X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wróciliśmy od lekarza. Dzidzia jest 1, ale na pewno jest. Widoczny był pęcherzyk i ciałko :) Wszystko jest ok :) 1 września mamy kolejną wizyte, na której (jeśli będzie wszystko ok i dzidzia dotrwa) powinniśmy usłyszeć serduszko :)

Teraz informacje, które mogą się Wam przydać. Lekarz powiedział, że NIE NALEŻY skreślać zarodków niższych klas, ponieważ w macicy mają bardzo przyjazne środowisko i mogą szybko ruszyć. Podanie 2 zarodków ZAWSZE zwiększa szanse, ponieważ one rywalizują ze sobą (szok). Dlatego też szybko rozwijają się itp itd, a często jeden z nich obumiera.
    AH znacznie ZWIĘKSZA szansę. Z tego co zrozumiałam, to bardziej niż embryo glue.
    Agulas super, dobrze że jakieś pozytywne wieści przynioslas, a nawet mega pozytywne :-) teraz odpoczywaj i relax

agulas lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka a skoro kazali mi zrobić sis bo inaczej nie podejde do kolejnej procedury? Wydalam 540zl. Teraz 300... No kurde. Zapytałam czy embryo glue nie powinno być finansowane to nie otrzymałam jednoznacznej odpowiedzi. Co powinnam zrobić potem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 23:08

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja może powinnas sie skontaktowac z Departamentem Matki i Dziecka , może oni odpowiedza Ci co do dodatkowych dopłat do ivf tu masz numer
    225300383 - tam jest ktos odpowiedzialny właśnie za rządowe in vitro

takasobieja lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wróciliśmy od lekarza. Dzidzia jest 1, ale na pewno jest. Widoczny był pęcherzyk i ciałko :) Wszystko jest ok :) 1 września mamy kolejną wizyte, na której (jeśli będzie wszystko ok i dzidzia dotrwa) powinniśmy usłyszeć serduszko :)

Teraz informacje, które mogą się Wam przydać. Lekarz powiedział, że NIE NALEŻY skreślać zarodków niższych klas, ponieważ w macicy mają bardzo przyjazne środowisko i mogą szybko ruszyć. Podanie 2 zarodków ZAWSZE zwiększa szanse, ponieważ one rywalizują ze sobą (szok). Dlatego też szybko rozwijają się itp itd, a często jeden z nich obumiera.
    AH znacznie ZWIĘKSZA szansę. Z tego co zrozumiałam, to bardziej niż embryo glue.

Super wiadomości :) Trzymam kciuki za pięknie bijące serduszko 1 września :)

agulas lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Lekarz kazal odstawic leki :/ nie odstawie... poczekam jeszcze 48h

Sysia to dziwne, ja mialam w 6 dpt 20, w 9 dpt 60 i bylo wg lekarza ok. Nie robilam kolejej po 48h bo umowilismy sie na bete i usg za 10 dni. U mnie firnal smutny byl ale nie musi byc tak u Ciebie. Ja bym zrobila za dwa dni i dopiero potem odstswilam jesli wynik bedzie smutny. Trzymaj sie dzielnie.

Piggy ....sciskam...rozumiem, wspolczuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 00:20

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byla najgorsza noc chyba w moim życiu. Wygladam jakbym dostala wpierdol, bo oczy napuchniete. Nie wpalam całą noc :/ myślałam, płakałam... Antonelka, ale u Ciebie minęły w sumie dwa dni, a u mnie az 5 :/

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Anatolka a skoro kazali mi zrobić sis bo inaczej nie podejde do kolejnej procedury? Wydalam 540zl. Teraz 300... No kurde. Zapytałam czy embryo glue nie powinno być finansowane to nie otrzymałam jednoznacznej odpowiedzi. Co powinnam zrobić potem?

SIS mogłaś zrobić na nfz jakbyś sis dobrze zakrecila. Za to Ci nie zwrócą na pewno. Podobnie jak nie refunduja histeroskopii w klinikach, które nie mają umowy z nfz. Tu na zwrot na 100% nie mozesz liczyć. A jak weźmiesz fvt za klej to zglosisz nieprawidłowość i na pewno będzie rozpatrzona na Twoją korzyść.

takasobieja lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    To byla najgorsza noc chyba w moim życiu. Wygladam jakbym dostala wpierdol, bo oczy napuchniete. Nie wpalam całą noc :/ myślałam, płakałam... Antonelka, ale u Ciebie minęły w sumie dwa dni, a u mnie az 5 :/

Przepraszam nie wylapalam tego, wydawalo mi sie, ze robilas w piatek a potem w pon (a wczoraj wyniki) :-(
    Tak czy inaczej zrob bete aby upewnic sie.

Sysia domyslam sie, ze cierpisz...ja przez 1,5 tygodnia cieszylam sie ciaza....gdyby to nie bylo to nawet inv to tak szybko nie wiedzialabym. Ja bardzo to przezylam....przez te 1,5 tygodnia cieszylam sie, ze moze los odwrocil sie a potem rozpacza. Oczywiscie bylam pewna obaw czy dalej bedzie ok ale mimo wszystko pozytwyna beta daje nadzieje.

Sysiu jeszcze jest nadzieja wiec bierz leki a jutro bedziesz wiedziala co robic.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Agulas, brawo! Kciuki za serduszko :)

a co to jest AH?

Wika!, agulas lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest jeszcze nadzieja... na pograniczu cudu chyba :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jezeli chcecie mi pomóc, to mam do was ogromną prośbę. Będąc w klinikach na wizytach itd spytajcie proszę o program IVF z dawstwem komórek. Spytajcie o cene i ile komórek jest w programie. Wiele klinik nie podaje tego na swoich stronach internetowych, a dla mnie to jest bardzo wazne. Będę wam ogromnie wdzięczna

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzis sikanca- wiem ze to duzo przed czasem no w pon mam bete... Ale i tak nic nie wyszlo;(

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia wiem ze z dawstawem kosztuje okolo 15 tys w mojej

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

Agulas, brawo! Kciuki za serduszko :)

a co to jest AH?

Nacięcie otoczki zarodka.

shooa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, a nie za wcześnie na sikańca???

Sysia, Skarbie, cały czas trzymamy za Ciebie kciuki :*

agulas lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa AH to nacięcie otoczki.

Wika myślę, że zrobiłaś za wcześnie. Mi sikaniec wyszedł chyba dopiero 8 dpt (mój zarodek był też nieco starszy). Był to też cień cień. Zrób może pod koniec tygodnia. Wiem, że ciężko wytrzymać.

Dziś wróciłam do pracy (do wczoraj miałam zwolnienie na rękę). Lekarz doradził, by przeczekać te 2 tyg do usg, żeby być pewnym. Poza tym powiedział, że pracodawcy należy przedstawić pisemnie informacje o ciąży. Muszę doczytać w kodeksie pracy.
    Jeżeli się źle poczuje, to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu.

Sysia, wiem, że może to głupi pomysł (ale ja na pewno bym tak zrobiła..). Robiłaś test ciążowy, prawda? Pamiętasz jaki cień cień był?? Jeżeli tak, to kup identyczny test i jeśli kreseczka będzie ciemniejsza to beta rośnie.. Oczywiście nie można się tym w 100% sugerować.
    Tylko musiałabyś zrobić z rana, a i tak jutro masz zamiar pójść na betę....
    Zastanawiam się co dalej jeśli Ci ta beta urośnie. To będzie znaczyło, że Twój kropek żyje i rośnie tylko nieco za mało. Co wtedy z lekami... Sysia zbadaj sobie koniecznie progesteron. Może masz go za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:08

Wika!, Asiula86, shooa lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyliczylam ze beta wzrosła mi o 61%. W części materiałów jakie przejrzałam jest ok, a w innych powinno byc 66%.
    Nie bede ryzykować stresem z kolejnym testem. Poczekam do jutra i wszytsko sie wyjaśni

agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczesniie na sikanca wiem ale czlowiek tak sobie czasem z rana mysli zobacze... Nic musze czekac i miec nadzieje! U mnie kolejna kolezanka zawszla w ciaze- ciesze sie mega ale tez mi smutno a jak ja znow nie:(?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

a co to jest AH?

Assisted embryohatching u mnie w klinice koszt 300 zł

shooa lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia masz racje test może tylko dodatkowo zestresować. Jutro po becie wszystko powinno się wyjaśnić.

Ja dziś czuję się ciut lepiej. Wczoraj cały dzień miałam mdłości. Nic nie dałam rady jeść - tylko kromka chleba i talerz rosołu. Zrobiło mi się lepiej dopiero jak do domu wróciłam i poleżałam. Dziś już bez mdłości ale jak ściśnie żołądek/mięśnie brzucha to masakra. Sama nie wiem od czego mi się to zrobiło. Grunt, że apetytu nie mam nic a nic ;(

‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ