IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
Wybaczcie, że tak wtykam się bez wstępu i zapowiedzi. Jesteście już doświadczonymi kobietami w temacie ivf dlatego liczę, że oświecicie mnie w jednej kwestii. Dziś w Łódzkiej Gamecie usłyszałam, że aby podejść do rządowego ivf muszę przejść histeroskopię. Zdziwiłam się bardzo, bo śledzę ten temat i jakoś wzmianka o histeroskopii przed pierwszym ivf nie wpadła mi w oko czy to jest często stosowana praktyka w waszych klinikach czy tylko ja trafiłam na trudnego lekarza który troszkę wydziwia?
Z góry dziękuję za pomoc! -
Mallina wrote:Witam,
Wybaczcie, że tak wtykam się bez wstępu i zapowiedzi. Jesteście już doświadczonymi kobietami w temacie ivf dlatego liczę, że oświecicie mnie w jednej kwestii. Dziś w Łódzkiej Gamecie usłyszałam, że aby podejść do rządowego ivf muszę przejść histeroskopię. Zdziwiłam się bardzo, bo śledzę ten temat i jakoś wzmianka o histeroskopii przed pierwszym ivf nie wpadła mi w oko czy to jest często stosowana praktyka w waszych klinikach czy tylko ja trafiłam na trudnego lekarza który troszkę wydziwia?
Z góry dziękuję za pomoc!
Nigdzie nie ma takiego nakazu, ale może lekarza coś zaniepokoilo w obrazie usg. Nie pytałaś czemu zalecił? Może jakiś cień wypatrzyl i polipy podejrzewa. Trudno powiedzieć. Nie jest ona w każdym razie warunkiem niezbędnym, ale z całą pewnością warto zrobić to badanie.Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
Mallina wrote:Witam,
Z góry dziękuję za pomoc!
A może lekarz po obejrzeniu waszych wyników stwierdził, że wskazana byłaby w waszym przypadku histeroskopia. W każdym bądz razie nie jest ten zabieg konieczny do kwalifikacji. -
Triss punkt 14:00 miałam transfer. W sumie szybko wszystko poszło. Jakoś 14:15 wyszłam z kliniki.
Asiula86 lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam szczerze, że z tą panią doktor spotkałam się drugi raz, zarówno pierwsze jak i drugie usg zrobiła pobieżnie. Uznała, że moje HSG jest stare bo z zeszłego roku i jeśli nie chcę histeroskopii to mam wykonać badanie jamy macicy z podaniem płynu które jest bardziej bolesne i bez znieczulenia. Do wyboru do koloru
. Nie polubiłyśmy się i mam wrażenie, że wymaga ode mnie tego badania troszkę po złości. Na pewno zmienię lekarza i jeśli drugi lekarz z tej kliniki zleci mi to badanie, wykonam je.
-
Mallina wrote:Powiem Wam szczerze, że z tą panią doktor spotkałam się drugi raz, zarówno pierwsze jak i drugie usg zrobiła pobieżnie. Uznała, że moje HSG jest stare bo z zeszłego roku i jeśli nie chcę histeroskopii to mam wykonać badanie jamy macicy z podaniem płynu które jest bardziej bolesne i bez znieczulenia. Do wyboru do koloru
. Nie polubiłyśmy się i mam wrażenie, że wymaga ode mnie tego badania troszkę po złości. Na pewno zmienię lekarza i jeśli drugi lekarz z tej kliniki zleci mi to badanie, wykonam je.
Malina mnie w Gamecie w Rzgowie jak ruszał program rządowy zawołali kompletu badań wykonanych oczywiście u nich w klinice (nadmienie, że nie miałam wtedy tylko amh resztę badań miałam aktualnych).
Mimo wszystko Gameta ma bardzo dobrą opinię jak już się do niej zakwalifikujesz i niezłą skuteczność.https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Mallina wrote:Powiem Wam szczerze, że z tą panią doktor spotkałam się drugi raz, zarówno pierwsze jak i drugie usg zrobiła pobieżnie. Uznała, że moje HSG jest stare bo z zeszłego roku i jeśli nie chcę histeroskopii to mam wykonać badanie jamy macicy z podaniem płynu które jest bardziej bolesne i bez znieczulenia. Do wyboru do koloru
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016