IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyshooa wrote:No niestety. Skierowanie do szpitala dostalam, ciaza zatrzymala sie w rozwoju.
Jestem rozbita.
kurcze, wiec jednaksmutno mi, ze tak wyszlo, przytulam kochana... ja to widzisz, tez nie mam lekko, wciaz nowe problemy
wspieram z calych sil!
-
nick nieaktualnyElmirka wrote:Dzisiaj jest 10 dpt
trzymam kciuki :*
rozmawiałam z dr. z nowej kliniki, stwierdził że w moim przypadku nie potrzebne było in vitro, tylko dobra stymulacja i insemka by wystarczyła.
W poprzedniej klinice miałam 3 insemki ale na cyklu naturalnym co dawało mało szans. myślicie że jest spróbować w nowej klinice insemki ? czy zaczynać w razie co 2 procedurę? insemka tańsza w sumie, ale 5 % szans na cykl, w sumie mam takie szanse jak zdrowa para, gdyby nie azoospermia męża, problemu by nie było.
a znów 3 transfery nie udane... dr stwierdził że to wina zarodków są bardzo słabej jakości poza tym pozyskane w sposób hiperstymulacji, 2 poprzednie transfery nie miały prawa się udać bo były nie o czasie....co lekarz to inna opinia... -
Dziewczyny mam wynik, beta 21.5 ale nie wiem czy mam sie cieszyć... Dzisiaj jest 10 dpt beta chyba jest za niska...
mysza89, Anatolka, MałaMi83, renieczka, Selena, justa1234, mycha28, józefka, kkisia, Asiula86, sisi, Moniaa, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualny
-
Elmirka wrote:Dziewczyny mam wynik, beta 21.5 ale nie wiem czy mam sie cieszyć... Dzisiaj jest 10 dpt beta chyba jest za niska...
Beta jest więc to już dobry początekTak jak piszą dziewczyny trzeba poczekać i ponowić badanie i sprawdzić czy jest przyrost.
Trzymam kciuki;*Elmirka lubi tę wiadomość
-
Elmirka wrote:Dziewczyny mam wynik, beta 21.5 ale nie wiem czy mam sie cieszyć... Dzisiaj jest 10 dpt beta chyba jest za niska...
Trzymam kciuki za przyrost i nieśmiło gratulujeElmirka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
MałaMi83 wrote:U mnie też niezbyt kolorowo, bo wczoraj na wizycie okazało, że szyjka się skróciła i dostałam duphaston 2x1 i zalecenia, żeby leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Od wczoraj strach i dołek...
Nie daj się tylko zrobić jak Lenuś... Nie krążek tylko szew w razie czego. Czytałaś pewnie Jej pamiętnik... Pamiętam, że lekarz w szpitalu klął, że szkoda dzieci i kto zdecydował, że krążek a nie szew... 3maj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 12:28
-
Na pewno zaczelo sie cos dziac.
Co do wysokosci nie potrafie sie wypowiedziec bo rozne sa interpretacje, np.ze nie liczy sie pierwasza wartosc a wlasciwy przyrost wiec zrob za dwa dni kolejne badanie ( chyba, ze lakarz powie, zeby wydluzyc okres pomiedzy badaniami) i wtedy mozna cos wiecej powiedziec.
Sciskam mocno kciuki.Elmirka lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem po kolejnej wizycie. Każdy lekarz mówi co innego, ale tego z wczoraj zasypałam pytaniami i wyjaśnił nam wiele rzeczy. Naszym problemem są słabe zarodki. Reguła prosta: dobry zarodek- jest ciąża, kiepski zarodek- brak ciąży. Nie wiem czy da się coś z tym zrobić. Plemników nie poprawimy, u mnie rezerwa jajnikowa spada na łeb na szyję. Czuję się jak 30- letnia kobieta w wieku okołomenopauzalnym... Do tego pani w rejestracji uświadomiła nas że na kolejna stymulację w ramach programu rządowego możemy się nie wyrobić do końca rządówki...kolejki... Czyli to mogła być nasza pierwsza i ostatnia stymulacja.
Nie wiem co robić. Wiem tylko że czasu mam mało. Zastanawiam się czy nie podejść do AID, a może zaryzykować i przerzucić sie na ivf komercyjne. Coraz częściej rozważamy dawstwo.
Orientujecie się może, czy czekając na stymulację do rządówki można kontynuować leczenie prywatnie, czy to dyskwalifikuje automatycznie z programu?
-
Anatolka wrote:Nie daj się tylko zrobić jak Lenuś... Nie krążek tylko szew w razie czego. Czytałaś pewnie Jej pamiętnik... Pamiętam, że lekarz w szpitalu klął, że szkoda dzieci i kto zdecydował, że krążek a nie szew... 3maj się!
Dobrze, że mi to napisałaś. Będę pamiętać!
Dzięki -
Shoa bardzo mi przykro..
Myszaaa oszaleć można... Tak jak napisałaś co lekarz to inna opinia...
Elmirka jestem dobrej myśli. Głowa do góry! Podobnie jak Antonelka, czytałam że liczy się przyrost a nie sama wartość.
Dziewczyny, po punkcji brałyście 3 razy po 2 tabletki luteiny dowcipnie czy 3 razy po 1? Lekarz mi napisał 3x2, ale w opisie jest 3 razy dziennie o 1 tabl. Zgłupiałam...
Mam też problem z lekiem o nazwie Estrofem. Lekarz napisał dowcipnie, a na opakowaniu leku jest napisane doustnie.
Będę wdzięczna za wskazówki.Elmirka lubi tę wiadomość