IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIdgie - mam do Ciebie pytanie. Jakis czas temu w dziale: Starajac sie ogolnie, na watku "kwas foliowy" napisalas, ze w badaniach wyszedl Ci kwas foliowy ponad norme.
Moje pytanie - czy lekarz dal Ci jakies zalecenia, by juz nie lykac wiecej kwasu, bo masz nadmiar, czy nadal kontynuowalas jego zazywanie?
Sama miesiac temu robilam to badanie, ale nie odebralam jeszcze wynikow. Obecnie biore nie mala dawke, bo 5 mg/dzien, ze wzgledu na mutacje MTHFR. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakiegos zlego wyniku -
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Justyna to normalne....
mi też nie karzą jeździć do szpitala lub lekarza z plamieniem brudzeniem. Z żywą krwią owszem.
ja miałam tego krwiaka,teraz zniknął ale dowiedziałam się że mam niespotykanie unaczyniona szyjkę. Lekarka była w szoku jak włączyła ten specjalny program do przepływów i zobaczyła jej unaczynienie.
mam unikać goraca(ciekawe jak latem) zakaz seksu do odwołania, no i oszczędny tryb życia bo na bank w przeciwnym razie narobię sobie stresu i kłopotu.
nic się nie martw:*
Kilka razy zobaczyłam też nieco żywej krwi - ale po tym akurat byłam już zbadana. Uzasadnienie, że mam bardzo unaczynioną szyjkę by do mnie przemawiało, bo bardzo często krwawiłam po stosunkach (częściej niż rzadziej).
Co do za badanie przepływów? Też bym coś takiego chciała. Robią coś takiego w prywatnych gabinetach?
No nic pozostaje mi wierzyć, że będzie dobrze. I poza brudzeniem nie zobaczę, żywej krwi. Brudzeniem martwię się dlatego, bo u mnie w taki sposób zwykle rozpoczynał się @. Często miałam poczucie, że krew jest w środku, a nie chce wylecieć na zewnątrz - ale to chyba już była jakaś paranoja
-
nick nieaktualnyMinuśka wrote:Justikf, ja zawsze przed @ brudziłam i plamiłam około 5 dni.
w 2 poprzednich ciążach nie było żadnych plamień.
A tym razem cały czas. 2 razy była też żywa krew i trafiłam do szpitala na tydzień.
Ostatni raz brudzenie miałam jakieś 3 tygodnie temu i do tej pory cisza.
Nie miałam krwiaka, nigdy nie plamiłam po stosunku. Nie miałam żadnych plamień okołoowulacyjnych. Nic!
Nikt nie zna przyczyny tego mojego brudzenia a badało mnie 7 lekarzy w sumie.
Strasznie się bałam, ze to coś złego ale jak widać i ja i malec mamy się dobrze.
Mam nadzieję a nawet pewność że i u Ciebie skończy się na strachu.
Ale wiem co przeżywasz i że jest to mega stresujące.
Nieco uspokoiłaś mnie - a w jaki sposób dowiedziałaś się, że poroniłam te dwie ciąże, w któryś nie plamiłaś.Kava lubi tę wiadomość
-
dziewczyny które brały bromergon a zaszły w ciąże miałyście go odstawić jak tylko się udało? bo tak czytam i różnie piszą
-
nick nieaktualnyroletka wrote:dziewczyny które brały bromergon a zaszły w ciąże miałyście go odstawić jak tylko się udało? bo tak czytam i różnie piszą
Ja biorę norprolac - 0,5 tabletki co drugi dzień, ale to to samo! Mam odstawić 15 lipca. Czyli w z z końcem 2 miesiąca. -
nick nieaktualny
-
Renieczka przykro mi
Shooa jak.sie czujesz?
Asieńka super ,że kropka silna i walczy no i nadrabia dużo z 11 na 8 to super wynikmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Ja juz po wizycie - transfer w czwartek....szczescie i strach...dr prosil przyjsc z pelnym pecherzem i usmiechem....troche mu sie rozkleilam w zwiazku z tym ale mam fajnego lekarza.....potrafi odnalezc sie w takich sytuacjach choc na poczatku wydawal mi sie dosc stanowczy i ostrozny ....
mysza89, Tosia 1981, mycha28, Viki26, Asiula86, pragnaca dzidziusia, iga 79, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Ja juz po wizycie - transfer w czwartek....szczescie i strach...dr prosil przyjsc z pelnym pecherzem i usmiechem....troche mu sie rozkleilam w zwiazku z tym ale mam fajnego lekarza.....potrafi odnalezc sie w takich sytuacjach choc na poczatku wydawal mi sie dosc stanowczy i ostrozny ....
Dobrze ,że masz takiego lekarza a za czwartek bede kciuki trzymać ...Antonelka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Lilou1984 wrote:hej dziewczyny,
ja po 3 mc przerwy wracam do gry
jestem po stymulacji. jutro punkcja
i w poniedzialek prawdopodobnie transfer.
podchodzimy komercyjnie do IMCI
co do stymulacji to za calosc wyszło mi ok 400 zł (pregnyl, puregon i orgalutran)
teraz jeszcze popłynę trochę za lutinus, bo on chyba kosztuje kolo 200 zl/op
Ja też w pon mam transfer,ale punkcje miałam 1.
Trzymam kciuki:)
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Anatolka no ja biore też małą dawkę bo połówkę co drugi dzień
to nie powinno być problemu jeśli odstawieduza, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Ależ dzisiaj gorący dzień na forum!
Roletka, gratuluję i życzę pięknego przyrostu!
Asieńka, trzymaj się! Kropeczka jest silna i da radę
Asiula, nie poddawaj się, jeszcze nie wszystko stracone! Trzymam mocno kciuki za wtorek...
Renieczka, strasznie mi przykroPrzytulam...
Asiula86 lubi tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...