IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
renieczka wrote:Agnieszka A. teraz musi się udać!
Odganiaj złe myślia ja potrzymam kciuki
Dziękuję.;* Za Ciebie też mocno kciuki zaciskam
Postaram się. Trudność polega chyba na tym, że za pierwszym razem nie wiedziałam co mnie czeka tak na prawdę. Teraz już wiem. Ale mam nadzieję, że Kropek/Kropki już teraz z nami zostanąrenieczka lubi tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Lilou jeszcze nie widziałam serduszka. Może za 3 tygodnie. Wtedy będzie 9 tydzień
Różyczka, przepraszam nie doczytałam...
nie musisz czekać do 9 tyg z serduszkiem
mi dr znalazł już w 5 tyg 6 dniu, wiec myślę, że koło 7 tygodnia to można już spokojnie podejrzeć
-
Truskafffka Boże tak mi przykro!!
kochana tak się cieszyłam z twojej ciąży!
tyle już razem po forach przez tyle czasu przeszlysmy. Wierzę że i nam się uda! Ze będziemy szczęśliwymi mamami!
Dziewczyny czym poprawię sobie jakość komórek jajowych przy pco? Biorę metformine i folik. Mężowi po wypłacie planuje zamówić już profertil... Musimy się porządnie wziąć za jego żołnierzy. Bo nasze zarodki wszystkie się rozwijają do 3 doby... A potem już kiebsko to wyglada. Więc chyba głównie na nim się musimy skupić.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anuszka wrote:Hej godaweri
Widzę że decyzje zapadły! Trzymam mocno kciuki!
Różyczka dajesz nadziejęGratuluję :*
takasobieja wiem co czujesz bo jesteśmy w podobnej sytuacji i szczerze współczuje ale proszę nie poddawaj się! Życzę ci jak najwięcej wytrwałości w dalszej walce!perspektywa ze uda się na 9 miesięcy jakoś nikla.
Bardzo Ale to bardzo trzymam za ciebie i wszystkie dziewczyny kciuki.
A co chciałabym wiedzieć, wiem że mogą zaplodnic wszystkie komórki MII. Ale pytanie czy mogą podać mi dwa zarodki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 14:38
Anuszka lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
nick nieaktualnyTakasobie zrobisz jak uwazasz ale to strasznie drogie witaminy, ktorych sklad mozesz skomponowac sobie sama oszczedzajac przy tym mnostwo pieniedzy- sama tak robilam, jak masz ochote moge ci podpowiedziec co z czym i w jakich dawkach bo siedzialam w tym temacie
nam akurat nie pomoglo, bo u nas problem chyba z jednym jadrem po skrecie powrozka jadrowego z dziecinstwa ale sam urolog pochwalil za ladne dobranie wiec moge pomoc
-
takasobieja na poprawę żołnierzy bez dużych wydatków mogę polecić: cynk i selen. U nas był z tym problem, nawet morfologii nie mogli zrobić i gin zaproponował zamiast suplementów drogich spróbować łykać cynk i selen. U nas pomogło i to bardzo.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
On dostawał cały pakiet leków Ale nie przynosiły zbytnio efektów. Poza tym żołądek go bolał... Dlatego szukam czegoś w 1 tabl. Dostawał l-karnityne, l -arginine, Wit d i e i c, kwas foliowy, cynk, selen, stymen.... Efekt jakiś przyniosła laparoskopua na żylaki. Ale nie zwiększa nam się ilość w ogóle. Pozostałe parametry się polepszyly po zabiegu. Zastanawiam się jaką dietę powinien mieć? Niestety ma pracę wiecznie siedząca przez 8-12 godz. Tego się nie da zmienić
pomocy
Hormony w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 15:18
adrenalina lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
nick nieaktualnyTo moze sprobujcie fertilman plus
sklad przyzwoity a cena sporo nizsza
ogolnie zaleca sie diete bogata w cynk i selen bo to one najbardziej wspomagaja spermatogeneze
obowiazkowe orzechy brazylisjkie. Sa dosc drogie ale juz jedna sztuka zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na selen
-
Wiem. Też jadł orzechy. Brał kiedyś proconceptio man Ale źle się po tym czuł. Szukam czegoś co może zwiększyć mu ilość. Wtedy możnaby próbować naturalnie. A tak mamy ilość 7-12mln/ml.Gameta Rzgów
nick nieaktualnyProfertil jest drogi nie dlatego ze jest super pomocny- to tylko witaminy tylko ze wzgledu na drogie badania na nim przeprowadzone... najwazniejszy jest cynk i selen. Mozna selen dawac w orzechach brazylijskich a cynk kupic organiczny- tylko organiczny bo cechuje go najlepsza wchlanialnosc
polecam np firmy solgar. Cynk i selen wplywa na ilosc. O ile brak tych pierwiastkow jest spory w organizmie to pomoze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 15:25
-
takasobieja wrote:On dostawał cały pakiet leków Ale nie przynosiły zbytnio efektów. Poza tym żołądek go bolał... Dlatego szukam czegoś w 1 tabl. Dostawał l-karnityne, l -arginine, Wit d i e i c, kwas foliowy, cynk, selen, stymen.... Efekt jakiś przyniosła laparoskopua na żylaki. Ale nie zwiększa nam się ilość w ogóle. Pozostałe parametry się polepszyly po zabiegu. Zastanawiam się jaką dietę powinien mieć? Niestety ma pracę wiecznie siedząca przez 8-12 godz. Tego się nie da zmienić
pomocy
Hormony w normie
Bo teraz to czasami sie zachowuje jakby miał PMS -
nick nieaktualny
-
Cynk i selen brał teraz cały czas, jednak to chyba za mało. Poza tym mieliśmy słabe zarodki, sądzę że problem mógł być w ich dna np. Dlatego musi być coś co też polepszy w dużej mierze właśnie to.Gameta Rzgów
truskaffka, takasobieja przykro mi
co do profertilu to moj mąż brał 3 miesiace poprwy prawie nie bylo, ale wiem ze na niektorych dziala superWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 15:57
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306