X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, Margo - trzymam kciuki :)

Ja dzisiaj zaczęłam plamić po antykach, więc wzięłam gorącą kąpiel, żeby @ przyspieszyć ;) Chyba jestem nienormalna, że mi tak spieszno do zastrzyków :D

Asiula86, agulas lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane gladiatorki! :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy miałyście stymulacje? Jest to możliwe abym zaczęła stymulacje w 9 dniu cyklu?
    Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty).

15 września mam zjawić się u lekarza i jak będzie ok, to działamy dalej. To będzie mój 9 dzień cyklu. Nie za późno? Co myślicie?

dziękuje

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam wykresy dziewczyn, ktore tak pozno zaczynaly stymulacje - ale nie wiedzialam wlasnie od czego to zalezalo <3

ja zaczynalam od 5 dc - wtedy mi odp, ze to jest odpowiedni czas na rozpoczecie stymulacji, a tez sie martwilam, czy aby nie za pozno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:44

listek lubi tę wiadomość

• listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że lekarz wie co robi :)

Anna255 lubi tę wiadomość

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że lekarz wie co robi :)

powodzenia, trzymam kciuki :*

listek lubi tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak trochę z innej beczki... być może już tu o tym pisałyście ale nie zdążyłam jeszcze przeczytać zbyt wiele... na innym forum wyczytałam co można zrobić aby jakoś "pomóc" sobie w czasie stymulacji i potem punkcji i transferu. Dziewczyny pisały o winie czerwonym i ananasie :-) ale pisało też że nie powinno się używać perfumowanych kosmetyków (nawet mydeł czy szamponów). Może to jakieś głupoty... sama nie wiem co myśleć ;-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie prosze :( wczoraj zaczrlam plamic jak zawsze wiec wzielam pierwsza tabletke mercilonu. Wzielam bo zawsze plamie kilka h i przychodzi normalna miesiaczka. A teraz nie! Ta "@" wyglada jak koncowka miesiavzki i obawiam sie ze to jest dopiero plamienie przed @... a ja juz wzielam jedna tabletke... :/ co teraz!? Nie brac dopoki nie przyjdzie wlasciwa @ czy kontynuowac? Pomozcie :(

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Też teraz zrezygnowałam z weryfikacji... za duży stres jak dla mnie! Generalnie planowałam poczekać do 19.09, ale dzisiaj lekarz mnie przekonał, żeby wcześniej zrobić ;)
    Będzie dobrze, zobaczysz!!! Damy radę obydwie!!! :)

margo, Asiula, macie racje co do weryfikacji. Podczas 1 i 2 weryfikacji z N, dowiedziałam się że tak naprawdę to badamy progesteron. Dopiero 3 weryfikacja coś nam mówi.

Asiula86, margo001 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj jest 10dpt dwóch 3-dniowych zarodków, beta 4,5.
    Wczoraj zrobiłam sikacza i była druga kreska, słaba ale nie żaden cień. Już się cichutko cieszyłam ;((((

Powtórz betę za 2 dni. Głowa do góry.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Od kiedy miałyście stymulacje? Jest to możliwe abym zaczęła stymulacje w 9 dniu cyklu?
    Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty).

15 września mam zjawić się u lekarza i jak będzie ok, to działamy dalej. To będzie mój 9 dzień cyklu. Nie za późno? Co myślicie?

dziękuje

Listek ja mam tak samo :-) tylko moja następna wizyta jest 16 września :-) w jakiej klinice jestes?

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny pomozcie prosze :( wczoraj zaczrlam plamic jak zawsze wiec wzielam pierwsza tabletke mercilonu. Wzielam bo zawsze plamie kilka h i przychodzi normalna miesiaczka. A teraz nie! Ta "@" wyglada jak koncowka miesiavzki i obawiam sie ze to jest dopiero plamienie przed @... a ja juz wzielam jedna tabletke... :/ co teraz!? Nie brac dopoki nie przyjdzie wlasciwa @ czy kontynuowac? Pomozcie :(

ja bym brała bez przerw

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was wie, od czego uzależniona jest tak późna stymulacja?

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    ja bym brała bez przerw

ja ci sylwia radziłam przerwać, no ale dziewczyny w trakcie ivf na pewno wiedza lepiej. Więc nie słuchaj mnie :)

age.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek a Ty brałaś antykoncepcję i gonapeptyl?

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Nie wiem czy panikowac... W piatek mialam punkcje a dzis dostalam krwistego plamienia, czy to normalne?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Listek a Ty brałaś antykoncepcję i gonapeptyl?

Tak.
    Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty). Wizytę mam 15 września i to będzie mój 9 dzień cyklu.
    A dopiero wtedy, jeśli będzie wszystko ok, mam zacząć chyba stymulację.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam i brałaś to co napisałam. To idziesz trochę inaczej niż normalnym krótkim protokołem masz długi protokół . Nie liczysz 1 dnia cyklu od brania danego leku. I teraz w trakcie brania gonapeptylu okres może być takim silniejszym plamieniem i może trwać dłużej niż zwykle. Przynajmniej u mnie tak było. I tu 1 dzień stymulacji nie wypada typowo w 2,3 czy 9 dzień cyklu. Po prostu nie da się tego wyliczyć.

listek lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciążę po takiej stymulacji wylicza się w taki sposób że od dnia punkcji odejmuje się 14 dni i wtedy to będzie dawało taki hipotetyczny 1 dzień cyklu

• listek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa, ok, to już rozumiem. Dziękuję za wytłumaczenie. Wcześniej, przy inseminacjach, zawsze miałam początek stymulacji w określony dzień cyklu (najczęściej 3)i nie mogłam pojąć, dlaczego teraz tak póżno.

Bardzo dziękuję :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ