WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja powoli wracam do gry... nie ukrywam miałam ciężki okres po ostatnim niepowodzeniu, ale siły powoli wracają :)
    byłam dzisiaj na wizycie, jeszcze w tym cyklu chciałabym podejść do criotransferu.
    Niestety moja dr jest na urlopie i trafiłam do innej która właściwie niczego mi nie wytłumaczyła. Wiem tylko że muszę spróbować podejść do crio na naturalnym cyklu, ale nie wiem czy nie będzie z tym problemu ponieważ moje pęcherzyki ładnie rosną ale nie pękają... wytłumaczcie mi jak to jest, co w takiej sytuacji, jeśli pęcherzyk nie pęknie to przekładają transfer i do kolejnego podchodzi się na sztucznym cyklu?!

agulas, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie pęknie to raczej przeloza. Pęknięcie powoduje że powstaje ciałko żółte, skoro nie pęknie to go nie będzie. więc potem pewnie będzie crio na sztucznym. Ciałko żółte daje progesteron naturalny... Więc chyba to istotne jeśli ma być naturalny. A i tak dadzą orvitrelle na pekniecie

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Jeśli nie pęknie to raczej przeloza. Pęknięcie powoduje że powstaje ciałko żółte, skoro nie pęknie to go nie będzie. więc potem pewnie będzie crio na sztucznym. Ciałko żółte daje progesteron naturalny... Więc chyba to istotne jeśli ma być naturalny. A i tak dadzą orvitrelle na pekniecie
    No właśnie cała nadzieja w orvitrelle :)

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Ja staram się mieć wizyty u Dr. Z. ale jak już u niego nie ma miejsc to u Dr. Ł.Ale we wtorek jestem zapisana u dr.Sowi... Mam nadzieje że wiesz o kogo chodzi :-)
    Niestety badania będę musiała zrobić w klinice i czekać 3godz. bo u mnie w małym mieście wyniki są na następny dzień dopiero.
    Ok dzięki zrozumiałam, ja teraz też mam u kogoś innego. A powiedz mi bo Ty najpierw miałaś podejść na naturalnym cyklu to był pomysł Twojego doktora czy Twój? Ja sama już nie wiem do kogo pójść, ale ta jedna wizyta dużej różnicy nie robi, chodzi przecież głównie o grubość endo...

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny, czy po transferze dostajecie zwolnienie lekarskie? Jeśli tak to na ile?
    A jeśli nie, to bierzecie urlop? Chcę to sobie jakoś zaplanować i jeśli nie zwolnienie to jakiś urlop i poleżę w domu zamiast się stresować w pracy :/
    Chciałam zacytować niechcący polubiłam.
    Ja nie brałam zwolnienia chociaz lekarz sie pytał czy chce. A nie wzięłam z tego względu zeby w pracy nie widzieli ze na piczatce widnieje Klinika Niepłodności.
    Ale jak nie dostanę w październiku urlopu na transfer ( bo kolejny bedzie w październiku ) to pójdę do rodzinnego po zwolnienie.

• agulas Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Masz rację, że lepiej jednak od rodzinnego. Nadzieja w tym, że się trafi na jakiegoś wyrozumiałego i to zwolnienie da..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki dziś wiecej u mnie entuzjazmu 2 usg i okazało się, że jest jednak więcej jajeczek 10 prawy jajnik, 5 na lewym, endo 13 no i w środę godzina 7:15 mam stawić się w klinice i czekać mnie będzie punkcja :)

Moniaa, iga 79, roletka, agulas, Elmirka, kkisia, Viki26, Asiula86, duza, Beata.D, Reni lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Ok dzięki zrozumiałam, ja teraz też mam u kogoś innego. A powiedz mi bo Ty najpierw miałaś podejść na naturalnym cyklu to był pomysł Twojego doktora czy Twój? Ja sama już nie wiem do kogo pójść, ale ta jedna wizyta dużej różnicy nie robi, chodzi przecież głównie o grubość endo...

Mi na początku poprzedniego cyklu nikt i nic nie powiedział jak ma wyglądać crio a że na początku cyklu miałam zabieg to nikt mi nie powiedział że mam brać estrofem i dlatego podchodziłam na cyklu naturalnym ale okazał sie bezowulacyjny i strasznie długi bo z 26dniwych cykli ten był 39dniowy :-( Szczerze to wole sztuczny cykl i już nie mieć wiecej takich niespodzianek.

W tym cyklu chcę pić wino wytrawne na endometrium ale nie wiem czy jest wskazane??? bo zazwyczaj miałam z nim problemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie stymulacja planowana na poczatek sierpnia, wiec jak dobrze pojdzie w drugiej polowie sierpnia bedzie transfer. Ciesze sie, ze chociaz maly krok do przodu :)

Odebralam dzis wyniki badan, kwas foliowy mi wyszedl 81,9 a norma jest do 18,7 (nawet adnotacje dodali, ze dwukrotnie badali) chyba sie zdziwili takim nadmiarem. No ale w koncu biore 5 mg kwasu dziennie, ze wzgledu na mutacje MTHFR. Tylko teraz mam rozkmine - czy go nadal brac, czy moze nadmiar bierze sie stad, ze on sie nie przyswaja, tylko gdzies tam odklada w organizmie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:13

Viki26, magdab, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Mi na początku poprzedniego cyklu nikt i nic nie powiedział jak ma wyglądać crio a że na początku cyklu miałam zabieg to nikt mi nie powiedział że mam brać estrofem i dlatego podchodziłam na cyklu naturalnym ale okazał sie bezowulacyjny i strasznie długi bo z 26dniwych cykli ten był 39dniowy :-( Szczerze to wole sztuczny cykl i już nie mieć wiecej takich niespodzianek.

W tym cyklu chcę pić wino wytrawne na endometrium ale nie wiem czy jest wskazane??? bo zazwyczaj miałam z nim problemy
    No niektóre dziewczyny piły ja sama nie wiem... Zobaczymy czy się uda, zobaczymy jak się odmrozi itp. Wiadomo stres jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    a dostalas jakies dodatkowe leki??

ja bym probowala do szpitala, ja tutaj czuje sie o wiele lepiej niz w domu, wiem, ze mi pomoga,
    a skad jestes?

Zaprosiłam Cię do przyjaciółek. Znim zajmę łóżko na Twojej sali - chętnie nawiążę kontakt bezpośredni. Kilka rzeczy mnie interesuje z Twojego szpitalnego pobytu.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ale teraz wszystko w porzadku u Ciebie?:) a co powodowalo krwawienie?

No krwiak:)

dfe01f0225.png
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Dziewczyny, u mnie stymulacja planowana na poczatek sierpnia, wiec jak dobrze pojdzie w drugiej polowie sierpnia bedzie transfer. Ciesze sie, ze chociaz maly krok do przodu :)

Odebralam dzis wyniki badan, kwas foliowy mi wyszedl 81,9 a norma jest do 18,7 (nawet adnotacje dodali, ze dwukrotnie badali) chyba sie zdziwili takim nadmiarem. No ale w koncu biore 5 mg kwasu dziennie, ze wzgledu na mutacje MTHFR. Tylko teraz mam rozkmine - czy go nadal brac, czy moze nadmiar bierze sie stad, ze on sie nie przyswaja, tylko gdzies tam odklada w organizmie...

Z tego co wiem o mthfr to mimo takich wartisci i tak nalezy brac ta wieksza dawke bo wlasnie on sie nie wchlania jak powinien. Z nadmiaru organizm wiezmie sobie wiecej dla siebie a przy standardowym 0,4 przyswoi mniej. A bierzesz tez wit. B6 i B12?

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Asiula86 mam rozpis aż do kolejnej wizyty ale dr nie wytłumaczył nic itd ....
    No nic 10 wizyta.... zobaczymy co dalej niby to 1 dzien stymulacji ...

kochana daj znac, bo ja sie polapac nie moge. Mam brac gonapeptyl 0,1 co 2 dzien od 17 lipca, az do 31 lipca. Lacznie wychodzi 8 dni brania zastrzykow. Dr J. na rozpisce napisal mi 1 ampulka dziennie. Łącznie mam 13 ampulek, ale tez dodal, ze mam 2 razy dziennie (rano i wieczorem) robic sobie zastrzyki. No to 13 ampulek jest za malo na te 8 dni - nie kumam nic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Z tego co wiem o mthfr to mimo takich wartisci i tak nalezy brac ta wieksza dawke bo wlasnie on sie nie wchlania jak powinien. Z nadmiaru organizm wiezmie sobie wiecej dla siebie a przy standardowym 0,4 przyswoi mniej. A bierzesz tez wit. B6 i B12?

czyli tak to wyglada, dziekuje za info. Na kolejnej wizycie jeszcze przedstawie mu swoj wynik, bo dzis juz bylo za pozno...

Tak biore B6 z magnezem, B12 i biore tez wit D3 w dawce 5,000 IU bo wlasnie tez slyszalam, ze oprocz kwasu foliowego wazna jest suplementacja witamin z grupy B.

Badalam tez poziom homocysteiny - bo tez przy tej mutacji moze byc podwyzszony, ale na szczescie wyszlo wszystko w normie 7,70 < 12 μmol/l

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś, czuję się fizycznie nieźle, choć każda wizyta w toalecie kończy się sprawdzaniem, czy @ już nie przyszła :(
    Jestem przekonana, że nie jestem w ciąży, jutro to potwierdzę.
    Ale za to robię krok do przodu - w środę pierwsza wizyta u psychologa...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie już po wszystkim. Dziś miałam zabieg łyzeczkowa. Musze teraz dojść do siebie, oplakac to co się wydarzyło i mam nadzieję niebawem wracam do gry. Mam jeszcze dwa zamrożone zarodeczki. Ale póki co odpoczywam.

Gratulacje nowych i potwierdzanych bet. I kciuki za potrzebujące.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Wiem wiem teraz żałuję że nie zrobiłam pdg ale nikt nam tego nie sugerował a nawet pytałam o to... No nic trudno trzeba przez to jakoś przejść...
    Monik mi kazali estradiol na wizytę do crio na sztucznym. I też jestem z invicty tylko Gdańsk. I też mam miec wizytę 9dc :-)

Nie rozpatruj w tych kategoriach. Ja zrobilam bo chcialam sobie ograniczyc bolu ale to i tak gwarancji nie daje. Oczywiscie jesli sa srodki na to oczywiscie polecam. Ale nie daje to gwarancji - zdrowy zarodek, klasa srednia i brak sukcesu. W czwartek podchodze to transferu zarodka niediagnostycznego 5AB - pod warunkiem, ze rozmrozi sie - moze byc dobry albo zly.
    Jesli mnie sie nienuda tym razem nie bede wydawala kolejny raz na to pieniedzy - bo to polowa obecnego programu a i koniecznosc zamrozenia zarodkow wiec nie ma szans na probe swiezych.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    czyli tak to wyglada, dziekuje za info. Na kolejnej wizycie jeszcze przedstawie mu swoj wynik, bo dzis juz bylo za pozno...

Tak biore B6 z magnezem, B12 i biore tez wit D3 w dawce 5,000 IU bo wlasnie tez slyszalam, ze oprocz kwasu foliowego wazna jest suplementacja witamin z grupy B.

Badalam tez poziom homocysteiny - bo tez przy tej mutacji moze byc podwyzszony, ale na szczescie wyszlo wszystko w normie 7,70 < 12 μmol/l

Ja czekam narazie na wyniki mthfr ale tez juz lykam profilaktycznie kwas foliowy 5 mg i te wit z grupy B i D ale 4000jm. Homocysteine też mam w normie, ale wedlug mnie wysoko bo mi wyszlo 10 z tym ze moze to przez diete wysokobialkowa. No nic, czekam na wyniki to bede pewna.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej.
    U mnie już po wszystkim. Dziś miałam zabieg łyzeczkowa. Musze teraz dojść do siebie, oplakac to co się wydarzyło i mam nadzieję niebawem wracam do gry. Mam jeszcze dwa zamrożone zarodeczki. Ale póki co odpoczywam.

Gratulacje nowych i potwierdzanych bet. I kciuki za potrzebujące.

:-(

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ