IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Wróciliśmy od lekarza. Dzidzia jest 1, ale na pewno jest. Widoczny był pęcherzyk i ciałko
Wszystko jest ok
1 września mamy kolejną wizyte, na której (jeśli będzie wszystko ok i dzidzia dotrwa) powinniśmy usłyszeć serduszko
Teraz informacje, które mogą się Wam przydać. Lekarz powiedział, że NIE NALEŻY skreślać zarodków niższych klas, ponieważ w macicy mają bardzo przyjazne środowisko i mogą szybko ruszyć. Podanie 2 zarodków ZAWSZE zwiększa szanse, ponieważ one rywalizują ze sobą (szok). Dlatego też szybko rozwijają się itp itd, a często jeden z nich obumiera.
AH znacznie ZWIĘKSZA szansę. Z tego co zrozumiałam, to bardziej niż embryo glue.teraz odpoczywaj i relax
agulas lubi tę wiadomość
-
Anatolka a skoro kazali mi zrobić sis bo inaczej nie podejde do kolejnej procedury? Wydalam 540zl. Teraz 300... No kurde. Zapytałam czy embryo glue nie powinno być finansowane to nie otrzymałam jednoznacznej odpowiedzi. Co powinnam zrobić potem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 23:08
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
agulas wrote:Wróciliśmy od lekarza. Dzidzia jest 1, ale na pewno jest. Widoczny był pęcherzyk i ciałko
Wszystko jest ok
1 września mamy kolejną wizyte, na której (jeśli będzie wszystko ok i dzidzia dotrwa) powinniśmy usłyszeć serduszko
Teraz informacje, które mogą się Wam przydać. Lekarz powiedział, że NIE NALEŻY skreślać zarodków niższych klas, ponieważ w macicy mają bardzo przyjazne środowisko i mogą szybko ruszyć. Podanie 2 zarodków ZAWSZE zwiększa szanse, ponieważ one rywalizują ze sobą (szok). Dlatego też szybko rozwijają się itp itd, a często jeden z nich obumiera.
AH znacznie ZWIĘKSZA szansę. Z tego co zrozumiałam, to bardziej niż embryo glue.
Super wiadomościTrzymam kciuki za pięknie bijące serduszko 1 września
agulas lubi tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Lekarz kazal odstawic leki
nie odstawie... poczekam jeszcze 48h
Sysia to dziwne, ja mialam w 6 dpt 20, w 9 dpt 60 i bylo wg lekarza ok. Nie robilam kolejej po 48h bo umowilismy sie na bete i usg za 10 dni. U mnie firnal smutny byl ale nie musi byc tak u Ciebie. Ja bym zrobila za dwa dni i dopiero potem odstswilam jesli wynik bedzie smutny. Trzymaj sie dzielnie.
Piggy ....sciskam...rozumiem, wspolczuje....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 00:20
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
To byla najgorsza noc chyba w moim życiu. Wygladam jakbym dostala wpierdol, bo oczy napuchniete. Nie wpalam całą noc
myślałam, płakałam... Antonelka, ale u Ciebie minęły w sumie dwa dni, a u mnie az 5
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
takasobieja wrote:Anatolka a skoro kazali mi zrobić sis bo inaczej nie podejde do kolejnej procedury? Wydalam 540zl. Teraz 300... No kurde. Zapytałam czy embryo glue nie powinno być finansowane to nie otrzymałam jednoznacznej odpowiedzi. Co powinnam zrobić potem?
SIS mogłaś zrobić na nfz jakbyś sis dobrze zakrecila. Za to Ci nie zwrócą na pewno. Podobnie jak nie refunduja histeroskopii w klinikach, które nie mają umowy z nfz. Tu na zwrot na 100% nie mozesz liczyć. A jak weźmiesz fvt za klej to zglosisz nieprawidłowość i na pewno będzie rozpatrzona na Twoją korzyść.takasobieja lubi tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:To byla najgorsza noc chyba w moim życiu. Wygladam jakbym dostala wpierdol, bo oczy napuchniete. Nie wpalam całą noc
myślałam, płakałam... Antonelka, ale u Ciebie minęły w sumie dwa dni, a u mnie az 5
Przepraszam nie wylapalam tego, wydawalo mi sie, ze robilas w piatek a potem w pon (a wczoraj wyniki)
Tak czy inaczej zrob bete aby upewnic sie.
Sysia domyslam sie, ze cierpisz...ja przez 1,5 tygodnia cieszylam sie ciaza....gdyby to nie bylo to nawet inv to tak szybko nie wiedzialabym. Ja bardzo to przezylam....przez te 1,5 tygodnia cieszylam sie, ze moze los odwrocil sie a potem rozpacza. Oczywiscie bylam pewna obaw czy dalej bedzie ok ale mimo wszystko pozytwyna beta daje nadzieje.
Sysiu jeszcze jest nadzieja wiec bierz leki a jutro bedziesz wiedziala co robic.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jezeli chcecie mi pomóc, to mam do was ogromną prośbę. Będąc w klinikach na wizytach itd spytajcie proszę o program IVF z dawstwem komórek. Spytajcie o cene i ile komórek jest w programie. Wiele klinik nie podaje tego na swoich stronach internetowych, a dla mnie to jest bardzo wazne. Będę wam ogromnie wdzięcznaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Wika, a nie za wcześnie na sikańca???
Sysia, Skarbie, cały czas trzymamy za Ciebie kciuki :*agulas lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Shooa AH to nacięcie otoczki.
Wika myślę, że zrobiłaś za wcześnie. Mi sikaniec wyszedł chyba dopiero 8 dpt (mój zarodek był też nieco starszy). Był to też cień cień. Zrób może pod koniec tygodnia. Wiem, że ciężko wytrzymać.
Dziś wróciłam do pracy (do wczoraj miałam zwolnienie na rękę). Lekarz doradził, by przeczekać te 2 tyg do usg, żeby być pewnym. Poza tym powiedział, że pracodawcy należy przedstawić pisemnie informacje o ciąży. Muszę doczytać w kodeksie pracy.
Jeżeli się źle poczuje, to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu.
Sysia, wiem, że może to głupi pomysł (ale ja na pewno bym tak zrobiła..). Robiłaś test ciążowy, prawda? Pamiętasz jaki cień cień był?? Jeżeli tak, to kup identyczny test i jeśli kreseczka będzie ciemniejsza to beta rośnie.. Oczywiście nie można się tym w 100% sugerować.
Tylko musiałabyś zrobić z rana, a i tak jutro masz zamiar pójść na betę....
Zastanawiam się co dalej jeśli Ci ta beta urośnie. To będzie znaczyło, że Twój kropek żyje i rośnie tylko nieco za mało. Co wtedy z lekami... Sysia zbadaj sobie koniecznie progesteron. Może masz go za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:08
Wika!, Asiula86, shooa lubią tę wiadomość
-
Wyliczylam ze beta wzrosła mi o 61%. W części materiałów jakie przejrzałam jest ok, a w innych powinno byc 66%.
Nie bede ryzykować stresem z kolejnym testem. Poczekam do jutra i wszytsko sie wyjaśniagulas, Viki26 lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
No wczesniie na sikanca wiem ale czlowiek tak sobie czasem z rana mysli zobacze... Nic musze czekac i miec nadzieje! U mnie kolejna kolezanka zawszla w ciaze- ciesze sie mega ale tez mi smutno a jak ja znow nie:(?endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Sysia masz racje test może tylko dodatkowo zestresować. Jutro po becie wszystko powinno się wyjaśnić.
Ja dziś czuję się ciut lepiej. Wczoraj cały dzień miałam mdłości. Nic nie dałam rady jeść - tylko kromka chleba i talerz rosołu. Zrobiło mi się lepiej dopiero jak do domu wróciłam i poleżałam. Dziś już bez mdłości ale jak ściśnie żołądek/mięśnie brzucha to masakra. Sama nie wiem od czego mi się to zrobiło. Grunt, że apetytu nie mam nic a nic ;(