IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vendetta83 wrote:Podane były dwa zarodki, ale nie sądziliśmy, że oba się zaimplantują... Żartowaliśmy sobie, że będą 2,3,4 bobasy, ale to tylko takie śmiechy były. Tymczasem oba zarodki się przyjęły i są dwa Maluchy
OMG!
Cudowne wieści) Podwójne szczęście będzie. Super
Może i u nas tak będzie już niedługo.
-
Moniaa wrote:Agnieszka czy Ty też zamierzasz zabrać dwa kropki?
Tak. Dziś byłam na wizycie i o to podpytałam. One zostały zamrożone w jednej słomce bo jeden jest słabszy. Lekarz powiedział, że w takiej sytuacji transferuje się dwa, ale decyzja należy do nas. Jeśli byśmy nie chcieli dwóch to ten jeden po rozmrożeniu może zostać ponownie zamrożony.
Ale z Mężem nie chcemy tego ponownego mrożenia. Także chcielibyśmy dwa Kropki od razu zabrać.Elmirka, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Minuska, Mimbli wydawał wynik genetyk. Pisała. Ta sama, u której ja byłam kiedyś i nie chciała mi zlecić mutacji (kariotyp zrobiliśmy prywatnie dla obojga) a później zrobiłam sama i wyszły kwiatki. Tak czy siak sugestia pani dr w takich trudnych sytuacjach to PGD... Tylko ile osób na to stać... I w dodatku nie daje to żadnej gwarancji, że ze zdrowego zarodka będzie ciąża...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 23:20
-
Mimbla jeśli byście się zdecydowali najpierw na inseminacje z nasieniem dawcy, to ja znam osobiście trzy małżeństwa, którym naturalnie się nie udawało, później wyniki mężów okazywały się beznadziejne, w jednym przypadku facet przekazał pierwszemu dziecku chorobę genetyczną i wszystkie te pary po pierwszych inseminacjach z nasieniem dawcy cieszą się już maluchami. Także jeśli u was jest problem tylko po stronie męskiej, warto spróbować insemki. A koszt znacznie niższy.
Anatolka, Kava lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
dzisiaj byłam na wizycie (16 dpt), miałam nadzieję, na jakieś usg - że zobaczymy z mężem chociaż pęcherzyk...a Pan doktor skupił się na mojej hiperstymulacji, zrobił usg zewnętrzne żeby zobaczyć czy płyny z brzucha schodzą a na usg płodu zaprosił dopiero 3 sierpnia czyli dokładnie miesiąc od punkcji. chyba do tego czasu obgryzę wszystkie paznokcie z nerwówczy wszystko jest ok? czy jest 1 maluch czy może 2
...no nic, ale z tego co pisałyście wcześniej dr wybrał chyba rozsądny termin na usg...
na szczęście hiperka odpuszcza i przestaje wyglądać na 5 mc ciąży w 5 tygodniu...
trzymam kciuki za punkcje, transfery, bety i usg serduszkowe!
vendetta83 gratuluje podwójnego szczęścia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 00:17
Agnieszka_A., Antonelka lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:hej dziewczyny
dzisiaj byłam na wizycie (16 dpt), miałam nadzieję, na jakieś usg - że zobaczymy z mężem chociaż pęcherzyk...a Pan doktor skupił się na mojej hiperstymulacji, zrobił usg zewnętrzne żeby zobaczyć czy płyny z brzucha schodzą a na usg płodu zaprosił dopiero 3 sierpnia czyli dokładnie miesiąc od punkcji. chyba do tego czasu obgryzę wszystkie paznokcie z nerwówczy wszystko jest ok? czy jest 1 maluch czy może 2
...no nic, ale z tego co pisałyście wcześniej dr wybrał chyba rozsądny termin na usg...
na szczęście hiperka odpuszcza i przestaje wyglądać na 5 mc ciąży w 5 tygodniu...
trzymam kciuki za punkcje, transfery, bety i usg serduszkowe!
vendetta83 gratuluje podwójnego szczęścia!
Jak bedziesz miala usg trszke pozniej to chyba juz na tym etapie bedziesz slyszala serduszka. Teraz byc moze bylby sam pecherzyk widoczny (choc nie wiem) ale Dziewczyny pisza, ze czesc lekarzy zaprasza na usg i probe wyczuca pulsu dziecka juz w 23 dpt wiec sa duze szanse u Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 07:16
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
agulas wrote:Vandetta gratuluje!
Ja zaczynam łapać stres na jutro... Boję się jakości komórek przy mojej endomendziejajniki bolą, nie moge już siedzieć nawet. Dobrze, że punkcja jest o 8. Szybciej dowiem się, co z moimi komórkami..
będzie dobrze musi! trzymam mocno kciuki!!!agulas lubi tę wiadomość
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
nick nieaktualnyDzisiaj jest mój 8dpt 5-dniowej blastuni. Test negatywny, jutro powtorka i jak dalej negatyw to odstawiamy leki
Miałam podane 2 blastunie i miałam nadzieję, ze chociaż jedna zechce z Nami zostać
czuję się beznadziejnie, jutro wyjezdzamy tez na urlop. Gdyby nie ten urlop, pewnie zakopałąbym się w łóżku i juz tam została.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny, walczcie o swoje szczęścia -
pragnaca dzidziusia wrote:Dzisiaj jest mój 8dpt 5-dniowej blastuni. Test negatywny, jutro powtorka i jak dalej negatyw to odstawiamy leki
Miałam podane 2 blastunie i miałam nadzieję, ze chociaż jedna zechce z Nami zostać
czuję się beznadziejnie, jutro wyjezdzamy tez na urlop. Gdyby nie ten urlop, pewnie zakopałąbym się w łóżku i juz tam została.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny, walczcie o swoje szczęścia
Badz dzielna....wiem, ze to smutna chwila i kazda z nas przechodzi ja po swojemu...
-
Pragnaca dzidziusia proszę się nie załamywać!!! Przecież sikance oszukance! Co prawda nie należę do opytymistow... W moim przypadku, ale w innych tak bo już różne rzeczy widziałam
cuda
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Pragnaca dzidziusia proszę się nie załamywać!!! Przecież sikance oszukance! Co prawda nie należę do opytymistow... W moim przypadku, ale w innych tak bo już różne rzeczy widziałam
cuda
Pragnaca dzidziusia...negatywny wynik sikanca? Ja przed odstawieniem lekow upewnilabym sie beta.