X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Podane były dwa zarodki, ale nie sądziliśmy, że oba się zaimplantują... Żartowaliśmy sobie, że będą 2,3,4 bobasy, ale to tylko takie śmiechy były. Tymczasem oba zarodki się przyjęły i są dwa Maluchy :) OMG!

Cudowne wieści :)) Podwójne szczęście będzie. Super :)

Może i u nas tak będzie już niedługo.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Cudowne wieści :)) Podwójne szczęście będzie. Super :)

Może i u nas tak będzie już niedługo.
    Agnieszka czy Ty też zamierzasz zabrać dwa kropki?

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Agnieszka czy Ty też zamierzasz zabrać dwa kropki?

Tak. Dziś byłam na wizycie i o to podpytałam. One zostały zamrożone w jednej słomce bo jeden jest słabszy. Lekarz powiedział, że w takiej sytuacji transferuje się dwa, ale decyzja należy do nas. Jeśli byśmy nie chcieli dwóch to ten jeden po rozmrożeniu może zostać ponownie zamrożony.
    Ale z Mężem nie chcemy tego ponownego mrożenia. Także chcielibyśmy dwa Kropki od razu zabrać.

Elmirka, Moniaa lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:14

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska, Mimbli wydawał wynik genetyk. Pisała. Ta sama, u której ja byłam kiedyś i nie chciała mi zlecić mutacji (kariotyp zrobiliśmy prywatnie dla obojga) a później zrobiłam sama i wyszły kwiatki. Tak czy siak sugestia pani dr w takich trudnych sytuacjach to PGD... Tylko ile osób na to stać... I w dodatku nie daje to żadnej gwarancji, że ze zdrowego zarodka będzie ciąża...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 23:20

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla jeśli byście się zdecydowali najpierw na inseminacje z nasieniem dawcy, to ja znam osobiście trzy małżeństwa, którym naturalnie się nie udawało, później wyniki mężów okazywały się beznadziejne, w jednym przypadku facet przekazał pierwszemu dziecku chorobę genetyczną i wszystkie te pary po pierwszych inseminacjach z nasieniem dawcy cieszą się już maluchami. Także jeśli u was jest problem tylko po stronie męskiej, warto spróbować insemki. A koszt znacznie niższy.

Anatolka, Kava lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

dzisiaj byłam na wizycie (16 dpt), miałam nadzieję, na jakieś usg - że zobaczymy z mężem chociaż pęcherzyk...a Pan doktor skupił się na mojej hiperstymulacji, zrobił usg zewnętrzne żeby zobaczyć czy płyny z brzucha schodzą a na usg płodu zaprosił dopiero 3 sierpnia czyli dokładnie miesiąc od punkcji. chyba do tego czasu obgryzę wszystkie paznokcie z nerwów :) czy wszystko jest ok? czy jest 1 maluch czy może 2 :)...no nic, ale z tego co pisałyście wcześniej dr wybrał chyba rozsądny termin na usg...

na szczęście hiperka odpuszcza i przestaje wyglądać na 5 mc ciąży w 5 tygodniu...

trzymam kciuki za punkcje, transfery, bety i usg serduszkowe!

vendetta83 gratuluje podwójnego szczęścia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 00:17

Agnieszka_A., Antonelka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    hej dziewczyny

dzisiaj byłam na wizycie (16 dpt), miałam nadzieję, na jakieś usg - że zobaczymy z mężem chociaż pęcherzyk...a Pan doktor skupił się na mojej hiperstymulacji, zrobił usg zewnętrzne żeby zobaczyć czy płyny z brzucha schodzą a na usg płodu zaprosił dopiero 3 sierpnia czyli dokładnie miesiąc od punkcji. chyba do tego czasu obgryzę wszystkie paznokcie z nerwów :) czy wszystko jest ok? czy jest 1 maluch czy może 2 :)...no nic, ale z tego co pisałyście wcześniej dr wybrał chyba rozsądny termin na usg...

na szczęście hiperka odpuszcza i przestaje wyglądać na 5 mc ciąży w 5 tygodniu...

trzymam kciuki za punkcje, transfery, bety i usg serduszkowe!

vendetta83 gratuluje podwójnego szczęścia!

Jak bedziesz miala usg trszke pozniej to chyba juz na tym etapie bedziesz slyszala serduszka. Teraz byc moze bylby sam pecherzyk widoczny (choc nie wiem) ale Dziewczyny pisza, ze czesc lekarzy zaprasza na usg i probe wyczuca pulsu dziecka juz w 23 dpt wiec sa duze szanse u Ciebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 07:16

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • agulas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenflon w ręku i czekam... Trzymajcie kciuki!

Antonelka, mysza89, Selena, adrenalina, aszka, myszaaa, justa1234, czarownica_tea, MałaMi83, Tosia 1981, kkisia, Asiula86, Konwalia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas .... to poczatek cudu poczecia :-)

aszka, Selena, józefka, agulas, Asiula86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas powodzenia :)

agulas lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Vandetta gratuluje! :)
    Ja zaczynam łapać stres na jutro... Boję się jakości komórek przy mojej endomendzie :( jajniki bolą, nie moge już siedzieć nawet. Dobrze, że punkcja jest o 8. Szybciej dowiem się, co z moimi komórkami..

będzie dobrze musi! trzymam mocno kciuki!!!

agulas lubi tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas trzymam kciuki za Ciebie &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:34

Wika!, agulas lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa dziś Twój dzień. .. mam nadzieje ze to były złe dobrego początki

Antonelka lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jest tu ktoś kto jest w trakcie gonapeptylu i bedzie miec w Krak punkcje?:)

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest mój 8dpt 5-dniowej blastuni. Test negatywny, jutro powtorka i jak dalej negatyw to odstawiamy leki :( Miałam podane 2 blastunie i miałam nadzieję, ze chociaż jedna zechce z Nami zostać :( czuję się beznadziejnie, jutro wyjezdzamy tez na urlop. Gdyby nie ten urlop, pewnie zakopałąbym się w łóżku i juz tam została.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny, walczcie o swoje szczęścia <3 <3 <3

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dzisiaj jest mój 8dpt 5-dniowej blastuni. Test negatywny, jutro powtorka i jak dalej negatyw to odstawiamy leki :( Miałam podane 2 blastunie i miałam nadzieję, ze chociaż jedna zechce z Nami zostać :( czuję się beznadziejnie, jutro wyjezdzamy tez na urlop. Gdyby nie ten urlop, pewnie zakopałąbym się w łóżku i juz tam została.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny, walczcie o swoje szczęścia <3 <3 <3

Badz dzielna....wiem, ze to smutna chwila i kazda z nas przechodzi ja po swojemu...

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia proszę się nie załamywać!!! Przecież sikance oszukance! Co prawda nie należę do opytymistow... W moim przypadku, ale w innych tak bo już różne rzeczy widziałam :) cuda :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Pragnaca dzidziusia proszę się nie załamywać!!! Przecież sikance oszukance! Co prawda nie należę do opytymistow... W moim przypadku, ale w innych tak bo już różne rzeczy widziałam :) cuda :)

Pragnaca dzidziusia...negatywny wynik sikanca? Ja przed odstawieniem lekow upewnilabym sie beta.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po samym sikańcu nie odważyłabym się na odstawienie leków,...
    Pędź na betę ... wtedy coś będzie wiadomo :)

Antonelka lubi tę wiadomość

‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ