WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam blastke. Wizytę będę miała w 9dc. No cóż zobaczymy jak to wypadnie... Juz nie mam siły ciągle się stresować denerwować itp.itd.....

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Ja tez mam blastke. Wizytę będę miała w 9dc. No cóż zobaczymy jak to wypadnie... Juz nie mam siły ciągle się stresować denerwować itp.itd.....

Wiem, ze to latwo mowic a sama trzese portkami ale pamietaj, ze nasze nastawienie jest wazne. Choc to trudne i rozkleilam sie lekarzowi ale starajmy sie byc silne. Zgoda?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktoras robila moze badania hormonow w 9 tygodniu ciazy?
    estradiol - 654 a progesteron 61, nie wiem czy sa w miare ok?
    konultacje tel mam wieczorem a jestem ciekawa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:51

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Wiem, ze to latwo mowic a sama trzese portkami ale pamietaj, ze nasze nastawienie jest wazne. Choc to trudne i rozkleilam sie lekarzowi ale starajmy sie byc silne. Zgoda?
    Postaram się ale serio ciężko mi idzie uwierzyć w to że gorsze zarodki dadzą radę jeśli te lepsze nie dały...

• monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny mam pytanie czy przygotowując sie do crio na cyklu sztucznym trzeba zrobić jakieś badania hormonalne na wizyte w 9dc???

Asieńka trzymam kciuki aby maluszek nadgonił te 8dni i aby wszystko dobrze sie skończyło :-)

asieńka lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Cześć Dziewczyny mam pytanie czy przygotowując sie do crio na cyklu sztucznym trzeba zrobić jakieś badania hormonalne na wizyte w 9dc???

Asieńka trzymam kciuki aby maluszek nadgonił te 8dni i aby wszystko dobrze sie skończyło :-)

dziekuje i rowniez trzymam kciuki za Ciebie aby tym razem bylo wszystko dobrze :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    dziekuje i rowniez trzymam kciuki za Ciebie aby tym razem bylo wszystko dobrze :)

Oby było dobrze :-) bo już powoli tracę nadzieje że kiedykolwiek się uda...

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Postaram się ale serio ciężko mi idzie uwierzyć w to że gorsze zarodki dadzą radę jeśli te lepsze nie dały...

Klasa zrodkow ma jakies znaczenie + to jakie one sa genetycznie ale poza tym musi byc ten czas, ten moment...Wiem, ze to trudne ....ja tez juz kilka rozczarowan przezylam....wiec rozumiem Ciebie bardzo

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:

U mnie w klinice estradiol i progesteron. Lekarz dal mi zlecenie na badanie.

• agulas Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po transferze dostajecie zwolnienie lekarskie? Jeśli tak to na ile?
    A jeśli nie, to bierzecie urlop? Chcę to sobie jakoś zaplanować i jeśli nie zwolnienie to jakiś urlop i poleżę w domu zamiast się stresować w pracy :/

adrenalina lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    U mnie w klinice estradiol i progesteron. Lekarz dal mi zlecenie na badanie.

Mi lekarz nie dał bo i tak musiałabym za te badania zapłacić. Jak podchodziłam na cyklu naturalnym to zasugerował aby zrobić estradiol i Lh. A teraz na sztucznym nie wiem :-/ wiec zrobię jak piszesz :-) Ja jestem w invicta a ty chyba też?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Klasa zrodkow ma jakies znaczenie + to jakie one sa genetycznie ale poza tym musi byc ten czas, ten moment...Wiem, ze to trudne ....ja tez juz kilka rozczarowan przezylam....wiec rozumiem Ciebie bardzo
    Wiem wiem teraz żałuję że nie zrobiłam pdg ale nikt nam tego nie sugerował a nawet pytałam o to... No nic trudno trzeba przez to jakoś przejść...
    Monik mi kazali estradiol na wizytę do crio na sztucznym. I też jestem z invicty tylko Gdańsk. I też mam miec wizytę 9dc :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Mi lekarz nie dał bo i tak musiałabym za te badania zapłacić. Jak podchodziłam na cyklu naturalnym to zasugerował aby zrobić estradiol i Lh. A teraz na sztucznym nie wiem :-/ wiec zrobię jak piszesz :-) Ja jestem w invicta a ty chyba też?

Wydaje mi się, że na sztucznym przed zaczęciem brania progesteronu w jakiejkolwiek formie nie ma sensu go badać. Estradiol owszem. LH na sztucznym też niepotrzebne. Lh się bada, żeby stwierdzić pik czyli bliskość owulacji, a na sztucznym ona nie występuje, no nie? Stawialabym na sam estradiol.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Wiem wiem teraz żałuję że nie zrobiłam pdg ale nikt nam tego nie sugerował a nawet pytałam o to... No nic trudno trzeba przez to jakoś przejść...
    Monik mi kazali estradiol na wizytę do crio na sztucznym. I też jestem z invicty tylko Gdańsk. I też mam miec wizytę 9dc :-)

Ja również Gdańsk :-) A kiedy masz mieć wizytę? Mi wypada 9dc w następny wtorek :-)

• kassik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Cześć Dziewczyny mam pytanie czy przygotowując sie do crio na cyklu sztucznym trzeba zrobić jakieś badania hormonalne na wizyte w 9dc??

Ja robiłam estradiol, progesteron i tsh

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wydaje mi się, że na sztucznym przed zaczęciem brania progesteronu w jakiejkolwiek formie nie ma sensu go badać. Estradiol owszem. LH na sztucznym też niepotrzebne. Lh się bada, żeby stwierdzić pik czyli bliskość owulacji, a na sztucznym ona nie występuje, no nie? Stawialabym na sam estradiol.

Dziekuje :-) więc zrobie tylko estradiol.

Anatolko a jak u Ciebie?? Na jakim etapie jesteś??

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też! no nie wierzę normalnie :-)
    Anatolka moim zdaniem dobrze pisze o tych hormonach, ja zrobię albo w poniedziałek albo we wtorek na wizytę estradiol.
    A u kogo w ogóle się leczysz?

• kassik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny, czy po transferze dostajecie zwolnienie lekarskie? Jeśli tak to na ile?
    A jeśli nie, to bierzecie urlop? Chcę to sobie jakoś zaplanować i jeśli nie zwolnienie to jakiś urlop i poleżę w domu zamiast się stresować w pracy :/

Ja po transferze proszę o zwolnienie lekarskie, mam stresującą pracę także wolę siedzieć w domu :)

agulas lubi tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Mi też! no nie wierzę normalnie :-)
    Anatolka moim zdaniem dobrze pisze o tych hormonach, ja zrobię albo w poniedziałek albo we wtorek na wizytę estradiol.
    A u kogo w ogóle się leczysz?

Ja staram się mieć wizyty u Dr. Z. ale jak już u niego nie ma miejsc to u Dr. Ł.Ale we wtorek jestem zapisana u dr.Sowi... Mam nadzieje że wiesz o kogo chodzi :-)
    Niestety badania będę musiała zrobić w klinice i czekać 3godz. bo u mnie w małym mieście wyniki są na następny dzień dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:31

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Dziekuje :-) więc zrobie tylko estradiol.

Anatolko a jak u Ciebie?? Na jakim etapie jesteś??

Świętego spokoju i odpoczynku, przewracwnia domu do góry nogami i obmyslania wczasów ;-) wcinam antyki, żeby uspokoić organizm po hiperce.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ