WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, kiedy trzeba zacząć jesc ananasa (juz przed transferem czy dopiero po transferze) i w jakiej ilości?

Ja zaczelam w 1dpt - wczesniej jakos nie pomyslalam i jadlam przez 5 dni po transferze. 1-2 plastry dziennie, do sniadania.
    Kup tylko dojrzalego. Ja w 6 dpt bylam z mezem na sniadaniu w Wedlu...na czekolade nie mialam ochoty wiec skusilam sie na salatke owocowa - byl w niej anans - wg mnie nie byl dojrzaly - dwa dni czulam skurcze w brzuchu w gornej czesci wiec to nie implementacja raczej...

wiecznie lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    ja dziś 6 dpt i podobnie jak Ty wczoraj ja się łamałam, dziś na nic już nie mam siły i śpiocham, łzy się skończyły, powoli puka na nowo nadzieja i wiara na żal chwilowo nie mam siły

Pozostaje Nam tylko wiara kochana. Zrobiłyśmy wszystko co w Naszej mocy, by się udało <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Wiesz ja nie mam doswiadczenia ale lepiej moze pokaz sie lekarzowi....nie ryzykuj transferu gdyby mialoby byc jakies zagrozenie...

Takasobieja Antonelka ma racje, skonsultuj sie z lekarzem. Ja bym zadzwoniła i ich powiadomiła co sie dzieje, nie ryzykowałabym.

• MIMI 3 Nowa

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja zaczelam w 1dpt - wczesniej jakos nie pomyslalam i jadlam przez 5 dni po transferze. 1-2 plastry dziennie, do sniadania.
    Kup tylko dojrzalego. Ja w 6 dpt bylam z mezem na sniadaniu w Wedlu...na czekolade nie mialam ochoty wiec skusilam sie na salatke owocowa - byl w niej anans - wg mnie nie byl dojrzaly - dwa dni czulam skurcze w brzuchu w gornej czesci wiec to nie implementacja raczej...
    RACZEJ IMPLANTACJA NIE "IMPLEMENTACJA" ;D zarodek się implantuje nie implementuje:)

Elmirka lubi tę wiadomość

pracuje w szpitalu
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI 3 wrote:
    RACZEJ IMPLANTACJA NIE "IMPLEMENTACJA" ;D zarodek się implantuje nie implementuje:)

Witaj na forum

Dziekuje za poprawienie w zakresie fachowosci nazewnictwa zagniezdzenia :-).
    Mam nadzieje, ze Dziewczyny mnie zrozumialy i nikogo nie wprowadzilam w blad :-).

pragnaca dzidziusia, Elmirka, justa1234, Mimbla lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziwczyny :) powiedzcie mi proszę ... ile czasu przed crio bralyscie Estrofem? Dzis mam 4 dc i wizytę. Zastanawiam się mniej więcej kiedy crio

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Hej dziwczyny :) powiedzcie mi proszę ... ile czasu przed crio bralyscie Estrofem? Dzis mam 4 dc i wizytę. Zastanawiam się mniej więcej kiedy crio

U mnie lekarz zalecal w 3-4 dc - generalnie jak juz krwawienie jest slabsze aby wiekszosc nie wyleciala.
    Pierwszy transfer mialam w 18dc, drugi w 15 dc - 5 dniowa blastocysta.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    U mnie lekarz zalecal w 3-4 dc - generalnie jak juz krwawienie jest slabsze aby wiekszosc nie wyleciala.
    Pierwszy transfer mialam w 18dc, drugi w 15 dc - 5 dniowa blastocysta.
    Dzięki:) generalnie jestem pewna, ze estrofem ruszy już dzis, ale wlasnie nurtuje mnie jak długo sie go bierze

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dzięki:) generalnie jestem pewna, ze estrofem ruszy już dzis, ale wlasnie nurtuje mnie jak długo sie go bierze

Lekarz na podstawie wynikow krwi i usg okresla dzien gotowosci organizmu do crio. Po transferze nadal przyjmuje estrofem - caly czas 2x1 tabletka :-)

• agulas Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, mi mąż kupił na uspokojenie grę.. Ogólnie chodzę, robię misje i zabijam jakieś stwory :) stres został zminimalizowany do 0. Odzyskałam uśmiech i jakąś część pewności siebie. Gra kosztowała niecałe 18 zł. Może ktoś mi powie, że tracę czas.. ale nie stresuje się;) Jem obiad i zaczynam...

vvv008 nawet tak nie myśl! Podchodzimy praktycznie w tym samym czasie. Musimy się wspierać! Jeśli będziesz mieć dużo zarodków, to kolejne podejście jest konieczne! Będziesz już wiedzieć jak to wygląda itp itd. Nie rezygnuj!

Antonelka, mysza89, Elmirka, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Antonelka, mi mąż kupił na uspokojenie grę.. Ogólnie chodzę, robię misje i zabijam jakieś stwory :) stres został zminimalizowany do 0. Odzyskałam uśmiech i jakąś część pewności siebie. Gra kosztowała niecałe 18 zł. Może ktoś mi powie, że tracę czas.. ale nie stresuje się;) Jem obiad i zaczynam...

vvv008 nawet tak nie myśl! Podchodzimy praktycznie w tym samym czasie. Musimy się wspierać! Jeśli będziesz mieć dużo zarodków, to kolejne podejście jest konieczne! Będziesz już wiedzieć jak to wygląda itp itd. Nie rezygnuj!

Właśnie czekam na punkcje nie ma prądu w klinice byc może sie nie odbędzie ....:/

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra.. trzymaj się! obyś dziś miała wszystko z głowy...!!!

Daj znać ile komórek pobrano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 09:17

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziękuję za pomoc :)

Antonelka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Właśnie czekam na punkcje nie ma prądu w klinice byc może sie nie odbędzie ....:/

Powodzenia kochana <3

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:

biedna vvv008, jeszcze dodatkowy stres... Trzymamy, żeby wszystko jednak poszło zgodnie z planem!

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 trzymam kciuki. na pewno zaraz sobie poradzą z tą usterką i punkcja odbędzie się zgodnie z planem!

ja jak na szpilkach czekam do środy na wizytę usg, może już będzie coś widać. nie mogę się doczekać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:27

agulas, Różyczka, Antonelka, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:

Ja mam przy crio od 2dc i mam go brać prawie cały cykl, na razie rozpisane do 26dc a transfer 16dc czyli jutro :-D

vvv008 nie stresuj się zaraz naprawią prąd i wszystko będzie dobrze

Agulas jaka masz tą gre? może i ja się tym odstresuje :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:33

• Piggy Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja raz bralam od 2 dc i crio było różnie 13 dc 15 dc. Z tego co wiem crio u nas robią tylko we wtorki i czwartki chyba ze coś się zmieniło. Pewnie za tydzień kontrola i wtedy ci ustala datę.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik, gra nazywa się dragon age II. Nie jest zbyt trudna :P

vvv008 jak tam? Prad jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 11:15

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vvv008 - czekamy na info. Pamietaj wysiadujemy swoje jajeczka a o Kolezankach zawsze cieplo myslimy :-) wiec dawaj nam znac jak juz dojdziesz do siebie.

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ