IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimbla nam badania genetyczne zlecił gin z Parens w Krakowie mając w ręce wyniki jego hormonów i jedno badanie nasienia-powiedział wtedy, że jest to obowiązkowe przed biopsją! Pewnie w CMM mają inną "politykę"...szkoda. Jest to jedyny moment, kiedy się cieszę, że emek miał taką diagnoze,bo gdyby coś pływało, nikt by tego nie zlecił..w poniedziałek mam tam ostatnią wizytę i uciekam. Bardzo mi przykro
i tez bym mu nawtykała...zyzka -
Cóż, łatwo jest wyciągać takie wnioski teraz po fakcie, jak już tyle wiadomo. Nie mam złudzeń że żaden gin nie jest ideałem ale też mam w pamięci jak wyglądała nasza gwałtowna ewakuacja z Provity. Mój mąż nie umiał i nie chciał po rozmowie z pewnym konowałem, oddawać nasienia na określoną godzinę. Biopsję miał umówioną w MAcierzy na kolejny tydzień, opłacił ją sam, na własne życzenie... żeby do in-vitro w ogóle był materiał.
Chcieliśmy iść do przodu czym prędzej. Nie mogę mieć pretensji do Wyroby bo mąż wtedy schudł po hormonach i w ogóle bałam się ile lat ze mną pożyje.
A teraz popadłam w płaczliwy nastrój i chyba niestety muszę się urwać z forum... -
Antonelka wrote:Zebys wiedziala. Bo jak mi lekarz, na szczescie nie moj prowadzacy, powiedzial, ze po rozmrozeniu blastki 5 dniowej ocenia sie jej funkcje zyciowe przez 5 dni to wstalam, zabralam torebke i powiedzialam, ze nie wiedzialam, ze do 10 dniowe zarodki transferuje sie....Pewnie wygladalam jak wariatka ale nie moglam tego sluchac. Jak nie zna podstaw to mogl powiedziec ze nie wie ale akurat lekarz tej specjalnosci powinien znac przebieg procesu in vitro....wrrrrr
A który lekarz Ci tak powiedział? Jestem ciekawa to którego mam nie chodzić -
Mimbla tulam mocno :*
Teraz musicie ochlonac a potem przyjdzie czas na dalsze decyzje.
Takasobie to wasza najlepsza blastka? R.B robila? Polezalas?
Ja tez mam wiesci takie sobie. Po 6 dniach na menopurze moj estradiol raptem odbil sie z poziomu podlogi i dzis cale 108
Dr spodziewal sie w tym dniu pecherzykow kolo 13 mm, a moj najwiekszy ma ok 10 takze zanosi sie na dluzsza stymulacje niz standardowa. Dawke menopuru zwiekszyli i kolejna wizyta w sobote.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Mimbla wrote:Cóż, łatwo jest wyciągać takie wnioski teraz po fakcie, jak już tyle wiadomo. Nie mam złudzeń że żaden gin nie jest ideałem ale też mam w pamięci jak wyglądała nasza gwałtowna ewakuacja z Provity. Mój mąż nie umiał i nie chciał po rozmowie z pewnym konowałem, oddawać nasienia na określoną godzinę. Biopsję miał umówioną w MAcierzy na kolejny tydzień, opłacił ją sam, na własne życzenie... żeby do in-vitro w ogóle był materiał.
Chcieliśmy iść do przodu czym prędzej. Nie mogę mieć pretensji do Wyroby bo mąż wtedy schudł po hormonach i w ogóle bałam się ile lat ze mną pożyje.
A teraz popadłam w płaczliwy nastrój i chyba niestety muszę się urwać z forum...zyzka -
Mysza przykro mi bo jednak inne objawy wskazywaly na sukces. Musisz sie pozbierac do crio :-*Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Kasia79 wrote:O kurcze to jak genetyk takie rzeczy mówi...., to nie mam pytań, przecież ponoć zarodek bez macicy może żyć tylko do 5 doby
Byc moze w swojej dziedzinie jest swietny ale pracujac w takiej klinice powinien znac i rozumiec proces inv lepiej niz ja.
Byc moze za duze mam oczekiwania7.03.2017 - Nina jest z nami
-
zielinka_97 wrote:Ja tez mam wiesci takie sobie. Po 6 dniach na menopurze moj estradiol raptem odbil sie z poziomu podlogi i dzis cale 108
Dr spodziewal sie w tym dniu pecherzykow kolo 13 mm, a moj najwiekszy ma ok 10 takze zanosi sie na dluzsza stymulacje niz standardowa. Dawke menopuru zwiekszyli i kolejna wizyta w sobote.
Myszaa przykro mi niezmiernie!! -
zielinka_97 wrote:Mimbla tulam mocno :*
Teraz musicie ochlonac a potem przyjdzie czas na dalsze decyzje.
Takasobie to wasza najlepsza blastka? R.B robila? Polezalas?
Ja tez mam wiesci takie sobie. Po 6 dniach na menopurze moj estradiol raptem odbil sie z poziomu podlogi i dzis cale 108
Dr spodziewal sie w tym dniu pecherzykow kolo 13 mm, a moj najwiekszy ma ok 10 takze zanosi sie na dluzsza stymulacje niz standardowa. Dawke menopuru zwiekszyli i kolejna wizyta w sobote.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 16:34
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Przepraszam zielinka zazwyczaj jestem rozgadana ... Dziś po relanium nie mogę tego o sobie powiedzieć. Głowa mi spadała.
Tak RB robiła transfer. 3 mam kciuki za twoje jajka! Dadzą radę i urosną! Będą piękne wartościowe i okraglutkie.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Takasobie, spoko. Ja musialam warowac pod gabinetem bo jak mialam wejsc to nie bylo jeszcze mojego estradiolu i czekalam na dr kiedy powie ze jest i robimy usg. Nie stresuj sie teraz niepotrzebnie. Wzielas sobie zwolnienie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 16:40
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
takasobieja wrote:bo teraz daje jej małe szanse
Antonelka lubi tę wiadomość
zyzka -
nick nieaktualnymyszaaa wrote:beta 1,8
mam odstawić leki...
zawsze było 0 troche mnie to zdziwilo że nie ma 0, ale lekarz mówi że nie ma szans..(
podejście nr 3 nie dało rady, nie potrafie zrozumieć skoro jestem zdrowa i się nie udaje
w sierpniu jak będzie ok to ostatni mrozak 3BB czeka..
Wspieram jak tylko moge, bardzo mi przykro
Niektore rzeczy sa dla Nas niepojete i niezrozumiale -
Minuśka dziękuję Ci że się odezwałaś, kochana jesteś.
W stanie oszołomienia zawsze lubię podobne rzeczy widzieć napisane, żeby to jakoś ogarnąć.
Mój mąż jest dojrzałym facetem, bardzo mądrym. Jest mu oczywiście bardzo przykro... ale wszystko analizuje racjonalnie. I choć wczesniej ew. dawstwo wydawało się mu abstrakcją, odległą opcją, to teraz on jest za tym żeby ryzyko jednak wyeliminować jak najbardziej się da.
Tylko że on biedak nie wie, że w rządowym programie - z dawcą nic nie można. A jak się przeprogramować na komercyjne podejście..i czy próbować insemki.. i w której klinice? To jest pytanie.
Jest dylemat, czy brać te mrożaki w rządowym i "bawić się" w tą całą diagnostykę mając nadzieję że przez 9 m-cy nie poronię (...) czy od razu się przestawić na komercyjne in-vitro lub zaryzykować insemkę z dawcą.
A mój wspaniały gin jest oczywiście do 3 sierpnia na urlopie. Nosz choinka, zaklęłabym sobie ....... -
Nie zadzwonili z kliniki.a miał embriolog dzwonic po 13 ,pewnie nie bedzie transferumysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka