X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka A. kiedy transfer?

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Agnieszka A. kiedy transfer?

Lekarz powiedział, że pewnie między 21 a 27 września. Może w piątek 11 dowiem się czegoś konkretniej. Na razie od piątku biorę estrofem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka A. teraz musi się udać! :)
    Odganiaj złe myśli :) a ja potrzymam kciuki ;)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Agnieszka A. teraz musi się udać! :)
    Odganiaj złe myśli :) a ja potrzymam kciuki ;)

Dziękuję.;* Za Ciebie też mocno kciuki zaciskam :)

Postaram się. Trudność polega chyba na tym, że za pierwszym razem nie wiedziałam co mnie czeka tak na prawdę. Teraz już wiem. Ale mam nadzieję, że Kropek/Kropki już teraz z nami zostaną :)

renieczka lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskafffffka... Tak strasznie mi przykro :( nawet nie próbuje sobie wyobrazić jak się czujesz :( Wspieram <3

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Lilou jeszcze nie widziałam serduszka. Może za 3 tygodnie. Wtedy będzie 9 tydzień :)

Różyczka, przepraszam nie doczytałam...
    nie musisz czekać do 9 tyg z serduszkiem
    mi dr znalazł już w 5 tyg 6 dniu, wiec myślę, że koło 7 tygodnia to można już spokojnie podejrzeć ;)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskafffka, Takasobieja tak mi przykro :(

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskafffka Boże tak mi przykro!! :( kochana tak się cieszyłam z twojej ciąży! :( tyle już razem po forach przez tyle czasu przeszlysmy. Wierzę że i nam się uda! Ze będziemy szczęśliwymi mamami!
    Dziewczyny czym poprawię sobie jakość komórek jajowych przy pco? Biorę metformine i folik. Mężowi po wypłacie planuje zamówić już profertil... Musimy się porządnie wziąć za jego żołnierzy. Bo nasze zarodki wszystkie się rozwijają do 3 doby... A potem już kiebsko to wyglada. Więc chyba głównie na nim się musimy skupić.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Hej godaweri :)
    Widzę że decyzje zapadły! Trzymam mocno kciuki!

Różyczka dajesz nadzieję :) Gratuluję :*

takasobieja wiem co czujesz bo jesteśmy w podobnej sytuacji i szczerze współczuje ale proszę nie poddawaj się! Życzę ci jak najwięcej wytrwałości w dalszej walce!
    Anuszka nie poddam się. Ale nie powiem że bardzo stresuje mnie fakt iż na ten rok już raczej nie będzie funduszy w gamecie, poza tym październik to będzie okres wielkich zmian... Tzn oby nie, ale niestety boję się ze PiS wygra. I ciągle o tym myślę. Najszybciej 17 października mogłabym podejść do 3 stymulacji Ale skąd kasa... A to będzie moja 3 stymulacja. No i ciągle mamy mało groszkow :( perspektywa ze uda się na 9 miesięcy jakoś nikla.
    Bardzo Ale to bardzo trzymam za ciebie i wszystkie dziewczyny kciuki.
    A co chciałabym wiedzieć, wiem że mogą zaplodnic wszystkie komórki MII. Ale pytanie czy mogą podać mi dwa zarodki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 14:38

Anuszka lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobie zrobisz jak uwazasz ale to strasznie drogie witaminy, ktorych sklad mozesz skomponowac sobie sama oszczedzajac przy tym mnostwo pieniedzy- sama tak robilam, jak masz ochote moge ci podpowiedziec co z czym i w jakich dawkach bo siedzialam w tym temacie :) nam akurat nie pomoglo, bo u nas problem chyba z jednym jadrem po skrecie powrozka jadrowego z dziecinstwa ale sam urolog pochwalil za ladne dobranie wiec moge pomoc :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja na poprawę żołnierzy bez dużych wydatków mogę polecić: cynk i selen. U nas był z tym problem, nawet morfologii nie mogli zrobić i gin zaproponował zamiast suplementów drogich spróbować łykać cynk i selen. U nas pomogło i to bardzo.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • ewka25 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mój też łyka profertil ale efektów mocnych nie dał nie polecam tylko strata pieniędzy; /

34bwrjjgtezzv0dw.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On dostawał cały pakiet leków Ale nie przynosiły zbytnio efektów. Poza tym żołądek go bolał... Dlatego szukam czegoś w 1 tabl. Dostawał l-karnityne, l -arginine, Wit d i e i c, kwas foliowy, cynk, selen, stymen.... Efekt jakiś przyniosła laparoskopua na żylaki. Ale nie zwiększa nam się ilość w ogóle. Pozostałe parametry się polepszyly po zabiegu. Zastanawiam się jaką dietę powinien mieć? Niestety ma pracę wiecznie siedząca przez 8-12 godz. Tego się nie da zmienić :/ pomocy
    Hormony w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 15:18

adrenalina lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze sprobujcie fertilman plus :) sklad przyzwoity a cena sporo nizsza :) ogolnie zaleca sie diete bogata w cynk i selen bo to one najbardziej wspomagaja spermatogeneze :) obowiazkowe orzechy brazylisjkie. Sa dosc drogie ale juz jedna sztuka zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na selen :)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Też jadł orzechy. Brał kiedyś proconceptio man Ale źle się po tym czuł. Szukam czegoś co może zwiększyć mu ilość. Wtedy możnaby próbować naturalnie. A tak mamy ilość 7-12mln/ml.

Gameta Rzgów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profertil jest drogi nie dlatego ze jest super pomocny- to tylko witaminy tylko ze wzgledu na drogie badania na nim przeprowadzone... najwazniejszy jest cynk i selen. Mozna selen dawac w orzechach brazylijskich a cynk kupic organiczny- tylko organiczny bo cechuje go najlepsza wchlanialnosc :) polecam np firmy solgar. Cynk i selen wplywa na ilosc. O ile brak tych pierwiastkow jest spory w organizmie to pomoze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 15:25

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    On dostawał cały pakiet leków Ale nie przynosiły zbytnio efektów. Poza tym żołądek go bolał... Dlatego szukam czegoś w 1 tabl. Dostawał l-karnityne, l -arginine, Wit d i e i c, kwas foliowy, cynk, selen, stymen.... Efekt jakiś przyniosła laparoskopua na żylaki. Ale nie zwiększa nam się ilość w ogóle. Pozostałe parametry się polepszyly po zabiegu. Zastanawiam się jaką dietę powinien mieć? Niestety ma pracę wiecznie siedząca przez 8-12 godz. Tego się nie da zmienić :/ pomocy
    Hormony w normie
    Moj bierze tez juz trzeci miesiąc te leki. I przed pierwsza procedura tez brał tylko chyba miesiąc czy dwa. I za każdym razem jest po nich strasznie nerwowy. Ale to strasznie. Albo zestresowany. I chyba juz ostatni raz wykupiłam te tabletki. Jak brał w jednej tabletce przed naszymi iui to normalnie sie czuł i zachowywał.
    Bo teraz to czasami sie zachowuje jakby miał PMS :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za leki dziewczyny?

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynk i selen brał teraz cały czas, jednak to chyba za mało. Poza tym mieliśmy słabe zarodki, sądzę że problem mógł być w ich dna np. Dlatego musi być coś co też polepszy w dużej mierze właśnie to.

Gameta Rzgów
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaffka, takasobieja przykro mi :(
    co do profertilu to moj mąż brał 3 miesiace poprwy prawie nie bylo, ale wiem ze na niektorych dziala super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 15:57

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ