IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Viki26 wrote:Dziewczyny a skad macie te krwawienia?
Kolezanka swego czasu miala krwiaka i z niej lecialo az w koncu sie wykrwawil, potem jeszcze raz to samo, a od IItrym ma spokoj:)
u mnie niewiadomo, jak pojechalam do szpitala to mowili pewnie poronienie i badaja i nagle -serce bijeale to mnie zdrowia kosztuje...
nerwow i stresow..
Viki26 a jak zaradzili na te krwawienia jakies tabletki? same ustaly czy jakie wszystko dobrze sie skonczylo pomimo tych sytuacji,Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:03
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
U mnie wreszcie upragniony 1 dzień cyklu !!!
Jestem szczęśliwa choć ledwo żyję, taka jestem wymęczona. Na wtorek (5dc..) zaplanowana histerka, myślicie że to za wcześnie i wypada mi przesunąć np. na czwartek..?
Kava, duza, Tosia 1981, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość
-
roletka wrote:Plimka ja jestem od dr M
mnie pierwsza stymulacja kosztowała 1100 a podczas drugiej procedury trochę inaczej to wyszło na moim wykresie mam dokładnie rozpisane ile który lek kosztuje i w nawiasach ile bez ryczałtu, leki do stymulacji są w zastrzykach i robi się je podskórnie najlepiej w brzuch nic strasznego
amh masz dobre
Edyta
-
Mimbla najlepiej robić ok 8-10dc aby była pewność że nawet się już nie brudzi po @
Plimka ceny narzucają producenci do tego marże dochodzą, leki nie wiem od czego zależy jakie w pierwszej procedurze miałam tylko gonal i żaden z 5 zarodków się nie zagnieździł a tym razem postanowił dr wprowadzić jeszcze dodatkowo menopur żeby sprawdzić jak się komórki będą rozwijać no i się udałoMimbla lubi tę wiadomość
-
Mimbla ja bym przesunela. Mialam histero w 8 dc. Mialam niewielkie plamienie ale spowodowane przyjmowaniem visanne wiec histero nie byla odwolana ale gdybym miala plamienie @ to zabieg bylby przesuniety.
Dziewczyny na co zwracac szczegolna uwage na gonapeptylu? Podobno trzeba pic min 2 l wody dziennie
Macie jeszcze jakies cenne wskazówki i uwagi?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Mimbla wrote:U mnie wreszcie upragniony 1 dzień cyklu !!!
Jestem szczęśliwa choć ledwo żyję, taka jestem wymęczona. Na wtorek (5dc..) zaplanowana histerka, myślicie że to za wcześnie i wypada mi przesunąć np. na czwartek..?
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Ginka mówi że zostawiamy jak jest. Jeśli okaże się że nadal bardzo krwawię to ewentualnie opóźnią ze dwa dni.
PS. Cieszę się że robiłam na własną rękę morfologię krwi i analizę moczu bo właśnie się dowiedziałam że należy ze sobą przynieść "słoik" tegoż. Mam świeżutki wyniczek, na szczęście więc mnie ta przyjemność ominie.
-
Witajcie dziewczyny w czerwcu podchodziłam do crio na cyklu naturalnym ale do niego nie doszło bo było podejrzenie cyklu bezowulacyjnego a teraz spóżnia mi sie @ już 9-10dni brałam też luteine na wywołanie ale nic to nie dało. Zamówiłam też ta herbatke z czarnej malwy o której pisałyście ale znajac życie bedzie dopiero na poniedziałek.
Jak myślicie pić te herbatke i spokojnie czekać na @ czy jednak jechać do kliniki żeby coś zaradzili???
Dodam że nigdy nie spóżniała sie @ a testy wychodzą negatywnie -
Monik, ja bym zadzwoniła do kliniki podpytać, za chwilę będzie weekend a do poniedziałku kupa czasu.
Odnośnie ziół, sama na szybko znalazłam w aptekach krwawnik, jest łatwo dostępny i całkiem smaczny. Piłam z miodem, tak samo rumianek. Nie wiem czy to on wywołał @ ale się uspokajałam i czułam że coś robie ze sobą.
-
Mimbla wrote:Monik, ja bym zadzwoniła do kliniki podpytać, za chwilę będzie weekend a do poniedziałku kupa czasu.
Odnośnie ziół, sama na szybko znalazłam w aptekach krwawnik, jest łatwo dostępny i całkiem smaczny. Piłam z miodem, tak samo rumianek. Nie wiem czy to on wywołał @ ale się uspokajałam i czułam że coś robie ze sobą.
Dziekuje ,I tak zrobię tylko ja jestem z invicty a tam trzeba sie umawiać na wizytęSama nie wiem co mi jest ,brzuch mam wielki jak na @ a nic nie boli
-
renieczka wrote:Niestety, diagnoza się potwierdziła. Puste jajo plodowe
Pęcherzyk ma już 3,7 cm i nic w nim nie ma oprócz szczątkowego pęcherzyka żółtkowego. Mam przyjść za tydzień, żeby mieć 100% pewności i kieruje mnie do szpitala. Wieczorem mam jeszcze drugą wizytę w klinice, ale to już formalność.
Ciężko mi strasznie -
Strasznie się ciesze!!!!!
Aaa aaa super!:-*
Renia to przykre co czujesz. Poczekaj jeszcze tydzień. Na pewno wymiar pęcherzyka jest tyle co mówisz? Może 3.7mm a nie cm!? Weź pod uwagę ze nie pamiętam dokładnie ale z 4 dni temu nic nie widzieli a pęcherzyków aż tak nie rośnie.
wynosi prawie 4cm przy ciąży w 8 9 tygosniu!
Poczytaj sobie na patering com!
Coś mi ten rozmiar nie pasuje:/roletka wrote:nie wytrzymałam i pojechałam dzisiaj na bete
beta ponad 80
progesteron też ponad 80 z tego wszystkiego zapomniałam ile dokładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:47
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Jejku ja tez o tym mysle czytajac forum. Moj przyklad: zarek podobno ok morfologicznie, zdrowy genetycznie, u mnie chyba przygotwanie niezle i brak sukcesu. Teraz mam miec transfer blastki 5AB - az sie boje.....Chyba jestem juz pewna decyzji, ze jak nie uda sie to przechodze do novum....szkoda mi tylko bo mekarz w porzadku bardzoooo ale nie mam przekonania do laboratorium.