X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana przykro mi i tule mocno :(

Sudela lubi tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Sudela lubi tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudela skarbie jak mi przykro :( Przytulam mooocno!!!

Sudela lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudela,przykro mi niezmiernie :( :(
    Czemu to wszystko takie niesprawiedliwe?!
    Kaarolaa dziekuje za slowa pocieszenia :) Narazie musze dojsc jakosc do siebie ;)

kaarolaa, Sudela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny...tak mi sie dzisiaj przypomniało o madzi82...
    ktos cos wie, co u niej? jak ciaza? bo juz tyle czasu jak sie nie odzywa, kurcze martwie sie o nia :( oby wszystko było dobrze...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niej chyba jest gdzieś 25tc... Mam nadzieję, że nie ma jej tu z pozytywnych względów!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) dlugo sie nie odzywalam bo potrzebowalam odpoczynku i nabrania do tego wszystkiego dystansu. Ciagle jest mi cieszko jak sobie pomysle ale staram sie tak czas ukladac zeby miec jak naj mniej czasu na rozmyslenia.

Ostatnio bylam na wizycie u mojej lekarki, przeprosila mnie za to ze sie nie udalo. Tak jak by to od niej mialo zalezec. Jest taka fajna i mila babeczka. Dowiedzielismy sie ze na nastepnym transfeze podane beda mi dwa zarodki i ze nasze dwie szanse darmowe to licza sie od wychodowania jajeczek po ostatni podany embrion. Tak wiec bedziemy mieli wrazie co jeszcze jedna szanse a moze jak Bog da i wychoduje wiecej embrionow to wiecej szans. :) Hmmm fajnie by bylo. Rozmawialismy rowniez o tym dlaczego teraz sie nie udalo i prawdopodobnie dla tego ze nasz naluszek byl zaslaby i sie zaczynal zapadac. To tyle po krudce co u mnie.

A teraz kilka slow do was. Wsumie nie sledzilam was na bierzaco ale widze ze jest kilka nowych osob. Tak wiec witam ich bardzo serdecznie :).
    Tym dziewczynkom co sie nie udalo to moge powiedziec ze bardzo mi przykro i ze wiec co teraz czuja :( ( przytulam bardzo mocno).
    Tym co sie udalo serdecznie gratuluje.
    Te ktore beda zaczynac stymulacje zycze wychodowania pieknych i dorodnych jajeczek oraz udanego transferu.
    A te dziewczynki ktore czekaja z roznych powodow by zaczac walke o malenstwo przez in vitro aby szybko zlecial ten czas oczekiwania i szczesliwie mogly podejsc do IVF oraz by zobaczyly na tescie upragnione i tak dlugo wyczekiwane dwie kreseczki.
    To chyba tyle co chcialam przekazac.

ZA WSZYSTKIE MOCNO ZACISKAM KCIUKI :*

Moniaa, kaarolaa, Spero, niecierpliwa, Violik, Beata.D, ivi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala29 a są już jakieś terminy zaplanowane na kolejne podejście? Czy jak na razie odpoczywasz?

mt30 lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj zaczynam wyciszanie lekami, a jak dobrze pujdzie to w kwietniu kolejne podejscie. Strasznie sie boje kolejnego rozczarowania.

Moniaa, Spero, ivi lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ... każda z nas się boi. Nie wiem które było to podejście u Ciebie... Ale ja teraz też jestem po niby udanym ivf-ie (ciąża pozamaciczna). Pomimo dozy racjonalnego myślenia i spojrzenia na całą sprawę, trzeba jednak mieć tą nadzieję w sobie. Będzie dobrze Mala... poza tym silne babki jesteśmy!!!
    Ja dzisiaj ruszam do kliniki znowu na badania... mam nadzieję ze w macicy nie ma jakiegoś armagedonu a beta spada. Da to nam szansę na podejście może za 2 miesiące...

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29 jestes bardzo silna i napewno kolejny transfer bedzie udany :) teraz dostaniesz 2 zarodki i wtedy bedziesz miała wieksze szanse na powodzenie...ja bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i jestem przekonana, ze teraz sie uda :)

Moniaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mnie sie wydaje, ze juz nabralas pewnego dystanus i masz w sobie nowe poklady sil do walki. Piers do przodu i sie nie poddajemy!!

Moniaa mam nadzieje, ze w klinice powiedza, ze wszystko ok!

Karolaa mam nadzieje, ze ladnie reagujesz na leki

Wszystkie sciskam i trzymam kciukole!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:03

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała super, że wróciłaś gotowa do dalszej walki. Jak piszą dziewczyny silne z nas babki i jesteśmy w stanie naprwdę dużo znieść co nie zmienia faktu, że każda porażka boli i potrzeba czasu żeby się z niej podnieść. Ja Ci strasznie mocno kibicuje i zaciskam kciuki za tą próbę.
    Jeśli dobrze pamietam to miałaś dużo komórek pobranych. To teraz transfer kolejnego mrozaczka tak?
    Super też że masz fajną lekarkę. Nasz lekarz powiedział z uśmiechem na ustach że znaleźliśmy się wśród tej połowy par, którym ię nie udaje i wręczył cennik z zaproszeniem na płatne in vitro. Dobra już koniec tego marudzenia;)
    Powodzenia kochana

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak dostać się do takich badań klinicznych?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to 2 kliniki w Polsce to organizują
    białostocki Kriobank i Novum w Warszawie...

ja trafiłam na badania jak poszlismy z mezem zbadac nasienie...wyszło słabe i w listopadzie sami nam to zaproponowali...zebrali wywiad, potrzebne badania zrobili i czekałam na telefon...udało sie zakwalifikowali nas z przyczyny meskiej i jajowodowej...
    musisz spełniac odpowiednie warunki zeby sie tam dostac...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, a tak w skrócie to jakie to warunki? Masz może linka jakiegoś?

Edit:

Już znalazłam :) Dzięki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 21:22

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kriobank.pl/

wejdziesz na ta strone i troszke nizej jest o refundacji i własnie tych badaniach...musisz na to kliknac to Ci sie wyswietla warunki

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a Ty skąd jesteś?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi tak mielismy trzy mrozaczki :). Jeden zostal mi podany i zostaly 2 jeszcze ktore mi podadza w nastepnym transfeze. Lekarka mowila ze mielismy szczescie ze tyle wyszlo mrozaczkow :)

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ