IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
monik wrote:Właśnie nie mam weryfikacji a do kliniki mam 150km i sama robiłam betę a w invicie jest tylko call center
Ale w call center chyba mozesz poprosic o kontakt z lekarzem.
Generalnie jak nie ma pozytywnego wyniku to z dnia na dzien sie odstawia ale sama balabym sie bez konsultacji z lekarzem.
Ja w pon tylko rano bralam leki...czekam na @ ....niestety przez te stresy to mega schudlam....i nawet nie czuje sie jak okres. Mialam w pon wysoki progesteron wiec pewnie musi sporo spasc....ale dzisiaj jest juz plamienie wiec chyba cos sie zaczyna dziac. Balam sie, ze moze tez trzeba byloby wywolywac ale mam nadzieje,mze sam przyjdzie...jak na razie dobrze hormony dzialaly wiec wolalabym nowych specyfikow nie przyjmowac......7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyGuniaczek wrote:Dziewczyny Invictowe potransferowe :)mam pytanko:
właśnie się dopatrzyłam że od pick up i tera zteż w tekscie na ulotce z rozpiską mam 3 x dziennie 1 babletka luteiny dopochwowo, a w tabelce mam 3x2 (więc jak 2 tabletki). Do tej pory brałam 2, a wy jak macie wpisane?
Biznes robią na tym straszny, czasem się zastanawiam cyz nei zaniżają wynikó badań...Guniaczek, Anna255 lubią tę wiadomość
-
vvv008 wrote:Monik:
Ja dzis dzwoniłam.do.lekarza kazał przyjść na kontrole w terminie 4 weryfikacji rozpis na samej górze tabeli u nich zrobić badania i do tej pory leki brac bo wszystko sie zdażyć może ....czasem beta jest dopiero.w 11 dpt...
W moim przypadku to raczej nie mozliwe gdyż w 6dpt beta 1,1 a w 8dpt 0,1
Jak rozmawiałam z lekarzem przed crio co w wypadku nie powodzenia ,powiedział że nie ma sensu na 4 weryfikacje a co do leków właśnie nie dopytałam. -
Dzięki za info kochane
czyli biorę jak brałam
Monik ściaskamstarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualny
-
Monik przykro ,że spada :(skontaktuj się z lekarzem ....i odstawmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
kornelia777 wrote:Monik leki od razu się odstawia a @ przyszła do mnie ostatnio po 3 dniach...
Czasem zastanawiam się właśnie czy którejś z dziewczyn które tam widzę na transferach się udaje...Ehhh
Dzieki dziś odstawie i tak już mam ich dość...
Ja też wielokrotnie się zastanawiałam czy im sie powiodło...
Ja teraz muszę czekać do 3 miesięcy na rozpoczęcie 2 procedury, straszne jest to że trzeba tyle czekać. Ja to bym chciała już od tego cyklu zacząć brać antykoncepcje aby w razie czego już być przygotowana na stymulacje ale to tylko moje chęci.
Jak na razie muszę czekać na tel. z kliniki.
-
Ja po ostatniej procedurze zastanawiałam się, czy udało się jednej parze, która w tym samym dniu co ja miała i punkcję i transfer. To było ich ostatnie podejście w programie MZ. I znowu mieli tylko jeden zarodek gotowy do transferu. I dosłownie tydzień temu dostałam od nich wiadomość, że się udało
Tak się ucieszyłam. Starali się ponad 7 lat o Maleństwo i się udało. Pamiętam, że jak u mnie beta spadła to prosiłam w duchu, żeby choć im się udało.
mysza89, Antonelka, Asiula86, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnieszka_A. wrote:Ja po ostatniej procedurze zastanawiałam się, czy udało się jednej parze, która w tym samym dniu co ja miała i punkcję i transfer. To było ich ostatnie podejście w programie MZ. I znowu mieli tylko jeden zarodek gotowy do transferu. I dosłownie tydzień temu dostałam od nich wiadomość, że się udało
Tak się ucieszyłam. Starali się ponad 7 lat o Maleństwo i się udało. Pamiętam, że jak u mnie beta spadła to prosiłam w duchu, żeby choć im się udało.
Agnieszka_A., Bribrami, mysza89, Antonelka, Wika!, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Kornelia777 i Monik straszni mi przykro
Monik może nie odstawiaj jeszcze leków , kiedy masz wizyte weryfikacyjną ? -
nick nieaktualny
-
Kornelia wiem że nie ma złudzień ale jak przeciągnie leki to @ przyjdzie później i może dostanie antyki na czas czekania na tel. Ja tak lece teraz na antykach z tym że pierwszy cykl był bez niczego bo było wiadomo że tak szybko nie zadzwinią a teraz mam 3 opakowania antyków bez przerwy i w tym czasie powinni zadzwonić a ja będę gotowa do startu
Midi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTosia 1981 wrote:Kornelia wiem że nie ma złudzień ale jak przeciągnie leki to @ przyjdzie później i może dostanie antyki na czas czekania na tel. Ja tak lece teraz na antykach z tym że pierwszy cykl był bez niczego bo było wiadomo że tak szybko nie zadzwinią a teraz mam 3 opakowania antyków bez przerwy i w tym czasie powinni zadzwonić a ja będę gotowa do startu
Ja mam jeszcze 2 mrozaki o ile się rozmroza.... Pewnie i tak nie będą chcieli mi ich podać razem -
Tosia 1981 wrote:Kornelia777 i Monik straszni mi przykro
Monik może nie odstawiaj jeszcze leków , kiedy masz wizyte weryfikacyjną ?
Nie mam wizyty weryfikacyjnej. A @ u mnie przychodzi o czasie, czy bym brała leki czy nie.
Tosiu tez bym tak chciała jak ty właśnie już być na anty.Jak rozmawiałam z panią z rejestracji to powiedziała że będą dzwonić odpowiednio wcześniej w sprawie anty i prosić na wizytę. -
Monik masz prawo do wizyty 4 weryfikacyjnej osobistej a rozmowy z paniami z rejestracji zostawiam bez komentarza
wiem że masz kawał drogi do kliniki ale może uda Ci się dogadać z lekarzem żebyś mogła lecieć na antykach w tym czasie
no chyba że jest szansa na naturalsa
przepraszam ale jest nas tu tak dużo że nie jestem w stanie spamiętać kto z jakiego powodu podchodzi
-
Kornelia Ty się na zapas o rozmrażanie nie martw
ważne że je masz i musisz w nie wierzyć
ale szanse na podanie dwóch jeśli masz <35 raczej marne
-
nick nieaktualnyEhh że też oni nie znają innych protokółow jak tylko z ovulastanem. Ja się potne jak znowu będę musiała tyle być na anty, czas się wtedy dluzy i dluzy....kurcze w innych klinikach każda pacjentka ma indywidualna stymulację. U mnie wcale dobrze ona nie poszła a boję się że nie będą chcieli niczego zmienić...
-
nick nieaktualnyTosia 1981 wrote:Kornelia Ty się na zapas o rozmrażanie nie martw
ważne że je masz i musisz w nie wierzyć
ale szanse na podanie dwóch jeśli masz <35 raczej marne
chyba nie przejdzie