IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kornelia777 wrote:Ehh że też oni nie znają innych protokółow jak tylko z ovulastanem. Ja się potne jak znowu będę musiała tyle być na anty, czas się wtedy dluzy i dluzy....kurcze w innych klinikach każda pacjentka ma indywidualna stymulację. U mnie wcale dobrze ona nie poszła a boję się że nie będą chcieli niczego zmienić...
Kornelko (swoja droga to piekne imie lub nick) co masz na mysli, ze w innych klinikach jest indywidualna stymulacja? Pytam bo ja malo wiem a tym mnie zaciekawilas?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
kornelia777 wrote:Wiem właśnie nawet nie wiem jak to uzasadnić lekarzowi - mój fatalny stan psychiczny???
chyba nie przejdzie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Kornelko (swoja droga to piekne imie lub nick) co masz na mysli, ze w innych klinikach jest indywidualna stymulacja? Pytam bo ja malo wiem a tym mnie zaciekawilas?
-
kornelia777 wrote:Ja sama idę juz w piątek
A tak ostatnio się zastanawiam czy ta lista oczekujących to nie takie przeciąganie na okres urlopowy -
nick nieaktualnyTosia 1981 wrote:Jeśli sama tego chcesz, potrzebujesz to ok. gorzej jakby Ci lekarz wymyślił że musisz iść na jakąś terapię przed crio
A tak ostatnio się zastanawiam czy ta lista oczekujących to nie takie przeciąganie na okres urlopowybo to jednak różnica czekać 3 miesiace czy pół roku...
-
kornelia777 wrote:Antonelka właśnie mi się skasowala wiadomość do Ciebie wiec jeszcze raz napiszę. Nie znam dziewczyny z invicty która miałaby inny schemat niż ovulastan gonapeptyl menopur. Tylko menopur w różnych dawkach. Jednym się na tym zestawie udaje, innym mniej. W innych klinikach każda pacjentka ma inny zestaw leków do stymulacji, przy kolejnej stymulacji są też zmieniane schematy itp. Wiem że Ty ładnie zareagowałas na stymulację, ja miałam np. mnóstwo zdegenerowanych komórek i chciałabym coś zmienić w następnym podejściu...Bo planowałam cześć komórek zamrozić.
Tak - u mnie chyba calkiem calkiem poszlo jak na moj wynik amh - lekarz powiedzia, ze liczyl, ze beda 2-3 komorki.
Wiec teoria spisku brzmiec moze, ze zanizyli wynik, zeby mnie naciagnac na komercyjne....oczywiscie nie jest to mozliwe, chyba ze blad labo, ale czasami jak zloszcze sie na bajzel w inviccie to tak gadam pod nosem.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Dlatego mowię o teorii spisku
. Mnie powiedział wprost - ze inseminacja to koszty i nie widzi dla nas w tym skuteczności dlatego ja tez nie dyskutowałam tylko zdecydowaliśmy sie na inv.. Z tym samym zaoszczędziliśmy czas i pieniądze.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
W naszym przypadku IUI to też strata kasy i czasu.
mysza89 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
agulas wrote:Czy Was też tak "wypryszczyło" po stymulacji?? Jakiś armagedon przechodze...
Chciałam jeszcze raz zapytać: czy słaba odpowiedz na stymulację ( menopur) oznacza, że kolejna stymulacja jest skazana na niepowodzenie? -
Różyczka wrote:Ja miałam pryszcze podczas pierwszej stymulacji ( Estrofem,puregon).
Chciałam jeszcze raz zapytać: czy słaba odpowiedz na stymulację ( menopur) oznacza, że kolejna stymulacja jest skazana na niepowodzenie?
Nie. Ile miałaś przerwy między stymulacjami? Może zbyt mało i pęcherzyki nie zdążyły się zregenerować? Leki wypadałoby zmienić. Gonal jest na "rosniecie" bardziej niż menopur.Wika! lubi tę wiadomość