 9dpt dwoch 3dniowych robaczkow. A tu od razu dwie krechy. Wiec poleciała po dwa różne jeszcze i tak samo.
Blizniaki
Mala Mi a bolal Ci brzuch jak na @? Jakies objawy mialas?
Mnie tez kusi zrobic za trzy dni sikanca -
Moniaa wrote:Jeżeli po lewej stronie nie masz wypisanego R tylko 100% to też własnie 100 % zapłacisz... Musi być określona odpłatność R na recepcie. Jeśli nie ma to będzie to lek pełnopłatny. Tak samo jak nie ma napisanego numeru pesel... to też zapłacisz 100%
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 1 wrote:Elmirka byłam pewna robiąc sikańca ze nic a nic nie wyjdzie wiedząc że to 9dpt dwoch 3dniowych robaczkow. A tu od razu dwie krechy. Wiec poleciała po dwa różne jeszcze i tak samo.
A to chyba dla mnie już nie ma nadziei. Dzisiaj sikaniec negatywny a mam 11dt dwudniowego zarodka. Jak myslicie? A i oczywiście gratuluję Mała Mi 1 -
justikf wrote:boję się - skoro dwóch lekarzy poradziło to samo...później nie będę wiedziała czy odstawić, czy nie... I się nie wyplączę z intryg.
Pierwszy raz poroniłam bardzo szybko - prawie ciąża biochemiczna... beta dociągnęła tylko do 60... a teraz już ponad 4 tyś.
Progesteron jest: 31,73 nmol/l
Progesteron (jednostka tradycyjna): 9,96 ng/ml
Oboje powiedzieli, że powyżej dwudziestu jest pozytywnie.
Napisze tylko, ze Anko ma racje. Powyzej 20, ale w jednostce tradycyjnej ng/ml. -
Mycha28 bolał strasznie jak na okres. W pewnych momentach myślałam że to już koniec ze lada dzień będę mieć okres.a tu zoooonk. Ogólnie bolą mnie cały czas jajniki i piersi. I czasami mam takie wzdęcia i mi się odbija po niektórych posiłkach.
mycha28 lubi tę wiadomość
Mała Mi -
Anko:-) wrote:Mycha wydaje się b.dobra:):*
Ja nie jestem lekarzem, ale chętnie powiem co myślę na podstawie swojej wiedzy i doświadczeń.
A ja chetnie poslucham rad bardziej doswiadczonychAnko:-) lubi tę wiadomość
-
vvv008 wrote:Oby choć na razie nerwowo.juz.mnie.raz dr naciągnął na wirusy płatne gdzie powinny byc refundowane przy ivf z.mz jak sie.okaże że teraz znów to sie wściekne ....
Kiedy masz wizyte?
Jak masz paragon czy jakis inny sposob na udowodnienie poniesienia kosztów za badanie to mozesz zglosic do MZ nieprawidlowosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 19:54
-
agniesia2569 wrote:myślę, że ok
gratuluję dziewczyny, cieszę się bardzo, że jest nas brzuchatek po ivf co raz więcej
Sporo w tym czerwcu sie dzieje wiec mniejmy nadzieje ze bedzie jeszcze wiecej
agniesia2569 lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 1 wrote:Mycha28 bolał strasznie jak na okres. W pewnych momentach myślałam że to już koniec ze lada dzień będę mieć okres.a tu zoooonk. Ogólnie bolą mnie cały czas jajniki i piersi. I czasami mam takie wzdęcia i mi się odbija po niektórych posiłkach.
To jestes dla mnie nadzieja bo mnie tez boli czasem bardzo jakbym miala zaraz dostac @, a cycochy to takie bolesne i nabrzmiale ze jak zdejmuje stanik to czuje ze wybuchna
Ja od dwoch dni mam zgage mam nadzieje ze to dobry objawWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 19:53
agniesia2569 lubi tę wiadomość