IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:Do dziewczyn ktore sie zastanawiaja albo pytaja o to jak wygladaja cykle po ivf. Otoz sama jestem totalnie zaskoczona, dzis moj 8dc a juz 6dc piekny sluz plodny czyli owulka za rogiem. u mnie cykle normalnie przed ivf 30-34 dni z owulka ok 16-18dc a teraz jak widac zupelnie inna bajka. Wiec nie ma sie co martwic jak sie wydluza lub skraca, organizm sam sobie steruje wszystkim jak chce.mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Kochane zglupialam..Zadzwoniłam do gamety żeby odwołać wizytę i pani pytała dlaczego, więc wyjaśniłam że chyba nie ma sensu przyjeżdżać na kwalifikacje bo i tak nie kwalifikują z racji tej że skończyły się środki. pani na to odpowiedziała żebyśmy koniecznie przyjechali na rejstracje do kwalifikacji o czym słyszę pierwszy raz... zgłupiałam! Slyszalyscie o czyms takim jak rejstracja do kwalifikacji?
Znowu mam dzien żalu do samej siebie ,ze decyzja zapadla wtedy gdy juz niema kasy...
Ankomogłam Cię posłuchać duuuuzo wczesniej...przecież trabilas mi tak dawno! Teraz jestem wsciekla na siebie...ehhhh
-
shooa wrote:W poniedzialek mam podgladnie endo i jak nie bedzie przeszkod to moze ustalimy termin crio.
Biore estrofem wiec sztuczny.
A jak Twoja @? Mialas do wtorku brac lutke.ja dziś mam 4 dc i zaczyna się u mnie też pojawiać śluz moja @ się zjawiła we wtorek z rana 2 mam wizytę ...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Do dziewczyn ktore sie zastanawiaja albo pytaja o to jak wygladaja cykle po ivf. Otoz sama jestem totalnie zaskoczona, dzis moj 8dc a juz 6dc piekny sluz plodny czyli owulka za rogiem. u mnie cykle normalnie przed ivf 30-34 dni z owulka ok 16-18dc a teraz jak widac zupelnie inna bajka. Wiec nie ma sie co martwic jak sie wydluza lub skraca, organizm sam sobie steruje wszystkim jak chce.
shooa lubi tę wiadomość
-
Oj, w cyklu, w którym miałam stymulację do IVF miałam tak piękny śluz jak nigdy! I fakt, biorąc Estrofem też było super!
A ja mam wizytę 05.10 i mam nadzieję, że zacznę Gonapeptylmysza89, shooa lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyszaaa wrote:tak tak ostatni to pink test, wszystkie mają 25 czułość nord test też, ale fakt ma jedna z lepszych opinii
zgadzam sie - nord test jest naprawde dobry i rowniez go polecam, na innym juz nie wyszla mi II kreska tak szybko i byla troche bledsza...sylwiaśta159, myszaaa, aneczka2015 lubią tę wiadomość
-
Shoa nie ma co gdybać przecież i tak każda z nas jest inna, u mnie cykle po 1 i 2 transferze zakończonym raz biochemiczną raz ciążą poronioną, to 1 cykl był trochę dłuższy np 34 dniowy a późniejsze 2 trochę krótsze np 25 dniowe, gdy zwykle miałam cykle 28-30 dniowe
-
nick nieaktualny
-
Jestem już po transferze,a ze mną dwa maluchy 8A
Emocje ogromne, ale już leżę pod kocykiem z kubkiem ciepłej wody z cytryną i mi błogo
Do wtorku laba, a potem do pracy wracam.
Karolina, jak tam?
Józefka, kciuki mocno zaciśnięteWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:51
józefka, aneczka2015, OctAngel, Moniaa, Takanijaka, myszaaa, pragnaca dzidziusia, Eliz, Karolina1111, Agi83, Selena, Konwalia, justa1234, Anna255, MałaMi83, mysza89, Tosia 1981, Agnieszka_A., gosia81, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymia6 wrote:Jestem już po transferze,a ze mną dwa maluchy 8A
Emocje ogromne, ale już leżę pod kocykiem z kubkiem ciepłej wody z cytryną i mi błogo
Karolina, jak tam?
Józefka, kciuki mocno zaciśnięte
super! to niech teraz się ładnie dzielą i wgryzająmia6 lubi tę wiadomość
-
Eliz mnie po punkcji lekko pobolewały jajniki ale nie aż tak żeby brac no spe. Po transferze czułam sie super I tym bardziej nie było potrzeby brać niczego przeciwbólowego.
Ale dziwne to że boli cie tylko w nocy... a gdzie dokładnie? Po prawej czy lewej stonie, bardziej na górze czy na dole? Może to nie ma nic wspólnego z transferem? -
Karolina, jak tam?
Józefka, kciuki mocno zaciśnięte
Trzymama mocno kciuki rybko :* Odpoczywajciemia6 lubi tę wiadomość
-
Takanijaka wrote:Eliz mnie po punkcji lekko pobolewały jajniki ale nie aż tak żeby brac no spe. Po transferze czułam sie super I tym bardziej nie było potrzeby brać niczego przeciwbólowego.
Ale dziwne to że boli cie tylko w nocy... a gdzie dokładnie? Po prawej czy lewej stonie, bardziej na górze czy na dole? Może to nie ma nic wspólnego z transferem?
Bardziej po lewej stronie, no i na dole, zresztą moja macica jest nieco na lewo przesunięta. Chociaż są momenty że ten ból promieniuje i czasem mam takie dziwne ukłucia po środku. Nie wiem sama z czym to jest związane - mnie też dziwi pora i prawie w tych samych godzinach. Nie wiem, chyba już się nie będę bardziej zagłębiać w to, bo co ma być to będzie. Wiem jedno, boję się iść na bete bo obawiam się tego ewentualnego rozczarowania.
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Karolina, jak tam?
Józefka, kciuki mocno zaciśniętemia6 lubi tę wiadomość
-
Mia6 cieszę się, że wszystko ok.
Ja też już leżę pod kocykiem a ze mną moje 4AA. Jedyne co się boję to od wczoraj boli mnie brzuch, nie mam pojęcia dlaczego, chyba że to wina antybiotyku..
Józefka trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 12:33
myszaaa, Takanijaka, józefka, mia6, MałaMi83 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016