IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Tea, to jest mega bzdurne podjescie kliniki. Wiadomo, ze to sa koszty i ze skoro jest mozliwosc wypisywania z refundacji to lekarz powinien podpisac taka umowe z NFZ. Czemu tez kliniki nie informuja pacjentow o takim fakcie? W Provicie chyba wszyscy lekarze wypisuja z refundacja - zwiedzilam wielu przy monitoringach. Ja bym zmienila bez dwoch zdan. Jestem ubezpieczona, place skladke i mam prawo do refundacji. Polski system jest bzdurny. Refundacja powinna zalezec od uprawnien pacjenta a nie od tego czy lekarz zechcial podpisac umowe... Szkoda slow.
Dokładnie szkoda słów nie wiem co teraz mam zrobić....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty
10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
justikf 7 tydzien, czyli 7t0d, czy 6t i np kilka dni? Tak czy siak ciaze licza od ostatniej miesiaczki, niezaleznie od tego, czy to bylo naturalne poczecie,czy in vitro (oprocz dlugiego protokolu). U ciebie wychodzi dziwnie, bo jak bylo 7t0d to jestes w ciazy wg lekarzy od 4 maja, jezeli od 6 tygodni to od 11 maja....Nie patrzylabym az tak na wynik bety w tygodniach, bo te ramy sa baaardzo duze. A skoro poronilas 11 maja to musisz byc we wczesniejszej ciazy
justikf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvvv008 wrote:Anatolka napisałam wczoraj maila do mz jeśli dzis nie odpiszą bede dzwonic co z refundscjs gonapeptydu i jak to jest ze jeden lekarz wypisuje refundowane drugi nie tak samo.wirusy ....nie sądziłam ,że lekarzowi w klinice trzeba tak na "ręcevpatrzeć".ivf refundowane a tu sie zbierają wydatki,których być nie powinno 300 virusy 400 gonapeptyd a gdzie ine leki stymulacja itd.
tak tylko sie wtrace - czy to sa 2 rozne leki - gonapeptyd i gonapeptyl? Bo z tego co wiem, to u nas w klinice, to stosuja gonapeptyl... bynajmniej tak dr G wspominala mi na wizycie i dziewczyny mialy ten wlasnie na wykresach napisany...
ciekawe co Ci odp na maila
no naprawde te kliniki to masakra, czasem sie zastanawiam, po co podpisywalam umowe, jak oni ledwno sie z niej potrafia wywiazac i ciagle tylko jakies kombinowanie i przedluzanie czegos...
-
nick nieaktualnyFistaszek wrote:justikf 7 tydzien, czyli 7t0d, czy 6t i np kilka dni? Tak czy siak ciaze licza od ostatniej miesiaczki, niezaleznie od tego, czy to bylo naturalne poczecie,czy in vitro (oprocz dlugiego protokolu). U ciebie wychodzi dziwnie, bo jak bylo 7t0d to jestes w ciazy wg lekarzy od 4 maja, jezeli od 6 tygodni to od 11 maja....Nie patrzylabym az tak na wynik bety w tygodniach, bo te ramy sa baaardzo duze. A skoro poronilas 11 maja to musisz byc we wczesniejszej ciazy
Complicated i cud nad cudy.
Lekarz z kliniki twierdził, że musiałam zajść ok 25-30 maja, zaś profesorek, że moje krwawienie po 5 czerwca mogło być owulacyjnym. Oboje stwierdzili, że pęcherzyk wygląda poważnie i zdrowo. A za 10 dni będzie widać serducho. Więc musi być już ok 7 tygodnia - oczywiście przy odjęciu tych dwóch tygodni. Dajmy na to, że moją miesiączką było krwawienie po poronieniu. Krwawienie było bolesne i trwało chyba ok 10 dni i potem zaczęliśmy się w miarę regularnie sexować... -
Anna255 i trzeba mieć swoje informacje z innych źródeł inaczej wyrolują Nas jak chcą.... porażka ....
tak ja też mam gonapeptyl nie wiem czemu wczoraj napisałam go przez d ... nerwy ...
Mam nadzieje ,że dziś się czegoś dowiem i nie będę musiała jechać tam znów z powodu dr J . Co za dzień ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Gdyby kwrawienie po 5 czerwca bylo owulacyjnym to bylabys w max 3 tyg i kilku dniach ciazy, wtedy pecherzyka nie widac jeszcze . U mnei bylo widac dopiero 24 dni po transferze, czyli 26 dni po zaplodnieniu, a kilka dni wczesniej nie bylo nic. Nie wierze, ze po 2 tygodniu cos widac, to za wczesnie. Dla mnie o wiele bardziej prawdopodobny jest ten termin 25-30 maja, bo to okolo 28 dni po zaplodnieniu, z tym, ze obstawiam blizej 30-go, bo taj, juz pewnie widizalabys serduszko, a skoro go nie ma to pewnie bedzie lada chwila. Wiec reasumujac wg mnie jetses w 6 tc, liczac 4 tc plus 2 tyg od miesiaczki do ovulacji
ale wywod
-
Wiecie co Wam powiem - wybrałam się do lekarza spoza kliniki, żeby "zaklepać" go sobie na lekarza prowadzącego. Siedzę w kolejce bo jest mega opóźnienie i dziwnie się czuję, bo wokoło wszystkie dziewczyny są w ciąży - to znaczy ja też jestem, ale one są w tak zaawansowanej, że brzuszki już wielkie
i siedzę wśród tych brzuszków i jakoś mi tak dziwnie
chyba jeszcze nie dociera do mnie to co się ze mną dzieje
Antonelka, Mimbla, Konwalia, Idgie, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ja dzisiaj dla odmiany nie mam sily wstac z lozka. Boli mnie glowa, jest mi niedobrze i mam lekki stan podgoraczkowy.
Te leki chyba daja o sobie znac....no ale trzeba to przetrwac....
Milego dnia dla Was Dziewczeta7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyjupios wrote:Witam wszystkich, jeszcze kilka dni temu się cieszyłam się z pozytywnej
bety, ale okazuje się, ze przyrosty są coraz mniejsze, najpierw było 105%, następny 88%, kolejny 80, a dziś już 74. Lekarz mówi, że to dobrze nie rokuje, ale mam wierzyć dopóki rośnie. Cierzko mi wierzyć. Przestudiowalam cały Internet i żaden podobny przypadek nie skończył się dobrze. Jest mi cholernie przykro.
Dzisiejszy wynik 1449 czyli wzrost prawie 200% przez 3 dni, już nie wiem o co chodzi, lekarz napisał tylko, ze mam więcej bety nie robić. Możliwe żeby jednak wszystko dobrze było?
Viki26 lubi tę wiadomość
-
duza wrote:Wiecie co Wam powiem - wybrałam się do lekarza spoza kliniki, żeby "zaklepać" go sobie na lekarza prowadzącego. Siedzę w kolejce bo jest mega opóźnienie i dziwnie się czuję, bo wokoło wszystkie dziewczyny są w ciąży - to znaczy ja też jestem, ale one są w tak zaawansowanej, że brzuszki już wielkie
i siedzę wśród tych brzuszków i jakoś mi tak dziwnie
chyba jeszcze nie dociera do mnie to co się ze mną dzieje 
Zobaczysz za dobre kilkanascie tygodni Ty bedziesz siedziala dumnie z brzuszkiem
duza, Idgie lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anatolka, vvv008- no niestety w Polsce przepisy są w większości bzdurne. Ustawa o IVF z MZ została przygotowana na szybko a refundacja leków weszła w lipcu 2014. Ale nikomu do głowy nie przyszło sprawdzać czy lekarze mają podpisane umowy z NFZ żeby mogli tą refundację stosować. A czemu nie podpisują? Napiszę z własnego doświadczenia (ja mam podpisaną) a) trzeba pół dnia żeby to cholerstwo załatwić, serio, trzeba przyjechać do Oddziału wojewódzkiego NFZ, wypełnić tonę papierków,odstać w kolejce, dostać numer itp. (części lekarzy się nie chce- ja ich nie oceniam), b) podpisanie umowy= ściągnięcie na głowę kontroli co 0,5-1 rok (czasem można się pomylić na recepcie a kary murowane), c) są lekarze, z różnych porozumień którzy nie podpisując bojkotują NFZ (nie oceniam). I milion innych powodów.
vvv008- słuchaj a może Twój lekarz mógłby dawać Ci recepty od innego lekarza z tej samej Kliniki (który ma umowę) czasem się tak robi i to nie budzi zastrzeżeń NFZ.
Mimbla, Anna255, Antonelka lubią tę wiadomość

-
Musisz myśleć, że wszystko jest dobrze. Dbaj o siebie i Grocha, bo sama widzisz, że on walczy i się nie poddaje, więc i Ty nie możesz. Teraz już się nie stresuj, tak jak lekarz powiedział, nie rób więcej bety, tylko czekaj spokojnie na usg - kiedy badanie?jupios wrote:Dzisiejszy wynik 1449 czyli wzrost prawie 200% przez 3 dni, już nie wiem o co chodzi, lekarz napisał tylko, ze mam więcej bety nie robić. Możliwe żeby jednak wszystko dobrze było?
jupios lubi tę wiadomość
-
jupios wrote:Dzisiejszy wynik 1449 czyli wzrost prawie 200% przez 3 dni, już nie wiem o co chodzi, lekarz napisał tylko, ze mam więcej bety nie robić. Możliwe żeby jednak wszystko dobrze było?
Skonsultuj to z nim i zrob zdjecie jego miny
Z calym szacunkiem na pewno jest to swietny specjalista ale nie ucza chyba na medycynie jak dac wiare pacjentowi tylko odwrotnie. Trzymam kciuki, ze moze to bylo jakies chwilowe zalamanie i teraz juz bedzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:27
jupios lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Czarownica_Tea, wspaniały opis polskiej rzeczywistości
. To w sumie pocieszające dla nas pacjentów, że lekarz żeby podpisać umowę z NFZ, musi wystać w kolejce i dostać numerek
.
Kava lubi tę wiadomość
-
czarownia_tea udało się załatwić że lek będzie sprzedany refundowany skoro dr nie wpisał 100 % będzie na zniżkę ale teraz jest inny problem bo wypisał 13 anpułek w opakowaniu 14 sprzedali tylko 7 i żądają recepty na 7 ampułek .
jupios gratulacje piekny przyrost
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:39
Anna255 lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka