X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka pierwsze crio 17dc, teraz 13dc. zalezy od endometrium. Trzymam kciuki :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki triss. Jestem ciekawa czego sie dowiem w piatek? Dzie podchodzilas? Ja Invicta Wroclaw

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofam juz doczytalam

triss lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss kciukam ✊✊✊✊✊✊<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 18:11

triss lubi tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wybaczcie, że tak wtykam się bez wstępu i zapowiedzi. Jesteście już doświadczonymi kobietami w temacie ivf dlatego liczę, że oświecicie mnie w jednej kwestii. Dziś w Łódzkiej Gamecie usłyszałam, że aby podejść do rządowego ivf muszę przejść histeroskopię. Zdziwiłam się bardzo, bo śledzę ten temat i jakoś wzmianka o histeroskopii przed pierwszym ivf nie wpadła mi w oko czy to jest często stosowana praktyka w waszych klinikach czy tylko ja trafiłam na trudnego lekarza który troszkę wydziwia?
    Z góry dziękuję za pomoc!

p19ukw7ifmlxopac.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słyszę o koniecznej histero...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwsze slysze...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Witam,
    Wybaczcie, że tak wtykam się bez wstępu i zapowiedzi. Jesteście już doświadczonymi kobietami w temacie ivf dlatego liczę, że oświecicie mnie w jednej kwestii. Dziś w Łódzkiej Gamecie usłyszałam, że aby podejść do rządowego ivf muszę przejść histeroskopię. Zdziwiłam się bardzo, bo śledzę ten temat i jakoś wzmianka o histeroskopii przed pierwszym ivf nie wpadła mi w oko czy to jest często stosowana praktyka w waszych klinikach czy tylko ja trafiłam na trudnego lekarza który troszkę wydziwia?

Nigdzie nie ma takiego nakazu, ale może lekarza coś zaniepokoilo w obrazie usg. Nie pytałaś czemu zalecił? Może jakiś cień wypatrzyl i polipy podejrzewa. Trudno powiedzieć. Nie jest ona w każdym razie warunkiem niezbędnym, ale z całą pewnością warto zrobić to badanie.

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy mocne kciuki &&&& teraz sie uda ! :) o ktorej wyszlas z kliniki? Chyba Się minelysmy. Ja bylam tux przed 14.30 I Cie nie widzialam.

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Witam,

A może lekarz po obejrzeniu waszych wyników stwierdził, że wskazana byłaby w waszym przypadku histeroskopia. W każdym bądz razie nie jest ten zabieg konieczny do kwalifikacji.

• Piggy Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss punkt 14:00 miałam transfer. W sumie szybko wszystko poszło. Jakoś 14:15 wyszłam z kliniki.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Się minelysmy ;) u mnie tez bez opoznien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss &&!!!
    Jejku co tu sie dzieje dziewczyny! :) pozytywnie :))))

Dzis o 22:50 jest na tvp2 nowy film dokumentalny o wczesniakach "moje 600 g szczescia" moze sie spodoba :) my z moim P juz nie mozemy sie doczekac

triss lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, Piggy trzymam kciuki za Wasze bliźniaki.

triss, Piggy lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że z tą panią doktor spotkałam się drugi raz, zarówno pierwsze jak i drugie usg zrobiła pobieżnie. Uznała, że moje HSG jest stare bo z zeszłego roku i jeśli nie chcę histeroskopii to mam wykonać badanie jamy macicy z podaniem płynu które jest bardziej bolesne i bez znieczulenia. Do wyboru do koloru :). Nie polubiłyśmy się i mam wrażenie, że wymaga ode mnie tego badania troszkę po złości. Na pewno zmienię lekarza i jeśli drugi lekarz z tej kliniki zleci mi to badanie, wykonam je.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Powiem Wam szczerze, że z tą panią doktor spotkałam się drugi raz, zarówno pierwsze jak i drugie usg zrobiła pobieżnie. Uznała, że moje HSG jest stare bo z zeszłego roku i jeśli nie chcę histeroskopii to mam wykonać badanie jamy macicy z podaniem płynu które jest bardziej bolesne i bez znieczulenia. Do wyboru do koloru :). Nie polubiłyśmy się i mam wrażenie, że wymaga ode mnie tego badania troszkę po złości. Na pewno zmienię lekarza i jeśli drugi lekarz z tej kliniki zleci mi to badanie, wykonam je.

Malina mnie w Gamecie w Rzgowie jak ruszał program rządowy zawołali kompletu badań wykonanych oczywiście u nich w klinice (nadmienie, że nie miałam wtedy tylko amh resztę badań miałam aktualnych).
    Mimo wszystko Gameta ma bardzo dobrą opinię jak już się do niej zakwalifikujesz i niezłą skuteczność.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    A mnie też teraz lekarz kazał zrobić histero przed kwalifikacją. W sumie nie wiem czemu ale nie chciało mi się z nim dyskutować. Powiedział tylko że warto zrobić żeby potem nie okazało się, że mam jakieś zrosty.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoras z was ma jakies informacje, na temat czy przy krio lepiej zabrac jednego czy dwa zarodki. Mam dwa mrozaczki i nie wiem co myslec, co zrobic.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultuję się z innym lekarzem z tej kliniki, póki co chciałabym tej histero uniknąć. Ale jeśli będzie trzeba nie będę dyskutować.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Skonsultuję się z innym lekarzem z tej kliniki, póki co chciałabym tej histero uniknąć. Ale jeśli będzie trzeba nie będę dyskutować.

Można zrobić na nfz. Lekarz z gamety też może wypisać skierowanie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ