WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ilu dniowy zarodek?
    Ja już kombinuje kiedy bete mogę zrobić ;)

mam 2 blastki, i jeszcze nie wiem czy jedziemy po jedną czy po dwie pod serducho odrazu dostanę. W poniedziałek może się dowiem kiedy zadzwonie do p. embiologi umówię godzinę trancferu :) też nie mogę się juz doczekać...

Agi83, Justine lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Sylwiaśta, patrząc na to, że w poprzedniej procedurze miałam tylko 6 komórek z czego 2 były zdatne do zapłodnienia to też uważam, że dobry wynik ;)

Wgl któraś leczy się w Provicie i jest po punkcji w ostatnich dniach? Ostatnio dostałam luteinę, a teraz dr mnie zaskoczyła lutinusem. Czy zmienili standardy?

Ja miałam dzisiaj <3

Agi83, gosia81, Karen_1980, Justine lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Melduję: z 11 pobranych komórek 6 było dojrzałych. Zapłodniły się wszystkie 6, ale dzielić zaczęły tylko 4.
    W poniedziałek transfer dwójki. Oby druga dotrwała do mrożenia.

ps. czy ktoś na dniach będzie miał transfer?

Ja miałam dzisiaj <3

józefka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Dziewczyny proszę o informację co mam robić , może u którejś z Was też to wyszło? Odebrałam wyniki badań w kierunku poszukiwania mutacji.
    Mam stwierdzone: obecność mutacji typu V LEIDEN w genie czynnika V (FV)w układzie heterozygotycznym.
    mutacja prowadząca do zmiany guaniny G w pozycji 1691 na adeine A
    oraz
    POLIMORFIZM MTHFR C677T (rs1801133,C677T)w układzie heterozygotycznym genotyp CT
    Lekarz genetyk u którego odbierałam wyniki był małomówny,chciałam zapisać to mądre zdanie którego nie pamiętam a którym to wszystko określił.
    Czekamy na wyniki kariotypów ale będą dopiero za jakies 2mce....
    Powiedział ,że te mutacje nie powinny przeszkadzać w zajściu lecz raczej w donoszeniu i że mam łykac acard- tyle się dowiedziałam.
    Może wiecie więcej?

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/genetyka-a-trudnosci-w-zajsciu-w-ciaze,3567,1.html

do poczytania... <3

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Melduję: z 11 pobranych komórek 6 było dojrzałych. Zapłodniły się wszystkie 6, ale dzielić zaczęły tylko 4.

Ja bede miala 22.09 ☺

józefka, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/genetyka-a-trudnosci-w-zajsciu-w-ciaze,3567,1.html

do poczytania... <3
    Dzięki Aniu :)
    Wszystko ok u Ciebie?

Anna255 lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narazie nie mam plamien, brzuch tylko ciagle boli jak na @ - czuje sie jakbym faktycznie miala go zaraz dostac... niedlugo mam wizyte, to sie okaze czy maluch zechcial ze mna zostac, bo jakby nie bylo to wczesna ciaza <3

dam Wam znac po wizycie co i jak wiecej, narazie sie stresuje czy wszystko ok, wiec prosze o trzymanie kciukow! :)

aneczka2015, mia6 lubią tę wiadomość

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, przepraszam, że się wcinam z pytaniem, które chce zadać w imieniu mojej siostry. W Warunkach przystąpienia do rządowego in vitro jako czynnik dyskwalifikujący podają "nawracające utraty ciąż w tym samym związku". Jaka ilość poronień jest przeszkoda? Jak lekarze kwalifikują ciąże biochemiczne w tym kontekście? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Trzymam za was kciuki już od daaaawna ;D!

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nawracajacych mówi się od 3. Do biochemicznych sugeruje się nie przyznawać jeśli nie ma o tym notatek w kartotece czy jakiejś innej dokumentacji.

gosia81, Kava lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Witajcie, przepraszam, że się wcinam z pytaniem, które chce zadać w imieniu mojej siostry. W Warunkach przystąpienia do rządowego in vitro jako czynnik dyskwalifikujący podają "nawracające utraty ciąż w tym samym związku". Jaka ilość poronień jest przeszkoda? Jak lekarze kwalifikują ciąże biochemiczne w tym kontekście? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Trzymam za was kciuki już od daaaawna ;D!
    dokładnie tak jak Anatolka wspomniala jesli nie ma nigdzie w dokumentacji wzmianki o ciazach to niech sie nie przyznaje , u nas prawdopodobnie byly 4 biochemiczne a w karcie mialam tylko 1 , o reszcie nawet nie wspominalam.

gosia81 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justine ja lecze sie w provicie ale co do in vitro to dopiero 22.09 mam wizyte

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki - to taki drażliwy temat, nie wiedziałam gdzie zapytać. Przecież do upragnionych wyników bety wskazujących ciążę też się można przywiązać, choć w biochemicznej radość trwa krótko :(
    Przekażę info siostrze - sama musi zdecydować co i jak... powiedzieć, ukryć, zaryzykować? Dobrze, że teraz jest rządowe in vitro (starając się o pierwsze dziecko 4 lata mieliśmy wskazania do in vitro, ale nie mieliśmy pieniędzy), ale szkoda, że są dyskwalifikowani ci, których los doświadczył wyjątkowo okrutnie kilkoma poronieniami.

Pozdrawiam, i nadal trzymam kciuki &&

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiacu wrote:
    A jak mam badania nieaktualne to kaplica ?? Czy może w Bocianie można będzie zrobić?
    Do jakiego lekarza jesteś umówiona ?
    Badania hormonów napewno zrobią Ci na miejscu. Nawet jak bedziesz miała ze sobą. Ja tak miałam.

• kuciak Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

Zglaszam sie - transfer w poniedzialek

aneczka2015, pabelka88, Takanijaka, Agi83, Anatolka, Asiula86, Karen_1980, Agnieszka_A., Tosia 1981, Justine, mia6, OctAngel, agulas, czarownica_tea, Mimbla, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia kuciak. Ja 22 mam krio. ☺

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Zglaszam sie - transfer w poniedzialek

Dziewczynki powiedzcie czy stosujecie jakas diete specjalna przed transferem?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie jadłam to co zwykle, dodałam tylko osławionego juz ananasa;)

aneczka2015, Asiula86, Karen_1980 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Dziewczynki powiedzcie czy stosujecie jakas diete specjalna przed transferem?

Musze spbie kupic. Od jakiegos czasu jem orzechyOl, staram sie dostarczac organizmowi wiecej bialka. Robie co moge, zobaczymy co z tego wyjdzie.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzechy tez jadłam i białka dużo ale ja generalnie jem dużo białka.
    Teraz chyba musiałabym wprowadzić więcej owoców i warzyw bo po luteinie (chyba) złapały mnie zaparcia :(

aneczka2015 lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Orzechy tez jadłam i białka dużo ale ja generalnie jem dużo białka.
    Teraz chyba musiałabym wprowadzić więcej owoców i warzyw bo po luteinie (chyba) złapały mnie zaparcia :(

Ja po pierwszym transferze tez mialam stradzne zaparcia, wiem co to znaczy... Powodzenia la-mia, na bierzaco informuj co u ciebie.

Karen_1980 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ