X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • duza Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, proszę !
    Czy któraś z Was, lecząca sie w Invimed Warszawa, mogłaby mi odebrać ksero wyników ? Oczywiście z upoważnieniem, które wyślę pocztą, jeśli któraś się zgodzi. Koszty ksero i wysyłki do mnie pokryję of kors ;). Dla mnie to 260 km w 1 stronę i jak trzeba będzie to pojadę, ale może znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która mi pomoże...
    Będę wdzięczna.
    Pozdrawiam.

Pa: czytam Was codziennie, wszystkim zaciążonym gratuluję, a oczekującym kibicuję.
    I po cichu liczę, ze wkrótce i u mnie ruszy pełna parą :)
    La-mia - odezwij się do mnie na priv. Ja wprawdzie już się tam nie leczę, ale mogę podjechać.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza - już piszę! I nawet nie wiem jak. I dziękować! Ratujesz mnie z niemałej opresji ;)

Dodałam Cię do przyjaciółek, bo inaczej nie wiem jak napisać priva ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:24

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • mamąbyć Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.podczytuje Was już od dłuższego czasu. Od razu chciałam pogratulować wszystkim zafasolkowanym. Ostatnio był konkretny wysyp || kreseczek.super.
    Z mężem staramy się 3 lata o pocieche i w marcu zakwalifikowalismy się do refundowanego In Vitro, niestety jeszcze nie rozpoczelismy procedury. W dalszym ciągu czekany na tel z kliniki. Leczymy sie w centrum parens krakow.Licze na to że zadzwoniła na dniach aby zalapac się na lipcowy cykl. Postanowiłam w końcu napisać bo już nerwy mi poscily i to czekanie mnie dobija. Powoli brakuje mi sił... Ale wasze cuda przywracaja mi wolę walki. Gorąco pozdrawiam

Antonelka, sylvuś lubią tę wiadomość

f2w33e3k3aenfwm5.png
  • myszka34 Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane!
    Też mi sie wydaje,ze progesteron za niski.Biore 3x2 tabletki luteiny dopochwowo. Poradzcie prosze czy powinnam zwiekszyc czy dodatkowo dupaston lub luteine pod jezyk. Wierze ,ze mi dobrze doradzicie a ja nie chce stracic kropka.

Oto moje wyniki:

estradiol-60,06
    beta-139,7
    progesteron-14,69

myszka34
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka34 gratulacje :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka34 wrote:
    Dziękuje Kochane!
    Też mi sie wydaje,ze progesteron za niski.Biore 3x2 tabletki luteiny dopochwowo. Poradzcie prosze czy powinnam zwiekszyc czy dodatkowo dupaston lub luteine pod jezyk. Wierze ,ze mi dobrze doradzicie a ja nie chce stracic kropka.

Oto moje wyniki:

estradiol-60,06
    beta-139,7
    progesteron-14,69

Ja juz bym dopochwowo nie dorzucala, bo sie "zacementujesz", ale ze 2 duphastony nie zaszkodza na pewno :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka34 GRATULUJĘ :-)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mecza mnie te moje wyniki - zastanawiam sie jak pomoc mojemu chlopczykowi....progesteron 90, estradiol byl w pt 3000 ale dokotr zastepujacy mojego prowadzacego kazal zmniejszyc estrofem wiec dzisiaj wyszedl 1000 ale moj lekarz prowadzacy kazal wrocic do pierwotnej dawki. Tylko ta beta uparta!!!!

Wiecie, ze do piatku bede monotematyczn :-(

Skupilam sie dzisiaj na sobie a naleza sie naszymi pieknym przyszlym mamom usciski. Gratuluje

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yourself wrote:
    Czy jest tu jakaś staraczka, która leczy się w gamecie w łodzi?
    Ja :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę z innej beczki i trochę statystycznie... ile procent ciąż udaje się otrzymać już przy pierwszym transferze ? Wie ktoś? A moze własne doświadczenia pozwolą coś ustalić?

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vintoyra mnie sie udalo za pierwszym razem,mialam krotki protokol i podane 2 zarodki w 3dobie. Zostal ze mna jeden i teraz ma 2miesiace <3

justikf, Marta1986, Anna255, justa1234, Mimbla, agniesia2569 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vintoyra wrote:
    Tak trochę z innej beczki i trochę statystycznie... ile procent ciąż udaje się otrzymać już przy pierwszym transferze ? Wie ktoś? A moze własne doświadczenia pozwolą coś ustalić?

Do 1/4. Tak przecietnie. Jak podaje sie 2 zarodki to szanse rosna o okolo 10%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 08:02

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka napisałam wczoraj maila do mz jeśli dzis nie odpiszą bede dzwonic co z refundscjs gonapeptydu i jak to jest ze jeden lekarz wypisuje refundowane drugi nie tak samo.wirusy ....nie sądziłam ,że lekarzowi w klinice trzeba tak na "ręcevpatrzeć".ivf refundowane a tu sie zbierają wydatki,których być nie powinno 300 virusy 400 gonapeptyd a gdzie ine leki stymulacja itd.

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka34 - gratulacje

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Anatolka napisałam wczoraj maila do mz jeśli dzis nie odpiszą bede dzwonic co z refundscjs gonapeptydu i jak to jest ze jeden lekarz wypisuje refundowane drugi nie tak samo.wirusy ....nie sądziłam ,że lekarzowi w klinice trzeba tak na "ręcevpatrzeć".ivf refundowane a tu sie zbierają wydatki,których być nie powinno 300 virusy 400 gonapeptyd a gdzie ine leki stymulacja itd.

Lista lekow refundowanych: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r

Gonapeptyl to tryptorelina, wiec jest objety refundacja. A bylas juz w aptece i nie wydano Ci z refundacja?

Lekarzom nie od dzis trzeba patrzec na ręce. Refundowane moga byc rowniez kleje fasolkowe - embryo glue, scratching tez moze byc refundowany, AH.

Anna255, Mimbla, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej OK.
    Lekarz odpowiedział na mojego upierdliwego maila - że dobrze zrozumieliśmy się co do wyników i 2 duphastony wystarczą. Jeden mój lekarz do lekarz z kliniki niepłodności, drugi to profesor i ordynator oddziału ginekologicznego.
    Postanowiłam pójść na kompromis i brać 3 szt.
    Mam jednak pytanie - czy pocicie się nadmiernie po tych lekach? Moja koszulka nocna była mokra.

Czuję się OK. Z racji tego, że bardzo bliskie są mi wspomnienia z maja to obawiam się tego samego. Wówczas plamienia zaczęłam widzieć najpierw przy napinaniu brzucha przy konkretnej toalecie. Spowodowało to strach przed załatwianiem się.
    I oczywiście dziś się tego bałam...
    Z obaw, że pójdę do toalety dostałam wręcz czyszczenia :-)
    Za pierwszym razem z pochwy wyleciało troszkę brunatnie zabarwionej wydzieliny. Przy kolejnych 10 razach 9 (bo już chyba tyle razy byłam dziś w toalecie) czysto. Wierzę, że w pochwie jest troszkę krwi przez podrażnienie.
    Zresztą głupi jest ten strach przed toaletą bo przecież tym nie uratuję fasolki.

Pomimo doświadczeń i obaw jestem dobrej myśli. Wizualizuję i afirmuję. Zrobiłam sobie z samego rana listę pozytywów i tego zamierzam się trzymać.
    Wierzę, że kolejne 9 dni będzie spokojne i dopiero wówczas wybiorę się do lekarza i zobaczę serduszko.

Postanowiłam popracować dziś z domku. Podgonię wczorajszą pracę i wyciszę myśli !!

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008- zmartwię Cię, jeśli Twój lekarz nie ma podpisanej umowy z NFZ to nawet list z MZ nic nie pomoże. On po prostu nie może wypisać leku refundowanego. Napiszę najprościej jeśli lekarz pracuje w publicznej placówce (szpital, przychodnia) to taką "umowę z NFZ" ma zawartą odgórnie i wtedy może na recepcie z danego miejsca (i tylko tego) napisać R. Jeśli dodatkowo (lub tylko) pracuje w prywatnej placówce (a takimi są Kliniki Leczenia Niepłodności) oprócz kilku państwowych (np. na Starynkiewicza w Warszawie) to może ale nie MUSI zawrzeć dodatkową umowę z NFZ. Jeśli takowej umowy nie ma NIE MOŻE pod karą administracyjną wypisać leków z refundacją. Zapytaj swojego doktora o to. I nastaw się, że jeśli Gonapeptyl wypisał na 100% to leki do stymulacji też będą 100% płatne. Jeśli koszta są dla Ciebie wysokie (nie są niskie sama to przechodziłam) zapytaj czy nie mogli by Cię przepisać do takiego który ma umowę z NFZ. A dlaczego lekarze nie podpisują umów z NFZ? Na to pytanie Ci nie odpowiem :(. Powodzenia

Myszka- gratulacje :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica_tea w takim razie dzwonie do kliniki do realizatora bo nie stac nas na leki do stymulacji odpłatne 100% kurde przeciez gsybym miala kase nie podchodziłsbym do ivf z mz to chyba jasne
    A jesli dr j nie ma podpisanej umowy i bede płacic 100 % rezygnuje z ivf .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:01

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anatolka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tea, to jest mega bzdurne podjescie kliniki. Wiadomo, ze to sa koszty i ze skoro jest mozliwosc wypisywania z refundacji to lekarz powinien podpisac taka umowe z NFZ. Czemu tez kliniki nie informuja pacjentow o takim fakcie? W Provicie chyba wszyscy lekarze wypisuja z refundacja - zwiedzilam wielu przy monitoringach. Ja bym zmienila bez dwoch zdan. Jestem ubezpieczona, place skladke i mam prawo do refundacji. Polski system jest bzdurny. Refundacja powinna zalezec od uprawnien pacjenta a nie od tego czy lekarz zechcial podpisac umowe... Szkoda slow.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś już o to pytałam - nie wiem czy tu - ale nie zakodowałam i nie mogę znaleźć.
    Czy tygodnie ciąży, które są wskazane na wyniku bety liczą się od zapłodnienia - czyli minus 2 tygodnie. Czy już uwzględniają te 2 tygodnie.
    Mi wyszedł wczoraj 7 tydzień. Ale nijak nie mogę dojść do wyliczenia terminu (lekarze tego jeszcze wczoraj nie zrobili) - skoro 11 maja poroniłam (5 tc, beta maksymalna 60), 5-10 czerwiec miałam krwawienie, czy też plamienie ...

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ