X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Asiula to testujemy tego samego dnia ;) mój transferowy debiut za mną a w moim brzuchu 1BB

trzymam kciuki za bete :)
    mam nadzieje ,że nie długo do Was dołącze :)

Agnieszka_A., pabelka88, margo001, Asiula86, agulas lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Hej. Mam pytanie do dziewczyn.z wrocławskiej invicty - na jaki numer pisałyście SMS z wynikami badań przy weryfikacjach?
    Po transferze byłam chyba mocno rozemocjonowana i kompletnie nie pamietam...
    Wyrzucilam kartke z numerem a smsow nie pisalam bo robilam badania w klinice wiec nie pomoge ale mozesz na infolinie zadzwonic to Ci ustala.
    Ale najpierw sprawdz papiery z kliniki bo oni daja osobna kartke z rozpiska ktorego dnia badania masz zrobic i nr tel do wysylki smsa.

• La-mia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa - dzięki za rady. Napisałam maila i odpisali szybciutko :)
    Jutro 1 weryfikacja :)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadzwonilam jeszcze do bociana w Warszawie i okazalo sie ze mają jeszcze fundusze na rzadowe ivf na ten rok! Zapisalam sie na 2d nastepnego cyklu! Po opisaniu historii naszego leczenia Pani przez telefon powiedziała zebez problemu powinnismy sie zakwalifikować! :-)

Anko:-), mysza89, Moniaa, gosia81, Asiula86, justa1234, Viki26, Konwalia, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Tak plamienia to koncowka cyklu, nowy zaczynasz od "zywej" krwi
    W gamecie mi mówili ze @ zaczyna się od skrzepow :/ fu.

No ja generalnie nie ukrywam ze in vitro to moje jedyne wyjście :) mam gdzieś co ludzie mówią.

Agnieszka_A., Anuszka lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciukam za udane transfery...! <3 <3 <3 :)

troche nowych osob dolaczylo na nasz watek - witam wszystkie nowe dziewczyny :)

ps ja tez wtedy nie wykupilam weryfikacji, bo nie chcialam sie stresowac i wolalam poczekac...

Karolina1111, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Viki26 lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    W gamecie mi mówili ze @ zaczyna się od skrzepow :/ fu.

No ja generalnie nie ukrywam ze in vitro to moje jedyne wyjście :) mam gdzieś co ludzie mówią.

Mam tak samo :) w końcu ivf to nie zachcianka. Gdyby nie fakt, że to nasza jedyna szansa na biologiczne dziecko to bym przecież z niego nie korzystała.

A właśnie przeżyłam szok. Dostałam wiadomość od osoby z którą od wielu lat nie mam kontaktu, że zauważyła z moich postów że świadomie planuję ciążę.
    Z postów....polubiłam fanpage Płodna Polka i Płodny Polak, i udostępniłam post o wycofaniu partii kwasu foliowego :P
    W Internecie nic się nie ukryje :P Planować oczywiście planuję...od ponad 3 lat bardziej lub mniej świadomie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 22:06

shooa, gosia81, Viki26, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Mam tak samo :) w końcu ivf to nie zachcianka. Gdyby nie fakt, że to nasza jedyna szansa na biologiczne dziecko to bym przecież z niego nie korzystała.

A właśnie przeżyłam szok. Właśnie na fb napisała do mnie dziewczyna, z którą chodziłam do technikum. Od 7 lat nie miałyśmy ze sobą kontaktu. I dostaje wiadomość: "Hej jak się masz? Z postów widzę że planujesz świadomie powiększenie rodziny Emotikon wink. Życzę powodzenia i rychlego zajścia w ciążę Emotikon wink. Dlaczego masz sie wysypiac kiedy ja nie mogę".
    Z postów....polubiłam fanpage Płodna Polka i Płodny Polak, i udostępniłam post o wycofaniu partii kwasu foliowego :P
    W Internecie nic się nie ukryje :P Planować oczywiście planuję...od ponad 3 lat bardziej lub mniej świadomie :P
    Dlatego ja uwazam co lajkuje, jakie fanpage dodaje do obserwowanych itd. Duzo ludzi wlasnie takie rzeczy wylapuje bardzo chetnie:)
    Po co ludzie maja wiedziec ze sie staramy...zreszta panuje powszechna hipokryzja. "Wszystkim" udaje sie za pierwszym razem a dopiero jak pojawi sie ogolnie temat ciazy, lekarzy, staran w rozmowach to sie okazuje ze znajome czy kolezanki znaja swietnie leki wspomagajace owulke, uzywaly testow owulacyjnych i mialy monitoring. Wiec faktycznie na pewno od pierwszego miesiaca staran wdrozyly takie metody walki ;)

Agnieszka_A., Anatolka, Konwalia, agulas, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu! :D przyszla @, zaczynam antki :))) tak sie ciesze.

Mam dwie torbiele po niepeknietym pecherzyku, jesli w czasie tej miesiaczki lub tego miesiaca z anty sie nie wchlonie to beda mi przekladac stynulacje punkcje itd czy one nie sa przeszkoda? Jedna to torbiel krwotoczna a drugiej dr nie nazwala- wybaczcie, malo sie znam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:14

Mimi86, shooa, Agnieszka_A., lipa, agulas lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa ja w swoim gronie znajomych mam i takie, które od razu, że tak powiem w noc poślubną zaszły w ciążę, i takie, które starały się latami, mają za sobą poronienia.
    Oczywiście są osoby wścibskie, które widać nie mają zbyt ciekawego życia skoro tak ciekawi je życie innych. Nie mam zamiaru specjalnie się pilnować. Są po prostu tematy, które mnie interesują. Jak ktoś chce do tego tworzyć historię a niech tworzy.
    A ta dziewczyna cóż spostrzegawcza :P Sama bym chyba po takich 3 postach aż do takich wniosków nie doszła. :)

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam wsrod znajomych czy rodziny przypadki 'wpadek'za pierwszym razem jak i staran i poronien. Z tymi drugimi mam oczywiscie wiecej tematow do rozmow i dostaje pelne wsparcie.
    Ale niestety przejechalam sie tez na znajomych czy dzieciatych czlonkach rodziny ktorzy niby zartem niby po po paru glebszych potrafili rzucic tesktem o slepakach, "douczaniu" nas jak sie to robi zeby byly dzieci itd. Dlatego zrazilam sie i z tym tematem zamknelam w swoim domu. No oczywiscie na szczescie jestescie Wy - dobre dusze z forum :) jestem do tej pory w szoku ze w najgorszym okresie hiperki, szpitala, poronienia odzywaly sie do mnie z radami czy pomoca na priv dziewczyny z ktorymi nawet na zadnym watku czy wykresie nie zamienilam zdania..a ktore przejely sie moim losem. To duzo wsparcia mi dalo :)

Agnieszka_A., Anatolka, Anna255, Antonelka, gosia81, agulas, Beata.D lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem miałam wrażenie, że niektóre osoby, które wcześniej same miały problemy z płodnością, zajściem w ciążę potrafiły najbardziej swoimi słowami zranić.
    Od jednej koleżanki, która starała się o dziecko 3 lata, dwa razy poroniła usłyszałam, że po ivf na pewno będziemy mieli już kolejne swoje dziecko...jakby to z ivf było krasnoludków.

Tu na forum i ja dostałam masę wsparcia, porad, ciepłych słów. Gdyby nie to forum to bym się zagubiła przy I procedurze. Cieszę się, że na to forum trafiłam.

agulas, Beata.D lubią tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jeśli chodzi o bliskich znajomych i rodzinę nie mam NIKOGO kto musiał się dłużej starać, a co dopiero in vitro... Każdy albo wpadka, albo 3 cykle.

Aga jeśli chodzi o spostrzegawczość... czy mi się wydaje, czy masz blog? :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja niestety jeśli chodzi o bliskich znajomych i rodzinę nie mam NIKOGO kto musiał się dłużej starać, a co dopiero in vitro... Każdy albo wpadka, albo 3 cykle.

Aga jeśli chodzi o spostrzegawczość... czy mi się wydaje, czy masz blog? :)

Mam :)

takasobieja lubi tę wiadomość

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:33

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2 wrote:
    hej dziewczyny. ja dziś ostatnie usg przed punkcją, którą mamy w czwartek. endometrium 9,6 cm a pęcherzyków 11. oby tylko z tych 11 był ten jeden jedyny.czy któraś z Was miała transfer po 2 dniach od punkcji? czy są szanse na ciąże?

Ja miałam i jak widać po suwaczku udało się, wiec życzę powodzenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:52

Anatolka, Anna255, mamąbyć, gosia81, Viki26, Beata.D lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem w ciąży 2-dniowego bąbelka.

Anna255, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    W koncu! :D przyszla @, zaczynam antki :))) tak sie ciesze.

Mam dwie torbiele po niepeknietym pecherzyku, jesli w czasie tej miesiaczki lub tego miesiaca z anty sie nie wchlonie to beda mi przekladac stynulacje punkcje itd czy one nie sa przeszkoda? Jedna to torbiel krwotoczna a drugiej dr nie nazwala- wybaczcie, malo sie znam :)

Nie będą Cię stymulować z torbielami po niepękniętych pęcherzykach.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Novum'owego FB:

"Dotychczas ukazało się wiele prac naukowych prognozujących rozwój ciąży w zależności od wartości bezwzględnej hormonu beta hCG oznaczanego w określonym dniu po transferze zarodka. Na przykład S. Bjercke i współpracownicy zauważyli, że ciąże, w których poziom beta hCG wynosił więcej niż 55 IU/L w 12. dniu po transferze mają 90% szans na kontynuację. Z kolei R. Ochsenkühn i jego zespół stwierdzili, że poziom beta hCG powyżej 15 mIU/mL, 80 mIU/mLi 1500 mIU/mL w 11., 14. i 21. dniu po pobraniu komórek jajowych, odpowiednio w 89%, 93% i 92% przypadków rokuje dobrze, co do dalszego rozwoju ciąży."

Anna255, Agnieszka_A., Mimbla, aneczka2015, Anuszka, shooa, Viki26, agulas, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:20

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ