IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka i co skurcze? Z czym trafiła?
Dzieciaki zechciały szybciej?
Mam nadzieje ze na lekach pobedzie tam z 4 6tyg co najmniej, bo wiem sama po sobie ze dopiero będąc kolo 30tyg odetchne na myśl o porodzie przedwczesnym.
Zauważyłam że przytrafia się to nam częściej niż w ciazach naturalnych.
Albo po prostu coraz więcej ciąż nie jest naturalnie poczeta i stad taka myśl. -
agulas wrote:Tak, dzwonił. Mam powoli odstawiać steryd. Do poniedziałku już tylko po 2 tabletki, od poniedziałku do środy 1 tabletka rano i koniec.
Mam zwiększoną dawkę luteiny.
Ogólnie dopytałam o ten mój ekstremalny progesteron i ekstremalny spadek (z 240 na 35 w 4 dni). Tak mój organizm początkowo zadziałał na luteinę, a spadek związany był ze zmniejszeniem dawki i prawdopodobną ciążą. To tak gdybyście Wy ujrzały podobnie wysoki wynik progesteronu w swoich badaniach...
Na wizytę mam przyjść za 8-10 dni na usg. A, że wypada w weekend i mój lekarz nie przyjmuje w poniedziałki, idę 18 sierpnia we wtorek. To będzie za 11 dni. może i lepiej. Będzie już pewne. Jeżeli nie byłoby nic widać 8 dnia, to stresowałabym się strasznie. Rano przed wizytą mam zrobić ponownie betę.
Chcieliśmy wyjechać nad morze (w niedziele jest nasza 1 rocznica ślubu). Odradził w te upały gdziekolwiek wyjechać.
Podkreślał wielokrotnie, że mam odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać.agulas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytruskafffffka wrote:Anna255 a nie mozesz wyciagnac po prostu tego gumowego korka?
nameczylam sie, ale jakos nabralam wiekszosc tej resztki co zostala, calkiem do konca sie nie udalo, i wlozylam w strzykawce do lodowki, mam nadzieje, ze nic sie z lekiem nie stanie, jak bedzie w plastiku, a nie w szklanej ampulcewieczorem dobiore brakujaca dawke z drugiej ampulki, mam nadzieje, ze jutro przy kolejnym zastrzyku nie bedzie problemu z nabraniem odpowiedniej dawki, ze uda mi sie te 225 wyciagnac... eh na pielegniarke bym sie nie nadawala
tego gumowego korka nie mozna wyciagnac, bo jest przymocowany taka jeszcze metalowa otoczka... juz rozkminialam nawet czym by tu przepilowac ten metal hehe przez to wszystko spac w nocy nie moglam... no nic, narazie odpuszcze sobie apteke, poczekam do jutra.
apropo skracajacych sie szyjek - tez mnie to przeraza, bo duzo dziewczyn teraz ma z tym problem, duzo wlasnie z naszego watku o IVF - tez mnie to zastanawia.
a jeszcze takie pytanie - czy ciaza z IVF jest wskazaniem do CC? Bo mi w klinice pielegniarka mowila, ze nie bardzo, a ja wczesniej bylam przekonana, ze jest na odwrot. Jakie wy macie zdanie? -
nick nieaktualnyButter wrote:Dzień dobry dziewczynki
ja dzisiaj po 7 zastrzyku gonapeptylu i 6 puregonu, ej bez kitu ale nie mam się już gdzie wkuwać, na poczatku nie było problemu, a teraz cięzko igła wchodzi
mialam to samo, i sporo dziewczyn mi pisalo, ze takze... jakbym igle w beton probowala wbic heh potem juz jakos mocniej cisnelam igla, nie patrzylam juz tak na ten twardniejacy brzuch, ale na poczatku to sie super wbijalo...
a pregnyl potem tez sie wbija w brzuch czy moze posladek...? (bo mi kiedys pielegniarka wbila wlasnie w posladek). -
Aniu wiele kobiet decyduje się na cc lub ich lekarze są za ze względu na ciaze wyższego ryzyka, stresy i przejścia - by pacjentki nie stresowac....
Mi lekarz szpitalny dał zielona kartkę jeśli chciałabym cc, aczkolwiek bardzo chciałabym urodzić siłami natury jeśli nie będzie wielkich wskazań do cesarski.
Każda z nas ma inną wizję.
Anna255, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że u MałejMi będzie wszystko dobrze... Stres do samego końca..
Dziewczyny nie patrzcie na temp. Ja mierzyłam sobie cały cykl z in vitro, bo byłam ciekawa. Dzień przed betą miałam 36,63 (od punkcji miałam nie mniej niż 36,80), a w dniu bety 36,84. Potem skoczyła do 37, a dziś rano już 36,76
Mam już tak słabą psychikę z tym wszystkim, że co dwa dni robie testy ciążowe i sprawdzam czy cień cień jest grubszy. Ciężko mi wytrzymać do tego 18 na betę... Myślałam, żeby iść do przychodni na kontrolną betę. Ale...
W poniedziałek podczas II weryfikacje tak miałam fajnie pobraną krew, że do tej pory mam ogromny wylew na wew i zew części łokcia... Dziś lub jutro pójdę do lekarza, bo ból jest coraz gorszy. Budzę się w nocy z bólem ręki, a od pobrania minął tydzień... Panie w 2 aptekach od razu powiedziały, że powinnam skonsultować to z lekarzem... Jedna z nich dopytywała czy na pewno mnie nikt nie pobił. Smaruje altacetem i robię zimne okłady. Na wew części powolutku schodzi, ale na zew nie.
I tak boję się iść we własnym zakresie na betę, bo jeśli to samo stanie się na 2 ręce to nie wiem gdzie mi się wkują za tydzień ....... Jak nie urok to...
Wczoraj pobolewał mnie brzuch. Nie wzięłam nospy, tylko położyłam się spać. Mogłabym spać cały dzień.
Kiedy i kto testuje w tym tygodniu?
Butter ja pod koniec wbiłam jednym ruchem, nieco mocniej.. Tak, żeby się nie męczyć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 08:29
-
Pregnyl tak jak ovitrell można także robić podskórnie.
A menopuru jest zawsze we fiolce o te ileś jednostek więcej, w 600 bodajże o 1 kreskę więc leku nie powinno zabraknąć.Anna255 lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Anna255 wrote:mialam to samo, i sporo dziewczyn mi pisalo, ze takze... jakbym igle w beton probowala wbic heh potem juz jakos mocniej cisnelam igla, nie patrzylam juz tak na ten twardniejacy brzuch, ale na poczatku to sie super wbijalo...
a pregnyl potem tez sie wbija w brzuch czy moze posladek...? (bo mi kiedys pielegniarka wbila wlasnie w posladek).
Pregnylu nigdy nie brałam, ale wg ulotki domięśniowo, czyli chyba w pośladek ok.
-
Agnieszka_A. wrote:Ja dziś o 16 mam wizytę. Ciekawa jestem co mi teraz lekarz zleci przed crio. Mówił coś o zastrzyku na zablokowanie przysadki czy jakoś tak i że może być jeden droższy albo kilka które są tańsze. Ciekawe jaka to różnica w cenie hmm
Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na becie
Kciuki zaciśniętemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Butter wrote:No własnie tak robię, mocniej igłę wbijam i tyle, trochę boli i siniaki się robią, no ale czego się nie zniesie....
Pregnylu nigdy nie brałam, ale wg ulotki domięśniowo, czyli chyba w pośladek ok.
tak, w pośladek lub w udo, ale w pośladek mniej boli.
Dziewczyny, na papierze zauważyłam delikatnie krew. Mam panikę. -
Żeby nie było wątpliwości.
http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf
Otwórzcie plik pdf, ulotka pregnylu. Można na 100% podskórnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 08:56
Anna255, mysza89 lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
agulas nie martw się podobno mogą się zdarzyć jakieś małe plamienia na początku, ale lepiej powiedz o tym lekarzowi jak będziesz na wizycie. 3 mam kciuki żeby było wszystko ok!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:02
agulas lubi tę wiadomość