IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvuś wrote:Już jesteśmy w trójpaku, ja i moje dwa Bąbelki
Choć nie są najlepszej klasy wierzę w nie z całego serca
Taj jak napisała Duża MYSLĘ POZYTYWNIE!!!
Sylvuś, a jakiej klasy masz zarodki?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
kornelia777 wrote:Duża dzięki za wyjaśnienie, a jakiej klasy miałaś teraz podany zarodek i w jakiej dawce bralas encorton? Z góry dzięki. No cóż ja na razie po raz kolejny na sztucznym podchodzę zobaczymy następnym razem oby nie był potrzebny
-
Mimbla, trzymam kciuki za jutro i czekam na informacje
trzymaj się
Mimbla lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyduza wrote:Świeży transfer miałam 4AA, a crio był słabszej klasy - zdaje się, że 3AB. A Encorton przyjmowałam rano jedną tabletkę i pół w południe (do 16). A jeszcze sobie przypomniałam, że przecież po transferze zażyczyłam sobie zastrzyki z heparyny. Naczytałam się, że mogą wspomóc w procesie zagnieżdżenia, więc chciałam tego też spróbować.
-
Nadzieja87 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów? Przed transterem mogę sobie zrobić kolor? Wesele na karku a po tych letnich dniach moje włosy są koszmarnie wyplukane. Czy lepiej sobie w ogóle darować?
Nadzieja87 lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Ja przed transferem malowałam normalnie. Nawet do głowy mi nie przyszło ze mogłoby cos być nie tak przez hormony. Nawet o tym nie pomyslałam. Ale skoro juz poruszany temat jest któryś raz to moze jest cos na rzeczy.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
renieczka wrote:Hej.
U mnie już po wszystkim. Dziś miałam zabieg łyzeczkowa. Musze teraz dojść do siebie, oplakac to co się wydarzyło i mam nadzieję niebawem wracam do gry. Mam jeszcze dwa zamrożone zarodeczki. Ale póki co odpoczywam.
Gratulacje nowych i potwierdzanych bet. I kciuki za potrzebujące. -
justikf wrote:Zaprosiłam Cię do przyjaciółek. Znim zajmę łóżko na Twojej sali - chętnie nawiążę kontakt bezpośredni. Kilka rzeczy mnie interesuje z Twojego szpitalnego pobytu.
ok, juz zatwierdzilam
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Anna255 wrote:kochana daj znac, bo ja sie polapac nie moge. Mam brac gonapeptyl 0,1 co 2 dzien od 17 lipca, az do 31 lipca. Lacznie wychodzi 8 dni brania zastrzykow. Dr J. na rozpisce napisal mi 1 ampulka dziennie. Łącznie mam 13 ampulek, ale tez dodal, ze mam 2 razy dziennie (rano i wieczorem) robic sobie zastrzyki. No to 13 ampulek jest za malo na te 8 dni - nie kumam nic
Renieczka przykro mi kochana trzymaj sie dużo sły dla Ciebie ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
asieńka wrote:dziewczyny czy ktoras robila moze badania hormonow w 9 tygodniu ciazy?
estradiol - 654 a progesteron 61, nie wiem czy sa w miare ok?
konultacje tel mam wieczorem a jestem ciekawa....
Asieńko wydaje mi sie ze progesteron w tym tygodniu ciazy stanowczo za niski!!!! Dorzuc cos z naszych magicznych tabsow -
Renieczka, bardzo mi przykro
Dużo siły życzę i wiary w swoje Śnieżynki.
Asiula, trzymam kciuki, żeby jutrzejszy wynik pozytywnie Cię zaskoczył! Psycholog to dobry pomysł, najważniejsze, że się zdecydowałaś.
Dziś miałam wizytę kontrolną w Novum. Beta: 287,8
Ciężko mi uwierzyć, że to się dzieje... Nawet lekarz pytał czemu się nie cieszę, ponieważ nie zauważył u mnie euforii. Chyba się przyzwyczaiłam do niepowodzeń i muszę oswoić się z nową sytuacją - ze spełnieniem marzenia...Asiula86, Ania_84, Tosia 1981, mycha28, iga 79, czarownica_tea, Antonelka, Kava, BISCA, Nadzieja87, kkisia, Selena, Marta1986, duza, Beata.D, Reni, Konwalia, AniaAnna lubią tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Asiula86 wrote:Sylvuś, a jakiej klasy masz zarodki?
Ostatnim razem byłam na zwolnieniu teraz nie moge,niestety wszystko pod górke.
Urlop mam dopiero od 20 a weryfikacja 16,jakby nie było to na pewno się przyda.
Czasem tak sobie myślę , że kobiety kiedyś nic nie wiedziały, nie było usg, żyły w bardzo trudnych warunkach i rodziły zdrowe dzieci
Więc jakby człowiek nie dmuchał i głaskał to i tak co ma być to będzie...Wszystkim z całych sił życzę żeby było dobrze.Antonelka, Asiula86 lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sylwuś nie ma reguły,ja mialam dobre zarodki i nic z tego nie wyszło,teraz nawet nie pytałam jakie są,wiem tylko ze pieciodniowe..co ma być,to będzie.
Trzymam kciuki za Twoje maleństwa!!!
Jutro ja pojadę po swoje maleństwasylvuś, Antonelka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
zielinka_97 wrote:Anatolko dziękuję :*
Czy wiesz może w jakich granicach powinien wtedy być? Rozumiem, że po 14 gonapeptylach powinnam mieć niski estradiol i progesteron?
Dopiero jak zacznę menopur zacznie rosnąć estradiol. A co dalej z progesteronem? Dobrze myślę że nadal powinien być niski?
W dzień punkcji też badacie progesteron? Bo chyba w tym dniu powinien być mniej niż 2 a nawet najlepiej chyba mniej niz 1. I dopiero po punkcji rozpocznę suplementację progesteronu.
Dobrze to rozumiem? jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu.
A co się dzieje jak w dniu planowanej punkcji ten progesteron jest jednak większy? Przecież po ovitrellu już nie mogą tej punkcji przesunąć.
Dobrze myślisz. Po.gonapeptylu wszystko powinno.być nisko. Prg przy punkcji 1-2 najlepiej, zależy od szkoły. Jak jest dużo wyższy to punkcji robią a odraczaja transfer. -
iga 79 wrote:Sylwuś nie ma reguły,ja mialam dobre zarodki i nic z tego nie wyszło,teraz nawet nie pytałam jakie są,wiem tylko ze pieciodniowe..co ma być,to będzie.
Jutro ja pojadę po swoje maleństwa
Powodzenia i razem bedziemy odliczac czas do bety;)Antonelka, iga 79 lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
iga 79 wrote:Sylwuś nie ma reguły,ja mialam dobre zarodki i nic z tego nie wyszło,teraz nawet nie pytałam jakie są,wiem tylko ze pieciodniowe..co ma być,to będzie.
Jutro ja pojadę po swoje maleństwa
Iga masz racje. Troche mamy za duzo informacji dostepnychi tak bardzo pragnac dzidziusia pewnie za bardzo wszystko analizujemy a przy naszym poziomie hormonow nie trudno o nadinterpretacje wynikow....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 23:58
iga 79 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
shooa wrote:Vioris moj maz mial 1% prawidlowych i 0% o ruchu postepowym i to nie mialo zadnego znaczenia przy kwalifikacji tzn niestety te parametry nie sa czynnikiem uzasadniajacym, jesli liczba plemnikow i koncentracja sa w normie wskazanej na stronie rzadowego ivf.
No wiem właśnie, że to nie ma znaczenia, bo chodzi tylko o ilość plemników co jest bez sensuAle jak to jest z przeciwciałami?? Żadnej z Was tż nie miał przeciwciał przeciwplemnikowych? Jak oni wtedy będą patrzeć na nasze starania 2-letnie? Skoro takie złe parametry nasienia i przeciwciała to nie mogłam zajść naturalnie w ciążę. Czy w związku z tym, będą brać pod uwagę moje 6 cykli na CLO mimo tego, że logicznym jest, że nie mogłam zajść przy takim nasieniu? Martwię się, że to nas wyeliminuje i będą kazać robić iui albo poprawiać nasienie, gdzie szczepionki na przeciwciała to jest podobno 3 lata z tego co czytałam
-
Dziewczyny pytanie z innej beczki - czy przygotowujac sie do crio estrofemem i lutinusem tez mialyscie takie obrzmiale piersi i w dodatku bolace i z zylami?
Gdybym byla po transferze kilkanascie dni to traktowalabym to jako piekny objaw a tak to nie wiem...czy to norma czy jakos dziwnie reaguje na leki?7.03.2017 - Nina jest z nami