IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Jeśli przepisał to lekarz od żył czyli flebolog to co my Ci tu doradzimy? Raczej niewiele jeśli nie nic... Clexane czy fragmin bierze wiele z nas i jest ok a reszty ja nie znam i myślę, że większość dziewczyn też nie będzie. Przeczytaj ulotki czy jest coś napisane o wpływie na starania.
poczytałam przegrebałam troche stron i podjęłam decyzje ze bez konsultacji w klinice nie bede brała tych 3 leków na wszystkich pisze ze nie jest wskazany gdy kobieta jest w ciąży lub ją planuje ...i oczywiście zasięgne opinii kolejnego specjalisty co do leku clexane który tak podobno szkodzi na kości itd ...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
mam pytanko o relanium u mnie w klinice nie zapisują go po zabiegu. Czy może są jakieś wskazania do niego? Czy po prostu poprosić o nie? i co ono Wam daje oprócz odlotu
z góry dzięki za wszelkie informacje na ten temat
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
podobno "uspokaja" macice i nie kurczy się w stresie2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnyCzy wszystkie Panie tutaj chodzacych do GynC sa od dr M?
wszedzie dr M dr M dr M, ja chodze do dr P, raz jej nie bylo wuec poszlam do dr M i nie powiem, lekarz OK ale jakos pani P bardziej mi odpowiada, mam wrazenie, ze poswieca wiecej czasu i jest dojladniejsza. Stad zastanawiam sie czy to tylko moja opinia, czy moze wiekszosc chodzi do niego z racji tego ze inne panie do niego chodza? Nie mam nic zlego na mysli, zeby nie bylo
tak po prostu sie zastanawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 18:06
-
a ja wyglądam jak biedronka od tego clexanu2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
sylwiaśta159 wrote:Czy wszystkie Panie tutaj chodzacych do GynC sa od dr M?
wszedzie dr M dr M dr M, ja chodze do dr P, raz jej nie bylo wuec poszlam do dr M i nie powiem, lekarz OK ale jakos pani P bardziej mi odpowiada, mam wrazenie, ze poswieca wiecej czasu i jest dojladniejsza. Stad zastanawiam sie czy to tylko moja opinia, czy moze wiekszosc chodzi do niego z racji tego ze inne panie do niego chodza? Nie mam nic zlego na mysli, zeby nie bylo
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
sylwiaśta159 wrote:Czy wszystkie Panie tutaj chodzacych do GynC sa od dr M?
OctAngel lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Anatolka wrote:http://www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Ginekologia-i-poloznictwo/Coraz-wczesniejsze-problemy-plodnoscia-Zegar-biologiczny-kobiet-przyspieszyl,154777,209.html
To jest przerażające. Strach pomyśleć co będzie się działo za kilka, kilkanaście lat. Niepłodność staje się plagą naszych czasów. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Jutro mój sądny dzień. Albo będą jejeczka albo nie bo do kolejnej stymulacji już nie podchodzę.
Nie wiem jak moje życie się potoczy bez dziecka stąd proszę o mocne kciuki jutro o 8.00.shooa, sylwiaśta159, Mimbla, OctAngel, Karolina1111, Kava, kotkapc, Kala 1980, takasobieja, Moniaa, gosia81, adrenalina, Mimi86, lipa, pabelka88, Anna255, Tosia 1981, aneczka2015, justa1234, mia6, Asiula86, La-mia, kkisia, freya, Konwalia, triss, agulas, Wika!, Karen_1980, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyJustine trzymam kciuki najmocniej jak potrafie, bedzie dobrze, czekam na jutrzejsza DOBRA informacje
Oct, dzieki za opinie
Matko, za kazdym razem, gdy odwiedzam ten watek tak mi bije serce... tu sa jakies takie wibracjeja poki co chcialabym zasnac i obudzic sie chociaz za 2 tygodnie, zeby szybciej minal czas do stymulacji. 27 wrzesnia mam wizyte by sprawdzic jak tam moje jajniki i czy wchlonely sie torbiele ( daj Boze, bo kazdy dzien czekania dla mnie to jak.. no same wiecie) no i dr rozpisze mi juz protokol stymulacji.
W ogole to jestem w szoku, bo moj prosty umysl myslal, ze moze podczas @ zaczna wchlaniac mi sie torbiele i spodziewalam sie jakiegos bolu a gdyby nie to ze mam krwawienie nie wiedzialabym ze mam @. Pierwszy raz W OGOLE nie boli mnie brzuch. Nigdy nie bolal az tak, by musiec np lykac nospe czy apap ale jednak bolal. A teraz nic, w ogoleJustine lubi tę wiadomość
-
Wypuścili mnie ze szpitala, kurka wodna. Nie mam zapalenia wyrostka robaczkowego, wszystkie wyniki w normie. Szlag mnie trafia. Polecili mi namówić klinikę, żeby mnie gruntownie przebadała od strony ginekologicznej bo jednak może coś daje takie objawy, oni w układzie pokarmowym nic na pierwszy rzut oka nie widzą żeby od razu kroić... Wkurzona jestem. Ból brzucha po posiłkach pojawia się nie wiadomo skąd i po co...lepiej jest tylko wtedy jak nic nie jem. Cóż.
Gin kliniczny polecił zbadać póki nie mam @ marker nowotworu jajnika. Tak więc planowo, jadę rano, będę pewnie zaglądać w majtki całą drogę... Nawet przy plamieniu, wynik nie byłby wiarygodny. A ja będę mieć 36 dc. Można oszaleć...
A z dobrych wiadomości:
najbliższy crio jak najbardziej mogę mieć na naturalnym cyklu. Gin się zgadza. :> !gosia81, OctAngel, duza, Justine, agulas lubią tę wiadomość
-
Justine trzymam kciuki i czekam na wieści
Mimbla, kurcze, od czego tak się u Ciebie robi hmm. Nie dziwię się, że jesteś wkurzona.
Dobrze, że chociaż crio będzie na naturalnym cyklu.
U mnie niestety tak się nie dało, bo z owulacją u mnie to prawie jak z wygraną w totkaJustine lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla dziwne sa te bole. Sa tylko wtedy gdy cos jesz? Hmm. A probowalas moze zadac pytanie lekarzom w necie? Czasem te odpowiedzi sa okrojone, ale moze chociaz naprowadza na jakis trop. Np tu?https://portal.abczdrowie.pl/zapytaj
mam pytanie, dlaczego zalezy wam na crio na naturalnym cyklu? Zeby bylo "blizej natury" czy moze zeby ograniczyc leki?