IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bardzo dziękuję Anatolka:)
serio medycyna to Twoje powołanie
o kwas zapytałam to stwierdził ,że ta normalna dawka wystarczy,a jednak powinnam więcej.... no właśnie człowiek jak ten baranek boży się czuje i nawet nie wie o co pytac.
Nie dość, że mam słabe komórki to jeszcze to.
Łykam już Q10 i inne cuda oraz devikap,ale pewnie i tak co ma być to będzie.
Pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny!!!miłej soboty życzeAgi83 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
gdziś czytalam że z tym zwykłym kwasem przy mutacji MTHFR to różnie bywa. wszystko zależy jaka to jest mutacja. Ale co i jak nie pamietam. Wiem jedynie ze najlepiej brac formy zmetylowane zarówno kwasu foliowego (w Polsce dostępne w Femibionie) i witaminy b12 (kobalamina).
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Melduję: z 11 pobranych komórek 6 było dojrzałych. Zapłodniły się wszystkie 6, ale dzielić zaczęły tylko 4.
W poniedziałek transfer dwójki. Oby druga dotrwała do mrożenia.
ps. czy ktoś na dniach będzie miał transfer?sylwiaśta159, Agnieszka_A., Piggy, pabelka88, Agi83, Moniaa, MałaMi83, Asiula86, kotkapc, Karen_1980, mrth666, justa1234, pragnaca dzidziusia, Anna255, Tosia 1981, Takanijaka, aneczka2015, Mimbla, gosia81, Konwalia, OctAngel, shooa, Mimi86, kkisia, sisi, mia6, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Sylwiaśta, patrząc na to, że w poprzedniej procedurze miałam tylko 6 komórek z czego 2 były zdatne do zapłodnienia to też uważam, że dobry wynik
Wgl któraś leczy się w Provicie i jest po punkcji w ostatnich dniach? Ostatnio dostałam luteinę, a teraz dr mnie zaskoczyła lutinusem. Czy zmienili standardy?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Melduję: z 11 pobranych komórek 6 było dojrzałych. Zapłodniły się wszystkie 6, ale dzielić zaczęły tylko 4.
W poniedziałek transfer dwójki. Oby druga dotrwała do mrożenia.
ps. czy ktoś na dniach będzie miał transfer?
Justine ja we wtorek transferJustine, Asiula86, aneczka2015, gosia81, OctAngel lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:Justine ja we wtorek transfer
Ilu dniowy zarodek?
Ja już kombinuje kiedy bete mogę zrobićProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Piggy wrote:gdziś czytalam że z tym zwykłym kwasem przy mutacji MTHFR to różnie bywa. wszystko zależy jaka to jest mutacja. Ale co i jak nie pamietam. Wiem jedynie ze najlepiej brac formy zmetylowane zarówno kwasu foliowego (w Polsce dostępne w Femibionie) i witaminy b12 (kobalamina).
Ja rozmawiałam z genetyk o tym kwasie foliowym. Powiedziała, że nie ma badań na to, żeby ten metylowany był lepszy, że wystarczy ta większą dawka i że tu już wybitnie działa napędzane popytu przez firmy farmaceutyczne. Wystarczy spojrzeć na cenę 5mg i na cenę metylowanego... Łykam 5 mg i zestaw Femibion jako kompleks witamin, ale nie zamawiam specjalnie metylowanego osobno.sylwiaśta159, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Anatolka też nie zamawiam, bo cena powala
no i z tego co doczytałam to u mnie jest tylko mutacja w A1298C. i 52% ludzi ma taką mutację
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualnyWitajcie, dodzwoniłam się dziś do Bociana w Białymstoku. Udało mi się umówić na 1 wizytę na 01.10.
Agnieszka_A., Asiula86, Anatolka, pabelka88, józefka, pragnaca dzidziusia, Tosia 1981, margo001, Takanijaka, Agi83, Konwalia, gosia81, Kava, Karen_1980, mia6, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Gosiacu wrote:Witajcie, dodzwoniłam się dziś do Bociana w Białymstoku. Udało mi się umówić na 1 wizytę na 01.10.
To musisz być gotowa z aktualnymi badaniami i dokumentacją, bo nie masz już czasu na to, żeby czegoś Ci brakowało lub było nieaktualne. -
nick nieaktualny
-
Na amh z reguły się czeka koło 2 tygodni. Niewiele klinik robi w ten sam dzień. Po drugie FSH musisz mieć z 3 dc, czy w dniu wizyty na pewno będziesz miała 3dc? Ja bym nie ryzykowala i nie czekała z robieniem do dnia wizyty. A co jak akurat z jakiegoś powodu nie będzie pracowało kliniczne laboratorium, skończy im się jakiś odczynnik... Nie masz czasu na takie niespodzianki.
Tosia 1981, gosia81, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny