IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorotek1983 wrote:Cześć dziewczyny! Zrobiłam dziś HCG z krwi. Mam napisane na wyniku HCG ilościowo w surowicy: 50,3 mlU/ml. (Nie mam napisane że to beta, chociaż mówiłam, że ma być beta)
Zakresy są dopiero od 4-5 tydzień podane. Jeszcze mam napisane, że norma dla kobiety miesiączkującej poniżej 4mlU/ml, a dla niemiesiączkującej poniżej 13.
Nie mogę się dodzwonić do swojego lekarza i chyba zaraz oszaleje:(
Gratulacje! W koncu komussie udalo! Masz zrobione moim zdaniem total hcg, moze w tym labie nie robia samej bety? Jeszcze raz gratulacje tak czy siak ! -
nick nieaktualnyshooa wrote:Dziewczyny w rzadowce jest taki warunek, ze jak sie trzy razy z tym samym partnerem poroni to nie ma szans na kwalifikacje.
Czy to dotyczy rowniez poronien w trakcie programu po ET lub crio czy chodzi tylko o wstepna kwalifikacje?
Hej,
Podbijam:) ktoś jeszcze może potwierdzić, że to dotyczy tylko wstępnej kwalifikacji a nie 'niepowodzeń' w toku programu? -
Dorotek super wiesci. Na pewno jest ciaza!
Powiedz mi prosze, ty mialas transfer dwudniowego swiezaczka czy dwidniowego mrozaka?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Zaczął się sierpień może to dobry znak :0 Dorotek, a ty masz który dzień teraz?starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualnyDziewczyny nawet mnie nie osłabiajcie z invicta Wroc, ja mam podchodzić w październiku do kwalifikacji i teraz nie wiem czy faktycznie decydować się na invicte
A powiedzcie mi czy np jakbym przeszła kwalifikacje w invikcie to czy zaraz po niej mogę zmienić realizatora czy dopiero po pierwszej probie?
-
Guniaczek wrote:Ja do transferu miałam odczucia dobre, lekarz prowadzący abrdzo w porządku zawsze wszystko wytłumaczył, podczas punkcji też była w porządku opieka, położne faktycznie są super....ale transfer to był dramat,uważam, ze to jest jeden z ważniejszych momentów w tym wszystkim, i nie powinno być tak, że laski z pełnymi pęcherzami stoją pod drzwiami (bo nie ma gdzie usiąść) i lekarze zamiast człowieka dobrze nastroić to poganiają, bo w kolejce czekają kolejni...
Ja uważam, że jeden lekarz powinien robić same transfery danego dnia...a nie, że ma transfery i konsultacje, u nas nie było opóźnienia, ale weszła jakaś parka i siedzieli w gabinecie 40 min, słychać było śmiechy, radości, a my zastanawiałyśmy się co ze sobą począć....lekarz od transferów powinien siedzieć cały czas w zabiegowym i po prostu robić transfery...tu ryzyko poślizgu jest zdecydowanie mniejsze...bo konsultacje naogół kończą się poślizgami.... ja właśnie po transferze odczułam, że wzięli kasę odbębnili ostatni etap i spadówa do domu a nie się pytać o stan zarodka
no to fakt, kiedyś miałam wizytę w czasie 'tranferowym'. Czekałam poltorej godziny na to aż lekarz wróci do gabinetu. Było chyba na korytarzu kilkanascie dziewczyn plus partnerzy... ale każda z par wchodziła potem na konsulatcje do gabinetu.
Teraz i tak jest spokojniej, od kiedy wstrzymano program rzadowy. -
Triss - Pytałam babkę, która mi wydawała wyniki, to stwierdziła, że oni nie interpretują wyników i żebym rozmawiała ze swoim lekarzem.
Zielinka97 miałam kriotransfer, dwudniowego mrozaczka. Po punkcji miałam odroczony transfer, bo miałam hiperstymulkę po lekach.Konwalia lubi tę wiadomość
PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Co do Invicty... Dziś byłam na kontroli. Padł im cały serwer i praca stała. Lekarz nie mogli pisać recept, wyników badań nie było, kartotek pacjentów itd
Zgłupiałam do reszty! Dobrze, że ja tylko USG miałam
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Guniaczek dziś 11 dzień po transferze.
Guniaczek lubi tę wiadomość
PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
triss wrote:Sysiu jak po wizycie? masz już termin tranferu?
7,8 mm, podobno dobije do magicznego minimum 8mm, ale nie wiem co myśleć o tym
Ania1986 wrote:Dziewczyny nawet mnie nie osłabiajcie z invicta Wroc, ja mam podchodzić w październiku do kwalifikacji i teraz nie wiem czy faktycznie decydować się na invicte
A powiedzcie mi czy np jakbym przeszła kwalifikacje w invikcie to czy zaraz po niej mogę zmienić realizatora czy dopiero po pierwszej probie?
ja chciałam podejść w invimedzie w warszawie, bo mają środki i pytałam czy możliwe jest przeniesienie się w trakcie programu do kliniki we wrocławiu ( bo przeprowadzamy się niebawem), otrzymałam odmowną odpowiedź, dlatego zdecydowaliśmy się na Invictę komercyjnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:48
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
triss wrote:Sysia byłas u dr P? dobije na pewno
ja idę w srodę na usg. jedz orzechy brazylijskie
triss, mysza89, Konwalia lubią tę wiadomość
Ja mam u P. wizytę po 3 weryfikacji, liczę, że on rozładuje napięciestarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
triss wrote:Ania1986 mozesz zmienic realitatora po kwalifikacji a przed rozpoczeciem procedury
Sysia hehea przed samym tranferem jest jeszcze robione usg?
10.02.2019 1 wizyta w OA