Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, Margo - trzymam kciuki :)

Ja dzisiaj zaczęłam plamić po antykach, więc wzięłam gorącą kąpiel, żeby @ przyspieszyć ;) Chyba jestem nienormalna, że mi tak spieszno do zastrzyków :D

Asiula86, agulas lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane gladiatorki! :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy miałyście stymulacje? Jest to możliwe abym zaczęła stymulacje w 9 dniu cyklu?
    Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty).

15 września mam zjawić się u lekarza i jak będzie ok, to działamy dalej. To będzie mój 9 dzień cyklu. Nie za późno? Co myślicie?

dziękuje

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam wykresy dziewczyn, ktore tak pozno zaczynaly stymulacje - ale nie wiedzialam wlasnie od czego to zalezalo <3

ja zaczynalam od 5 dc - wtedy mi odp, ze to jest odpowiedni czas na rozpoczecie stymulacji, a tez sie martwilam, czy aby nie za pozno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:44

listek lubi tę wiadomość

• listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że lekarz wie co robi :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że lekarz wie co robi :)

powodzenia, trzymam kciuki :*

listek lubi tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak trochę z innej beczki... być może już tu o tym pisałyście ale nie zdążyłam jeszcze przeczytać zbyt wiele... na innym forum wyczytałam co można zrobić aby jakoś "pomóc" sobie w czasie stymulacji i potem punkcji i transferu. Dziewczyny pisały o winie czerwonym i ananasie :-) ale pisało też że nie powinno się używać perfumowanych kosmetyków (nawet mydeł czy szamponów). Może to jakieś głupoty... sama nie wiem co myśleć ;-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie prosze :( wczoraj zaczrlam plamic jak zawsze wiec wzielam pierwsza tabletke mercilonu. Wzielam bo zawsze plamie kilka h i przychodzi normalna miesiaczka. A teraz nie! Ta "@" wyglada jak koncowka miesiavzki i obawiam sie ze to jest dopiero plamienie przed @... a ja juz wzielam jedna tabletke... :/ co teraz!? Nie brac dopoki nie przyjdzie wlasciwa @ czy kontynuowac? Pomozcie :(

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Też teraz zrezygnowałam z weryfikacji... za duży stres jak dla mnie! Generalnie planowałam poczekać do 19.09, ale dzisiaj lekarz mnie przekonał, żeby wcześniej zrobić ;)
    Będzie dobrze, zobaczysz!!! Damy radę obydwie!!! :)

margo, Asiula, macie racje co do weryfikacji. Podczas 1 i 2 weryfikacji z N, dowiedziałam się że tak naprawdę to badamy progesteron. Dopiero 3 weryfikacja coś nam mówi.

Asiula86, margo001 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj jest 10dpt dwóch 3-dniowych zarodków, beta 4,5.
    Wczoraj zrobiłam sikacza i była druga kreska, słaba ale nie żaden cień. Już się cichutko cieszyłam ;((((

Powtórz betę za 2 dni. Głowa do góry.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Od kiedy miałyście stymulacje? Jest to możliwe abym zaczęła stymulacje w 9 dniu cyklu?
    Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty).

15 września mam zjawić się u lekarza i jak będzie ok, to działamy dalej. To będzie mój 9 dzień cyklu. Nie za późno? Co myślicie?

dziękuje

Listek ja mam tak samo :-) tylko moja następna wizyta jest 16 września :-) w jakiej klinice jestes?

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny pomozcie prosze :( wczoraj zaczrlam plamic jak zawsze wiec wzielam pierwsza tabletke mercilonu. Wzielam bo zawsze plamie kilka h i przychodzi normalna miesiaczka. A teraz nie! Ta "@" wyglada jak koncowka miesiavzki i obawiam sie ze to jest dopiero plamienie przed @... a ja juz wzielam jedna tabletke... :/ co teraz!? Nie brac dopoki nie przyjdzie wlasciwa @ czy kontynuowac? Pomozcie :(

ja bym brała bez przerw

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was wie, od czego uzależniona jest tak późna stymulacja?

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    ja bym brała bez przerw

ja ci sylwia radziłam przerwać, no ale dziewczyny w trakcie ivf na pewno wiedza lepiej. Więc nie słuchaj mnie :)

age.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek a Ty brałaś antykoncepcję i gonapeptyl?

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Nie wiem czy panikowac... W piatek mialam punkcje a dzis dostalam krwistego plamienia, czy to normalne?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Listek a Ty brałaś antykoncepcję i gonapeptyl?

Tak.
    Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty). Wizytę mam 15 września i to będzie mój 9 dzień cyklu.
    A dopiero wtedy, jeśli będzie wszystko ok, mam zacząć chyba stymulację.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam i brałaś to co napisałam. To idziesz trochę inaczej niż normalnym krótkim protokołem masz długi protokół . Nie liczysz 1 dnia cyklu od brania danego leku. I teraz w trakcie brania gonapeptylu okres może być takim silniejszym plamieniem i może trwać dłużej niż zwykle. Przynajmniej u mnie tak było. I tu 1 dzień stymulacji nie wypada typowo w 2,3 czy 9 dzień cyklu. Po prostu nie da się tego wyliczyć.

listek lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciążę po takiej stymulacji wylicza się w taki sposób że od dnia punkcji odejmuje się 14 dni i wtedy to będzie dawało taki hipotetyczny 1 dzień cyklu

• listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa, ok, to już rozumiem. Dziękuję za wytłumaczenie. Wcześniej, przy inseminacjach, zawsze miałam początek stymulacji w określony dzień cyklu (najczęściej 3)i nie mogłam pojąć, dlaczego teraz tak póżno.

Bardzo dziękuję :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ