X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Roletka, mało spotykane :)

A powiedźcie dziewczynki, czy przy ivf można sobie wybrać płeć babaska?

jigt0hs.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz badanie pgd to widac w chromosomach plec. Ale nie wiem czy mozna zdecydowac, chyba tak.
    Ja mialam trzy zarodki - jeden prawidlowy, jeden niediagnostyczny (nie udalo sie go zbadac - moze byc prawidlowy lub nie) i jeden byl nieprawidlowy. Tak wiec ja znam plec. I jest to piekne bo myslisz juz o nim inaczej ale trudno w przypadku niepowodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:53

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Jak masz badanie pgd to widac w chromosomach plec. Ale nie wiem czy mozna zdecydowac, chyba tak.
    Ja mialam trzy zarodki - jeden prawidlowy, jeden niediagnostyczny (nie udalo sie go zbadac - moze byc prawidlowy lub nie) i jeden byl nieprawidlowy. Tak wiec ja znam plec. I jest to piekne bo myslisz juz o nim inaczej ale trudno w przypadku niepowodzenia.

No tak, znasz płeć, ale wybrałaś ją sobie?

jigt0hs.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralam zarodek o prawidlowych chromosomach a przy okazji tam jest widczna plec. Za duzego wyboru nie mialam :-( Bo z trzech zarodkow jeden byl prawidlowy, jeden nieprawidlowy (tez znam jego plec) a trzecie niediagnostyczny co oznacza, ze nie wiem czy to XX czy XY :-)

• Alincia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to zdradź co tam się uchowało? A ile kosztuje takie pgd?
    a gdybyś nie zrobiła takiego badania i by wprowadzili nieprawidłowego zarodka...?
    to stąd się właśnie biorą m.in.poronienia...czyli warto zainwestować i zrobić takie badanie...

jigt0hs.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam dziś na becie... 12dpt a beta 500
    ...
    no i progesteron 299...

a pogoda taka że zaraz dźwięk gotujących się i bulgocących ziemniaków mnie uśpi

Asiula86, Viki26, agniesia2569, Alincia, Anna255, józefka, Idgie, Anatolka, justikf, duza, Marta1986, czarownica_tea, Tosia 1981, Agnieszka_A., Beata.D, renieczka, justa1234, MałaMi83, sisi, sylvuś, Elmirka lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    ...
    no i progesteron 299...

monia gratuluję i trzymam moooooooocno kciuki :)

Moniaa lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    ...
    no i progesteron 299...

trzymamy kciuki:)

Moniaa lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    a to zdradź co tam się uchowało? A ile kosztuje takie pgd?
    a gdybyś nie zrobiła takiego badania i by wprowadzili nieprawidłowego zarodka...?
    to stąd się właśnie biorą m.in.poronienia...czyli warto zainwestować i zrobić takie badanie...

To jest chlopczyk - modle sie zeby zostal. Na razie wynik negatywny ale w piatek trzecia weryfikacja.
    W przypadku zarodka nieprawidlowego moglby sie nie zagniezdzic, szybko poronic, byc z wadami i w czasie ciazy umrzec albo urodzic sie z jakas choroba. To wszystko zalezy od ubytkow lub nadmiaru chromosow.
    Niestety nie mozna powiedziec, ze ladnie wygladajacy zarodek morfologicznie jest zdrowy genetycznie i odwrotnie. Nie mozna tez powiedziec, co jest wazniejsze czy morfologia zarodka czy wynik pgd (oczywiscie prawidlowy wynik pgd). Koszt badania w invicie - badanie do 8 zarodkow (trzeba je rozwinac do statdium blastocysty) to obecnie 8 tys. Ja mialam to w programie.
    Zdarza sie, ze porazka w inv zalezy wlasnie od ubytkow w genach.
    Ja bylam przekonana, ze w moim przypadku pgd to tylko formalnosc....no a tak sie nie stalo....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka- ciekawe to wszystko co piszesz, magia wręcz jak medycyna idzie do przodu.
    Trzymam kciuki, aby został z Wami maluch :*

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy warto w inwestowac - jesli sa w rdzinie jakies choroby genetyczne, ktore mozna wykryc dzieki pgd to warto. My zrobilismy to bo mam 36 lat i byly na to srodki. Bez tego badania myslalabym, ze mam trzy zarodki a tak wiem, ze jeden nie mialby szansy i nie powiodlaby sie z nim proba. Ja zdecydowalam, ze zarodki ktore wyjda jako nieprawidlowe w pgd przekazuje do celow naukowych. Ten zarodek zosyal rozmrozony ale nie przezyl procedury wiec jakas wartosc w tych badaniach jest.

A teraz czekam na znak od mojego chlopca do piatku....Moze bedzie szczesliwie a jesli to nie zaluje zadnej wydanej zlotowki.

Idgie lubi tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my się modlimy, żeby został z Wami:) a to ty miałaś ivf allinclusive?

jigt0hs.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Antonelka- ciekawe to wszystko co piszesz, magia wręcz jak medycyna idzie do przodu.
    Trzymam kciuki, aby został z Wami maluch :*

Licze ze moja wiedza moze komus pomoze a jak to mowia dobro powraca :-)

Idgie lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    i my się modlimy, żeby został z Wami:) a to ty miałaś ivf allinclusive?

Tak, skorzystalam z all in geneticts plus

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    ...
    no i progesteron 299...

Ooooo super :-)
    Piekny wynik :-) kciukam mocno za nastepne wysokie bety

Moniaa lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie kochana, nie ma co żałować pieniędzy.... bo jeśli się żałuje, tonigdy nic nie wychodzi....najlepiej machnąć ręką-wtedy wszystko układa się jak trzeba...przynajmniej w moim przypadku....zawsze jak się staram to nie wychodzi, a jak obojętnie do czegoś podchodzę to zawsze jest udane...:)

jigt0hs.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tak, skorzystalam z all in geneticts plus
    22 tys, dobrze pamietam?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do ktorego momentu lykacie no-spe i magnez?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    ...
    no i progesteron 299...

Super super super :D :D Żebym mogła to bym podskoczyła z radości Moniś :D :D
    Bardzo się cieszę i trzymam za Was kciuki moocno <3

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Dziewczyny do ktorego momentu lykacie no-spe i magnez?

Ja łykałam do tej pory i dr mi dziś powiedział że mogę nospy już nie brać jedynie wrazie potrzeby bo mam super miękki brzuszek i nic się nie dzieje..A magnez i witaminki brać obowiązkowo :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ