X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka pierwsze crio 17dc, teraz 13dc. zalezy od endometrium. Trzymam kciuki :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki triss. Jestem ciekawa czego sie dowiem w piatek? Dzie podchodzilas? Ja Invicta Wroclaw

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofam juz doczytalam

triss lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss kciukam ✊✊✊✊✊✊<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 18:11

triss lubi tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wybaczcie, że tak wtykam się bez wstępu i zapowiedzi. Jesteście już doświadczonymi kobietami w temacie ivf dlatego liczę, że oświecicie mnie w jednej kwestii. Dziś w Łódzkiej Gamecie usłyszałam, że aby podejść do rządowego ivf muszę przejść histeroskopię. Zdziwiłam się bardzo, bo śledzę ten temat i jakoś wzmianka o histeroskopii przed pierwszym ivf nie wpadła mi w oko czy to jest często stosowana praktyka w waszych klinikach czy tylko ja trafiłam na trudnego lekarza który troszkę wydziwia?
    Z góry dziękuję za pomoc!

p19ukw7ifmlxopac.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słyszę o koniecznej histero...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwsze slysze...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Witam,
    Wybaczcie, że tak wtykam się bez wstępu i zapowiedzi. Jesteście już doświadczonymi kobietami w temacie ivf dlatego liczę, że oświecicie mnie w jednej kwestii. Dziś w Łódzkiej Gamecie usłyszałam, że aby podejść do rządowego ivf muszę przejść histeroskopię. Zdziwiłam się bardzo, bo śledzę ten temat i jakoś wzmianka o histeroskopii przed pierwszym ivf nie wpadła mi w oko czy to jest często stosowana praktyka w waszych klinikach czy tylko ja trafiłam na trudnego lekarza który troszkę wydziwia?

Nigdzie nie ma takiego nakazu, ale może lekarza coś zaniepokoilo w obrazie usg. Nie pytałaś czemu zalecił? Może jakiś cień wypatrzyl i polipy podejrzewa. Trudno powiedzieć. Nie jest ona w każdym razie warunkiem niezbędnym, ale z całą pewnością warto zrobić to badanie.

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy mocne kciuki &&&& teraz sie uda ! :) o ktorej wyszlas z kliniki? Chyba Się minelysmy. Ja bylam tux przed 14.30 I Cie nie widzialam.

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Witam,

A może lekarz po obejrzeniu waszych wyników stwierdził, że wskazana byłaby w waszym przypadku histeroskopia. W każdym bądz razie nie jest ten zabieg konieczny do kwalifikacji.

• Piggy Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss punkt 14:00 miałam transfer. W sumie szybko wszystko poszło. Jakoś 14:15 wyszłam z kliniki.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Się minelysmy ;) u mnie tez bez opoznien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss &&!!!
    Jejku co tu sie dzieje dziewczyny! :) pozytywnie :))))

Dzis o 22:50 jest na tvp2 nowy film dokumentalny o wczesniakach "moje 600 g szczescia" moze sie spodoba :) my z moim P juz nie mozemy sie doczekac

triss lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, Piggy trzymam kciuki za Wasze bliźniaki.

triss, Piggy lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że z tą panią doktor spotkałam się drugi raz, zarówno pierwsze jak i drugie usg zrobiła pobieżnie. Uznała, że moje HSG jest stare bo z zeszłego roku i jeśli nie chcę histeroskopii to mam wykonać badanie jamy macicy z podaniem płynu które jest bardziej bolesne i bez znieczulenia. Do wyboru do koloru :). Nie polubiłyśmy się i mam wrażenie, że wymaga ode mnie tego badania troszkę po złości. Na pewno zmienię lekarza i jeśli drugi lekarz z tej kliniki zleci mi to badanie, wykonam je.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Powiem Wam szczerze, że z tą panią doktor spotkałam się drugi raz, zarówno pierwsze jak i drugie usg zrobiła pobieżnie. Uznała, że moje HSG jest stare bo z zeszłego roku i jeśli nie chcę histeroskopii to mam wykonać badanie jamy macicy z podaniem płynu które jest bardziej bolesne i bez znieczulenia. Do wyboru do koloru :). Nie polubiłyśmy się i mam wrażenie, że wymaga ode mnie tego badania troszkę po złości. Na pewno zmienię lekarza i jeśli drugi lekarz z tej kliniki zleci mi to badanie, wykonam je.

Malina mnie w Gamecie w Rzgowie jak ruszał program rządowy zawołali kompletu badań wykonanych oczywiście u nich w klinice (nadmienie, że nie miałam wtedy tylko amh resztę badań miałam aktualnych).
    Mimo wszystko Gameta ma bardzo dobrą opinię jak już się do niej zakwalifikujesz i niezłą skuteczność.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    A mnie też teraz lekarz kazał zrobić histero przed kwalifikacją. W sumie nie wiem czemu ale nie chciało mi się z nim dyskutować. Powiedział tylko że warto zrobić żeby potem nie okazało się, że mam jakieś zrosty.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoras z was ma jakies informacje, na temat czy przy krio lepiej zabrac jednego czy dwa zarodki. Mam dwa mrozaczki i nie wiem co myslec, co zrobic.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultuję się z innym lekarzem z tej kliniki, póki co chciałabym tej histero uniknąć. Ale jeśli będzie trzeba nie będę dyskutować.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Skonsultuję się z innym lekarzem z tej kliniki, póki co chciałabym tej histero uniknąć. Ale jeśli będzie trzeba nie będę dyskutować.

Można zrobić na nfz. Lekarz z gamety też może wypisać skierowanie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ