IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny,
Watek jest mega dlugi nie wiem czy juz padlo to pytanie bo nie jestem w stanie wszystkiego przejrzec. Poradzcie mi gdzie najlepiej w Poznaniu robic in vitro? wiecie moze jakie sa szanse na powodzenie za pierwszym razem jesli jest tylko niedroznosc jajowodu/ow? i jak to jest z cenami np przy drugim in vitro placi sie za wszystko od nowa? czy jesli sa mrozaczki to tylko za sam transfer? -
nick nieaktualny
-
Sandra89 wrote:Witajcie dziewczyny,
Watek jest mega dlugi nie wiem czy juz padlo to pytanie bo nie jestem w stanie wszystkiego przejrzec. Poradzcie mi gdzie najlepiej w Poznaniu robic in vitro?
wiecie moze jakie sa szanse na powodzenie za pierwszym razem jesli jest tylko niedroznosc jajowodu/ow? i jak to jest z cenami np przy drugim in vitro placi sie za wszystko od nowa? czy jesli sa mrozaczki to tylko za sam transfer?
tez nie znam Klinik w Poznaniu, ale postanowilam poszukac w internecie i wpisalam w Google : 'invitro poznan'
jako pierwszy wynik wyszukiwania wypadla mi ta oto Klinika: ( ale nie wiem czy jest najlepsza)
InviMed Poznan
ponizej link do ich strony i widac cennik uslug:
http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-poznan/#cennik
gdy sa mrozaczki to trzeba tez placic za ich przechowywanie.
Co do szans powodzenia Invitro to wiarygodnej informacji udzieli Ci tylko lekarz specjalista, bo kazdy przypadek jest jednak inny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 21:20
-
Dziewczyny dzisiaj byłam w klinice... jest mój 13dpt, mam plamienio-krwawienia inaczej tego nazwać nie mogę. Dołują mnie troche, bo najlepiej by było aby ich wcale nie było! Jakiś symptomów ciążowych nie odczuwam, albo ja jakaś ślepa mańka jestem Bóle jakby na @ zabijam no-spą ;P
Moja beta tak wygląda:
8dpt - 5,71mlU/ml
11dpt - 28,62mlU/ml
13dpt - 94,21mlU/ml
Test wyszedł jako pozytyw, pomimo tych paskudnych plamień jest przyrost. Czekamy do poniedziałku, jak spadnie beta to kończymy cykl. A jak urośnie to myślimy co dalej.
Lekarka daje 3 ewentualności ciążą
1) naturalna
2) biochemiczna czyli niby beta przyrasta, ale może pojawić się poronienie
3) pozamaciczna
Sama nie wiem co mam czasem myśleć, ale teraz już serio daję na luz Bo stan tego napięcia jest nie do zniesienia heheh.
Dzisiaj z mężem wychodzimy wieczorem spotkać się ze znajomymi i na pizzuche, Jutro minie leniwa niedziela z obiadem na mieście I jakoś postaram się w spokoju ducha przetrwać do poniedziałku. -
nick nieaktualny
-
Moniaa betka jest ok,a plamienia i rwawienia czasami się zdarzają a wszystko hest ok.Zacsam kciuki za poniedziałkową bete!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 20:39
Moniaa lubi tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny