IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Tea, to jest mega bzdurne podjescie kliniki. Wiadomo, ze to sa koszty i ze skoro jest mozliwosc wypisywania z refundacji to lekarz powinien podpisac taka umowe z NFZ. Czemu tez kliniki nie informuja pacjentow o takim fakcie? W Provicie chyba wszyscy lekarze wypisuja z refundacja - zwiedzilam wielu przy monitoringach. Ja bym zmienila bez dwoch zdan. Jestem ubezpieczona, place skladke i mam prawo do refundacji. Polski system jest bzdurny. Refundacja powinna zalezec od uprawnien pacjenta a nie od tego czy lekarz zechcial podpisac umowe... Szkoda slow.
Dokładnie szkoda słów nie wiem co teraz mam zrobić....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
justikf 7 tydzien, czyli 7t0d, czy 6t i np kilka dni? Tak czy siak ciaze licza od ostatniej miesiaczki, niezaleznie od tego, czy to bylo naturalne poczecie,czy in vitro (oprocz dlugiego protokolu). U ciebie wychodzi dziwnie, bo jak bylo 7t0d to jestes w ciazy wg lekarzy od 4 maja, jezeli od 6 tygodni to od 11 maja....Nie patrzylabym az tak na wynik bety w tygodniach, bo te ramy sa baaardzo duze. A skoro poronilas 11 maja to musisz byc we wczesniejszej ciazy
justikf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvvv008 wrote:Anatolka napisałam wczoraj maila do mz jeśli dzis nie odpiszą bede dzwonic co z refundscjs gonapeptydu i jak to jest ze jeden lekarz wypisuje refundowane drugi nie tak samo.wirusy ....nie sądziłam ,że lekarzowi w klinice trzeba tak na "ręcevpatrzeć".ivf refundowane a tu sie zbierają wydatki,których być nie powinno 300 virusy 400 gonapeptyd a gdzie ine leki stymulacja itd.
tak tylko sie wtrace - czy to sa 2 rozne leki - gonapeptyd i gonapeptyl? Bo z tego co wiem, to u nas w klinice, to stosuja gonapeptyl... bynajmniej tak dr G wspominala mi na wizycie i dziewczyny mialy ten wlasnie na wykresach napisany...
ciekawe co Ci odp na mailano naprawde te kliniki to masakra, czasem sie zastanawiam, po co podpisywalam umowe, jak oni ledwno sie z niej potrafia wywiazac i ciagle tylko jakies kombinowanie i przedluzanie czegos...
-
nick nieaktualnyFistaszek wrote:justikf 7 tydzien, czyli 7t0d, czy 6t i np kilka dni? Tak czy siak ciaze licza od ostatniej miesiaczki, niezaleznie od tego, czy to bylo naturalne poczecie,czy in vitro (oprocz dlugiego protokolu). U ciebie wychodzi dziwnie, bo jak bylo 7t0d to jestes w ciazy wg lekarzy od 4 maja, jezeli od 6 tygodni to od 11 maja....Nie patrzylabym az tak na wynik bety w tygodniach, bo te ramy sa baaardzo duze. A skoro poronilas 11 maja to musisz byc we wczesniejszej ciazy
Complicated i cud nad cudy.
Lekarz z kliniki twierdził, że musiałam zajść ok 25-30 maja, zaś profesorek, że moje krwawienie po 5 czerwca mogło być owulacyjnym. Oboje stwierdzili, że pęcherzyk wygląda poważnie i zdrowo. A za 10 dni będzie widać serducho. Więc musi być już ok 7 tygodnia - oczywiście przy odjęciu tych dwóch tygodni. Dajmy na to, że moją miesiączką było krwawienie po poronieniu. Krwawienie było bolesne i trwało chyba ok 10 dni i potem zaczęliśmy się w miarę regularnie sexować... -
Anna255 i trzeba mieć swoje informacje z innych źródeł inaczej wyrolują Nas jak chcą.... porażka ....
tak ja też mam gonapeptyl nie wiem czemu wczoraj napisałam go przez d ... nerwy ...
Mam nadzieje ,że dziś się czegoś dowiem i nie będę musiała jechać tam znów z powodu dr J . Co za dzień ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Gdyby kwrawienie po 5 czerwca bylo owulacyjnym to bylabys w max 3 tyg i kilku dniach ciazy, wtedy pecherzyka nie widac jeszcze . U mnei bylo widac dopiero 24 dni po transferze, czyli 26 dni po zaplodnieniu, a kilka dni wczesniej nie bylo nic. Nie wierze, ze po 2 tygodniu cos widac, to za wczesnie. Dla mnie o wiele bardziej prawdopodobny jest ten termin 25-30 maja, bo to okolo 28 dni po zaplodnieniu, z tym, ze obstawiam blizej 30-go, bo taj, juz pewnie widizalabys serduszko, a skoro go nie ma to pewnie bedzie lada chwila. Wiec reasumujac wg mnie jetses w 6 tc, liczac 4 tc plus 2 tyg od miesiaczki do ovulacji
ale wywod
-
Wiecie co Wam powiem - wybrałam się do lekarza spoza kliniki, żeby "zaklepać" go sobie na lekarza prowadzącego. Siedzę w kolejce bo jest mega opóźnienie i dziwnie się czuję, bo wokoło wszystkie dziewczyny są w ciąży - to znaczy ja też jestem, ale one są w tak zaawansowanej, że brzuszki już wielkie
i siedzę wśród tych brzuszków i jakoś mi tak dziwnie
chyba jeszcze nie dociera do mnie to co się ze mną dzieje
Antonelka, Mimbla, Konwalia, Idgie, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ja dzisiaj dla odmiany nie mam sily wstac z lozka. Boli mnie glowa, jest mi niedobrze i mam lekki stan podgoraczkowy.
Te leki chyba daja o sobie znac....no ale trzeba to przetrwac....
Milego dnia dla Was Dziewczeta7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyjupios wrote:Witam wszystkich, jeszcze kilka dni temu się cieszyłam się z pozytywnej
bety, ale okazuje się, ze przyrosty są coraz mniejsze, najpierw było 105%, następny 88%, kolejny 80, a dziś już 74. Lekarz mówi, że to dobrze nie rokuje, ale mam wierzyć dopóki rośnie. Cierzko mi wierzyć. Przestudiowalam cały Internet i żaden podobny przypadek nie skończył się dobrze. Jest mi cholernie przykro.
Dzisiejszy wynik 1449 czyli wzrost prawie 200% przez 3 dni, już nie wiem o co chodzi, lekarz napisał tylko, ze mam więcej bety nie robić. Możliwe żeby jednak wszystko dobrze było?
Viki26 lubi tę wiadomość
-
duza wrote:Wiecie co Wam powiem - wybrałam się do lekarza spoza kliniki, żeby "zaklepać" go sobie na lekarza prowadzącego. Siedzę w kolejce bo jest mega opóźnienie i dziwnie się czuję, bo wokoło wszystkie dziewczyny są w ciąży - to znaczy ja też jestem, ale one są w tak zaawansowanej, że brzuszki już wielkie
i siedzę wśród tych brzuszków i jakoś mi tak dziwnie
chyba jeszcze nie dociera do mnie to co się ze mną dzieje
Zobaczysz za dobre kilkanascie tygodni Ty bedziesz siedziala dumnie z brzuszkiem
duza, Idgie lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anatolka, vvv008- no niestety w Polsce przepisy są w większości bzdurne. Ustawa o IVF z MZ została przygotowana na szybko a refundacja leków weszła w lipcu 2014. Ale nikomu do głowy nie przyszło sprawdzać czy lekarze mają podpisane umowy z NFZ żeby mogli tą refundację stosować. A czemu nie podpisują? Napiszę z własnego doświadczenia (ja mam podpisaną) a) trzeba pół dnia żeby to cholerstwo załatwić, serio, trzeba przyjechać do Oddziału wojewódzkiego NFZ, wypełnić tonę papierków,odstać w kolejce, dostać numer itp. (części lekarzy się nie chce- ja ich nie oceniam), b) podpisanie umowy= ściągnięcie na głowę kontroli co 0,5-1 rok (czasem można się pomylić na recepcie a kary murowane), c) są lekarze, z różnych porozumień którzy nie podpisując bojkotują NFZ (nie oceniam). I milion innych powodów.
vvv008- słuchaj a może Twój lekarz mógłby dawać Ci recepty od innego lekarza z tej samej Kliniki (który ma umowę) czasem się tak robi i to nie budzi zastrzeżeń NFZ.Mimbla, Anna255, Antonelka lubią tę wiadomość
-
jupios wrote:Dzisiejszy wynik 1449 czyli wzrost prawie 200% przez 3 dni, już nie wiem o co chodzi, lekarz napisał tylko, ze mam więcej bety nie robić. Możliwe żeby jednak wszystko dobrze było?
jupios lubi tę wiadomość
-
jupios wrote:Dzisiejszy wynik 1449 czyli wzrost prawie 200% przez 3 dni, już nie wiem o co chodzi, lekarz napisał tylko, ze mam więcej bety nie robić. Możliwe żeby jednak wszystko dobrze było?
Skonsultuj to z nim i zrob zdjecie jego minyZ calym szacunkiem na pewno jest to swietny specjalista ale nie ucza chyba na medycynie jak dac wiare pacjentowi tylko odwrotnie. Trzymam kciuki, ze moze to bylo jakies chwilowe zalamanie i teraz juz bedzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:27
jupios lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Czarownica_Tea, wspaniały opis polskiej rzeczywistości
. To w sumie pocieszające dla nas pacjentów, że lekarz żeby podpisać umowę z NFZ, musi wystać w kolejce i dostać numerek
.
Kava lubi tę wiadomość
-
czarownia_tea udało się załatwić że lek będzie sprzedany refundowany skoro dr nie wpisał 100 % będzie na zniżkę ale teraz jest inny problem bo wypisał 13 anpułek w opakowaniu 14 sprzedali tylko 7 i żądają recepty na 7 ampułek .
jupios gratulacje piekny przyrost
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:39
Anna255 lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka