IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Od kiedy miałyście stymulacje? Jest to możliwe abym zaczęła stymulacje w 9 dniu cyklu?
Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty).
15 września mam zjawić się u lekarza i jak będzie ok, to działamy dalej. To będzie mój 9 dzień cyklu. Nie za późno? Co myślicie?
dziękuje5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalnaostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
-
nick nieaktualnywidzialam wykresy dziewczyn, ktore tak pozno zaczynaly stymulacje - ale nie wiedzialam wlasnie od czego to zalezalo
ja zaczynalam od 5 dc - wtedy mi odp, ze to jest odpowiedni czas na rozpoczecie stymulacji, a tez sie martwilam, czy aby nie za poznoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:44
listek lubi tę wiadomość
-
dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że lekarz wie co robi
Anna255 lubi tę wiadomość
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja tak trochę z innej beczki... być może już tu o tym pisałyście ale nie zdążyłam jeszcze przeczytać zbyt wiele... na innym forum wyczytałam co można zrobić aby jakoś "pomóc" sobie w czasie stymulacji i potem punkcji i transferu. Dziewczyny pisały o winie czerwonym i ananasie
ale pisało też że nie powinno się używać perfumowanych kosmetyków (nawet mydeł czy szamponów). Może to jakieś głupoty... sama nie wiem co myśleć
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualnyDziewczyny pomozcie prosze
wczoraj zaczrlam plamic jak zawsze wiec wzielam pierwsza tabletke mercilonu. Wzielam bo zawsze plamie kilka h i przychodzi normalna miesiaczka. A teraz nie! Ta "@" wyglada jak koncowka miesiavzki i obawiam sie ze to jest dopiero plamienie przed @... a ja juz wzielam jedna tabletke...
co teraz!? Nie brac dopoki nie przyjdzie wlasciwa @ czy kontynuowac? Pomozcie
-
Asiula86 wrote:Też teraz zrezygnowałam z weryfikacji... za duży stres jak dla mnie! Generalnie planowałam poczekać do 19.09, ale dzisiaj lekarz mnie przekonał, żeby wcześniej zrobić
Będzie dobrze, zobaczysz!!! Damy radę obydwie!!!
margo, Asiula, macie racje co do weryfikacji. Podczas 1 i 2 weryfikacji z N, dowiedziałam się że tak naprawdę to badamy progesteron. Dopiero 3 weryfikacja coś nam mówi.Asiula86, margo001 lubią tę wiadomość
-
listek wrote:Od kiedy miałyście stymulacje? Jest to możliwe abym zaczęła stymulacje w 9 dniu cyklu?
Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty).
15 września mam zjawić się u lekarza i jak będzie ok, to działamy dalej. To będzie mój 9 dzień cyklu. Nie za późno? Co myślicie?
dziękuje
Listek ja mam tak samotylko moja następna wizyta jest 16 września
w jakiej klinice jestes?
-
sylwiaśta159 wrote:Dziewczyny pomozcie prosze
wczoraj zaczrlam plamic jak zawsze wiec wzielam pierwsza tabletke mercilonu. Wzielam bo zawsze plamie kilka h i przychodzi normalna miesiaczka. A teraz nie! Ta "@" wyglada jak koncowka miesiavzki i obawiam sie ze to jest dopiero plamienie przed @... a ja juz wzielam jedna tabletke...
co teraz!? Nie brac dopoki nie przyjdzie wlasciwa @ czy kontynuowac? Pomozcie
ja bym brała bez przerw -
A czy któraś z Was wie, od czego uzależniona jest tak późna stymulacja?5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
-
Moniaa wrote:Listek a Ty brałaś antykoncepcję i gonapeptyl?
Tak.
Najpierw brałam antkoncepcyjne (od 1 dnia poprzedniego cyklu) i od 18 dc zastrzyki z Gonapeptyl Daily (biorę je nadal, do następnej wizyty). Wizytę mam 15 września i to będzie mój 9 dzień cyklu.
A dopiero wtedy, jeśli będzie wszystko ok, mam zacząć chyba stymulację.5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
-
Doczytałam i brałaś to co napisałam. To idziesz trochę inaczej niż normalnym krótkim protokołem masz długi protokół . Nie liczysz 1 dnia cyklu od brania danego leku. I teraz w trakcie brania gonapeptylu okres może być takim silniejszym plamieniem i może trwać dłużej niż zwykle. Przynajmniej u mnie tak było. I tu 1 dzień stymulacji nie wypada typowo w 2,3 czy 9 dzień cyklu. Po prostu nie da się tego wyliczyć.
listek lubi tę wiadomość
-
aa, ok, to już rozumiem. Dziękuję za wytłumaczenie. Wcześniej, przy inseminacjach, zawsze miałam początek stymulacji w określony dzień cyklu (najczęściej 3)i nie mogłam pojąć, dlaczego teraz tak póżno.
Bardzo dziękuję5 inseminacji - 😔😔😔😔😔