X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine tulę mocno :-( :-(

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu...
    Wiecie jeszcze jak jest w GynC ze zwolnieniem? Dostanę bez problemu na czas po transferze czy lepiej iść do ogólnego lekarza? Jeszcze się waham ale chyba nie dam rady się skupić na pracy. A wy pracowałyście czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:04

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    W Invikcie podają 5-dniowe blastocysty i podobno całkiem niedawno zdarzyło się, że przy podaniu dwóch zarodków, jeden się podzielił i szczęśliwa przyszła mama spodziewa się trojaczków :)
    Wow :O

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez problemu jak powiesz w recepcji.

Karolina1111 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam podane 5 dniowe blastki tylko ze po krio. Czy to jest na tej samej zasadzie jak normalnie swiezych zarodkow? Bo jak rozmrazaja dzien wczesniej i podaja je na naatwpny dzien to tak jakby juz w 6 dobie. Dobrze to rozumiem?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2015 a Ty jak dzisiaj ? Wszystko dobrze, bez żadnych dolegliwości ?
    Mnie boli brzuch tak jak bym miała dostać @ ;(

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ja tez mialam podane 5 dniowe blastki tylko ze po krio. Czy to jest na tej samej zasadzie jak normalnie swiezych zarodkow? Bo jak rozmrazaja dzien wczesniej i podaja je na naatwpny dzien to tak jakby juz w 6 dobie. Dobrze to rozumiem?

I mnie 5 dniowe rozmrażali w dzień transferu dopiero :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/c9647f5d65320.jpg.html

każdy z innej firmy ten ostatni jest z dziś, 1 test przy becie 28.52 Nord Test uważam że najczulszy.
    jutro idę na betę ale wynik w poniedziałek echh ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 06:23

Anna255, mysza89, Kava, Inska, gosia81 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz pół nocy nie spalam. Cały czas myślałam dlaczego bolał cie brzuch.A dzisiaj podobnie jak ty... boli mnie brzuch jak na @. Jestem niewyspana i zmartwiona bardzo...

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Aneczka2015 a Ty jak dzisiaj ? Wszystko dobrze, bez żadnych dolegliwości ?
    Mnie boli brzuch tak jak bym miała dostać @ ;(

Szczerze mówiąc to mnie nic nie boli. Dzis zaczal sie 3 dpt i nic nie czuje... Nie wiem ale to chyba nie jest dobry znak.martwie sie o moje bomble ale jak narazie nue panikuje, poprostu czekam...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, takanijaka to chyba dobry znak ze cos was pobolewa? Moze zarodel sie zagniezdza? Kuz sama nie wiem...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem aneczka2015 ale cieszę się że jesteśmy we dwie z podobnymi objawami...:) zawsze to raźniej. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:06

mia6 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka a oprocz bolu jak na @ to cos ci jeszcze dolega?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    http://zapodaj.net/c9647f5d65320.jpg.html

każdy z innej firmy ten ostatni jest z dziś, 1 test przy becie 28.52 Nord Test uważam że najczulszy.
    jutro idę na betę ale wynik w poniedziałek echh ;/
    Mysza nordtest ma czulosc chyba 20 a nie 25 w kazdym razie jest czulszy niz dwa pozostale :) ostatni to chyba pink? Ktory zawsze wychodzi dziewczynom slabiutko :) nie porównuj tych testow bo mimo ze np 2 ostatnie maja ta sama czulosc 25 to jednak inaczej wychodza kreski bo rozne firmy maja maja ciut mocniejsze inne ciut slabsze te odczynniki mimo ze czulosc ta sama;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 08:27

Konwalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak ostatni to pink test, wszystkie mają 25 czułość nord test też, ale fakt ma jedna z lepszych opinii :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiem czemu zawsze myslalam ze 20 :) w kazdym badz razie jakbys miala wszystkie tej samej firmy to moooze moglabys porownywac :)

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    A to nie wiem czemu zawsze myslalam ze 20 :) w kazdym badz razie jakbys miala wszystkie tej samej firmy to moooze moglabys porownywac :)
    Pink testy ostatnio się zepsuły ...

aneczka2015 głowa do góry :) wypoczywaj i nie myśl .. mnie brzuch bolał strasznie do 6 dpt potem przestał a beta 0 :(
    Kto robił transfer ?

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Takanijaka a oprocz bolu jak na @ to cos ci jeszcze dolega?

Nic... nawet piersi mnie juz tak nie bola...

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Eliz Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Nie wiem Eliz ale cieszę się że jesteśmy we dwie z podobnymi objawami...:) zawsze to raźniej. .

U mnie dziś w nocy znów powtórka z rozrywki, budzę się ok 2 z takim bólem że wytrzymać nie mogę. Trwa on przez jakieś 30 min no może 40. Ale zaobserwowałam że ten ból u mnie nie jest jednak tak do końca jak przy @.
    Nawet nie umiem go opisać, dlatego sama nie wiem co on oznacza - teoretycznie do @ przy założeniu że się nie udało jeszcze troszke czasu bo powinnam dostać +/- 3.10

Dziwi mnie też to, że w ciągu dnia czuję się naprawde dobrze, nic mi nie dolega a przychodzi noc i takie cyrki się dzieją. Przez pierwsze 2 dpt nic mi nie było, a zaczęło sie na 3.
    Boję się troche że to nie wróży nic dobrego.

Takanijaka a czy ty bierzesz jakieś leki przeciwbólowe ? Ja po pikaczu miałam zapisaną nospe ale po transferze lekarz nic mi nie mówił czy w razie bólu mogę coś wziąć dlatego lecę bez żadnego leku. Zresztą nawet chyba jeśli mogłabym to będę się bała że mogę zaszkodzić maluszkowi.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn ktore sie zastanawiaja albo pytaja o to jak wygladaja cykle po ivf. Otoz sama jestem totalnie zaskoczona, dzis moj 8dc a juz 6dc piekny sluz plodny czyli owulka za rogiem. u mnie cykle normalnie przed ivf 30-34 dni z owulka ok 16-18dc a teraz jak widac zupelnie inna bajka. Wiec nie ma sie co martwic jak sie wydluza lub skraca, organizm sam sobie steruje wszystkim jak chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:19

mysza89, pragnaca dzidziusia, godaweri lubią tę wiadomość

‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ