IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Można zrobić na nfz. Lekarz z gamety też może wypisać skierowanie.
-
aneczka2015 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoras z was ma jakies informacje, na temat czy przy krio lepiej zabrac jednego czy dwa zarodki. Mam dwa mrozaczki i nie wiem co myslec, co zrobic.
ja dziś o tym rozmawiałm z lekarzem. Zwiększa się szansa po podaniu 2, ale mimo wszystko p. doktor sugerowała że lepiej podać jednego po to aby mieć jeszcze wrazie czego "zawodnika rezerwowego" i móc jak coś podejść do krio jeszcze w 2015. I mam teraz mętlik w głowie co zrobić.aneczka2015 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Dziewczyny leżę w szpitalu mam zapalenie jajnika i duzo płynu w zatoce douglasa. Dopiero sie położyłam wiec nie wiem co dokładnie mi beda robić i podawać. Za tydzień ma przyjść @ i powinnam być juz stymulowana. Czy jak sie wyleczę w tydzień to nie bedzie przeciwwskazań do tego by podejść do drugiej procedury ? Miała któraś z was taka sytuacje tuż przed stymulacja ?
-
Przy podaniu dwoch zarodkow szansa ponoc wzrasta o 10% ale jest przeciez tyle przykladow kiedy podano 2 i wynik byl 0.....gwarancji nikt nie da.
Ja biore pojedynczo ze wzgledu na ryzyko pokielbaszen w kariotypie plodu.z jednym zarodkiem, diagnostyka prenatalna w tym ewent.ocena kariotypu,wydaje sie prostsza.
Tak sobie przynajmniej rozkminiam:/ -
agulas wrote:Dziewczyny mam do Was pytanko. Córka znajomej Mamy ma problem z zajściem. Okazało się, że mąż ma mało żyjących plemników. Lekarz w Bydgoszczy powiedział, że nawet na in vitro nie mają szans. Ja jestem z tych co uważam, że zawsze warto walczyć.
Czy któraś z Was ma podobny problem? Czy witaminy, dieta cokolwiek pomogą w zwiększeniu tych żyjących żołnierzy???Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Mallina wrote:Witam,
Wybaczcie, że tak wtykam się bez wstępu i zapowiedzi. Jesteście już doświadczonymi kobietami w temacie ivf dlatego liczę, że oświecicie mnie w jednej kwestii. Dziś w Łódzkiej Gamecie usłyszałam, że aby podejść do rządowego ivf muszę przejść histeroskopię. Zdziwiłam się bardzo, bo śledzę ten temat i jakoś wzmianka o histeroskopii przed pierwszym ivf nie wpadła mi w oko czy to jest często stosowana praktyka w waszych klinikach czy tylko ja trafiłam na trudnego lekarza który troszkę wydziwia?
Z góry dziękuję za pomoc!
u kogo byłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 21:42
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
pabelka88 wrote:Dziewczyny czy ma tym wątku jest którąś z Was z kujawsko-pomorskiego?Gameta Rzgów
Anatolka wrote:Ja miałam kiedyś w ogóle. Po lekach szybko ustąpiło. A nie masz maila czy tel do lekarza, żeby dopytać?
nic sie nie da zaplanować.
-
Dziewczyny... czuję że zaczynam się stresować. Kilka dni temu rozpoczęłam krótki protokół. Ponoć wystarczy zważywszy na mój wiek i tusze. Jestem po 3 zastrzyku Gonapeptylu i 2 Fostimonu. Czuję że TEN dzień zbliża się wielkimi krokami. I tu pojawia się mój "problem". Jak odczuwalyscie pobieranie jajeczek? Czuć cokolwiek? Byłyście przytomne? Nie mam z kim o tym porozmawiać