IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine wrote:Ilu dniowy zarodek?
Ja już kombinuje kiedy bete mogę zrobić
mam 2 blastki, i jeszcze nie wiem czy jedziemy po jedną czy po dwie pod serducho odrazu dostanę. W poniedziałek może się dowiem kiedy zadzwonie do p. embiologi umówię godzinę trancferuteż nie mogę się juz doczekać...
Agi83, Justine lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualnyJustine wrote:Sylwiaśta, patrząc na to, że w poprzedniej procedurze miałam tylko 6 komórek z czego 2 były zdatne do zapłodnienia to też uważam, że dobry wynik
Wgl któraś leczy się w Provicie i jest po punkcji w ostatnich dniach? Ostatnio dostałam luteinę, a teraz dr mnie zaskoczyła lutinusem. Czy zmienili standardy?
Ja miałam dzisiajAgi83, gosia81, Karen_1980, Justine lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustine wrote:Melduję: z 11 pobranych komórek 6 było dojrzałych. Zapłodniły się wszystkie 6, ale dzielić zaczęły tylko 4.
W poniedziałek transfer dwójki. Oby druga dotrwała do mrożenia.
ps. czy ktoś na dniach będzie miał transfer?
Ja miałam dzisiajjózefka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvuś wrote:Dziewczyny proszę o informację co mam robić , może u którejś z Was też to wyszło? Odebrałam wyniki badań w kierunku poszukiwania mutacji.
Mam stwierdzone: obecność mutacji typu V LEIDEN w genie czynnika V (FV)w układzie heterozygotycznym.
mutacja prowadząca do zmiany guaniny G w pozycji 1691 na adeine A
oraz
POLIMORFIZM MTHFR C677T (rs1801133,C677T)w układzie heterozygotycznym genotyp CT
Lekarz genetyk u którego odbierałam wyniki był małomówny,chciałam zapisać to mądre zdanie którego nie pamiętam a którym to wszystko określił.
Czekamy na wyniki kariotypów ale będą dopiero za jakies 2mce....
Powiedział ,że te mutacje nie powinny przeszkadzać w zajściu lecz raczej w donoszeniu i że mam łykac acard- tyle się dowiedziałam.
Może wiecie więcej?
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/genetyka-a-trudnosci-w-zajsciu-w-ciaze,3567,1.html
do poczytania... -
Justine wrote:Melduję: z 11 pobranych komórek 6 było dojrzałych. Zapłodniły się wszystkie 6, ale dzielić zaczęły tylko 4.
Ja bede miala 22.09 ☺józefka, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Anna255 wrote:https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/genetyka-a-trudnosci-w-zajsciu-w-ciaze,3567,1.html
do poczytania...
Wszystko ok u Ciebie?Anna255 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualnynarazie nie mam plamien, brzuch tylko ciagle boli jak na @ - czuje sie jakbym faktycznie miala go zaraz dostac... niedlugo mam wizyte, to sie okaze czy maluch zechcial ze mna zostac, bo jakby nie bylo to wczesna ciaza
dam Wam znac po wizycie co i jak wiecej, narazie sie stresuje czy wszystko ok, wiec prosze o trzymanie kciukow!
aneczka2015, mia6 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, przepraszam, że się wcinam z pytaniem, które chce zadać w imieniu mojej siostry. W Warunkach przystąpienia do rządowego in vitro jako czynnik dyskwalifikujący podają "nawracające utraty ciąż w tym samym związku". Jaka ilość poronień jest przeszkoda? Jak lekarze kwalifikują ciąże biochemiczne w tym kontekście? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Trzymam za was kciuki już od daaaawna!
-
nick nieaktualnygosia81 wrote:Witajcie, przepraszam, że się wcinam z pytaniem, które chce zadać w imieniu mojej siostry. W Warunkach przystąpienia do rządowego in vitro jako czynnik dyskwalifikujący podają "nawracające utraty ciąż w tym samym związku". Jaka ilość poronień jest przeszkoda? Jak lekarze kwalifikują ciąże biochemiczne w tym kontekście? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Trzymam za was kciuki już od daaaawna!
gosia81 lubi tę wiadomość
-
Dzięki - to taki drażliwy temat, nie wiedziałam gdzie zapytać. Przecież do upragnionych wyników bety wskazujących ciążę też się można przywiązać, choć w biochemicznej radość trwa krótko
Przekażę info siostrze - sama musi zdecydować co i jak... powiedzieć, ukryć, zaryzykować? Dobrze, że teraz jest rządowe in vitro (starając się o pierwsze dziecko 4 lata mieliśmy wskazania do in vitro, ale nie mieliśmy pieniędzy), ale szkoda, że są dyskwalifikowani ci, których los doświadczył wyjątkowo okrutnie kilkoma poronieniami.
Pozdrawiam, i nadal trzymam kciuki && -
Justine wrote:Melduję: z 11 pobranych komórek 6 było dojrzałych. Zapłodniły się wszystkie 6, ale dzielić zaczęły tylko 4.
Zglaszam sie - transfer w poniedzialek
aneczka2015, pabelka88, Takanijaka, Agi83, Anatolka, Asiula86, Karen_1980, Agnieszka_A., Tosia 1981, Justine, mia6, OctAngel, agulas, czarownica_tea, Mimbla, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Dziewczynki powiedzcie czy stosujecie jakas diete specjalna przed transferem?
Musze spbie kupic. Od jakiegos czasu jem orzechyOl, staram sie dostarczac organizmowi wiecej bialka. Robie co moge, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Orzechy tez jadłam i białka dużo ale ja generalnie jem dużo białka.
Teraz chyba musiałabym wprowadzić więcej owoców i warzyw bo po luteinie (chyba) złapały mnie zaparciaaneczka2015 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
La-mia wrote:Orzechy tez jadłam i białka dużo ale ja generalnie jem dużo białka.
Teraz chyba musiałabym wprowadzić więcej owoców i warzyw bo po luteinie (chyba) złapały mnie zaparcia
Ja po pierwszym transferze tez mialam stradzne zaparcia, wiem co to znaczy... Powodzenia la-mia, na bierzaco informuj co u ciebie.Karen_1980 lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤