X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik dzieki :).....Jak czytam Twoje "schody pod gorke" to jak bym czytala o sobie ;) Wlasnie sie zastanawiam czy owulka do mnie zawita :( Mam dylemat czy juz zaczac brac progesteron czy sie wstrzymac do poniedzialku i wizyty u Gina??! I u mnie tez jak juz cos mam zaczac to sie pierd....i :( Eh.... co za balagan!

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Wydaje mi sie ze teoretycznie powinna byc,jak to w praktyce bedzie wygladac trudno powiedziec(juz nie takie cuda tu sie zdarzaly wiec moze Ci sie uda! :) )Powodzenia kochana,serduszkuj jak mozesz,nie masz nic do stracenia a tylko zyskasz (i przyjemnie i moze dodatnio ;) )

no pewnie. w naturze wszystko jest mozliwe.
    np. mojej znajomej lekarze powiedzieli ze ma oba jajowody calkiem zarosniete i ze nie bedzie miala dzieci normalnym sposobem, ze tylko ivf.
    I co, invitro jej sie nie udalo, zalamala sie , ale po roku zaszla naturalnie w ciaze, obecnie ma 3 dzieci z naturalnego zaplodnienia. :)

91b5f2ae6053627b55da82c39f20c1c7.png
  • mesy Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny jak długo bierze się antyki przed stymulacją?
    ja brałam 3 cykle ...

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny wyrok zapadł... taki jaki nie chciałam i modliłam się aby go nie usłyszeć... Ciaża pozamaciczna.
    Jakie to jest szczęście w nieszczęściu, pierwsze moje in vitro udane, tyle, że nie tam jest maluch gdzie trzeba...
    Dziękuję Wam Kochane za wsparcie <3
    Czeka mnie teraz laparoskopia czy jakoś tak, nawet nie wiem na czym to polega cholerny mętlik w głowie co z tego wszystkiego wyjdzie ...
    Lekarka miała problem ze zlokalizowaniem zarodka, podejrzewa prawy jajowód, a na przekór wszystkiego boli mnie dziś jakby lewy jajnik... Same niewiadome z każdej strony. W poniedziałek idę do kliniki na usg i poszukiwania.

Ciężki czas przede mną. Napiszcie mi o co chodzi z ta laparoskopią i jaki jest czas ewentualnej rekonwalescencji. Czy wracam do pracy, czy to jakieś zwolnienie po tym dają ...

Sudela lubi tę wiadomość

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa

strasznie mi przykro ze tak sie stalo, nie wiem jak cie pocieszyc,( nie wiem tez co robia w takim przypadku, wierze ze lekarze zrobia to co wlasciwe i najlepsze dla ciebie ) ,

ale masz moje duchowe wsparcie i przytulam mocno do <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 17:25

Moniaa lubi tę wiadomość

• ferro3 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, bardzo mi przykro.... mocno Ci kibicowałam. trzymaj się i nie poddawaj ;*

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOniaa, bardzo mi przykro. naprawdę bardzo.

mialam laparo co prawda z innego powodu. duzo strachu, troszke boli. wstajesz po 12-15h po operacji i masz ok. 3 dziurek w brzuchu. w sumie najbardziej nieprzyjemne to wyciaganie szwow po jakiś 10 dniach. rekonwalescencja szybka. 2ga doba po operacji do domku. w sumie 3 dni w spzitalu. 2-3 tyg zwolnienia.
    trzymaj sie. w razie co pisz...

Moniaa lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa trzymaj sie! Duzo sil i wytrwalosci!

Co do laparo, tez mialam miesiac temu, dochodzilam do siebie tydzien, w szpitalu 5 dni bylam, w sumie 3 tygodnie na l4, ja dosc zle to przeszlam, ale kazda z nas inaczej to przechodzi, reasumujac wszystko jest do przejscia. Jak nie My to kto!;)

Moniaa lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa przykro mi :(

Ja mialam laparo, w szpitalu bylam tylko 1 noc, po ok. tygodniu juz czulam sie dobrze, zostaly mi 2 malenkie blizny na brzuchu, jedna w pepku, druga przy lewym jajniku, a szwy mialam rozpuszczalne

Moniaa lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    ja brałam 3 cykle ...
    oo to dosc dlugo... a od czego to zalezy ile sie bierze anty? domyslam sie, ze lekarz decyduje, ale na jakiej podstawie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaa moja kolezanka miała laparo w tym tyg, 3 dni w szpitalu, 2 malenkie dziurki. ogolnie tragedii nie było i juz dobrze sie czuje, a w poniedziałek wraca do pracy. najwazniejsze to znalezc zarodekna czas i usunac go...wiem, ze to strasznie brzmi, ale tak trzeba, kochana mocno cie wspieram...

Moniaa lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Monia :(. Bardzo mi przykro :( :( Trzymaj sie cieplutko i trzymam mocno kciuki zeby wszystko sie powiodlo!

Moniaa lubi tę wiadomość

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po laparoskopii jeszcze tego samego dnia wyszlam do domu..

to zalezy widocznie od danego przypadku, co tam dokladnie lekarze robia/ operuja.. ( u mnie usuwali endometrioze, ale niewiele tego bylo)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 12:10

Moniaa lubi tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Moniaaa, strasznie mi przykro, ja jeszcze jestem przed tym wszystkim ale zawsze mocno trzymam kciuki, bardzo bardzo tak jakby o mnie samą chodziło, dlatego wkurzam się jak czytam, że tyle stresu i potem rozczarowanie. Jest bardzo trudno się z tym pogodzić. Ile musimy znieść, żeby mieć radość, którą inni mają tak poprostu? Niesprawiedliwe. Życzę Ci zdrówka, żebyś mogła walczyć dalej :)

Byłam wczoraj u lekarza, dostałam antybiotyk, nowy termin na histeroskopie i czekam. Znów czekam, cofnęłam się kilka kroków, a miałam nadzieję, że w końcu ruszymy do przodu.

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!

Sudela, Moniaa lubią tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - dajcie znać po ile dni miałyście stymulację?
    ja podchodzę do drugiego IVF lada dzień. za pierwszym razem moje pecherzyki graffa urosły bardzo szybko (na 300jednostek menopuru) i stymulację miałam tylko 8 dni, 10 dnia już pobranie. teraz jestem w kriobanku i coś mam dziwne wrażenie że teraz moja stymulacja będzie trwać dłużej...
    jak to wyglądało u Was?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Wszystkim dziękuje za ciepłe słowa. Jutro idę do kriobanku na poszukiwania nicponia.
    ako99 mnie stymulowali 9 dni, na 11 punkcja. Ale brałam udział w badaniu klinicznym więc nie mogę napisać jakim lekiem mnie stymulowano.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam od dzisiaj, na 13 mam umowiona wizyte w klinice...zobaczymy ile dni bedzie u mnie, ale mysle ze nie wiecej niz 10...

Moniaa, ivi lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to karolaa teraz Tobie mocno kibicujemy!

kaarolaa lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn bioracych udzial w badaniach klinicznych - ile macie prob w ramach badan??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narazie nie dziekuje :)

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ