X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn bioracych udzial w badaniach klinicznych - ile macie prob w ramach badan??
    to jest cos takiego, ile zarodkow uda sie utrzymac, tyle prob jest, ale darmowy jest kazdy transfer przez 12 miesiecy... a po 12 miesiecach jesli beda jeszcze jakies mrozaczki wtedy płaci sie około 1200 zł za transfer...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiscie leki sponsor również zapewnia...
    Karolaa do Białegostoku zapraszamy na zimówkach, bo snieg leży :P

kaarolaa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    No i oczywiscie leki sponsor również zapewnia...
    Karolaa do Białegostoku zapraszamy na zimówkach, bo snieg leży :P
    w Ełku tez :) na szczescie zimowki jeszcze sa, nie ma co sie spieszyc ze zmiana :)

• aaana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa - trzymam kciuki!

u mnie dopiero 10 dc, strasznie mi sie dluzy.... po lekach na pozbycie sie torbieli czuje sie srednio, ale dam rade :)

Marzy mi sie, zeby wyciszanie nie trwalo u mnie caly kolejny cykl...

kaarolaa, Sudela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrociłam, narazie mam leki do piatku i w sobote monitoring i pozostale leki mam dostac...

Moniaa, Sudela lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... dzisiaj an wizycie dowiedziałam się ze powinno u mnie się obejść bez szpitala i ingerencji chirurgów czy innych czortów.
    Beta spadła od sobotniej=300 do 212 :) Zarodka nie widać było ani w sobotę ani dziś , więc może był też na tyle słabo rozwinięty że go nie zauważyli, no i może też uległ poronieniu. Nie wiem... mam nadzieję że teraz na kolejnej wizycie czyli w piątek beta znowu zmaleje i nic tam na dole złego w USG nie zobacza ...

Sudela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa bedzie dobrze :) ja bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki, napewno obedzie sie bez ingerencji chirurgicznej...

Moniaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wieczorem pojawilo sie brazowe plamienie ,a dzis to juz jest lekkie krwawienie i boli mnie podbrzusze jak na @....maz dzwonil do kliniki (bo ja nie bylam w stanie tego zrobic) i poinformowali go, ze mam dalej brac leki i zrobic test krwi pojutrze, tak jak zaplanowano..., ale i tak nie mam juz nadziei. :(

poryczalam sie, a przerazony maz mnie pocieszal .. teraz on poszedl na nocny dyzur do pracy, a ja mam dola... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:26

91b5f2ae6053627b55da82c39f20c1c7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, to jeszcze znaczy, ze sie nie udało...ja tak miałam ze plamiłam przez tydzien a sie okazało ze w ciazy jestm...jednak ciaza sie nie utrzymała. dlatego rob bete i nie denerwuj sie...trzymam kciuki :)

Sudela lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudela a ile dni po transferze u Ciebie? Nie przejmuj się mocno plamieniem... i w naturalnych ciążach bywają. Leż, wypoczywaj i zrób betę :) zanim nie będziesz miała wyników z krwi nie ma co sadzić :)

Sudela, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście kciuki trzymam za Ciebie!!

Sudela lubi tę wiadomość

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje.

dziekuje wam z calego <3 za wsparcie
    od razu mi lzej na duszy.

kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudela wrote:
    Macie racje.

dziekuje wam z calego <3 za wsparcie
    od razu mi lzej na duszy.
    nie ma co od razu myslec o najgorszym :)

• Violik Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Sudela, trzymam kciuki! Tak jak dziewczyny piszą wszystko zgodnie z planem, na spokojnie test pojutrze :)

A ja odebrałam globulki na gronka. Masakra ! przeszło 80 zł. Ale cóż gronka się trzeba pozbyć ;)

Bym zapomniała Wam napisać, że mój mąż zwraca się do mnie ,,mój mały kochany gronku" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 18:03

Moniaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik grunt to czasem zachowanie dystansu do rzeczy, które nas napotykają. Umiejętność obrócenia czegoś w żart aby nie dać się zwariować powadze sytuacji :)

Violik, kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa to bardzo fajnie napisała, lepiej zażartowac troszke z niektórych spraw i zachowac dystans :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudela bedzie dobrze :) bierz tylko leki jak Ci lekarz przepisal! Trzymam mocno kciuki&&&& :)

Sudela lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega,mega doła(wiem ze zaraz bedziecie mnie pocieszac)ale potrzebuje teraz troche czasu,musze złapać powietrza w płuca.Bylam u Dr. i mialam dostac juz zastrzyk a tu ups..... torbiel krwotoczna na lewym jajniku(juz przy tym lekarz powiedzial ze nie zrobi mi zastrzyku) i zeby bylo "zabawniej" moj stary Gin ostatnim razem znalazl cos na ksztalt polipa i powiedzialam to Dr. wiec przygladal sie dokladniej i nie byl pewien(mowil ze moze byc to powiekszone endomedrium)mam sie zgłosic zaraz 7dc i skontrolowac te dwie rzeczy(jak sie okaze ze to jednak polip to czeka mnie,w najlepszym wypadku HSG )Takze u mnie w NAJLEPSZYM wypadku przeciagnie sie o miesiac(znowu 20dc-zastrzyk) lub pare miesiecy(bo jak dojdzie 7dc diagnoza,to zaraz szukanie wolnego terminu na HSG i nie wiem czy wyrobie sie w nastepne dwa miesiace Poki nie bede "czysta"to nici z stymulacji-MASAKRA
    Ide sie napić ;)

Sudela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, najwazniejsze ze to zostało odkryte. dla Twojego zdrowia lepiej wszystko dokładnie sprawdzic i odczekac ile trzeba...
    wiem, ze byłas przygotowana na cos innego, ale masz racje odpocznij sobie teraz, złap głeboki oddech i wroc jak juz bedziesz wiedziała co dalej :)
    mocno trzymam kciuki i tule :)

Sudela, Beata.D lubią tę wiadomość

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniec zludzen!! :(

dzis juz silne krwawienie dostalam,

a badanie z krwi Beta Hcg = 0 ( ZERO) :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:09

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ