IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
agulas wrote:Shoa bardzo mi przykro..
Myszaaa oszaleć można... Tak jak napisałaś co lekarz to inna opinia...
Elmirka jestem dobrej myśli. Głowa do góry! Podobnie jak Antonelka, czytałam że liczy się przyrost a nie sama wartość.
Dziewczyny, po punkcji brałyście 3 razy po 2 tabletki luteiny dowcipnie czy 3 razy po 1? Lekarz mi napisał 3x2, ale w opisie jest 3 razy dziennie o 1 tabl. Zgłupiałam...
Mam też problem z lekiem o nazwie Estrofem. Lekarz napisał dowcipnie, a na opakowaniu leku jest napisane doustnie.
Będę wdzięczna za wskazówki.agulas lubi tę wiadomość
-
Elmirka wrote:Dziewczyny mam wynik, beta 21.5 ale nie wiem czy mam sie cieszyć... Dzisiaj jest 10 dpt beta chyba jest za niska...
Nie jest wcale niska wazny jest przyrost. Trzymam mocno kciukiElmirka lubi tę wiadomość
-
agulas wrote:Shoa bardzo mi przykro..
Myszaaa oszaleć można... Tak jak napisałaś co lekarz to inna opinia...
Elmirka jestem dobrej myśli. Głowa do góry! Podobnie jak Antonelka, czytałam że liczy się przyrost a nie sama wartość.
Dziewczyny, po punkcji brałyście 3 razy po 2 tabletki luteiny dowcipnie czy 3 razy po 1? Lekarz mi napisał 3x2, ale w opisie jest 3 razy dziennie o 1 tabl. Zgłupiałam...
Mam też problem z lekiem o nazwie Estrofem. Lekarz napisał dowcipnie, a na opakowaniu leku jest napisane doustnie.
Będę wdzięczna za wskazówki.
Agulas - estrofem dowcipnie. Co luteiny - ja biore podjezykowo a lutinusa dowcipnie. Mysle, ze u Ciebie luteina podjezykowo, ostatnio dr mowil, ze lekarze wycofuja sie z dawkowania luteiny dowcipnie bo robia sie jakies podraznienia.
Ale jak masz sie glowic i miec watpliwosci to dzwon do kliniki, niech wyjasnia co autor mial na mysli7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dzięki dziewczyny jesteście kochane! W poniedziałek zrobię kolejne badanie
Antonelka, adrenalina lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Nadira wrote:Reguła prosta: dobry zarodek- jest ciąża, kiepski zarodek- brak ciąży
u jakiego lekarza Ty byłaś ? bo takich to ja zamierzam unikać
a panią w rejestracji to się w d..ch za przeproszeniem miesza z nudów, też dzisiaj byłam (pustki jak nigdy) i wyszłam na nią wściekła jak mi powiedziała że mogę i kilka miesięcy czekać a jak kiedyś rozmawiałam z koordynatorką to mi powiedziała że muszą wyliczyć tak żeby do końca trwania programu zrobić 3 stymulacje i ewentualne transfery zarodków (bo tak mają zapisane w umowie z MZ)
-
Shoa strasznie mi przykro
MałaMi83 to teraz leż,leż i jeszcze raz leż
Elmirka kciukaski za przyrost &&&&&Elmirka lubi tę wiadomość
-
Wika! wrote:Czy przed punkcja bylyscie na l4 czy normalnie praca caly czas? Jakies zalecenia w tym okresie?
W dniu punkcji wzięłam urlop na zadanie.
Ale teraz swój dwutygodniowy urlop przeniosłam na październik. Mam nadzieje ze w tym czasie bede mogła podejść do drugiej stymulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:21
Wika! lubi tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:to tak nie działa
u jakiego lekarza Ty byłaś ? bo takich to ja zamierzam unikać
a panią w rejestracji to się w d..ch za przeproszeniem miesza z nudów, też dzisiaj byłam (pustki jak nigdy) i wyszłam na nią wściekła jak mi powiedziała że mogę i kilka miesięcy czekać a jak kiedyś rozmawiałam z koordynatorką to mi powiedziała że muszą wyliczyć tak żeby do końca trwania programu zrobić 3 stymulacje i ewentualne transfery zarodków (bo tak mają zapisane w umowie z MZ)
-
Wika! wrote:Czy przed punkcja bylyscie na l4 czy normalnie praca caly czas? Jakies zalecenia w tym okresie?
Ja na dzien punkcji i 1 dzien po wzielam L4.
Ja transfer dopiero mialam po miesiacu.
Przy pierwszym podejsciu od dnia transferu bylam na zwolnieniu. Teraz transfer zbiegl mi sie z urlopem ale po pozytywnych dwoch weryfikacjach na ktore zalapalam sie na urlopie, lekarz na razie zasugerowal mi L4.Wika! lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
agniesia2569 wrote:no żesz kur....wrr...myślałam, że niedługo zaczniecie
i dalej na to liczę do diaska bo lecę na encortonie (od niego pada mi wzrok) i na antykach (antyki miałam zacząć brać z zalecenia pani. dr."od kolejnego cyklu" czyli od tego, więc biorę coprawda mam zapisane 3 opakowania bez przerwy ale to i tak daw sumie max 63 dni) no nic jak się w tym czasie nie odezwą to się znowu do nich pofatyguje tylko pójdę na wizytę do samego prof.
-
agulas wrote:Ja mam już doustną wykupioną, ale na razie mam brać tylko dowcipną. Podejrzewam, że będę mieć podobnie jak Nadira, tzn podjęzykowa po transferze.
józefka czekamy na ładną betę
Ja tez mam doustną po transferze...tylko czy do transferu dojdzie dzis dalej nie dzwonili ...Głęboko mają proźby o kontakt z embriologiemmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Shoa, współczuję
Elmirka, bądź dobrej myśli!
Agulas, gratulacje 10No i estrofem dowcipnie, luteina 3 razy po 2 dowcipnie, a po transferze dojdzie Ci jeszcze podjęzykowa
W razie pytań, pisz. A miło było Cię poznaćDr Neuberg robił Ci punkcję?
A tak w ogóle, to wróżę, że uda się Wam transfer - z kim bym się nie zapoznała w klinice, ta dziewczyna w ciążę zachodziWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:43
Elmirka, Moniaa lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0