IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kornelia777 wrote:Ja tez mam blastke. Wizytę będę miała w 9dc. No cóż zobaczymy jak to wypadnie... Juz nie mam siły ciągle się stresować denerwować itp.itd.....
Wiem, ze to latwo mowic a sama trzese portkami ale pamietaj, ze nasze nastawienie jest wazne. Choc to trudne i rozkleilam sie lekarzowi ale starajmy sie byc silne. Zgoda?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
dziewczyny czy ktoras robila moze badania hormonow w 9 tygodniu ciazy?
estradiol - 654 a progesteron 61, nie wiem czy sa w miare ok?
konultacje tel mam wieczorem a jestem ciekawa....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:51
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Wiem, ze to latwo mowic a sama trzese portkami ale pamietaj, ze nasze nastawienie jest wazne. Choc to trudne i rozkleilam sie lekarzowi ale starajmy sie byc silne. Zgoda?
-
Cześć Dziewczyny mam pytanie czy przygotowując sie do crio na cyklu sztucznym trzeba zrobić jakieś badania hormonalne na wizyte w 9dc???
Asieńka trzymam kciuki aby maluszek nadgonił te 8dni i aby wszystko dobrze sie skończyłoasieńka lubi tę wiadomość
-
monik wrote:Cześć Dziewczyny mam pytanie czy przygotowując sie do crio na cyklu sztucznym trzeba zrobić jakieś badania hormonalne na wizyte w 9dc???
Asieńka trzymam kciuki aby maluszek nadgonił te 8dni i aby wszystko dobrze sie skończyło
dziekuje i rowniez trzymam kciuki za Ciebie aby tym razem bylo wszystko dobrzemama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
kornelia777 wrote:Postaram się ale serio ciężko mi idzie uwierzyć w to że gorsze zarodki dadzą radę jeśli te lepsze nie dały...
Klasa zrodkow ma jakies znaczenie + to jakie one sa genetycznie ale poza tym musi byc ten czas, ten moment...Wiem, ze to trudne ....ja tez juz kilka rozczarowan przezylam....wiec rozumiem Ciebie bardzo7.03.2017 - Nina jest z nami
-
monik wrote:Cześć Dziewczyny mam pytanie czy przygotowując sie do crio na cyklu sztucznym trzeba zrobić jakieś badania hormonalne na wizyte w 9dc???
Asieńka trzymam kciuki aby maluszek nadgonił te 8dni i aby wszystko dobrze sie skończyło
U mnie w klinice estradiol i progesteron. Lekarz dal mi zlecenie na badanie.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dziewczyny, czy po transferze dostajecie zwolnienie lekarskie? Jeśli tak to na ile?
A jeśli nie, to bierzecie urlop? Chcę to sobie jakoś zaplanować i jeśli nie zwolnienie to jakiś urlop i poleżę w domu zamiast się stresować w pracyadrenalina lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:U mnie w klinice estradiol i progesteron. Lekarz dal mi zlecenie na badanie.
Mi lekarz nie dał bo i tak musiałabym za te badania zapłacić. Jak podchodziłam na cyklu naturalnym to zasugerował aby zrobić estradiol i Lh. A teraz na sztucznym nie wiemwiec zrobię jak piszesz
Ja jestem w invicta a ty chyba też?
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Klasa zrodkow ma jakies znaczenie + to jakie one sa genetycznie ale poza tym musi byc ten czas, ten moment...Wiem, ze to trudne ....ja tez juz kilka rozczarowan przezylam....wiec rozumiem Ciebie bardzo
Monik mi kazali estradiol na wizytę do crio na sztucznym. I też jestem z invicty tylko Gdańsk. I też mam miec wizytę 9dc -
monik wrote:Mi lekarz nie dał bo i tak musiałabym za te badania zapłacić. Jak podchodziłam na cyklu naturalnym to zasugerował aby zrobić estradiol i Lh. A teraz na sztucznym nie wiem
wiec zrobię jak piszesz
Ja jestem w invicta a ty chyba też?
Wydaje mi się, że na sztucznym przed zaczęciem brania progesteronu w jakiejkolwiek formie nie ma sensu go badać. Estradiol owszem. LH na sztucznym też niepotrzebne. Lh się bada, żeby stwierdzić pik czyli bliskość owulacji, a na sztucznym ona nie występuje, no nie? Stawialabym na sam estradiol. -
kornelia777 wrote:Wiem wiem teraz żałuję że nie zrobiłam pdg ale nikt nam tego nie sugerował a nawet pytałam o to... No nic trudno trzeba przez to jakoś przejść...
Monik mi kazali estradiol na wizytę do crio na sztucznym. I też jestem z invicty tylko Gdańsk. I też mam miec wizytę 9dc
Ja również GdańskA kiedy masz mieć wizytę? Mi wypada 9dc w następny wtorek
-
monik wrote:Cześć Dziewczyny mam pytanie czy przygotowując sie do crio na cyklu sztucznym trzeba zrobić jakieś badania hormonalne na wizyte w 9dc??
Ja robiłam estradiol, progesteron i tshAngelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Anatolka wrote:Wydaje mi się, że na sztucznym przed zaczęciem brania progesteronu w jakiejkolwiek formie nie ma sensu go badać. Estradiol owszem. LH na sztucznym też niepotrzebne. Lh się bada, żeby stwierdzić pik czyli bliskość owulacji, a na sztucznym ona nie występuje, no nie? Stawialabym na sam estradiol.
Dziekujewięc zrobie tylko estradiol.
Anatolko a jak u Ciebie?? Na jakim etapie jesteś?? -
nick nieaktualny
-
agulas wrote:Dziewczyny, czy po transferze dostajecie zwolnienie lekarskie? Jeśli tak to na ile?
A jeśli nie, to bierzecie urlop? Chcę to sobie jakoś zaplanować i jeśli nie zwolnienie to jakiś urlop i poleżę w domu zamiast się stresować w pracy
Ja po transferze proszę o zwolnienie lekarskie, mam stresującą pracę także wolę siedzieć w domuagulas lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
kornelia777 wrote:Mi też! no nie wierzę normalnie
Anatolka moim zdaniem dobrze pisze o tych hormonach, ja zrobię albo w poniedziałek albo we wtorek na wizytę estradiol.
A u kogo w ogóle się leczysz?
Ja staram się mieć wizyty u Dr. Z. ale jak już u niego nie ma miejsc to u Dr. Ł.Ale we wtorek jestem zapisana u dr.Sowi... Mam nadzieje że wiesz o kogo chodzi
Niestety badania będę musiała zrobić w klinice i czekać 3godz. bo u mnie w małym mieście wyniki są na następny dzień dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:31