X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    w trakcie 9. a moj Maluszek ma 8 dni zaleglosci :(

Jak sie czujesz? Lezysz jeszcze? Ja dzia caly dzien spedzilam w lozku. Z rana wydalalam jeszcze resztki ( chyba) wczorajszego krwawienia, potem czysto i znow po poludniowej drzemce plamienie- ale juz raczej nie ma.

Wizyte mam w czwartek. Ale zastanawiam sie czy nie sprobowac konsultacji u jeszcze innego lekarza. Pytanie tylko czy jest szansa tak spontanicznie sie dostac. W razie komplikacji nie zawaham sie aby znow pojechac do szpitala.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Antonelka mam nadzieje, że jutro się do wiem czego kolwiek, bo w sobote byłam na pierwszym usg u innego lekarza niż mój prowadzący i zero informacji od niego, oprócz że wynik moich jajeczek nie jest porywający :(. jutro mam wizytę juz u mojej prowadzącej i mam zamiar już o szczegół podpytać, zresztą ona raczej gadatliwa to sama mi wszystko powie. napewno zdam relacje jutro :)

Pamietaj o tym, ze mozesz miec mniej jajeczek ale wszystkie dobre do zaplodnienia i moga byc silne. Tego trzymaj sie.

józefka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Jak sie czujesz? Lezysz jeszcze? Ja dzia caly dzien spedzilam w lozku. Z rana wydalalam jeszcze resztki ( chyba) wczorajszego krwawienia, potem czysto i znow po poludniowej drzemce plamienie- ale juz raczej nie ma.

Wizyte mam w czwartek. Ale zastanawiam sie czy nie sprobowac konsultacji u jeszcze innego lekarza. Pytanie tylko czy jest szansa tak spontanicznie sie dostac. W razie komplikacji nie zawaham sie aby znow pojechac do szpitala.

a caly czas w szpitalu jestem, od wtorku leze i wstaje tylko do toalety i na posilek a czasami zjem w lozku....
    za pierwszym krwotokiem od razu tez nie przeszlo, tylko coraz mniejsze, pozniej brazowe ciemne, jasne itd. teraz tez jak troche wyplywa mi luteiny dopochwowej to jest jasny braz....

a twoja Kropeczka na usg miala wymiary odpowiednie do tyg ciazy i pecherzyk rowniez?

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dostalas jakies dodatkowe leki??

ja bym probowala do szpitala, ja tutaj czuje sie o wiele lepiej niz w domu, wiem, ze mi pomoga,
    a skad jestes?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:

Justikf - ja jestem w invicie i nigdy nie mialam problemow aby dostac sie spontanicznie. Zawsze mowilam o co chodzi i lekarz przyjmowal.

Wczoraj zapytalam Ciebie w ktorym szpitalu bylas bo chcialam podpowiedziec, ze gdyby byla potrzeba i znowu takie kolejki na Madalinskiego to ja mialam dobra opieke w Bielanskim. Nie wiem z jakiej jestes lokalizacji a slyszalam opinie, ze jest tam niezla ginekologia. Ja bylam tam z poronieniem - jeszcze wtedy nie wiedzialam, ze to poronienie i na poczatku polozna przewrocila oczami, ze srednio maja ochote mna sie zajmowac skoro to dopiero poczatek ciazy ale zaraz zjawil sie lekarz i dobrze mna sie zajal. Mimo stwierdzonego poronienia ( ale nie mialam zabiegu) stwierdzili zebym przyjechala za dwa dni na kontorole na izbe przyjec - zdziwilam sie bo sadzilam, ze odesla mnie do mojego ginekologa - to zrobia mi bete i usg czy wszystko ok. Przyjechalam ale wynik poszedl w gore i od razu zabrali mnie na oddzial. Byli dosc dokladni i czulam sie zaopiekowana ja ale tez moja ciaza....bo od razu nie chcieli jej usuwac tylko dac jej czas i miec pewnosc, ze zatrzymala sie .....
    Smutny final ale walczyli.

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny czy w tym tygodniu, ktoras z Was na transfer? Pytam bo zawsze w grupie troszke razniej :-)

Mnie jutro czeka oznajmienie szefowi, ze znowu mnie nie bedzie ....tym razem transfer zbiega mi sie z urlopem ale musze go przesunac dwa dni wczesniej :-) mam nadzieje, ze nie bedze zbytnio stekal :-)......

Antonelko ja również jutro mam transfer :)
    Razem raźniej:P w pt do mnie dzwonili i poinformowali ze sex na szkiełku przyniósł rezultaty w postaci 2 kropulek,mam nadzieje że poczekają do jutra.
    Trzymam kciuki za Ciebie i Wszystkie pozostałe Dziewczyny!
    Poprosze również od Was o wsparcie,to już 2 transfer

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Antonelko ja również jutro mam transfer :)
    Razem raźniej:P w pt do mnie dzwonili i poinformowali ze sex na szkiełku przyniósł rezultaty w postaci 2 kropulek,mam nadzieje że poczekają do jutra.
    Trzymam kciuki za Ciebie i Wszystkie pozostałe Dziewczyny!
    Poprosze również od Was o wsparcie,to już 2 transfer

Juz trzymma kciuki :-) Sylvus. U mnie to tez bedzie drugi transfer z pierwszego in vitro. Tak bardzo chcialabym aby wszystkim nam udawalo sie.....

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Juz trzymma kciuki :-) Sylvus. U mnie to tez bedzie drugi transfer z pierwszego in vitro. Tak bardzo chcialabym aby wszystkim nam udawalo sie.....
    dzięki :) ja za Ciebie też &&&&& już zaciskam
    Mój drugi ale niestety juz z 2 in Vitro, nie miałam śnieżynek w pierwszym podejściu a teraz nie wiem jak zadecyduje lekarz, czy otrzymam 2 maluszki:)
    moja godzina W a raczej T;) o 14.
    Podjadłam ananaska, poleżałam nad jeziorkiem więc wypoczęta i gotowa jutro stawiam się w klinice

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to piekne wydarzenie bedzie mialo miejsce? W jakiej klinice jestes?

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mama wyczytała w gazecie, że witamina D ze słoneczka poprawia płodność! :D więc opalamy się!!!!!!!!!! :D bierzcie tyłki za pas i na plażę :D

Jutro 9 dc, zaczynam puregon :))))

Konwalia lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A gdzie to piekne wydarzenie bedzie mialo miejsce? W jakiej klinice jestes?
    w Invikcie Wa-wa :)
    Ty chyba też jeśli dobrze doczytałam
    Oddaje się w ręce dr.Kunickiego:)

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się opalalam i lykalam kropelki z Wit D:)
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny moja mama wyczytała w gazecie, że witamina D ze słoneczka poprawia płodność! :D więc opalamy się!!!!!!!!!! :D bierzcie tyłki za pas i na plażę :D

Jutro 9 dc, zaczynam puregon :))))

dfe01f0225.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, trzymam kciuki w czwartek!

Sylvuś, za Ciebie dziś! A powiedz, jak to się stało, że w 3 dobie podadzą Ci zarodek/zarodki? Kunicki będzie robił transfer?

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny w dniu dzisiejszym :-) Mocno trzymam kciuki !!!

Ja mam się jako tako ! Wczorajsze plamienie mieściło się w granicach normy - ale ja i tak się boję. Bo o ile wiem, że poronienie to książkowo silne krwawienie i mocne bóle. To ja przy pierwszym razie w dniu kiedy to się zaczęło większość krwi miałam w środku.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    w Invikcie Wa-wa :)
    Ty chyba też jeśli dobrze doczytałam
    Oddaje się w ręce dr.Kunickiego:)

Ja tez :-) - ja jestem w rekachndr Niemoczynskiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka i inne dziewczyny. Ja po tym nieudanym crio dostałam wczoraj @ ale jest to mega miesiączka łącznie z takimi jakby skrzepami krwi... Czy też tak mialyscie? Proszę napiszcie jak było u Was

• asieńka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Powodzenia dziewczyny w dniu dzisiejszym :-) Mocno trzymam kciuki !!!

Ja mam się jako tako ! Wczorajsze plamienie mieściło się w granicach normy - ale ja i tak się boję. Bo o ile wiem, że poronienie to książkowo silne krwawienie i mocne bóle. To ja przy pierwszym razie w dniu kiedy to się zaczęło większość krwi miałam w środku.

a wybierasz sie dzisiaj do jakiegos lekarza??

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • agulas Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam transferów, ale myślę o Was intensywnie! Dajcie znać po i powodzenia!oby lipiec był kropkowy albo brzuszaty, jak już wolicie :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    a caly czas w szpitalu jestem, od wtorku leze i wstaje tylko do toalety i na posilek a czasami zjem w lozku....
    za pierwszym krwotokiem od razu tez nie przeszlo, tylko coraz mniejsze, pozniej brazowe ciemne, jasne itd. teraz tez jak troche wyplywa mi luteiny dopochwowej to jest jasny braz....

a twoja Kropeczka na usg miala wymiary odpowiednie do tyg ciazy i pecherzyk rowniez?

Lekarz, u ktorego chcialabym sie skonsultowac niestety nie przyjmie mnie spontanicznie. Bede czekac na czwartkowa a w razie emergency szpital.
    U mnie nie ma punktu odniesienia, bo nie wiadomo kiedy zaszlam- wiadomo ze 11 maja poronilam. Kochalismy sie jakies 10-14 dni pozniej, potem jeszcze zdarzalo mi sie krwawic. Nie ma z czym porownac. Ostatnio w szpitalu wyliczono mi na podst wielkosci zarodka

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Antonelka, trzymam kciuki w czwartek!

Sylvuś, za Ciebie dziś! A powiedz, jak to się stało, że w 3 dobie podadzą Ci zarodek/zarodki? Kunicki będzie robił transfer?
    Asiulka podaja mi 5 dniowe, mam nadzieje ze sa i czekaja na mnie do tel nie było.... PICK-UP miałam 1.07.

‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ