IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBylam na usg tarczycy i piersi wg zalecenia pani dr i tarczyca ok piersi tez choc jest malutka torbiel 0,4 cm ale doktor powiedzial ze niegrozna i ze pewnie sie wchlonie a nastepnym razem moze byc inna w innym miejscu i to normalne. Tym bardziej ze jestem na poczatku cyklu a nie wiedzialam ze usg piersi robi sie po okresie
mam nadzieje ze mnie nie zdyskwalifikuje ze stymulacji bo nie przezyje
Wybaczcie ze tak sie z Wami dziele kazda pierdola, ale cala chodze z nereow i obaw czy wszystkie wyniki beda ok i zaczne ta stymulacje na poczatku pazdziernika, mam nadzieje ze nie macie juz mnie dosycWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:57
Mimbla, Agnieszka_A., mysza89, gosia81, mia6 lubią tę wiadomość
-
Sywiaśta159 bardzo fajnie że się dzielisz, bo temat in-vitro jest na tyle szeroki że wielu osobom może się przydać informacja że poza hormonami, warto czasem zrobić USG tarczycy. Mój mąż mówi że gdyby nie in-v nie miałby pojęcia o wielu badaniach..na pewno nie odwiedzalibyśmy tylu specjalistów. No powiedz czy nie
?
Moja mama ma dużo niegroźnych torbieli na tarczycy, i lekarze jedyne co zalecają to robić regularnie USG no i badać hormony (na skierowanie od endokrynologa bezpłatnie). Wiedza to podstawa...
A ja jutro idę na usg jamy brzusznej i układu moczowego - ból brzucha teraz jest mniejszy w II cz. cyklu (zaraz przyjdzie @) ale i tak chcę potwierdzić czy wszystko ok, przed crio. Klinika olała temat jak pisałam smsy że z bólu nie mogę stać ani siedzieć. C'est la vie!
sylwiaśta159, Karolina1111 lubią tę wiadomość
-
u nas wie tylko moja przyjaciółka....ale bardzo bym chciała powiedzieć mojej mamie,bo potrzebuje jej wsparcia...a jednak boję się że jak jej opowiem co przechodzę to się rozczaruję np słowami: co ty znowu wymyślasz....
dziewczyny pisałam wcześniej o antykach,poproszę o odpowiedz jeśli jest Wam coś wiadomo na ten temat... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam @ i od jutra zaczynam ze stymulacją... sama nie wierze, że to się dzieje... jakiś strach mnie ogarnął, a jeszcze kilka tygodni temu dałabym się zabić, żeby tylko już zaczynać...
Chyba hormony szaleją...
Aha chciałam zapytać, czy na serio trzeba tyle pić podczas stymulacji i po (2l wody i 1l mleka?) Ja ogólnie bardzo mało piję, więc się obawiam, że będę ciągle w wc siedziałaMimbla lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
sylwiaśta159 wrote:Dzieki za dobre slowo
))
Mimbla z ostatnim akapitem to jakies nieporozumienie... nie skomentuje bo musialyby pasc slowa malo cenzuralne...
eee tamużyj sobie czasem jak chcesz, co najwyżej parę literek wymoderuję
Kava, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Karolina, ja też miałam podobnie, jak rozpoczęłam cykl ze stymulacją. Też ogarnął mnie strach. Zakładam, że to normalne
Teraz, jak rozpoczął się cykl z transferem, to też delikatny strach się pojawił. Tym bardziej, że więcej zarodków nie mamy.
Ale będzie dobrze, zobaczysz!!! :*Karolina1111, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Też tak myślę, że to normalne... bo przecież gotowa jestem! Już dawno!
Ale właśnie nic nie robie tylko czytam, już mi M powiedział, że mi internet odłączy i komórke zabierze... bo ja dziennie jakieś nowości przynoszę
I właśnie to o diecie, o kosmetykach zapachowych... i chyba zeświruję z nadmiaru informacji
Takanijaka zaczynasz stymulację?
Asiula86 dzięki, musi być dobrze...Widzę, że Ty też z tego samego rocznika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:24
Asiula86 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Mnie bardzo suszyło, piłam łykami non stop. Nawet u fryzjerki z sokiem takim 1-dniowym siedziałam. Mam w naturze żeby pić dużo a jeść mało. Picie i sikanie to dla mnie wielka życiowa przyjemność
.
Zwłaszcza gdy w trakcie stymulki nie ma się ochoty na nic innego albo włącza się paranoja, że ojej, maż chyba dwa dni nosił te same majtki - więc na pewno kontakt grozi infekcją. Hehe.
Więc proszę nie stękać tylko zaopatrzyć się w kanistry, mleko takie butelkowe i pić łykami, ile mamy ochotę. Płyny to podstawa dla rozwoju jajek.
-
Karolina1111 różne wątpliwości/pytania/obawy cały czas będą w głowie.
Ja tak miałam przed rozpoczęciem stymulacji. Teraz przed crio mam wrażenie, że jest ich jeszcze więcej.
Co do picia - pijJa piłam wodę, mleko, rooibosa.
Zobaczysz - wszystko będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:30
Karolina1111 lubi tę wiadomość
-
Karolina1111 wrote:Asiula86 dzięki, musi być dobrze...
Widzę, że Ty też z tego samego rocznika
'86 rocznik - rocznik Czarnobyla
W styczniu skończę 30 lat. I czuję, że jak do moich urodzin nie będę w ciąży, to mogę je ciężko znieść... Ale wszystkie musimy być dobrej myśli, bo na pewno wszystko będzie dobrze!!!Karolina1111 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Karolina1111 ja zaczęłam 3 dni temu... w piatek wizyta u lekarza I zapewne wyznaczymy jakąs date.
Cały wieczór wczoraj ogladałam filmy na YT jak przebiega pobranie. Oczywiście takie ogladanie to nic dobrego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:47
Karolina1111 lubi tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:A powiedzcie mi jeszcze czy przed kazdym przygotowaniem do ivf bierze się antyki? Zaowazylam ze duzo z Was się wycisza.
Ostatecznie przed crio miałam cykl naturalny (to był cykl bezpośrednio po trzeciej stymulacji i ciąży biochemicznej), bez leków i crio też miałam na cyklu naturalnym i wtedy zaskoczyło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:58
-
Ja rocznik 88, mój mąż 86. I widać na nas się odbiło
Takanijaka też oglądałam filmiki i czytałam. W głowie mi się już mieszało od tegoAle pokusa zaglądania do internetu była silna.
Ja wczoraj na TVP2 oglądałam dokument "Moje 600 gramów Szczęścia". Łzy miałam w oczach cały czas. -
Duża jak ja marzę o tym żeby mieć crio na naturalnym... choinka.
Od czego to zależy (wiem wiem, muszę pogadać z ginem, ale na razie nie wiem kiedy konsultacja)?
Hormony mam w normie, owulki książkowe. Czy to są argumenty czy trzeba się czymś jeszcze wyróżniać żeby mieć crio na naturalnym?
-
Dziewczyny melduje sie po wizycie! Plamienie/krwawienie mam nadal - 5 dzien po punkcji. Obraz z usg prawidlowy, ot taka reakcja organizmu na spadek hormonow... Mozliwe ze to nawet okres... Hmmmmm 16 dzien cyklu! No coz tego sie nie spodziewalam. Z dobrych wiesci Mamy zamrozonych 5 pieknych (jak to okreslil pan embriog, z reszta mowil o nich tak pieknie... Chyba jest z powolania I lubi swoja prace) blastocyst, z mniej dobrych pomrozili je w parach I jedna zostala sama... Podanie 2 zarodkow ma DUZA szanse ciazy blizniaczej? Bo to dla mnie bylby mega szok!!!
mysza89, Asiula86, Anna255, mia6, Beata.D lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agnieszka_A. wrote:Ja rocznik 88, mój mąż 86. I widać na nas się odbiło
Takanijaka też oglądałam filmiki i czytałam. W głowie mi się już mieszało od tegoAle pokusa zaglądania do internetu była silna.
Ja wczoraj na TVP2 oglądałam dokument "Moje 600 gramów Szczęścia". Łzy miałam w oczach cały czas.
Rozchorowałam sis z dnia na dzień gorączka bóle stawów dreszcze moje crio znów die chyba nie odbędzie heh wszystko pod góre boje die ryzykować...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka