X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mozemy po 35 roku zycia;)

We wrześniu stuknie mi 35. Jednak nie chciałam ryzykować podwójnego transferu przy dwóch zarodeczkach. Zobaczymy jak będzie z drugim, jest obserwowany i jak dobrze pójdzie, to go zamrożą.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc u mnie dzieje się tak:)
    Wczoraj mieliśmy transfer. Najpierw w Gdańsku mądra Pani dr anestezjolog zrobiła mi akupunkturę, potem pojechaliśmy na transfer do Gdyni. Łyknęłam relanium i piroxicam.
    Tam mój Luby trzymał mnie za rękę i wgapialiśmy się w ekran USG obserwując jak nasz lekarz wpuszcza mi nasz Zarodeczek w odżywce. Zarodek jest tak maleńki, że Go nie widać ale białą chmurkę odżywki widzieliśmy. Potem szybkie siku, pogawędka z lekarzem i jazda do Gdańska na następną akupunkturę.
    Powrót do domu i spanko. Lajcik.
    Dziś niestety spędziłam jakieś 3 godziny za kierownicą bo musiałam na gwałt jechać do dwóch szpitali. Taka moja praca. W jednym z nich na wejściu zaznaczyłam, żeby mnie nie wkurzali bo sytuacja jest specjalna. I to na relanium:) Proponowali, żebym się u nich na kanapie położyła:)

Jutro nigdzie nie jeżdżę bo na relasi to jednak ryzyko. Relasię biorę do jutra do wieczora.
    18-ego robię betę. Do tej pory Clexane w brzucho, acard wieczorem, duphaston doustnie:) i luteinę dowcipnie. Poza tym inne specyfiki takie jak dostinex, euthyrox, estrofem czy smaczny kwas foliowy 5 mg. Nie jakieś tam pitu pitu tylko pełna obstawa farmakologiczna :)

Trzymam za Was kciuki Laski ! <3

kaarolaa, Moniaa, gosia81, Beata.D, martusia1986, Violik, ako99 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    w Novum jest troszkę inaczej bo robisz całą listę badań i od razu jest kwalifikacja a w Kriob oni mogą Ci zrobić te wszystkei badania oczywiście odpłatnie ale czekasz na decyzję o kwalifikacji od 2-4,5 tyg
    czyli tu czy tu muszę czekać i płacić za badania? :/ No trudno zadzwonię i zapytam. Będę się dowiadywać w obu miejscach.

Moniaa lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kwalifikacji potrzebne są aktualne bad FSH w 3 dniu cyklu, badania zakaźności HIV, HCV, HBsAg i cytologia. One są ważne chyba 3 miesiące. Ja w krwiodawstwie zapłaciłam niecałe 150zł. Ja cytologię mialam niespełna roczna, ale to byla jakas taka którą robi sie raz na 2 lata, finansuje je MZ, badana przez patomorfologów w szpitalu. Jeśli problem z męża strony to rzecz jasna badania nasienia, swoje jakieś wyniki badań, jeśli posiadasz jakieś usg z początku cyklu tez je dobrze mieć ze sobą. Ja za 1 wizytę kwalifikacyjna nie płaciłam za nią. Na niej tez dostaniesz wstępną kwalifikację lekarki.

Karolaa podpowiedz kolezace, bo wiem, że Ty tych badań ze sobą bie miałaś na 1 wizycie, a nie pytałam Ciebie czy płaciłaś za nie w Kriobanku czy poszło na sponsora.

martusia1986, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak byliśmy w piątek to miałam ze sobą karty informacyjne protokoły pooperacyjne , cytologię ,badanie nasienia mimo że u męża ok to wzięliśmy.
    Mi pobrano krew na zakaźne i FSH.Zapłaciliśmy 140 zł. Wizyta była bezpłatna.
    A i USG też mi zrobiono.

Mam nadzieję że chociaż troszke pomogłam :)

Moniaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze wynik hsg :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placi sie do momentu zakwalifikowania....pozniej juz wszystko jest za darmo...ja nie miałam czesci wynikow krwi dlatego robiłam u nich, chociaz mogłam zrobic gdzie chciałam, ale juz wszystko wolałam miec zrobione na miejscu i tez zapłaciłam 140zł....cała reszta za darmo....ale w Kriobanku ta lista badan do zrobienia jest duzo, duzo krotsza niz w novum....

Moniaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa to wy mieliście wcześniej jeszcze jakieś wizyty płatne ?

Bo ta nasza wizyta była pierwsza i bezpłatna :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza konsulatacyjna była bezpłatna, ale to było w sierpniu, druga w listopadzie 900 zł zostawilismy...pozniej ta kwalifikacyjna to za wyniki krwi płaciłam a jak sie dostalismy to juz nic nie placilismy, tylko za dodatkowe wyniki estradiolu podczas stymulacju to wyszło 220 zł...

martusia1986, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to już rozumiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zliczyc to co zapłaciłam tam dodatkowo, a płacic 10 tys to jest roznica :)

martusia1986, Moniaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to prawda :) Mimo refundacji to i tak są ogromne koszta..

Także warto wydać te kilkaset złotych na początek i skorzystać z badań :)

kaarolaa, Moniaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu dzisiaj cichutko :) :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak ostatnio bardzo ozył ten watek, jakis czas temu jak zaczelam tutaj zagladac to po kilka dni była cisza...

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej wogóle na forum nie zaglądałam chociaż konto założyłam dużo wcześniej..

Jakoś strasznie długi ten tydzień..

• Violik Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Misia trzymam kciukasy!
    Po przeczytaniu Cię wnioskuję, że mimo aury humor Ci dopisuje. Tak trzymać ! To radość z transferu Super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 17:50

kaarolaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Ja wcześniej wogóle na forum nie zaglądałam chociaż konto założyłam dużo wcześniej..

Jakoś strasznie długi ten tydzień..
    a co ja mam powiedziec? mi to juz w ogole sie dłuzy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa mogę tylko sobie wyobrazić kochana..

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A humor niezgorsza jakoś trzyma poziom. Za rana relaśka mnie troszkę upiła ale potem poszło już nieźle. Pilnuję leków i uprzedzam każdego kto ma zamiar dzielić się ze mną smutkami. Za bardzo empatyczna jestem stąd ta ściana :)
    Nie czuję się specjalnie inaczej. Ogólnie jest OK:)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    A humor niezgorsza jakoś trzyma poziom. Za rana relaśka mnie troszkę upiła ale potem poszło już nieźle. Pilnuję leków i uprzedzam każdego kto ma zamiar dzielić się ze mną smutkami. Za bardzo empatyczna jestem stąd ta ściana :)
    Nie czuję się specjalnie inaczej. Ogólnie jest OK:)
    ty chociaz relanium bierzesz, jestes spokojna...ja dostałam tylko zastrzyk w tyłek w dniu transferu i to wszystko :(

MisiaMisia lubi tę wiadomość

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ