X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis 4 dzien, wczoraj nie bolało a dzis apogeum zazyłam ibuprom

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No niestety. Skierowanie do szpitala dostalam, ciaza zatrzymala sie w rozwoju.
    Jestem rozbita.

kurcze, wiec jednak :/ smutno mi, ze tak wyszlo, przytulam kochana... ja to widzisz, tez nie mam lekko, wciaz nowe problemy :/ wspieram z calych sil!

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:14

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Dzisiaj jest 10 dpt

trzymam kciuki :*

rozmawiałam z dr. z nowej kliniki, stwierdził że w moim przypadku nie potrzebne było in vitro, tylko dobra stymulacja i insemka by wystarczyła.
    W poprzedniej klinice miałam 3 insemki ale na cyklu naturalnym co dawało mało szans. myślicie że jest spróbować w nowej klinice insemki ? czy zaczynać w razie co 2 procedurę? insemka tańsza w sumie, ale 5 % szans na cykl, w sumie mam takie szanse jak zdrowa para, gdyby nie azoospermia męża, problemu by nie było.
    a znów 3 transfery nie udane... dr stwierdził że to wina zarodków są bardzo słabej jakości poza tym pozyskane w sposób hiperstymulacji, 2 poprzednie transfery nie miały prawa się udać bo były nie o czasie....co lekarz to inna opinia...

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa kochana przytulam <3

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik, beta 21.5 ale nie wiem czy mam sie cieszyć... Dzisiaj jest 10 dpt beta chyba jest za niska...

mysza89, Anatolka, MałaMi83, renieczka, Selena, justa1234, mycha28, józefka, kkisia, Asiula86, sisi, Moniaa, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Dziewczyny mam wynik, beta 21.5 ale nie wiem czy mam sie cieszyć... Dzisiaj jest 10 dpt beta chyba jest za niska...

poczekaj jeszcze zrób kolejną i zobaczysz czy przyrost jest :)
    spokojnie :*

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa tak mi przykro :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Trzymam kciuki za przyrost ale cos czuje ze bedzie dobrze :)

Antonelka, Elmirka lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Beta jest więc to już dobry początek :) Tak jak piszą dziewczyny trzeba poczekać i ponowić badanie i sprawdzić czy jest przyrost.

Trzymam kciuki;*

Elmirka lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Trzymam kciuki za przyrost i nieśmiło gratuluje :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

po cichutku gratuluje :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    U mnie też niezbyt kolorowo, bo wczoraj na wizycie okazało, że szyjka się skróciła i dostałam duphaston 2x1 i zalecenia, żeby leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Od wczoraj strach i dołek...

Nie daj się tylko zrobić jak Lenuś... Nie krążek tylko szew w razie czego. Czytałaś pewnie Jej pamiętnik... Pamiętam, że lekarz w szpitalu klął, że szkoda dzieci i kto zdecydował, że krążek a nie szew... 3maj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 12:28

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Na pewno zaczelo sie cos dziac.
    Co do wysokosci nie potrafie sie wypowiedziec bo rozne sa interpretacje, np.ze nie liczy sie pierwasza wartosc a wlasciwy przyrost wiec zrob za dwa dni kolejne badanie ( chyba, ze lakarz powie, zeby wydluzyc okres pomiedzy badaniami) i wtedy mozna cos wiecej powiedziec.
    Sciskam mocno kciuki.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Lazakuj caly czas.
    Lekarz nie mowil jeszcze nic o podszyciu lub krazku?

Miałam tego pecha, że mój prowadzący jest na urlopie i byłam u innego i nic o tym nie wspominał, ale sama zapytam na następnej wizycie 3.08

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirko najważniejszy jest prawidłowy przyrost.
    Jejuuuuuuu ale się cieszę. Tak czułam. Cichutko gratuluję.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po kolejnej wizycie. Każdy lekarz mówi co innego, ale tego z wczoraj zasypałam pytaniami i wyjaśnił nam wiele rzeczy. Naszym problemem są słabe zarodki. Reguła prosta: dobry zarodek- jest ciąża, kiepski zarodek- brak ciąży. Nie wiem czy da się coś z tym zrobić. Plemników nie poprawimy, u mnie rezerwa jajnikowa spada na łeb na szyję. Czuję się jak 30- letnia kobieta w wieku okołomenopauzalnym... Do tego pani w rejestracji uświadomiła nas że na kolejna stymulację w ramach programu rządowego możemy się nie wyrobić do końca rządówki...kolejki... Czyli to mogła być nasza pierwsza i ostatnia stymulacja.
    Nie wiem co robić. Wiem tylko że czasu mam mało. Zastanawiam się czy nie podejść do AID, a może zaryzykować i przerzucić sie na ivf komercyjne. Coraz częściej rozważamy dawstwo.
    Orientujecie się może, czy czekając na stymulację do rządówki można kontynuować leczenie prywatnie, czy to dyskwalifikuje automatycznie z programu?

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • MałaMi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie daj się tylko zrobić jak Lenuś... Nie krążek tylko szew w razie czego. Czytałaś pewnie Jej pamiętnik... Pamiętam, że lekarz w szpitalu klął, że szkoda dzieci i kto zdecydował, że krążek a nie szew... 3maj się!

Dobrze, że mi to napisałaś. Będę pamiętać!
    Dzięki

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • agulas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa bardzo mi przykro..
    Myszaaa oszaleć można... Tak jak napisałaś co lekarz to inna opinia...
    Elmirka jestem dobrej myśli. Głowa do góry! Podobnie jak Antonelka, czytałam że liczy się przyrost a nie sama wartość.

Dziewczyny, po punkcji brałyście 3 razy po 2 tabletki luteiny dowcipnie czy 3 razy po 1? Lekarz mi napisał 3x2, ale w opisie jest 3 razy dziennie o 1 tabl. Zgłupiałam...

Mam też problem z lekiem o nazwie Estrofem. Lekarz napisał dowcipnie, a na opakowaniu leku jest napisane doustnie.
    Będę wdzięczna za wskazówki.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Nadira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirko super wiadomość, trzymam kciuki za piękny przyrost!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ