IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecznie wrote:Dziewczyny, kiedy trzeba zacząć jesc ananasa (juz przed transferem czy dopiero po transferze) i w jakiej ilości?
Ja zaczelam w 1dpt - wczesniej jakos nie pomyslalam i jadlam przez 5 dni po transferze. 1-2 plastry dziennie, do sniadania.
Kup tylko dojrzalego. Ja w 6 dpt bylam z mezem na sniadaniu w Wedlu...na czekolade nie mialam ochoty wiec skusilam sie na salatke owocowa - byl w niej anans - wg mnie nie byl dojrzaly - dwa dni czulam skurcze w brzuchu w gornej czesci wiec to nie implementacja raczej...wiecznie lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:ja dziś 6 dpt i podobnie jak Ty wczoraj ja się łamałam, dziś na nic już nie mam siły i śpiocham, łzy się skończyły, powoli puka na nowo nadzieja i wiara na żal chwilowo nie mam siły
Pozostaje Nam tylko wiara kochana. Zrobiłyśmy wszystko co w Naszej mocy, by się udało -
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Wiesz ja nie mam doswiadczenia ale lepiej moze pokaz sie lekarzowi....nie ryzykuj transferu gdyby mialoby byc jakies zagrozenie...
Takasobieja Antonelka ma racje, skonsultuj sie z lekarzem. Ja bym zadzwoniła i ich powiadomiła co sie dzieje, nie ryzykowałabym. -
Antonelka wrote:Ja zaczelam w 1dpt - wczesniej jakos nie pomyslalam i jadlam przez 5 dni po transferze. 1-2 plastry dziennie, do sniadania.
Kup tylko dojrzalego. Ja w 6 dpt bylam z mezem na sniadaniu w Wedlu...na czekolade nie mialam ochoty wiec skusilam sie na salatke owocowa - byl w niej anans - wg mnie nie byl dojrzaly - dwa dni czulam skurcze w brzuchu w gornej czesci wiec to nie implementacja raczej...zarodek się implantuje nie implementuje:)
Elmirka lubi tę wiadomość
pracuje w szpitalu -
MIMI 3 wrote:RACZEJ IMPLANTACJA NIE "IMPLEMENTACJA"
zarodek się implantuje nie implementuje:)
Witaj na forum
Dziekuje za poprawienie w zakresie fachowosci nazewnictwa zagniezdzenia.
Mam nadzieje, ze Dziewczyny mnie zrozumialy i nikogo nie wprowadzilam w blad.
pragnaca dzidziusia, Elmirka, justa1234, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Hej dziwczyny
powiedzcie mi proszę ... ile czasu przed crio bralyscie Estrofem? Dzis mam 4 dc i wizytę. Zastanawiam się mniej więcej kiedy crio
U mnie lekarz zalecal w 3-4 dc - generalnie jak juz krwawienie jest slabsze aby wiekszosc nie wyleciala.
Pierwszy transfer mialam w 18dc, drugi w 15 dc - 5 dniowa blastocysta.
-
Antonelka wrote:U mnie lekarz zalecal w 3-4 dc - generalnie jak juz krwawienie jest slabsze aby wiekszosc nie wyleciala.
Pierwszy transfer mialam w 18dc, drugi w 15 dc - 5 dniowa blastocysta.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dzięki:) generalnie jestem pewna, ze estrofem ruszy już dzis, ale wlasnie nurtuje mnie jak długo sie go bierze
Lekarz na podstawie wynikow krwi i usg okresla dzien gotowosci organizmu do crio. Po transferze nadal przyjmuje estrofem - caly czas 2x1 tabletka7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka, mi mąż kupił na uspokojenie grę.. Ogólnie chodzę, robię misje i zabijam jakieś stwory
stres został zminimalizowany do 0. Odzyskałam uśmiech i jakąś część pewności siebie. Gra kosztowała niecałe 18 zł. Może ktoś mi powie, że tracę czas.. ale nie stresuje się
Jem obiad i zaczynam...
vvv008 nawet tak nie myśl! Podchodzimy praktycznie w tym samym czasie. Musimy się wspierać! Jeśli będziesz mieć dużo zarodków, to kolejne podejście jest konieczne! Będziesz już wiedzieć jak to wygląda itp itd. Nie rezygnuj!Antonelka, mysza89, Elmirka, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Antonelka, mi mąż kupił na uspokojenie grę.. Ogólnie chodzę, robię misje i zabijam jakieś stwory
stres został zminimalizowany do 0. Odzyskałam uśmiech i jakąś część pewności siebie. Gra kosztowała niecałe 18 zł. Może ktoś mi powie, że tracę czas.. ale nie stresuje się
Jem obiad i zaczynam...
vvv008 nawet tak nie myśl! Podchodzimy praktycznie w tym samym czasie. Musimy się wspierać! Jeśli będziesz mieć dużo zarodków, to kolejne podejście jest konieczne! Będziesz już wiedzieć jak to wygląda itp itd. Nie rezygnuj!
Właśnie czekam na punkcje nie ma prądu w klinice byc może sie nie odbędzie ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Antonelka wrote:Ja zaczelam w 1dpt - wczesniej jakos nie pomyslalam i jadlam przez 5 dni po transferze. 1-2 plastry dziennie, do sniadania.
Kup tylko dojrzalego. Ja w 6 dpt bylam z mezem na sniadaniu w Wedlu...na czekolade nie mialam ochoty wiec skusilam sie na salatke owocowa - byl w niej anans - wg mnie nie byl dojrzaly - dwa dni czulam skurcze w brzuchu w gornej czesci wiec to nie implementacja raczej...Antonelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
vvv008 trzymam kciuki. na pewno zaraz sobie poradzą z tą usterką i punkcja odbędzie się zgodnie z planem!
ja jak na szpilkach czekam do środy na wizytę usg, może już będzie coś widać. nie mogę się doczekać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:27
agulas, Różyczka, Antonelka, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość
-
powiedzcie mi proszę ... ile czasu przed crio bralyscie Estrofem? Dzis mam 4 dc i wizytę. Zastanawiam się mniej więcej kiedy crio
Ja mam przy crio od 2dc i mam go brać prawie cały cykl, na razie rozpisane do 26dc a transfer 16dc czyli jutro
vvv008 nie stresuj się zaraz naprawią prąd i wszystko będzie dobrze
Agulas jaka masz tą gre? może i ja się tym odstresujeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:33
-
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB