IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze tego nie przerabiałam, bezpieczniej pewnie miec 24mce chociaż nic tam nie piszą w przeciągu jakiego czasu ma być tych 6 cykli. Która invicta wznowiła procedurę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 21:05
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Dziewczyny te które podchodziły do kwalifikacji z czynnika jajnikowego(6 cykli ze stymulacja)pytanie szybkie na zaświadczeniu ile miałyście czasu leczenia zaznaczone 12 miesięcy czy 24? Bardzo prosze o szybki odzew
ode mnie Gruszczynska wymagala rok czasu na takim zaswiadczeniu od poprzedniego ginaa w klinice zaznaczyla zamiast 2 lata staran, na 3 lata staran, czyli na nasza korzysc
dziewczyny mam pytanie techniczne - chcialam resztke pobrac menopuru z ampulki, ale juz go malo bylo i nie moglam go nic a nic pobrac, bo jak przechylilam ampulke, menopur rozszedl sie poza ta gumowa otoczkezeschizowalam sie, bo mam leku na styk, pobralam teraz z nowej ampulki (600 j) no ale tamta tez musze wykonczyc resztke, bo mi sie dawki nie beda zgadzac, wiec nie wiem jak to nabrac strzykawka - doradzcie cos, bo potem bede panikowac, ze mi leku braknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 21:21
-
nick nieaktualnyMinuśka wrote:No niestety. W ciąży rower odpada.
Jest zabroniony z powodu możliwości ewentualnego upadku i poronienia.
ja w pracy mialam porabana babke, co w zimie w 8 miesiacu ciazy, gdzie slisko bylo, ona jezdzila do pracy rowerem, potem kolejna tez z mega duzym brzuchem jezdzila sobie jak gdyby nigdy nic, a lekarz jej powiedzial, ze jak ciaza sie prawidlowo roziwja, to nie ma przeciwskazan... no ale kurde - chyba warto minimalizowac ryzyko ewentualnego upadku, ja bym sie chyba nie odwazyla wsiasc na rower -
Wiecie niby tak, ale z drugij strony jsa duzo jezdze na rowerze bo to lubie po prostu i ani razu sie nie wywalilam. Jezeli tylko ewentualny upadek jest przeciwwskazaniem, to chyba mozzna jezdzic...nie martwie sie na zapas...najwyzej spytam lekarza jakby cos...
-
truskafffffka wrote:Wiecie niby tak, ale z drugij strony jsa duzo jezdze na rowerze bo to lubie po prostu i ani razu sie nie wywalilam. Jezeli tylko ewentualny upadek jest przeciwwskazaniem, to chyba mozzna jezdzic...nie martwie sie na zapas...najwyzej spytam lekarza jakby cos...Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Anna255 wrote:ode mnie Gruszczynska wymagala rok czasu na takim zaswiadczeniu od poprzedniego gina
a w klinice zaznaczyla zamiast 2 lata staran, na 3 lata staran, czyli na nasza korzysc
dziewczyny mam pytanie techniczne - chcialam resztke pobrac menopuru z ampulki, ale juz go malo bylo i nie moglam go nic a nic pobrac, bo jak przechylilam ampulke, menopur rozszedl sie poza ta gumowa otoczkezeschizowalam sie, bo mam leku na styk, pobralam teraz z nowej ampulki (600 j) no ale tamta tez musze wykonczyc resztke, bo mi sie dawki nie beda zgadzac, wiec nie wiem jak to nabrac strzykawka - doradzcie cos, bo potem bede panikowac, ze mi leku braknie
Anna, a może nie przechylaj, tylko kup inną strzykawkę i do niej dłuższą igłę? A później zmień igłę na cieniutką i zrób zastrzyk? Pewnie tak bym zrobiła...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
truskafffffka wrote:Wiecie niby tak, ale z drugij strony jsa duzo jezdze na rowerze bo to lubie po prostu i ani razu sie nie wywalilam. Jezeli tylko ewentualny upadek jest przeciwwskazaniem, to chyba mozzna jezdzic...nie martwie sie na zapas...najwyzej spytam lekarza jakby cos...
wg mnie jedynym czynnikiem ryzyka jest upadek...wiem, że lekarze pozwalają np. chodzić na spinning czy indoorcycling, trzeba tylko tętna pilnować (miałam kiedyś instruktorkę, która do 7 miesiąca popitalała na rowerkach tak ze myśmy zdychały). Swoją drogą urodziła malucha, poród trwał 20 min, a po godzinie od porodu już dzwoniła do klubu fitnessmiała dziewczyna formę....
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Anna, a może nie przechylaj, tylko kup inną strzykawkę i do niej dłuższą igłę? A później zmień igłę na cieniutką i zrób zastrzyk? Pewnie tak bym zrobiła...
moze podjade do apteki po ta igle. Kurde wkurzylam sie bo teraz z 2 ampulek bede musiala sie nameczyc zeby pobrac ostatnia dawke -
nick nieaktualnyJa nie miałam problemu z "wessaniem" całego leku jak wbijałam igłę tylko troszkę przez gumowy kołnierz. Ampułka do góry i wciagasz. Jak to nie pomoże to spróbuj tez wtloczyc trochę powietrza do ampułki i wciągnąć lek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 07:30
Wika! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrenieczka wrote:Ja nie miałam problemu z "wessaniem" całego leku jak wbijałam igłę tylko troszkę przez gumowy kołnierz. Ampułką do góry. Jak to nie pomoże to spróbuj tez wtloczyc trochę powietrza do ampułki i wciągnąć lek.
tylko ta igla taka krotka jestnajpierw podjade do apteki, jak nie kupie innej do pobrania, to bede musiala jakos kombinowac... dziekuje za rady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 07:35
-
Madzia82 wrote:Justa jest nadal w ciąży i walczy o maleństwa. Na razie marzy by dotrwać do wtorku. Jest na prawdę nieciekawie u niej. Bardzo prosi o modlitwę, bo wie że każdy dzień jest na miarę złota.
Jezu przegapilam to.
Co się stało dziewczyny i w którym teraz tyg jest mała mi?nie potrafiw sobie przypomnieć ile miała tyg gdy ostatnio coś pisała.
Będę się modlić i wspierać.....
Sysiaaaaa jak samopoczucie kochana moja?
Anno moja ty wrocławska invicie - trzymam kciuki!Anna255 lubi tę wiadomość